Keystone logo
University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

University of Sussex School of Mathematical and Physical Sciences

Εισαγωγή

Είμαστε ένα Σχολείο έντασης έρευνας που προσφέρει ταυτόχρονα εξαιρετική διδασκαλία στους μαθητές μας. Ως εκ τούτου, στοχεύουμε να αναγνωρίζουμε με συνέπεια ως πραγματικά κορυφαίους παγκοσμίως σε βασικούς τομείς της επιστήμης μας, επεκτείνοντας τη διεθνή αριστεία, τον αντίκτυπο και την προβολή της έρευνάς μας. Στόχος μας είναι να είμαστε μέσα στα κορυφαία 10-15 πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου στους τομείς της πειθαρχίας μας, προσελκύοντας φοιτητές υψηλής ποιότητας τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Θα καθιερώσουμε τη φήμη ότι έχουμε ένα ιδιαίτερα ανοιχτό, διεγερτικό, συνεργατικό και υποστηρικτικό περιβάλλον εργασίας τόσο για το προσωπικό όσο και για τους φοιτητές, επιτρέποντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για έρευνα, διδασκαλία και μάθηση. Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τους δεσμούς μας με μη ακαδημαϊκούς παράγοντες σε τοπική, εθνική και διεθνή κλίμακα και θα μεγιστοποιήσουμε τον αντίκτυπο της δουλειάς μας.

Ενθαρρύνουμε την κριτική σκέψη

Είμαστε εδώ για να δημιουργήσουμε και να ανταλλάξουμε γνώση που κάνει τη διαφορά στον κόσμο στον οποίο ζούμε. Ενθαρρύνουμε και υποστηρίζουμε τον καθένα να διαμορφώσει και να συμμετάσχει στη δική του μάθηση. Η διδασκαλία μας χαρακτηρίζεται από ευέλικτες παιδαγωγικές, διεπιστημονικότητα και συνεργασία.

Συμμετέχουμε με σεβασμό

Χαιρετίζουμε και γιορτάζουμε τις διαφορετικές απόψεις. Όταν συμμετέχουμε σε πνευματικό διάλογο μέσα ή έξω από την τάξη, το κάνουμε με αμοιβαίο σεβασμό. Είμαστε χωρίς αποκλεισμούς στον τρόπο που εργαζόμαστε μαζί, εντός και εκτός της τάξης. Αμφισβητούμε κάθε μορφή διάκρισης, είτε με βάση το φύλο, την ηλικία, την εθνικότητα, την τάξη, τη σεξουαλικότητα, την οικογενειακή ή πολιτική σύμπραξη, την αλλαγή φύλου, την εγκυμοσύνη ή τη γονεϊκότητα, τη θρησκεία ή τις πεποιθήσεις, την αναπηρία ή οποιαδήποτε άλλη διάκριση.

Εκτιμούμε τη συμμετοχή και την υπευθυνότητα

Συμβάλλουμε στη λήψη αποφάσεων και ασχολούμαστε με τον εντοπισμό προβλημάτων, τη συζήτηση, την επιλογή και την εφαρμογή λύσεων. Αναμένουμε οι αποφάσεις που μας επηρεάζουν να λαμβάνονται με διαφάνεια και οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων να είναι υπόλογοι σε εμάς ως μέρος της κοινότητας.

Συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος που είναι ασφαλές για όλους

Δραστηριοποιούμαστε για να κάνουμε την πανεπιστημιούπολη έναν ασφαλή χώρο για όλους, όπου όλοι απολαμβάνουν το δικαίωμα να είναι απαλλαγμένοι από οποιαδήποτε μορφή βίας ή απειλητικής συμπεριφοράς. Μεταφέρουμε τη δέσμευσή μας στις αλληλεπιδράσεις μας έξω από την πανεπιστημιούπολη, στο Brighton and Hove και αλλού.

Στατιστική

Γεγονότα και αριθμοί

Το Πανεπιστήμιο του Sussex είναι ένα κορυφαίο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας κοντά στο Μπράιτον, στη νότια Αγγλία. Το Σάσεξ ήταν το πρώτο από το νέο κύμα των πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου που ιδρύθηκαν τη δεκαετία του 1960, λαμβάνοντας τη Βασιλική του Χάρτα το 1961.

Καινοτόμος έρευνα και υποτροφία

Το Sussex είναι ένα κορυφαίο ερευνητικό πανεπιστήμιο, όπως αντικατοπτρίζεται στο πλαίσιο ερευνητικής αριστείας του 2014 (REF).

Πάνω από το 75% της ερευνητικής δραστηριότητας στο Sussex κατηγοριοποιείται ως κορυφαία παγκοσμίως (4*) ή διεθνώς εξαιρετική (3*) όσον αφορά την πρωτοτυπία, τη σημασία και την αυστηρότητα.

Τα επιμέρους κυριότερα σημεία των αποτελεσμάτων REF 2014 περιλαμβάνουν:

 • Το Sussex History ήταν η υποβολή Ιστορίας με την υψηλότερη βαθμολογία στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ποιότητα των ερευνητικών του αποτελεσμάτων
 • η υποβολή στα αγγλικά του Sussex αυξήθηκε από την 31η στην 9η σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο από την τελευταία άσκηση αξιολόγησης της έρευνας το 2008
 • Το 84% του ερευνητικού αντίκτυπου του Πανεπιστημίου στην Ψυχολογία βαθμολογήθηκε ως ο κορυφαίος δυνατός βαθμός, 4*
 • Το Sussex Geography είχε τον μεγαλύτερο ερευνητικό αντίκτυπο με βαθμολογία 4* από οποιαδήποτε υποβολή Γεωγραφίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Συνολικά, το Πανεπιστήμιο κατατάχθηκε στην 36η θέση (των πολυεπιστημονικών ιδρυμάτων) με βάση τη μέση βαθμολογία (GPA).

Διδάσκοντας και μαθαίνοντας

Το Πανεπιστήμιο του Sussex έχει 18.510 φοιτητές (2019-20 ισοδύναμα στοιχεία πλήρους φοίτησης), εκ των οποίων περίπου το ένα πέμπτο είναι μεταπτυχιακοί. Το 65% του φοιτητικού μας πληθυσμού είναι φοιτητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και το 35% είναι φοιτητές στο εξωτερικό.

Η δημιουργική σκέψη, η ποικιλομορφία στη διδασκαλία μας, η πνευματική πρόκληση και η διεπιστημονικότητα ήταν πάντα θεμελιώδεις για μια εκπαίδευση στο Σάσεξ.

Στόχος μας είναι να παρέχουμε προγράμματα διδασκαλίας και μάθησης που βασίζονται στην τρέχουσα έρευνα, ελκυστικά για μαθητές από όλα τα κοινωνικοοικονομικά και πολιτιστικά υπόβαθρα και τα οποία παρέχουν δεξιότητες για τη ζωή.

Το προσωπικό μας

Το Σάσεξ έχει αποκτήσει φήμη για την καινοτομία και την έμπνευση και προσελκύει κορυφαίους στοχαστές και ερευνητές.

Το 2019/2020 το Πανεπιστήμιο απασχολούσε 3.395 υπαλλήλους που ισοδυναμούν με 2.615 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης. Αυτό ενσωμάτωσε 1.610 υπαλλήλους σε ρόλο διδασκαλίας ή διδασκαλίας και έρευνας (που ισοδυναμεί με 1.070 υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης). Άλλο προσωπικό απασχολήθηκε μόνο σε θέσεις Έρευνας ή Επαγγελματικές Υπηρεσίες (HESA 2019/20).

Στο προσωπικό μας είχαμε τρεις νικητές του βραβείου Νόμπελ, 12 Μέλη της Βρετανικής Ακαδημίας και έναν νικητή του κύρους Βραβείου Crafoord.

Διεθνές Σάσεξ

Από την ίδρυσή του, το Sussex είχε μια διεθνή προοπτική για τις ακαδημαϊκές του δραστηριότητες και τις προοπτικές του.

Προσελκύουμε προσωπικό και φοιτητές από περισσότερες από 100 χώρες στην πανεπιστημιούπολη μας και σχεδόν το ένα τρίτο του προσωπικού προέρχεται από χώρες εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η έρευνά μας αντιμετωπίζει σημαντικά παγκόσμια ζητήματα με κορυφαίους τομείς τεχνογνωσίας, όπως μελέτες κλιματικής αλλαγής και ανάπτυξης.

Έχουμε εκτεταμένους δεσμούς με ιδρύματα σε όλο τον κόσμο.

  Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

  Το Sussex έχει μια από τις πιο όμορφες τοποθεσίες πανεπιστημιούπολης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

  Τοποθετημένο σε τροχαίο πάρκο στην άκρη του Μπράιτον, η πανεπιστημιούπολη συνδυάζει τη βραβευμένη αρχιτεκτονική με τους πράσινους ανοιχτούς χώρους.

  Η πανεπιστημιούπολη περιβάλλεται από το Εθνικό Πάρκο South Downs, αλλά μόλις λίγα λεπτά μακριά από την πολυσύχναστη πόλη του Brighton & Hove.

  Σχεδιασμένα από τον Sir Basil Spence, τα κτίρια που αποτελούν την καρδιά της πανεπιστημιούπολης έλαβαν καθεστώς διατηρητέου κτιρίου το 1993. Το Falmer House είναι ένα από τα δύο μόνο εκπαιδευτικά κτίρια στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν καταχωρηθεί στον Βαθμό Ι ως αναγνώριση του εξαιρετικού ενδιαφέροντός του.

  Χώρος μελέτης

  • Βιβλιοθήκη

  Καταστήματα, καφέ και μπαρ

  Έχουμε μια σειρά από καταστήματα και καταστήματα λιανικής στην πανεπιστημιούπολη, καθώς και:

  • Καφετέριες, εστιατόρια
  • Μπαρ που διαχειρίζεται η Ένωση Φοιτητών.
  • Το Συνεταιριστικό φαγητό
   • Αρτοποιείο εντός καταστήματος, εκτός άδειας χρήσης, εφημεριδοπωλεία, είδη πρώτης ανάγκης για οικιακή και προσωπική φροντίδα, εισιτήρια λεωφορείου, φωτοτυπικό, πληρωμή λογαριασμών και επιστροφή μετρητών.
  • Αγορά
   • Διάφοροι πάγκοι που πωλούν βιβλία, ρούχα, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, street food, αρτοσκευάσματα, φυτά, αφίσες και έργα τέχνης.
  • Ταχυδρομείο
   • Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν ταχυδρομικά τέλη, drop and go, άδειες, φόρο οχημάτων, ταξιδιωτική ασφάλιση, εισιτήρια National Express, ξένο νόμισμα (ευρώ και δολάρια ΗΠΑ μόνο - διαθέσιμη φοιτητική τιμή).
  • Κατάστημα της Ένωσης
   • Προσφορές γευμάτων και κατεψυγμένα τρόφιμα, εκτός άδειας χρήσης, χαρτικά, κάρτες, ρούχα και άλλα.

  Αθλημα

  • Sussexsport

  Υγεία

  • Κέντρο Υγείας
  • Οδοντίατρος
  • Φαρμακείο
   • Συνταγές, φάρμακα, καλλυντικά και είδη υγιεινής.

  Υπηρεσίες και υποστήριξη

  • Ταμειακές μηχανές
  • York House
  • Εφημέριο και Οίκος Συνελεύσεων
  • Παιδική μέριμνα
   • Οι εγκαταστάσεις παιδικής μέριμνας του Πανεπιστημίου είναι διαθέσιμες σε προσωπικό και φοιτητές για παιδιά ηλικίας τεσσάρων μηνών έως πέντε ετών.
  • Πλυντήριο ρούχων

  Συνέδρια και εκδηλώσεις

  • Συνεδριακό κέντρο
   • Μπορείτε να κάνετε κράτηση για μια σειρά εκδηλώσεων για 10 έως και 250 αντιπροσώπους στο σύγχρονο συνεδριακό μας κέντρο.
  • Attenborough Center for the Creative Arts

   Εισαγωγές

   Πώς να υποβάλετε αίτηση για μεταπτυχιακό πρόγραμμα

   Αναζητούμε φιλόδοξους, ενθουσιώδεις και με κίνητρα φοιτητές. Θα έχετε το πάθος να πετύχετε, την ανεξαρτησία να αναλάβετε τα δικά σας έργα και την ικανότητα να προχωρήσετε πάνω και πέρα.

   Εφαρμόστε στο Sussex

   Για τα περισσότερα από τα μεταπτυχιακά μας μαθήματα, κάνετε αίτηση χρησιμοποιώντας το σύστημα υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές. Ελέγξτε ποια μαθήματα έχουν διαφορετικές διαδρομές εφαρμογής.

