Keystone logo
University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

University of the South Pacific USP

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ειρηνικού (USP) είναι ο κορυφαίος πάροχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του Ειρηνικού και ένα διεθνές κέντρο αριστείας για τη διδασκαλία, μια ερευνητική συμβουλευτική και κατάρτιση σε όλες τις πτυχές του πολιτισμού του Ειρηνικού, του περιβάλλοντος και των αναγκών ανάπτυξης ανθρώπινων πόρων.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο

USP - Μια εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ειρηνικού είναι το κορυφαίο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την περιοχή του Ειρηνικού, τοποθετημένο μοναδικά σε μια περιοχή εξαιρετικής φυσικής, κοινωνικής και οικονομικής ποικιλομορφίας.

Ιδρύθηκε το 1968, το USP είναι ένα από τα δύο πανεπιστήμια του τύπου του στον κόσμο. Ανήκει από κοινού από τις κυβερνήσεις 12 χωρών μελών: Νησιά Κουκ, Φίτζι, Κιριμπάτι, Νήσοι Μάρσαλ, Ναούρου, Νιούε, Νήσοι Σολομώντος, Τοκελάου, Τόνγκα, Τουβαλού, Βανουάτου και Σαμόα. Το Πανεπιστήμιο έχει πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις χώρες μέλη. Η κύρια πανεπιστημιούπολη, η Laucala, βρίσκεται στα Φίτζι. Η πανεπιστημιούπολη Alafua στη Σαμόα είναι εκεί όπου βρίσκεται η Σχολή Γεωργίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και η πανεπιστημιούπολη Emalus στο Βανουάτου είναι η τοποθεσία για τη Νομική Σχολή.

Τα ακαδημαϊκά σχολεία, ινστιτούτα και κέντρα στο Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ειρηνικού οργανώνονται σε τρεις σχολές και καθοδηγούνται από τους Deans.

Αυτές είναι η Σχολή Τεχνών, Νομικής και Εκπαίδευσης. τη Σχολή Οικονομικών και Επιχειρήσεων · και της Σχολής Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος. Κάθε σχολή περιλαμβάνει έναν αριθμό σχολείων που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων και μαθημάτων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης προγράμματα μέσω εξ αποστάσεως και ευέλικτης μάθησης σε μια ποικιλία τρόπων και τεχνολογιών σε 14 πανεπιστημιουπόλεις του USP.

Οι προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας μέσω του USPNet χρησιμοποιούνται για να προσεγγίσουν μαθητές από απόσταση και ευέλικτους μαθητές σε τεράστιες εκτάσεις του Ειρηνικού Ωκεανού.

Η πολυπολιτισμική φύση του προσωπικού και του φοιτητικού σώματος προσδίδει στην USP έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Είναι ένα ποιοτικό ίδρυμα που παράγει πτυχία συγκρίσιμα με εκείνα που απονέμονται από πανεπιστήμια στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι απόφοιτοι του USP βρίσκονται σε σημαντικές εκτελεστικές θέσεις στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε όλες τις χώρες μέλη και σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το Πανεπιστήμιο έχει θέσει ένα υψηλό επίπεδο ποιότητας για την έρευνά του. Οι σημαντικότερες ερευνητικές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν τη διαχείριση επιχειρήσεων, την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, τις μελέτες στον Ειρηνικό, τις θαλάσσιες σπουδές, τη γεωργία, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Περιφέρεια Πανεπιστημίου

Η περιοχή του Πανεπιστημίου του Νοτίου Ειρηνικού απλώνεται σε 33 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα ωκεανού, μια περιοχή πάνω από τρεις φορές το μέγεθος της Ευρώπης. Αντίθετα, η συνολική μάζα της γης είναι περίπου ίση με την περιοχή της Δανίας. Οι πληθυσμοί ποικίλλουν σε μέγεθος από το Τοκελάου με 1600 άτομα έως τα Φίτζι με περισσότερους από 800.000. Ο συνολικός πληθυσμός είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια.

Διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που πετούν μεταξύ Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Νέας Ζηλανδίας και Ηνωμένων Πολιτειών συνδέουν πολλές νησιωτικές χώρες. Υπάρχουν επίσης αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν την περιοχή. Εντός των χωρών, η ναυσιπλοΐα μεταξύ νησιών χρησιμοποιείται για την προσέγγιση μικρότερων νησιών χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες.

Λόγω της στρατηγικής του θέσης και εγκαταστάσεων, το USP προσελκύει διακεκριμένους μελετητές και προσωπικό από όλο τον κόσμο.

