Πτυχίο Επιστήμης στη Χημεία και την Τεχνολογία (Σχολή Τροφίμων και Βιοχημικής Τεχνολογίας)
University of Chemistry and Technology, Prague
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Prague, Τσεχία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
3 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
CZK 77.500 / per year
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Sep 2024
Εισαγωγή
Στη Σχολή Τροφίμων και Βιοχημικής Τεχνολογίας, οι φοιτητές κατευθύνουν τις σπουδές τους είτε στη βιοχημεία, τη μικροβιολογία και τη βιοτεχνολογία είτε στη χημεία τροφίμων, την ανάλυση τροφίμων, τη διατροφή και τις τεχνολογίες τροφίμων από την άλλη πλευρά επιλέγοντας σωστά προαιρετικά μαθήματα.
Μπορείτε να επιλέξετε μία από τις δύο ειδικότητες που προσφέρει αυτή η σχολή.
Ειδίκευση - Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία
Επιλέγοντας Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν στη βιοχημεία και σε διάφορα είδη βιοτεχνολογιών.
Έτσι, η εξειδίκευση παρέχει τόσο γενικές γνώσεις βιοχημείας όσο και δεξιότητες σε διάφορους βιοτεχνολογικούς τομείς, όπως η παραγωγή καθαρών χημικών, βιολογικά ενεργών μορίων και βιοκαυσίμων. Αυτή η εξειδίκευση παρέχει επίσης δεξιότητες για τεχνολογίες που επιλύουν περιβαλλοντικά προβλήματα.
Ειδίκευση - Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων
Με εξειδίκευση στη Χημεία και την Τεχνολογία Τροφίμων, οι μαθητές επικεντρώνονται τόσο στη χημεία τροφίμων όσο και σε διάφορες τεχνολογίες τροφίμων. Αυτή η εξειδίκευση παρέχει έναν μοναδικό συνδυασμό χημικών, αναλυτικών και τεχνολογικών πτυχών, επιτρέποντας στους μαθητές να αποκτήσουν μια γενική εικόνα του τομέα της σύγχρονης και παραδοσιακής παραγωγής τροφίμων καθώς και την ικανότητα να αξιολογήσουν τον αντίκτυπο των χρησιμοποιούμενων διαδικασιών επεξεργασίας στις θρεπτικές ιδιότητες των προϊόντων διατροφής. .
Διδακτέα ύλη
Ειδίκευση: Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία
1 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB101001 Γενική και Ανόργανη Χημεία Ι
- AB101003 Υπολογισμοί χημικών και ζυγών
- AB240001 Τοξικολογία και Οικοτοξικολογία I
- AB320003 Βιολογία Ι
- AB413001 Μαθηματικά Α
- AB445001 Εξάσκηση Η/Υ
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
Καλοκαιρινό Εξάμηνο
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB101004 Ανόργανη Χημεία: Εργαστήριο Ι
- AB110003 Οργανική Χημεία Ι
- AB319001 Βιολογία II
- AB320004 Βιολογία: Εργαστήριο
- AB413002 Μαθηματικά Β
- AB444003 Φυσική Ι
Μαθήματα επιλογής Α
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AB101002 Γενική και Ανόργανη Χημεία II
- AB240002 Τοξικολογία και Οικοτοξικολογία II
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
2 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB110004 Οργανική Χημεία II
- AB444004 Φυσική II
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB110005 Εργαστήριο Οργανικής Χημείας Ι
- AB320001 Βιοχημεία Ι
- AB403003 Φυσικοχημεία Ι
- ΑΒ444005 Φυσική: Εργαστήριο
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
Καλοκαιρινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB320002 Βιοχημεία II
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB320007 Μικροβιολογία
- AB402001 Αναλυτική Χημεία Ι
- ΑΒ403004 Φυσικοχημεία II
- ΑΒ403005 Φυσικοχημεία: Εργαστήριο Ι
- AB409001 Λειτουργίες Μονάδας Χημικής Μηχανικής Ι
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
3 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB320015 Μοριακή γενετική και ανάλυση DNA
Μαθήματα επιλογής Α
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 3
- AB319002 Βασικές αρχές Βιομηχανικής
- AB320006 Βιοαναλυτικές Μέθοδοι
- AB342001 Βιοοργανική Χημεία Φυσικών Ενώσεων
- ΑΒ402002 Αναλυτική Χημεία II
- AB409002 Λειτουργίες Μονάδας Χημικής Μηχανικής II
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB143001 Χημική Πληροφορική
- AB320005 Εργαστήριο Βιοχημείας
- ΑΒ402005 Αναλυτική Χημεία: Εργαστήριο Ι
- AB409018 Εργαστήριο Χημικών Μηχανικών
- AB409019 Έργο Χημικής Μηχανικής
Καλοκαιρινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB320009 Μικροβιολογία: Εργαστήριο
- AB321002 Τεχνολογία Τροφίμων και Βιοτεχνολογία
- AB323010 Ανάλυση Τροφίμων και Φυσικών Προϊόντων