   Επιλέξτε το μάθημά σας

   Επιλέξτε ανάμεσα σε περισσότερα από 200 μεταπτυχιακά, μεταπτυχιακά διπλώματα και μαθήματα PGCE (Postgraduate Certificate in Education).

   Προσφέρουμε μαθήματα πλήρους και μερικής απασχόλησης και ορισμένα μαθήματα περιλαμβάνουν ένα ολοκληρωμένο έτος τοποθέτησης.

   Εάν είστε διεθνής φοιτητής με φοιτητική βίζα (φοιτητές εκτός Ηνωμένου Βασιλείου), μπορείτε να σπουδάσετε μόνο μαθήματα Master με πλήρη απασχόληση.

   Πώς να εφαρμόσει

   Οι περισσότερες αιτήσεις για μεταπτυχιακά προγράμματα γίνονται απευθείας στο Sussex μέσω του συστήματος αιτήσεων μεταπτυχιακών σπουδών.

   Ιατρική και υγεία

   Εάν κάνετε αίτηση για σπουδές σε ένα μάθημα ιατρικής, πρέπει να κάνετε αίτηση στην Ιατρική Σχολή του Μπράιτον και του Σάσεξ μέσω του Πανεπιστημίου του Μπράιτον.

   Μαθήματα PGCE

   Για μεταπτυχιακά μαθήματα πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και School Direct, θα πρέπει να κάνετε αίτηση μέσω του UCAS Teacher Training (UTT).

   Μερική απασχόληση Master of Business Administration (MBA)

   Εάν κάνετε αίτηση για ένα MBA μερικής απασχόλησης που ξεκινά σε περιόδους διαφορετικές από τον Σεπτέμβριο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τη φόρμα αίτησης για τη σχολή επιχειρήσεων.

   Εάν κάνετε αίτηση για MBA πλήρους ή μερικής απασχόλησης που ξεκινά τον Σεπτέμβριο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το σύστημα υποβολής αιτήσεων για μεταπτυχιακές σπουδές.

   Κοινωνική εργασία MA/PGDip

   Εάν κάνετε αίτηση για το Social Work MA ή το PGDip, πρέπει να κάνετε αίτηση μέσω του UCAS.

   Διαδικτυακά μαθήματα

   Για τα διαδικτυακά μας μαθήματα, θα πρέπει να ακολουθήσετε τον σύνδεσμο εφαρμογής στη σχετική καταχώριση μαθημάτων.

   Προυποθέσεις εισόδου

   Για να βρείτε τις συγκεκριμένες απαιτήσεις εισόδου για το μάθημά σας, δείτε τα μαθήματα Masters μας.

   Πρέπει επίσης να πληροίτε τη γενική απαίτηση εισόδου μας: τουλάχιστον ένα πτυχίο ανώτερης δεύτερης τάξης (2:1) ή κατώτερης δεύτερης θέσης (2:2) προπτυχιακού τίτλου (ή ισοδύναμο) ανάλογα με το μάθημα για το οποίο κάνετε αίτηση.

   Εάν είστε διεθνής φοιτητής, πρέπει να πληροίτε τις απαιτήσεις της αγγλικής γλώσσας ή να ολοκληρώσετε επιτυχώς το προ-συνεδριακό μάθημα αγγλικών.

   Εάν χρειάζεστε βίζα για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, σας παρέχουμε Επιβεβαίωση Αποδοχής για Σπουδές (CAS). Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε τη δήλωση CAS σας μέσω του συστήματος αιτήσεων μεταπτυχιακών σπουδών.

   Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών

   Τα προγράμματα Pre-Master έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν το επίπεδο αγγλικής γλώσσας, τις δεξιότητες σπουδών και τις ακαδημαϊκές σας γνώσεις πριν από τις μεταπτυχιακές σπουδές. Μάθετε περισσότερα.

   Πότε να κάνετε αίτηση

   Πρέπει να υποβάλετε την αίτησή σας έως:

   • Υποψήφιοι από το Ηνωμένο Βασίλειο: Ένα μήνα πριν από την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων
   • Διεθνείς υποψήφιοι: Δύο μήνες πριν από την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων.

