Keystone logo
© The University of Milan La Statale
University of Milan

University of Milan

University of Milan

Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, γνωστό και ως «La Statale», είναι ένα πολυεπιστημονικό δημόσιο Πανεπιστήμιο εκατοντάδων ετών, στην καρδιά του Μιλάνου, της ιταλικής πρωτεύουσας της καινοτομίας, του πολιτισμού και του σχεδιασμού. Το La Statale, το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην περιοχή της Λομβαρδίας, μια από τις πλουσιότερες και πιο προηγμένες περιοχές της Ευρώπης, έχει πολύ καλή κατάταξη, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, χάρη στην υψηλή ποιότητα της διδασκαλίας και της ακαδημαϊκής έρευνας. Με τις 8 Σχολές και τις 2 Σχολές (Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Σχολή Άσκησης και Αθλητισμού, Φαρμακευτική, Ιατρική, Κτηνιατρική, Νομική, Πολιτικές, Οικονομικές και Κοινωνικές Επιστήμες, Γεωπονικές Επιστήμες και Επιστήμες Τροφίμων, Επιστήμη και Τεχνολογία, Σχολή Γλωσσικής Διαμεσολάβησης και Διαπολιτισμικής Επικοινωνίας) Το La Statale προσφέρει μαθήματα 157 πτυχίων σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο, 36 προγράμματα διδακτορικών σπουδών, 65 μεταπτυχιακά σχολεία και πολλά επαγγελματικά μεταπτυχιακά, θερινά και χειμερινά σχολεία.

Με τη συμμετοχή σας, θα ζήσετε ένα πραγματικό διεθνές, προκλητικό, αιχμής ακαδημαϊκό περιβάλλον! Το La Statale είναι στην πραγματικότητα το μοναδικό ιταλικό μέλος του LERU, ενός δικτύου υψηλού κύρους που συγκεντρώνει, μόνο κατόπιν πρόσκλησης, 25 ευρωπαϊκά πανεπιστήμια με ένταση έρευνας. Είναι επίσης περήφανο μέλος της Συμμαχίας 4EU+ που στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου ευρωπαϊκού πανεπιστημιακού συστήματος. Στο εγγύς μέλλον, οι επιστημονικές μας σχολές θα μεταφερθούν στην πανεπιστημιούπολη MIND (Milano Innovation District), ένα φιλόδοξο έργο που στοχεύει να προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο τις πιο προηγμένες, ελκυστικές και λειτουργικές υποδομές, εγκαταστάσεις και εργαστήρια σε στενή σύνδεση με τα εργαστήρια The Human Technopole.

Θα σπουδάζετε σε μια σύγχρονη αστική πανεπιστημιούπολη σε ένα οικοσύστημα που βασίζεται έντονα στην καινοτομία. Οι ξένοι φοιτητές είναι πολύ ευπρόσδεκτοι στο Πανεπιστήμιο μας. Προσφέρουμε περισσότερα από 40 προγράμματα που διδάσκονται αγγλικά σε όλα τα επίπεδα (Πτυχίο, Μεταπτυχιακό και Διδακτορικό), περισσότερα από 20 προγράμματα διπλού πτυχίου, δωρεάν μαθήματα ιταλικής γλώσσας και πολιτισμού, αποκλειστική οικονομική βοήθεια και σταθερά ευνοϊκά δίδακτρα. Ελάτε μαζί μας και γίνετε μέρος του συναρπαστικού μας μέλλοντος!

Ανυπομονούμε να σας δούμε στο Μιλάνο.

Οργάνωση

Οι άνθρωποι, τα συμβούλια και τα έγγραφα σχεδιασμού που εμπλέκονται στην ακαδημαϊκή διακυβέρνηση: από τον Πρύτανη έως το Διοικητικό Συμβούλιο. Τα γραφεία διαχείρισης και διοίκησης, βιβλιοθήκες, τμήματα, σχολές και σχολεία, πολιτιστικά κέντρα και ιδρύματα και πανεπιστημιακές φάρμες.

 • Διακυβέρνηση και στρατηγική
 • Γραφεία και εγκαταστάσεις

Διασφάλιση ποιότητας

Οι διαδικασίες, οι άνθρωποι και τα εργαλεία εξασφαλίζουν ποιότητα στη διδασκαλία, την έρευνα και η τρίτη αποστολή, το ημερολόγιο των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων.

Ερευνα

Το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου είναι ένα κορυφαίο ιταλικό πανεπιστήμιο για επενδύσεις σε ερευνητικές υποδομές και ανθρώπινο κεφάλαιο: δύο βασικά στοιχεία για την αντιμετώπιση των πολύπλοκων προκλήσεων της γνώσης σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο κοινωνικό και βιομηχανικό πλαίσιο.