Πανεπιστήμιο

Το USP διοικείται από το δικό του Συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους των κυβερνήσεων των χωρών μελών, ακαδημαϊκό προσωπικό, φοιτητές, ηγέτες της κοινότητας και των επιχειρήσεων, τη Γραμματεία του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού, τη Γραμματεία της Κοινότητας του Ειρηνικού, το American Council of Education, το Privy Council, Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Γερουσία είναι η ακαδημαϊκή αρχή του Πανεπιστημίου, υπεύθυνη για θέματα όπως η διδασκαλία και η έρευνα.

Το Συμβούλιο και η Γερουσία εξυπηρετούνται από επιτροπές που εργάζονται σε τομείς όπως τα Οικονομικά, η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Ακαδημαϊκός Σχεδιασμός. Άλλες επιτροπές ασχολούνται με ειδικά έργα και την καθημερινή εργασία του Πανεπιστημίου.

Ο επίσημος επικεφαλής του Πανεπιστημίου είναι ο Καγκελάριος. Οι Καγκελάριοι του USP προέρχονται από τους ηγέτες των κυβερνήσεων μελών του Πανεπιστημίου και περιλαμβάνουν πρωθυπουργούς, προέδρους και αρχηγούς κρατών. Ο Προ-Καγκελάριος είναι Πρόεδρος του Συμβουλίου και ο εκτελεστικός επικεφαλής του Πανεπιστημίου είναι ο Αντιπρύτανης. Ο Αντι-Καγκελάριος επικουρείται από δύο Αναπληρωτές Αντι-Καγκελάρους και δύο Υπαρχηγούς.

Η Ομάδα Ανώτερης Διοίκησης είναι υπεύθυνη για την ευημερία της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Οικονομικών ασχολείται με τον έλεγχο των οικονομικών του Πανεπιστημίου. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού διαχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου. Συνολικά, το USP απασχολεί περισσότερο από 1.500 προσωπικό.

Όραμα, αποστολή και αξίες του USP

Το όραμά μας

Επίτευξη αριστείας και καινοτομίας για βιώσιμη ανάπτυξη των χωρών του νησιού του Ειρηνικού

Η αποστολή μας

 • Να παρέχει στους ανθρώπους του Ειρηνικού μια ολοκληρωμένη σειρά εξαιρετικών και σχετικών τριτοβάθμιων προσόντων.
 • Για την παροχή των πλεονεκτημάτων της προηγμένης έρευνας και των εφαρμογών της. </li>
 • Να παρέχει στις κοινότητες και τις χώρες της περιοχής του Ειρηνικού σχετικές, οικονομικά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένης της επιχειρηματικότητας, στις κύριες προκλήσεις τους. και
 • Να αποτελέσει υπόδειγμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα νησιά του Ειρηνικού σε ποιότητα, διακυβέρνηση, εφαρμογή τεχνολογίας και συνεργασία με εθνικά τριτοβάθμια ιδρύματα.

Τιμές μας

 • Δέσμευση και αφοσίωση προσωπικού και φοιτητών στο ίδρυμα και την περιοχή.
 • Υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης, ηγεσίας, ακαδημαϊκής ελευθερίας, ακεραιότητας και διαφάνειας.
 • Υψηλότερα πρότυπα δημιουργικότητας, καινοτομίας, ομαδικής εργασίας και ευελιξίας στην αναζήτηση της αριστείας.
 • Επενδύσεις σε προσωπικό, επιβράβευση της αριστείας του προσωπικού και ενδυνάμωση όλων των ομάδων USP.
 • Σεβασμός στην ιδιαιτερότητα και την ποικιλομορφία στην κληρονομιά μας στον Ειρηνικό και την ανάπτυξη, διατήρηση και διάδοση της.
 • Δέσμευση για περιφερειακή συνεργασία και ολοκλήρωση.
 • Θετικά και χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλοντα μάθησης και διαβίωσης για την αριστεία των μαθητών.
 • Υποστήριξη για ευέλικτους μαθητές σε όλες τις τοποθεσίες για επιτυχία στην εργασία, τη ζωή και την ιθαγένεια.
 • Προστασία και φροντίδα του περιβάλλοντος.
 • Ισχυρές σχέσεις για την καθοδήγηση της εμπλοκής με τις εθνικές κυβερνήσεις, τις κοινότητες του Ειρηνικού και τους αναπτυξιακούς εταίρους.
 • Ταπεινοφροσύνη στην απόδοση, μάθετε από τους άλλους, εκτιμήστε την εμπιστοσύνη και τιμήστε τη γνώση του Ειρηνικού, τα πλαίσια και τις φιλοδοξίες.

Τελικά, τόσο το Όραμα όσο και η Αποστολή αυτού του Στρατηγικού Σχεδίου θα υλοποιηθούν μέσω της συμβολής και των χαρακτηριστικών των αποφοίτων και του προσωπικού του USP. Αυτοί είναι οι βασικοί οδηγοί του Στρατηγικού Σχεδίου.

Τοποθεσίες

 • Suva

  The University of the South Pacific , , Suva

Ερωτήσεις