McMaster University Faculty of Humanities
Εισαγωγή
Σχετικά με τις ανθρωπιστικές επιστήμες
Ποιοι είμαστε? Η Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών περιλαμβάνει πάνω από 125 πλήρους και μερικής απασχόλησης διδακτικό προσωπικό και διδασκαλία σε εννέα τμήματα. Πάνω από 3.000 προπτυχιακοί, μάστερ και Ph.D. φοιτητές από όλο τον Καναδά και σε όλο τον κόσμο εγγράφονται στα προγράμματά μας. Συμμετέχουν στις πολλές χιλιάδες που έχουν αποφοιτήσει από προγράμματα ανθρωπιστικών σπουδών στο McMaster από την ίδρυσή του το 1887.
Το δηλωμένο όραμα ενός ιδρύματος είναι ένας καλός δείκτης των βαθύτερων αξιών και των ισχυρότερων φιλοδοξιών του. Το όραμα της Σχολής μας επικεντρώνεται στην αριστεία στην έρευνα, την καινοτομία και τη διδασκαλία. Φυσικά, τα οράματα δεν είναι τίποτα χωρίς επιτεύγματα. Τα επιτεύγματα του McMaster Humanities είναι παντού: από τα ερευνητικά προγράμματα και την καινοτόμο διδασκαλία της σχολής μας στην πνευματική και κοινωνική δέσμευση των μαθητών μας στο McMaster και στον ευρύτερο κόσμο.
Η ιστορία μας
Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών δημιουργήθηκε αρχικά ως αποτέλεσμα του The McMaster University Act, 1976. Η πράξη ξεκίνησε επίσημα τη σύγχρονη εποχή δημιουργώντας τις Σχολές Επιχειρήσεων, Μηχανικών, Επιστημών Υγείας, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών. Όλες οι αναφορές στις ανθρωπιστικές επιστήμες πριν από το 1976 ήρθαν στο πλαίσιο των Τεχνών από το 1968 έως το 1976 και ως Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών από το 1930 (όταν το πανεπιστήμιο άνοιξε την πόρτα του στο Χάμιλτον του Οντάριο) μέχρι το 1968.
Ανθρωπιστικό Όραμα
Περίληψη των κυριότερων σημείων
Οι φιλελεύθερες τέχνες βρίσκονται στην καρδιά οποιουδήποτε μεγάλου πανεπιστημίου. Στο Πανεπιστήμιο McMaster, πιστεύουμε σε μια φιλελεύθερη αποστολή τέχνης που βασίζεται στα δυνατά σημεία των διαφόρων επιστημών μας.
Η Σχολή μας δεσμεύεται:
- Αναζητώντας την αριστεία στην έρευνα, την καινοτομία στη διδασκαλία και τη δημιουργικότητα στις τέχνες του θεάματος.
- Ενθάρρυνση του κριτικού προβληματισμού και της λογικής σκέψης μέσω γραπτής και λεκτικής έκφρασης.
- Αναγνωρίζοντας την πολιτιστική πολυμορφία του πανεπιστημίου, του έθνους μας και του κόσμου.
- Η ενδυνάμωση στους σπουδαστές μας της σημασίας μιας υπεύθυνης και ευαίσθητης παγκόσμιας ιθαγένειας, μέσω του πολιτισμικού αυτο-προβληματισμού, της δεοντολογικής λογικής και της ιστορικής κατανόησης.
- Γνωρίζοντας την αξία των γλωσσών και των νέων μέσων, ως μέσο για να ανοίξουμε το μυαλό μας σε νέους τρόπους επικοινωνίας και νέους τρόπους κατανόησης.
- Προσέλκυση σε νέους τομείς έρευνας, συμπεριλαμβανομένων των γνωστικών διαστάσεων της μουσικής, της γλώσσας και της επικοινωνίας.
- Καθορισμός μιας ελεύθερης εκπαίδευσης στον 21ο αιώνα, που προετοιμάζει τους μαθητές μας για τις μείζονες προκλήσεις της επόμενης γενιάς.
Οραμα
Η Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών είναι αφιερωμένη στην καλλιέργεια ενός διδακτικού και ερευνητικού περιβάλλοντος το οποίο αντανακλά τα υψηλότερα πρότυπα των επιστημών μας και την ανάληψη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων σε νέους τομείς διεπιστημονικής έρευνας και παιδαγωγικής. Στις Τέχνες, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για μια ισορροπία μεταξύ των καλύτερων παραδόσεων της Ανθρωπιστικής Εκπαίδευσης και των νέων μορφών γνώσης που αναδύονται εντός και στις διασταυρώσεις των κλάδων. Με τη μάθηση από παλαιότερα και πιεστικά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο παγκόσμιος κόσμος μας, προωθούμε την πρόοδο της γνώσης που κάνει καινοτόμες, θετικές διαφορές στις διαφορετικές ζωές των μαθητών μας.
Αποστολή
Η αποστολή της Ακαδημαϊκής Συμβουλευτικής Υπηρεσίας είναι να βοηθήσει τους φοιτητές της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Το ακαδημαϊκό συμβουλευτικό προσωπικό αλληλεπιδρά με τους μαθητές σε διάφορα περιβάλλοντα, αξιολογώντας τις ανάγκες τους και τους διδάσκει πώς να πλοηγηθεί στο σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συνεργαζόμαστε με τους σπουδαστές για να αναπτύξουμε και να εφαρμόσουμε ατομικά σχέδια με σκοπό την επίτευξη τόσο ακαδημαϊκών όσο και προσωπικών στόχων.
Μετά την είσοδό τους στην σχολή, οι μαθητές συνδυάζονται με έναν σύμβουλο ο οποίος θα τους υποστηρίξει από το πρώτο έτος έως την αποφοίτηση με όλες τις ακαδημαϊκές ανάγκες τους.
Οι ακαδημαϊκοί σύμβουλοι παρέχουν υποστήριξη στους ακόλουθους τομείς:
- Προσδιορισμός ατομικών εκπαιδευτικών στόχων.
- Εγγραφή προγραμμάτων και μαθημάτων.
- Ερμηνεία των ακαδημαϊκών κανονισμών.
- Ακαδημαϊκά καταλύματα εργασίας.
- Εξερευνώντας άλλους πόρους στην πανεπιστημιούπολη, όπως είναι απαραίτητο.
Σημαντικές Νέες Πρωτοβουλίες και Πύλες
Η Σχολή πρότεινε πέντε νέες πρωτοβουλίες για την προώθηση αυτής της συναρπαστικής ατζέντας στις φιλελεύθερες τέχνες. Αξιοποιώντας τα δυνατά μας σημεία, οι πρωτοβουλίες αντιπροσωπεύουν σημαντικές νέες πύλες για μάθηση και ανακάλυψη. Ορισμένες από αυτές τις πρωτοβουλίες θα βρουν το σπίτι τους στο νέο κτίριο των Φιλελεύθερων Τεχνών: άλλοι θα βρίσκονται αλλού. Όλοι διασταυρώνονται και υποστηρίζουν ο ένας τον άλλον, ο καθένας συμφωνεί με τις οδηγίες που περιγράφονται στα έγγραφα καμπάνιας και με τη δική μας άσκηση οραματισμού.
- Κέντρο για την Παγκόσμια Ιθαγένεια και τον Πολιτισμό.
- Εκπαίδευση γλωσσών.
- Ινστιτούτο Καναδικής Ιστορίας Wilson.
- Κέντρο Τεχνών Τέχνης
- Ερευνητικό Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών.