Πτυχίο Γαστρονομίας και Μαγειρικής
Antalya Bilim University
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Antalya, Τουρκία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
8 μήνες
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
Ζητήστε πληροφορίες
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Sep 2023
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ
Η γαστρονομία και οι μαγειρικές τέχνες ενσωματώνουν μια φιλοσοφία της τέχνης και του πολιτισμού καθώς και μια επιστήμη της κατανάλωσης φαγητού-πόσης. Οι μαγειρικές τέχνες, που από μακρού υπήρξαν μεταξύ των προγραμμάτων διαφόρων διεθνών πανεπιστημίων και ινστιτούτων, αποτέλεσαν επίσης ένα σημείο εστίασης στην Τουρκία. Το γεγονός ότι η πολιτιστική δομή αλλάζει και ο τουρισμός είναι ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στην Τουρκία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα. Από αυτή την άποψη, ο στόχος της Γαστρονομίας και των Μαγειρικών Τεχνών είναι να εκπαιδεύσει σεφ, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν δείγματα τοπικής και διεθνούς κουζίνας και να γίνουν υποψήφιοι για να γίνουν μαγειρεμένοι σεφ και διαχειριστές στον τομέα των τροφίμων και των ποτών. Αναμένεται επίσης ότι θα συμβάλουν στην αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων και μορφωμένων ατόμων που χρειάζονται πολύ στη βιομηχανία στέγασης και στις βιομηχανίες τροφίμων και ποτών. Αυτά τα άτομα εκπαιδεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές και διοικητικές γνώσεις και δεξιότητές τους και γενικά θα έχουν ρόλους στον κλάδο των υπηρεσιών.
Εκπαίδευση στα Διεθνή Πρότυπα
Για να μεταφερθεί η τουρκική τουριστική βιομηχανία ένα βήμα παραπέρα, δημιουργήθηκε ένα υβριδικό πρόγραμμα σπουδών με την αναθεώρηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων σπουδών των σημαντικότερων πανεπιστημίων του κόσμου και λαμβάνοντας υπόψη τις τομεακές ανάγκες. Τα πιο πρόσφατα βιβλία, τα οποία έχουν χρησιμοποιηθεί από τα πιο εξέχοντα πανεπιστήμια του κόσμου, εξετάζονται και προσφέρονται στους μαθητές μας ως πρωταρχικές και συμπληρωματικές πηγές πληροφοριών. Οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν τον τομέα και να συνδυάσουν τη θεωρία και την πρακτική μέσα από την εργασία στο σπίτι τους. Με πρακτική άσκηση στις τουριστικές επιχειρήσεις, γνωρίζουν αυτά τα ιδρύματα επιτόπου κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Παίρνουν επίσης να κάνουν πρακτική άσκησή τους στο εξωτερικό, εάν το επιθυμούν.
Σπουδαστής του Κολλεγίου Τουρισμού στο ABU
Οι μαθητές μας προέρχονται από διαφορετικές πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα μας και σε διάφορα μέρη του κόσμου και δημιουργούν ένα ετερογενές και πλούσιο περιβάλλον. Το πρώτο έτος της τετραετούς διάρκειας εκπαίδευσης μας προσφέρει κυρίως μαθήματα επιχειρήσεων και διοίκησης. Έτσι, οι μαθητές μας αποκτούν γνώσεις σχετικά με τη διοίκηση και τις επιχειρήσεις. Στην επόμενη περίοδο, εκτός από τα θεωρητικά μαθήματα γαστρονομίας και μαγειρικής, οι μαθητές μας μαθαίνουν για διάφορες κουζίνες σε όλο τον κόσμο με ένα εφαρμοσμένο τρόπο. Κατά το τελευταίο έτος της ακαδημαϊκής τους κατάρτισης, οι μαθητές μας πραγματοποιούν μια επιστημονική μελέτη χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους που σχετίζονται με ένα πεδίο ενδιαφέροντος. Η μελέτη αυτή είναι σημαντική για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις σπουδές του ή να προχωρήσουν στον τομέα, καθώς παρέχει πληροφορίες για τον εντοπισμό προβλημάτων, την εξεύρεση λύσεων και την προετοιμασία εκθέσεων.
Πληροφορίες για το Τμήμα και Γενικούς Όρους
Το Τμήμα Γαστρονομίας και Μαγειρικών Τεχνών παρέχει μαθήματα στα αγγλικά. Οι μαθητές μας μαθαίνουν μια δεύτερη ξένη γλώσσα που παρέχεται από το πανεπιστήμιο κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους. Λαμβάνουν μαθήματα συνολικά 240 ECTS για 4 χρόνια / 8 εξάμηνα. Μπορούν επίσης να κάνουν μικρούς και διπλούς βαθμούς.
Ακαδημαϊκό προσωπικό
Οι θεωρητικές γνώσεις και η επαγγελματική πρακτική πρέπει να παρέχονται χέρι-χέρι σε ένα καλά σχεδιασμένο πρόγραμμα για την τουριστική εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, το ακαδημαϊκό μας προσωπικό αποτελείται από καθηγητές που έχουν τομεακή εμπειρία. Ως εκ τούτου, οι δάσκαλοί μας είναι εξοικειωμένοι με τον κλάδο, σε επαφή με τη βιομηχανία, και περιστασιακά συναντιούνται με εκπροσώπους του κλάδου για να σχηματίσουν συμμαχίες. Επιπλέον, συμβάλλουν στον επιστημονικό κόσμο με επιστημονικές δημοσιεύσεις και συμμετέχοντας σε συνέδρια.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Πτυχίο Γαστρονομίας
- Santander, Ισπανία
Bachelor of Arts in Culinary Arts
- Port-Valais, Ελβετία
Πτυχίο Μαγειρικής και Γαστρονομικής Επιστήμης
- Barcelona, Ισπανία