   Αυτές είναι οι πιο πρόσφατες ημερομηνίες που εγγυόμαστε ότι θα εξετάσουμε τις αιτήσεις και θα πρέπει να κάνετε αίτηση νωρίτερα, καθώς ορισμένα μαθήματα έχουν μεγάλη ζήτηση και ενδέχεται να κλείσουν πριν από τις παραπάνω προθεσμίες.

   Υπάρχουν επίσης κάποια μαθήματα με προγενέστερες προθεσμίες. Ελέγξτε τα μαθήματα Master για συγκεκριμένες προθεσμίες.

   Πρέπει επίσης να υποβάλετε την αίτησή σας νωρίτερα εάν υποβάλετε αίτηση:

   • Χωρίς επίσημα ακαδημαϊκά προσόντα
   • Με επαγγελματικά προσόντα
   • Με τη δύναμη της σχετικής εμπειρίας.

   Οι προθεσμίες είναι να διασφαλιστεί ότι υπάρχει αρκετός χρόνος από τη λήψη μιας προσφοράς, ώστε να φτάσετε εγκαίρως για την εισαγωγή και την έναρξη της διδασκαλίας.

   Η προηγούμενη προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τους διεθνείς φοιτητές είναι να δοθεί επιπλέον χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αίτησης θεώρησης και, εάν απαιτείται για το μάθημα, να λάβουν έγκριση από το Πρόγραμμα Έγκρισης Ακαδημαϊκής Τεχνολογίας της Κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου (ATAS).

   Απαιτήσεις Βίζας

   ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

   Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα για σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο εάν είστε 16 ετών και άνω και:

   • Έχουν προσφερθεί μια θέση σε ένα μάθημα από αδειούχο χορηγό σπουδαστών.
   • Έχετε αρκετά χρήματα για να συντηρήσετε τον εαυτό σας και να πληρώσετε για την πορεία σας - το ποσό θα ποικίλλει ανάλογα με τις περιστάσεις σας.
   • Μπορεί να μιλήσει, να διαβάσει, να γράψει και να καταλάβει αγγλικά.
   • Έχετε τη συγκατάθεση των γονιών σας εάν είστε 16 ή 17 ετών - θα χρειαστείτε αποδεικτικά στοιχεία για αυτό όταν υποβάλετε αίτηση.

   Εάν είστε 16 ή 17 ετών και θέλετε να σπουδάσετε σε ένα ανεξάρτητο σχολείο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μπορεί να δικαιούστε βίζα για Παιδική φοιτητική βίζα.

   Αυτή η βίζα έχει αντικαταστήσει τη φοιτητική βίζα Tier 4 (Γενική).

   Εάν εσείς ή η οικογένειά σας προέρχεστε από την ΕΕ, την Ελβετία, τη Νορβηγία, την Ισλανδία ή το Λιχτενστάιν

   Εάν εσείς ή το μέλος της οικογένειάς σας ξεκινήσατε να ζείτε στο Ηνωμένο Βασίλειο έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020, ενδέχεται να μπορείτε να υποβάλετε αίτηση στο δωρεάν πρόγραμμα διακανονισμού της ΕΕ.

   Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ήταν στις 30 Ιουνίου 2021 για τα περισσότερα άτομα. Μπορείτε ακόμα να κάνετε αίτηση εάν:

   • Έχετε μια μεταγενέστερη προθεσμία - για παράδειγμα, γίνετε μέλος της οικογένειας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
   • Έχετε «εύλογους λόγους» για να μην μπορείτε να υποβάλετε αίτηση έως τις 30 Ιουνίου 2021 - για παράδειγμα, είχατε μια ασθένεια ή πέσατε θύμα ενδοοικογενειακής κακοποίησης.

   Πότε να κάνετε αίτηση

   Το πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση εξαρτάται από το αν κάνετε αίτηση από εντός ή εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου.

   Υποβολή αιτήσεων εκτός Ηνωμένου Βασιλείου

   Το νωρίτερο που μπορείτε να κάνετε αίτηση για βίζα είναι 6 μήνες πριν ξεκινήσετε το μάθημά σας.

   Συνήθως θα λάβετε μια απόφαση για τη βίζα σας μέσα σε 3 εβδομάδες.

   Υποβολή αίτησης από το Ηνωμένο Βασίλειο

   Το νωρίτερο που μπορείτε να κάνετε αίτηση είναι 3 μήνες πριν από την έναρξη των μαθημάτων σας.

