Πτυχίο Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων
IPB University
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Dramaga, Ινδονησία
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
8 εξάμηνα
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
IDR 25.000.000 *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* Τέλος BPIF - τέλος UKT. 30.000.000 IDR
Υποτροφίες
Εξερευνήστε ευκαιρίες για υποτροφίες για να βοηθήσετε στη χρηματοδότηση των σπουδών σας
Εισαγωγή
Κέντρο Αριστείας
Έχει ένα πολύ ισχυρό δίκτυο με οργανισμούς που σχετίζονται με τον τομέα των τροφίμων τόσο στην πατρίδα όσο και στο εξωτερικό. Αμοιβαία εμπειρία συνεργασίας με τη βιομηχανία τροφίμων στην ανάπτυξη προϊόντων, συμβουλευτικές υπηρεσίες και ανάλυση και ακόμη και επιχορηγήσεις για τους μαθητές να κερδίσουν τους διαγωνισμούς.
Εργασία
Παραγωγή προϊόντων, έρευνα και ανάπτυξη τμήματος και εμπορία της βιομηχανίας τροφίμων και της βιομηχανίας τροφίμων, βιομηχανία εξοπλισμού συσκευασίας τροφίμων, κέντρο πληροφόρησης για τα τρόφιμα, διανομέας τροφίμων, εκπαιδευτικό ίδρυμα, βιομηχανία τροφίμων, δημοσιογραφία, σύμβουλος, κοινοτική ενδυνάμωση, κυβερνητική υπηρεσία, επιχειρηματίας.
Πρόγραμμα Τεχνολογίας Τροφίμων (FTP) στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Τροφίμων, Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής και Τεχνολογίας, το Αγροτικό Πανεπιστήμιο Bogor (IPB) είναι ένα προπτυχιακό πρόγραμμα εκπαίδευσης που εστιάζεται στην παραγωγή αποφοίτων που έχουν ικανότητες στην επεξεργασία των υλικών τροφίμων στην ασφαλή, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα διατροφής σε βιομηχανική κλίμακα.
Από τότε που άνοιξε το 1964, το FTP-IPB καλλιεργούσε πτυχιούχους που είναι σε θέση να εργαστούν σε διάφορες θέσεις ή τομείς στις εθνικές και διεθνείς βιομηχανίες τροφίμων, στις κυβερνητικές υπηρεσίες ή ως επιτυχημένοι επιχειρηματίες τροφίμων.
Το FTSP-IPB θεωρείται το καλύτερο και το παλαιότερο πρόγραμμα σπουδών στον τομέα της επεξεργασίας γεωργικών τροφίμων, το οποίο λαμβάνει το επίπεδο «Α» από το Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης (BAN-PT). Το FTP-IPB είναι επίσης διεθνώς διαπιστευμένο από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT) από το 2010 και από τη Διεθνή Ένωση Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (IUFoST) από το 2013. Το FTSP-IPB διακρίνεται από το γεγονός ότι είναι το πρώτο πρόγραμμα σπουδών τεχνολογίας τροφίμων εκτός Βόρεια Αμερική που αναγνωρίζεται από την IFT με την ιδιότητα της "ανάπτυξης" στη διαχείριση της εκπαίδευσης. Με τέτοια εθνική και διεθνή αναγνώριση, το FTP-IPB γίνεται ένα εξαιρετικά επιθυμητό πρόγραμμα σπουδών από μαθητές γυμνασίου και συνεπώς οδηγεί σε υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας για την είσοδο. Επιπλέον, το FTSP-IPB υιοθετεί διεθνή πρότυπα σπουδών με μαθησιακά αποτελέσματα που πληρούν το Πρότυπο Εκπαίδευσης IFT.
Οραμα
Να γίνει κορυφαίο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με διεθνή ποιότητα και ως πρωτοπόρο στην ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας των τροφίμων.
Αποστολή
- Εκτέλεση υψηλής ποιότητας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για την παραγωγή ικανών και διεθνών ποιοτικών πτυχιούχων στον τομέα επιστήμης και τεχνολογίας των τροφίμων.
- Διεξαγωγή δημιουργικών ερευνών σχετικών με τα τρόφιμα που βασίζονται σε τροπικούς πόρους τροφίμων που υποστηρίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία και στην ανάπτυξη επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.
- Παροχή κοινοτικών υπηρεσιών που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία της βιομηχανίας τροφίμων και στην ευημερία του κοινού.
kkolosov / Pixabay
Η πανεπιστημιούπολη
Η IPB βρίσκεται στη Dramaga, Bogor, Δυτική Ιάβα, Ινδονησία. Είναι περιτριγυρισμένο από πόλεις που κάνουν εύκολη την πρόσβαση στην τοποθεσία και βγαίνουν από την πόλη. Το IPB Campus διαθέτει ένα καλό περιβάλλον και άφθονες επιλογές συστήματος μεταφορών που μπορούν να υποστηρίξουν τον ιδανικό περιβάλλον για ακαδημαϊκές και μη ακαδημαϊκές δραστηριότητες.
