Keystone logo
School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

School of Business, Renmin University of China GBBA

Εισαγωγή

Καλώς ήλθατε στο Business School, Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας (RMBS)! Ως ένα από τα κορυφαία σχολεία επιχειρήσεων της Κίνας, το RMBS μπορεί να υπερηφανεύεται για τη μακρύτερη ιστορία της εκπαίδευσης στη διαχείριση, που χρονολογείται από το 1950. Τα δυνατά σημεία του σχολείου μας στηρίζονται στην πλούσια συσσώρευση πνευματικών περιουσιακών στοιχείων του πατρικού πανεπιστημίου μας στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, μόνιμη παράδοση στενής ολοκλήρωσης μεταξύ θεωρίας και πρακτικής, στενής συνεργασίας με επιχειρήσεις και κυβερνήσεις και μια μεγάλη βάση αποφοίτων. Το σχολείο είναι ηγέτης με παγκόσμια προοπτική και διορατική κατανόηση της κινεζικής διαχείρισης.

Το Σχολείο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει «μια σχολή επιχειρήσεων παγκόσμιας κλάσης ως ειδικός στην κινεζική διαχείριση». Καλλιεργούμε μελλοντικούς ηγέτες με παγκόσμιες προοπτικές και ισχυρή αίσθηση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και επιχειρηματικής ηθικής. Για να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο, έχουμε αναπτύξει εξαιρετικά καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, δίνοντας έμφαση στη διδασκαλία με βάση τις περιπτώσεις, τη βιωματική μάθηση, τη στοχαστική μάθηση και τη μάθηση δράσης. Η «ρίζα της Κίνας, η παγκόσμια εμβέλεια» ενσωματώνει την κινεζική μας ιστορία και το παγκόσμιο μέλλον. Η έρευνά μας περιλαμβάνει γηγενείς πρακτικές διαχείρισης στην Κίνα και τήρηση της αυστηρότητας των διεθνών προτύπων.

Τα τελευταία χρόνια, το σχολείο μας ανέβασε γρήγορα το επίπεδο της διεθνοποίησης στην έρευνα, τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη σύνθεση των σχολών και των μαθητών και τη σχολική διακυβέρνηση. Είναι από την πρώτη παρτίδα κινεζικών σχολών επιχειρήσεων που έχουν διαπιστευτεί από το EQUIS και το AACSB και είναι μέλος του Παγκόσμιου Δικτύου για Προχωρημένη Διαχείριση (που ξεκίνησε από το Yale School of Management). Με βάση συνεργασίες με 80+ κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, παρέχουμε πολλές ευκαιρίες ανταλλαγής για εξάμηνο στο εξωτερικό, επιλογές διπλού πτυχίου και πρόσβαση σε προγράμματα και μαθήματα που προσφέρονται από κορυφαίες σχολές επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο.

Οι βασικές μας αξίες είναι μια καινοτομία στην επιδίωξη της αριστείας. Μέσω της δημιουργίας γνώσης και της διάδοσης, συμβάλλουμε στον κόσμο επιτυγχάνοντας την αυτοπραγμάτωση. Καλωσορίζουμε πάντα τη νέα σχολή και το προσωπικό με ιδέες και πάθος, και φοιτητές με ένα όνειρο να ξεχωρίσουν στον κόσμο των επιχειρήσεων για να συμμετάσχουν στην πρώτη γραμμή της εκπαίδευσης στη διοίκηση.

Πρύτανης και Καθηγητής
Σχολή Επιχειρήσεων,
Πανεπιστήμιο Renmin της Κίνας

142973_1.jpg

Γεγονότα και αριθμοί

Η ιστορία του σχολείου χρονολογείται από το 1950. Γνωστό ως πρωτοπόρος στην εκπαίδευση στη διοίκηση στην Κίνα, ήταν από την πρώτη ομάδα ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που προσέφερε το δικό του πρόγραμμα MBA, πρόγραμμα EMBA, πρόγραμμα MPAcc και Ph.D. προγράμματα στη Βιομηχανική Οικονομία, τη Γενική Διοίκηση και τη Λογιστική. Ήταν επίσης ο πρώτος που παρέδωσε ένα κοινό-ξένο πρόγραμμα EMBA.

Με περίπου 4.000 μαθητές, το RMBS είναι το μεγαλύτερο και το πιο διεθνές από τα 32 σχολεία του Πανεπιστημίου Renmin της Κίνας (συνολικός πληθυσμός μαθητών: 25.000+; κατατάχθηκε Νο. 1 στις κοινωνικές επιστήμες και τις ανθρωπιστικές επιστήμες στην Κίνα από το Υπουργείο Παιδείας) .

Το σχολείο διαθέτει 7 ακαδημαϊκά τμήματα, όπως το Τμήμα Γενικής Διαχείρισης, το Τμήμα Οργάνωσης και Ανθρώπινου Δυναμικού, το Τμήμα Μάρκετινγκ, το Τμήμα Επιστήμης και Μηχανικής Διοίκησης, το Τμήμα Οικονομικών Εμπορίου, το Τμήμα Λογιστικής και το Τμήμα Οικονομικών. Μεταξύ των 138 καθηγητών πλήρους απασχόλησης, το 30% κατέχει διδακτορικό στο εξωτερικό. πτυχία από το Πανεπιστήμιο Princeton, το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon και το Πανεπιστήμιο Rutgers, μεταξύ άλλων. Το 2012, η πειθαρχία διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Renmin (στο πλαίσιο της Σχολής Επιχειρήσεων) κατατάχθηκε την 1η στην εθνική αξιολόγηση των κλάδων πρώτου επιπέδου από το Υπουργείο Παιδείας. Το 2017, αναγνωρίστηκε ως ένα από τα κορυφαία (υψηλότερο επίπεδο: A +) στην Κίνα.

Το σχολείο μας έχει λάβει πιστοποιήσεις EQUIS (το 2010) και AACSB (το 2013) και κατατάχθηκε μεταξύ των κορυφαίων 50 από τους Financial Times στα προγράμματα MBA, EMBA και EE πρόσφατα. Το Σχολείο είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Παγκόσμιου Δικτύου για Προηγμένη Διαχείριση (GNAM) που ξεκίνησε από το Yale School of Management το 2012

142974_2.jpg

Αποστολή, όραμα και αξίες

Αποστολή

Να συνεισφέρει κινεζική διαχειριστική σοφία και παγκόσμια ηγετικά ταλέντα στον κόσμο.

Οραμα

Να είναι μια σχολή επιχειρήσεων παγκόσμιας κλάσης ως ειδικός στην κινεζική διαχείριση

Αξίες

Καινοτομία στην επιδίωξη της αριστείας.

Κοινωνική ευθύνη

Σύμφωνα με τον στρατηγικό στόχο «να γίνει το πιο σεβαστό σχολείο επιχειρήσεων», η Σχολή συγκρότησε την Επιτροπή Δεοντολογίας και Κοινωνικής Ευθύνης την 1η Απριλίου 2013, η οποία είχε ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το προσωπικό και τους μαθητές για την ηθική, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα με τη βοήθεια του Γραφείου Υποθέσεων Φοιτητών, του Γενικού Γραφείου, της Ένωσης Εθελοντών Φοιτητών και της Ένωσης Εργαζομένων.

142975_3.jpg

Τοποθεσίες

  • Beijing

    Mingde Business Building, No.59, Zhongguancun Street, Haidian District, 100872, Beijing

    Ερωτήσεις