   Πρέπει να κάνετε αίτηση πριν λήξει η τρέχουσα βίζα σας. Το νέο σας μάθημα πρέπει να ξεκινήσει εντός 28 ημερών από τη λήξη της τρέχουσας βίζας σας.

   Συνήθως θα λάβετε μια απόφαση μέσα σε 8 εβδομάδες.

   Πόσο καιρό μπορείς να μείνεις

   Το πόσο καιρό μπορείτε να μείνετε εξαρτάται από τη διάρκεια του μαθήματος σας και από τη μελέτη που έχετε ήδη ολοκληρώσει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

   Εάν είστε 18 ετών και άνω και το μάθημά σας είναι σε επίπεδο πτυχίου, μπορείτε συνήθως να μείνετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και 5 χρόνια. Εάν είναι κάτω από το επίπεδο πτυχίου, μπορείτε συνήθως να μείνετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για έως και 2 χρόνια.

   Παραμονή περισσότερο στο Ηνωμένο Βασίλειο

   Μπορεί να είστε σε θέση:

   • Παρατείνετε τη βίζα σας εάν δικαιούστε, για παράδειγμα, να συνεχίσετε τις σπουδές σας στο Ηνωμένο Βασίλειο.
   • Μετάβαση σε Φοιτητική βίζα από άλλη βίζα εάν βρίσκεστε ήδη στο Η.Β.
   • Μεταβείτε σε μεταπτυχιακή βίζα για να μείνετε στο Ηνωμένο Βασίλειο για τουλάχιστον 2 χρόνια μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος σας.

   Πότε μπορείτε να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο

   Μπορείτε να φτάσετε πριν ξεκινήσει η πορεία σας. Αυτό μπορεί να είναι είτε:

   • Έως 1 εβδομάδα πριν, εάν η πορεία σας διαρκεί 6 μήνες ή λιγότερο.
   • Έως και 1 μήνα πριν, εάν η πορεία σας διαρκεί περισσότερο από 6 μήνες.

   Δεν πρέπει να ταξιδέψετε στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από την ημερομηνία έναρξης που αναγράφεται στη βίζα σας, ανεξάρτητα από το πότε ξεκινά η πορεία σας.

   Αμοιβές

   Κοστίζει:

   • 348 £ για αίτηση για φοιτητική βίζα εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.
   • 475 £ για επέκταση ή μετάβαση σε Φοιτητική βίζα από το Ηνωμένο Βασίλειο.

   Πρέπει να πληρώσετε το τέλος θεώρησης για κάθε άτομο που θα σας έρθει.

   Επιβάρυνση υγειονομικής περίθαλψης

   Θα πρέπει επίσης να πληρώσετε το πρόσθετο τέλος υγειονομικής περίθαλψης ως μέρος της αίτησής σας.

   Το ποσό που πληρώνετε εξαρτάται από το πόσο διαρκεί η βίζα σας.

   Ο σύντροφός σας και τα παιδιά σας

   Ίσως μπορείτε να φέρετε τον σύντροφό σας και τα παιδιά σας («εξαρτώμενα άτομα»).

   Τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε

   Μπορείς:

   • Μελέτη
   • Εργαστείτε ως υπάλληλος φοιτητικού σωματείου

   Μπορεί να είστε σε θέση να εργαστείτε - πόσο εξαρτάται από το τι σπουδάζετε και από το αν εργάζεστε εντός ή εκτός περιόδου.

   Δεν μπορείς:

   • Διεκδίκηση δημόσιων κεφαλαίων (παροχών) και συντάξεων.
   • Εργασία σε ορισμένες θέσεις εργασίας, για παράδειγμα ως επαγγελματίας αθλητής ή αθλητικός προπονητής.
   • Να είστε αυτοαπασχολούμενοι.
   • Σπούδασε σε ακαδημία ή σχολείο που χρηματοδοτείται από τις τοπικές αρχές (γνωστό και ως διατηρημένο σχολείο).

   Εάν η αίτησή σας είναι επιτυχής, θα ενημερωθείτε τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε για μια Φοιτητική βίζα.

   Μαρτυρίες Φοιτητών

   Τοποθεσίες

   • Falmer

    Sussex House, BN1 9RH, Falmer

    Προγράμματα

     Το ίδρυμα προσφέρει επίσης:

     Ερωτήσεις