Keystone logo
University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

University of Shanghai for Science and Technology

Εισαγωγή

Το University of Shanghai for Science and Technology (USST) είναι ένα δημοτικό πολυτομεακό κλειδί που εφαρμόζεται για πανεπιστήμιο προσανατολισμένο στην έρευνα με τον πυρήνα της μηχανικής, όπου η μηχανική, η επιστήμη, τα οικονομικά, η διαχείριση, η λογοτεχνία, η νομοθεσία, η τέχνη και άλλοι κλάδοι είναι καλά σε συντονισμένη ανάπτυξη . Το 2018, η USST έγινε πιλοτική μονάδα για την κατασκευή ενός «τοπικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου» στη Σαγκάη. Με συνολική έκταση περίπου 700, 000 τετραγωνικών μέτρων, η USST διαθέτει δύο πανεπιστημιουπόλεις, την Yangpu Campus και την Fuxing Campus. Υπάρχουν 17 σχολεία, κολέγια και τμήματα με περισσότερους από 25.700 φοιτητές πλήρους απασχόλησης (περίπου 16.700 προπτυχιακοί και 9.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές). Από τα 2.390 μέλη της σχολής και του προσωπικού της, υπάρχουν 11 ακαδημαϊκοί της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών (περιλαμβάνονται συμπληρωματικοί ακαδημαϊκοί), 78 ταλέντα σε εθνικό επίπεδο, 155 ταλέντα επαρχιακού ή υπουργικού επιπέδου, 826 εκπαιδευτικοί με ανώτερους τίτλους και 256 διδακτορικοί επόπτες.

Στηριζόμενος, υποστηρίζοντας και καθοδηγώντας την ανάπτυξη των βιομηχανιών, η USST έχει γίνει ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στους ακαδημαϊκούς τομείς της κατασκευής εξοπλισμού, του ιατρικού εξοπλισμού και της βιομηχανίας εκτύπωσης. Οι κλάδοι όπως η Μηχανική Ισχύος, η Μηχανική Θερμοφυσική, η Οπτική Μηχανική, η Επιστήμη της Διοίκησης και η Μηχανική υπήρξαν από καιρό μεταξύ των καλύτερων του έθνους, και το πανεπιστήμιο έχει επίσης μια βαθιά βιομηχανία που βρίσκεται στους τομείς των ιατρικών οργάνων, των εκδοτικών και των τυπογραφικών βιομηχανιών. Πρόσφατα, η USST καταβάλλει περαιτέρω προσπάθειες για να δώσει προτεραιότητα στην πειθαρχική της διάταξη. Υπάρχουν 60 προπτυχιακά προγράμματα, 8 διδακτορικά προγράμματα πρώτης κατηγορίας, 6 μεταδιδακτορικά προγράμματα, 27 προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών πρώτης τάξης και 18 επαγγελματικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Το USST διαθέτει 19 εθνικές πλατφόρμες διδασκαλίας, 51 επαρχιακές ή υπουργικές πλατφόρμες, 7 εθνικές πλατφόρμες επιστημονικής έρευνας και 34 επαρχιακές ή υπουργικές πλατφόρμες. Η Μηχανική, η Επιστήμη των Υλικών και η Χημεία έχουν από καιρό κατατάξει το 1% των βασικών δεικτών επιστήμης (ESI) στον κόσμο.

Το SBC ιδρύθηκε το 2006 ως μια καινοτόμος συνεργασία μεταξύ του University of Shanghai for Science and Technology (USST) και εννέα κορυφαία πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το SBC συνδυάζει τα καλύτερα της κινεζικής και βρετανικής εκπαίδευσης σε μια από τις κορυφαίες πόλεις του κόσμου, καθιστώντας το ένα πραγματικά διεθνές πανεπιστημιακό κολέγιο. Το όραμα του SBC πρέπει να είναι γνωστό ως μια διεθνής πύλη αριστείας και καινοτομίας και στοχεύουμε να καλλιεργήσουμε ένα ήθος υπεύθυνης ηγεσίας και πολιτιστικής ενσυναίσθησης στους μαθητές μας. Προσελκύουμε φοιτητές και ακαδημαϊκούς από όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουμε ότι τόσο το σώμα των μαθητών μας όσο και το διδακτικό μας σχολείο λειτουργούν σε διαφορετικούς πολιτισμούς και πρακτικές. Αυτό κάνει την εμπειρία που προσφέρει το SBC πραγματικά μοναδική.