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB413003 Εφαρμοσμένη Στατιστική
- ΑΒ963001 Πτυχιακή Εργασία
Ειδίκευση: Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων
1 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB101001 Γενική και Ανόργανη Χημεία Ι
- AB101003 Υπολογισμοί χημικών και ζυγών
- AB240001 Τοξικολογία και Οικοτοξικολογία I
- AB320003 Βιολογία Ι
- AB413001 Μαθηματικά Α
- AB445001 Εξάσκηση Η/Υ
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
Καλοκαιρινό Εξάμηνο
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB101004 Ανόργανη Χημεία: Εργαστήριο Ι
- AB110003 Οργανική Χημεία Ι
- AB319001 Βιολογία II
- AB320004 Βιολογία: Εργαστήριο
- AB413002 Μαθηματικά Β
- AB444003 Φυσική Ι
Μαθήματα επιλογής Α
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AB101002 Γενική και Ανόργανη Χημεία II
- AB240002 Τοξικολογία και Οικοτοξικολογία II
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
2 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB323001 Χημεία Τροφίμων
Μαθήματα επιλογής Α
- AB110004 Οργανική Χημεία II
- AB444004 Φυσική II
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB110005 Εργαστήριο Οργανικής Χημείας Ι
- AB320001 Βιοχημεία Ι
- AB403003 Φυσικοχημεία Ι
- ΑΒ444005 Φυσική: Εργαστήριο
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
Καλοκαιρινό Εξάμηνο
Μαθήματα επιλογής Α
- AB320009 Μικροβιολογία: Εργαστήριο
- AB323003 Αισθητηριακή Ανάλυση
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB320007 Μικροβιολογία
- AB402001 Αναλυτική Χημεία Ι
- ΑΒ403004 Φυσικοχημεία II
- ΑΒ403005 Φυσικοχημεία: Εργαστήριο Ι
- AB409001 Λειτουργίες Μονάδας Χημικής Μηχανικής Ι
Μαθήματα επιλογής Β
Ελάχιστος αριθμός θεμάτων: 1
- AV827001 Φυσική Αγωγή
- Αθλητικό μάθημα AV827002
3 έτος σπουδών
Χειμερινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB323002 Ανάλυση Τροφίμων και Φυσικών Προϊόντων: Εργαστήριο
- AB323011 Ανθρώπινη Διατροφή και Διατροφική Πολιτική
- ΑΒ402002 Αναλυτική Χημεία II
- AB409002 Λειτουργίες Μονάδας Χημικής Μηχανικής II
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB143001 Χημική Πληροφορική
- AB320005 Εργαστήριο Βιοχημείας
- ΑΒ402005 Αναλυτική Χημεία: Εργαστήριο Ι
- AB409018 Εργαστήριο Χημικών Μηχανικών
- AB409019 Έργο Χημικής Μηχανικής
Καλοκαιρινό Εξάμηνο
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB321001 Τεχνολογία Τροφίμων
- AB323010 Ανάλυση Τροφίμων και Φυσικών Προϊόντων
Κοινά Θέματα
Υποχρεωτικά Θέματα
- AB413003 Εφαρμοσμένη Στατιστική
- ΑΒ963001 Πτυχιακή Εργασία
Ευκαιρίες καριέρας
Ο κύριος στόχος αυτού του προγράμματος σπουδών είναι να προετοιμάσει αποφοίτους για περαιτέρω μεταπτυχιακές σπουδές σε συναφείς κλάδους στο UCT Prague ή για ειδικευμένες θέσεις σε εξειδικευμένους χώρους εργασίας. Οι απόφοιτοι έχουν άριστες θεωρητικές γνώσεις, πρακτικές δεξιότητες και εμπειρία σε βασικούς φυσικούς επιστημονικούς κλάδους. Οι απόφοιτοι είναι κατάλληλοι για θέσεις εργασίας σε εταιρείες βιοτεχνολογίας και τροφίμων, σε τομείς που προσανατολίζονται στη διατροφή, σε ιδρύματα προστασίας του περιβάλλοντος και σε επιχειρήσεις υγειονομικής περίθαλψης και φαρμακευτικών προϊόντων. Μπορούν επίσης να βρουν θέσεις σε εργαστήρια εταιρειών, σε φορείς εποπτείας και παρακολούθησης και στο εμπόριο και τη διοίκηση.
Ειδίκευση - Βιοχημεία και Βιοτεχνολογία
Με σπουδές στη Βιοχημεία και τη Βιοτεχνολογία, οι απόφοιτοι αποκτούν τις απαιτούμενες γνώσεις για θέσεις στον έλεγχο τεχνολογικών διεργασιών και εργαστηριακό έλεγχο σε εργοστάσια βιοτεχνολογικής, φαρμακευτικής παραγωγής, για τεχνικές και εργαστηριακές εργασίες σε ιατρικά ιδρύματα, για δραστηριότητες επιθεώρησης και για δραστηριότητες στην κρατική διοίκηση που διασφαλίζουν την υγεία ασφάλεια, τη δημιουργία προϊόντων βιοτεχνολογίας και τον περιβαλλοντικό έλεγχο.
Ειδίκευση - Χημεία και Τεχνολογία Τροφίμων
Με εξειδίκευση στη Χημεία και την Τεχνολογία Τροφίμων, οι απόφοιτοι έχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να βρουν απασχόληση σε εργαστήρια λειτουργίας και ελέγχου, στη διαχείριση τεχνολογίας τροφίμων, στη διαχείριση επιχειρήσεων τροφίμων, σε επιχειρηματικούς οργανισμούς και σε ιδρύματα έρευνας και ανάπτυξης που επικεντρώνονται σε νέα προϊόντα και διαδικασίες σε η βιομηχανία τροφίμων.