Ως δημόσιος φορέας που ασχολείται με την ανάπτυξη και την πρόοδο της γνώσης, το Πανεπιστήμιο ήταν πάντα αφοσιωμένο σε ερευνητικά έργα που επηρεάζουν την ποιότητα ζωής των πολιτών. Η έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου διεξάγεται κυρίως στα τμήματα και στις πολλές εξειδικευμένες δομές, ευνοώντας τη δημιουργία και ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Η επιστημονική δραστηριότητα περιλαμβάνει ολόκληρη την ακαδημαϊκή κοινότητα από καθηγητές, ερευνητές, διδακτορικούς φοιτητές, υποτρόφους και υπότροφους έως προπτυχιακούς φοιτητές, σε μια ιδανική αναζήτηση νέων ιδεών.

Τρίτη αποστολή

Εκτός από τις δύο βασικές του λειτουργίες – την επιστημονική έρευνα και την εκπαίδευση – το Πανεπιστήμιο συμμετέχει σε δραστηριότητες Τρίτης Αποστολής με στόχο τη διάδοση του πολιτισμού και της γνώσης και μεταφορά ερευνητικών αποτελεσμάτων εκτός της ακαδημαϊκής κοινότητας, συμβάλλοντας έτσι στην κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη.

Το Πανεπιστήμιο σκοπεύει να είναι μια οικονομική και πολιτιστική μηχανή για την τοπική περιοχή , προωθώντας την πρόοδο και την καινοτομία και προάγοντας τον διάλογο και την αλληλεπίδραση με τους πολίτες, το οικονομικό σύστημα και τους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Στην «κοινωνία της γνώσης», θα αξιοποιήσουμε τις πολυεπιστημονικές μας δεξιότητες για να δημιουργήσουμε συνέργειες και να προωθήσουμε συνεργασίες και ανταλλαγές τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Χαρακτηριστικά Πανεπιστημιούπολης

Libraries

Η Υπηρεσία Πανεπιστημιακής Βιβλιοθήκης (Servizio bibliotecario d'Ateneo, SBA) περιλαμβάνει 17 βιβλιοθήκες , καθεμία από τις οποίες ειδικεύεται σε έναν από τους τομείς διδασκαλίας και έρευνας στο University of Milan . Παρέχουν πρόσβαση σε 1.800.000 έντυπα βιβλία και πάνω από 28.000 περιοδικά. Επιπλέον, η Ψηφιακή Βιβλιοθήκη παρέχει πρόσβαση σε 700.000 ebooks, 140.000 περιοδικά και περίπου 270 βάσεις δεδομένων.

Οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτήν την πλούσια συλλογή βιβλίων και εγγράφων μέσω του Minerva , του καταλόγου του Πανεπιστημίου που σας επιτρέπει να αναζητάτε όλες τις συλλογές και να έχετε πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους.
Μέσω της προσωπικής περιοχής της Minerva, οι αναγνώστες μπορούν να στείλουν αιτήματα δανείου, να κάνουν κράτηση βιβλίων που είναι προς το παρόν δανεικά και να ζητήσουν ανανεώσεις.

Η Υπηρεσία Βιβλιοθήκης παρέχει επίσης πρόσβαση σε πλούσιο ντοκιμαντέρ Αρχεία που αφορούν προσωπικότητες και ιδρύματα από τον ακαδημαϊκό κόσμο, τον πολιτισμό και τις εκδόσεις, καθώς και το ιστορικό αρχείο του Πανεπιστημίου.

Εκτός από την παροχή εξοπλισμένων αιθουσών όπου οι χρήστες μπορούν να μελετήσουν, να βρουν περιοδικά και να δανειστούν βιβλία για τις εξετάσεις και την έρευνά τους, οι Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες προσφέρουν υπηρεσίες βοήθειας και βιβλιογραφικών πληροφοριών . Οι βιβλιοθηκονόμοι μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε αυτό που ψάχνετε: μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε μαζί τους από το σπίτι μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας «Ρωτήστε έναν βιβλιοθηκάριο».

Οι βιβλιοθήκες οργανώνουν επίσης εκπαιδευτικές συνεδρίες σχετικά με την αναζήτηση στον Ιστό και τη χρήση διαδικτυακών καταλόγων, βάσεων δεδομένων, ηλεκτρονικών βιβλίων και περιοδικών στην Ψηφιακή βιβλιοθήκη.

  Εισαγωγές

  Τοποθεσίες

  • Milan

   Via Festa del Perdono, 7, 20122, Milan

  • Milan

   Milan, Ιταλία

  Ερωτήσεις