Η πανεπιστημιούπολη του SBC βασίζεται στην πανεπιστημιούπολη Fuxing Road του USST, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Σαγκάης. Η πανεπιστημιούπολη όχι μόνο έχει μια ιστορία αιώνων, αλλά έχει επίσης διεθνή ατμόσφαιρα. Τα προγράμματα σπουδών διδάσκονται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά σε όλο το φάσμα της Σχολής Επιχειρήσεων και Διοίκησης,

Οι απόφοιτοι του SBC έχουν αναγνωριστεί ότι έχουν επιτύχει μεγάλη επιτυχία τόσο από την άποψη της εξαιρετικής ακαδημαϊκής απόδοσης, της κοινωνικής ευθύνης κ.λπ.

Διεθνές Πολιτιστικό Πάρκο

Το Διεθνές Πολιτιστικό Πάρκο της Σαγκάης βρίσκεται στη βόρεια πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου της Σαγκάης για Επιστήμη & Τεχνολογία (USST) στην οδό Jun Gong. Το USST είναι γνωστό στη Σαγκάη. Η ιστορία του εκατό ετών μπορεί να εντοπιστεί στο Πανεπιστήμιο της Σαγκάης που ιδρύθηκε το 1906 και το Deutsche Eedizinschule που ιδρύθηκε το 1907. Πολλά πρωτότυπα κτίρια έχουν διατηρηθεί και διατηρηθεί στο πανεπιστήμιο και θεωρούνται από τα καλύτερα διατηρημένα ιστορικά κτίρια της πόλης. Έξι ανεξάρτητες βίλες στην κεντρική πανεπιστημιούπολη στο Jun Gong Road, που χτίστηκαν μεταξύ 1907 και 1936, είναι πρώην κατοικίες σχολών. Προς το παρόν, αποτελούν το Διεθνές Πολιτιστικό Πάρκο της Σαγκάης. Επί του παρόντος, υπάρχουν καθορισμένα κέντρα για τη Γερμανία, την Αμερική, τη Βρετανία, την Ιαπωνία, τη Σκανδιναβική-Βαλτική, κ.λπ. Μαζί αποτελούν μια μοναδική διεθνή πολιτιστική κοινότητα στην πανεπιστημιούπολη.

Σημασία

Το Διεθνές Πολιτιστικό Πάρκο θα ενσωματώσει πόρους στην πανεπιστημιούπολη και θα οικοδομήσει μια διεθνή πλατφόρμα για πολιτιστικές εμπειρίες μάθησης. Το Πάρκο θα παρέχει σε καθηγητές, φοιτητές και αποφοίτους του USST ένα κέντρο πληροφοριών για πολυπολιτισμική ανταλλαγή και μάθηση, και θα προσφέρει υποστήριξη και ενθάρρυνση σε μελετητές με διεθνείς εκπαιδευτικούς στόχους.

Το Πάρκο θα επεκτείνει τους τρέχοντες διεθνείς πόρους και θα παρέχει υποστήριξη για την ανάπτυξη προγραμμάτων σε διεθνείς πολιτιστικές ανταλλαγές. Μέσω της πολυπολιτισμικής μάθησης και ανταλλαγής, το Πάρκο θα προσελκύσει περισσότερους διεθνείς πόρους πρώτης ποιότητας, θα προωθήσει τη διεθνή πολιτιστική ανταλλαγή, θα διευρύνει τους διεθνείς ορίζοντες των μαθητών και θα προωθήσει την ευαισθησία τους στις πολιτιστικές διαφορές.

Το πάρκο θα προωθήσει τη διεθνή ανάπτυξη του πανεπιστημίου και θα ενισχύσει τη διεθνή φήμη του. Οι διευρυμένες διεθνείς ευκαιρίες και οι πολυπολιτισμικές ανταλλαγές θα ενισχύσουν τον κοινωνικό αντίκτυπο του USST και θα αυξήσουν την προβολή του Πανεπιστημίου στη διεθνή επιστημονική κοινότητα.

Λειτουργίες

Το Διεθνές Πάρκο Πολιτισμού συμβάλλει άμεσα στον τρέχοντα στόχο της USST να παρέχει «Άριστη Μηχανική Εκπαίδευση» μέσω των πέντε βασικών λειτουργιών του πολιτιστικού του χωριού:

Διεθνής Πολιτιστική Μάθηση: Τα Κέντρα θα χορηγούν ακαδημαϊκές διαλέξεις καθ 'όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους σε ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών κλάδων που αποτελούν μέρος του πανεπιστημιακού προγράμματος σπουδών. Η κοινότητα USST θα έχει συχνές ευκαιρίες να εξοικειωθεί με μια μεγάλη ποικιλία διαφορετικών διεθνών φωνών σε πολλούς ακαδημαϊκούς τομείς.

Διεθνής πολιτιστική εμπειρία: Τα αντιπροσωπευτικά προγράμματα θα περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα πολιτιστικών εμπειριών από την επιστημονική και επαγγελματική έως την πολιτιστική και καλλιτεχνική.

Διεθνή Ειδικά Προγράμματα: Θεματικά προγράμματα που κυμαίνονται από την τεχνολογία και την καινοτομία έως τη γλώσσα, τους παραδοσιακούς πολιτισμούς και τον τρόπο ζωής θα προγραμματίζονται από καιρό σε καιρό παρέχοντας μια ευκαιρία για διεξοδική εξερεύνηση θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος.

Ανταλλαγή και συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων, Διεθνών Εκπαιδευτικών και Ερευνητικών Ινστιτούτων: Τα διαφορετικά στοιχεία του Πάρκου παρέχουν μια μοναδική ευκαιρία για την οικοδόμηση συνεργατικών προγραμμάτων στη διεθνή έρευνα και εκπαίδευση. Το πάρκο βασίζεται στις τρέχουσες διεθνείς συνεργασίες μέσω διευρυμένης επικοινωνίας και προγραμματισμού προγραμμάτων.

Αλληλεπίδραση και συνεργασία μεταξύ πανεπιστημίων και διεθνών επιχειρήσεων: Το πάρκο δημιουργεί ευκαιρίες να συνεργαστεί με μια ποικιλία επιχειρήσεων από διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα σε «μηδενική απόσταση» και προωθεί τη διεθνοποιημένη συνεργασία σχολικής-επιχείρησης.

Επισκέπτες

Οι επισκέπτες που εξυπηρετούνται από δραστηριότητες στο κέντρο περιλαμβάνουν:

 • Προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές USST.
 • ΔΕΠ USST και διοικητικό προσωπικό?
 • Επισκέπτες μελετητές, καλλιτέχνες, επιστήμονες και ερευνητές.
 • Επισκέπτες στη Σαγκάη με επαγγελματικό ενδιαφέρον για τον προγραμματισμό και τα εκθέματα του Center.

Στατιστική

Το 2018, το USST έγινε πιλοτική μονάδα για την κατασκευή «ενός τοπικού ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου» στη Σαγκάη. Με συνολική έκταση σχεδόν 700.000 τετραγωνικών μέτρων, το USST διαθέτει δύο πανεπιστημιουπόλεις, το Yangpu Campus και το Fuxing Campus. Υπάρχουν 17 σχολεία, κολέγια και τμήματα με περισσότερους από 25.700 φοιτητές πλήρους φοίτησης (περίπου 16.700 προπτυχιακοί και 9.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές). Από τα 2.390 μέλη του διδακτικού προσωπικού και του προσωπικού της, υπάρχουν 11 ακαδημαϊκοί της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικής (συμπεριλαμβανομένων των επικουρικών ακαδημαϊκών), 78 ταλέντα σε εθνικό επίπεδο, 155 ταλέντα σε επαρχιακό ή υπουργικό επίπεδο, 826 δάσκαλοι με ανώτερους τίτλους και 256 επιβλέποντες διδάκτορες.

Σχολή Μηχανικών και Πληροφορικής, Σχολή Γλωσσών, Εκπαίδευσης και Πολιτισμών από μια ακαδημαϊκή ομάδα υψηλής ειδίκευσης που αποτελείται από περισσότερα από 110 άτομα με διεθνή διδακτικά υπόβαθρα και διδακτορικά πάνω από το 80% αυτών από 20 διαφορετικές χώρες και περιοχές. Επί του παρόντος, έχει περίπου 1.400 προπτυχιακούς φοιτητές πλήρους φοίτησης και περισσότερους από 70 διεθνείς φοιτητές από περίπου 27 χώρες και περιοχές

  Τοποθεσίες

  • Shanghai

   No. 1195 Middle Fuxing Road, 200031, Shanghai

   Ερωτήσεις