Εγκαταστάσεις
Διδακτικά και Ερευνητικά Εργαστήρια
Οι σπουδαστές έχουν πρόσβαση σε εργαστήρια διδασκαλίας και έρευνας στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων και στο SEAFAST Center, όπου συμπεριλαμβάνονται το εργαστήριο χημείας τροφίμων, το εργαστήριο μικροβιολογίας τροφίμων, το εργαστήριο βιοχημείας τροφίμων και ανθρώπινης διατροφής, η επεξεργασία τροφίμων, το εργαστήριο μηχανικής και το εργαστήριο αισθητικής αξιολόγησης.
Οι πιλοτικές μονάδες επεξεργασίας τροφίμων είναι επίσης διαθέσιμες για να παρέχουν στους φοιτητές πρακτική εργασία σε επεξεργασία τροφίμων μεγαλύτερης κλίμακας. Οι πειραματικές εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες με μηχανήματα και εξοπλισμό επεξεργασίας που χρησιμοποιούνται τακτικά για ένα ολοκληρωμένο εργαστήριο επεξεργασίας τροφίμων, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να μιμείται ένα μικροσκοπικό μοντέλο της βιομηχανίας τροφίμων.
Εγκαταστάσεις έρευνας
Τα εργαστήρια παρέχουν εξεζητημένο εξοπλισμό για ανάλυση, όπως GC, GCMS, HPLC, AAS, αλληλουχίες DNA, ηλεκτροφόρηση, υπερδιήθηση, μικροσκόπια πόλωσης, Rancimat, Ρεόμετρο, PCR, παλλόμενο NMR, κλπ.
Βιβλιοθήκες και Κέντρο Πληροφόρησης
Η Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης υποστηρίζονται κυρίως από την Κεντρική Βιβλιοθήκη της IPB. Οι βιβλιοθήκες παρέχουν πληροφορίες και ποικίλη βιβλιογραφία στην επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων, καθώς και στη γεωργική τεχνολογία και σε άλλα συναφή θέματα.
Διεθνές Πρόγραμμα Τεχνολογίας Τροφίμων
Στόχος του προγράμματος
Το διεθνές προπτυχιακό πρόγραμμα τεχνολογίας τροφίμων (IUP-FT) έχει σχεδιαστεί ειδικά για να ανταποκρίνεται στην έντονη ανάγκη για τεχνολόγους τροφίμων με σταθερή διεθνή προοπτική.
Αρμοδιότητες
Η εξειδίκευση των πτυχιούχων θα καλύψει τις ελάχιστες βασικές ικανότητες του IFT στο προπτυχιακό πρόγραμμα επιστήμης των τροφίμων και θα εκπληρώσει το πλαίσιο προσόντων της Ινδονησίας. Οι μαθητές που ολοκληρώνουν αυτό το πρόγραμμα θα:
- Να έχει επαρκή γνώση των αρχών της επιστήμης των τροφίμων (χημεία και ανάλυση τροφίμων, μικροβιολογία, ασφάλεια τροφίμων, μηχανική και επεξεργασία τροφίμων, βιοχημεία τροφίμων και διατροφής) για την παραγωγή ασφαλών τροφίμων και ποιότητας κατά μήκος της τροφικής αλυσίδας.
- Έχετε τη δυνατότητα να σχεδιάσετε μια διαδικασία προσθήκης αξίας σε τρόφιμα, συνδυάζοντας διάφορες λειτουργίες μονάδων για την παραγωγή ασφαλών και ποιοτικών τροφίμων.
- Έχει μεγάλη επίγνωση των διεθνών θεμάτων της βιομηχανίας τροφίμων.
- Έχουν ισχυρές δεξιότητες επιτυχίας (δεξιότητες επικοινωνίας, δεξιότητες επίλυσης κρίσιμων προβλημάτων / επίλυσης προβλημάτων, δεξιότητες δια βίου μάθησης, δεξιότητες επαγγελματισμού, δεξιότητες αλληλεπίδρασης, δεξιότητες απόκτησης πληροφοριών και οργανωτικές δεξιότητες).
Είσοδος φοιτητών
Για το Προπτυχιακό Διεθνές Πρόγραμμα, η διαδικασία εισδοχής ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα που ανακοινώθηκε από το Bogor Agricultural University (IPB). Αυτή η δοκιμασία μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε μέσω των αποτελεσμάτων της βαθμολογίας SBMPTN είτε του Ujian Talenta Masuk (UTM) IPB.
Διαδικασία εισαγωγής και απαιτήσεις
- Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν αποφοιτήσει από γυμνάσιο ή ισοδύναμο ακαδημαϊκό επίπεδο. Απαιτείται πιστοποιητικό ή άλλη απόδειξη αποφοίτησης από γυμνάσιο ή άλλο ισοδύναμο επίπεδο.
- Για υποψηφίους που προέρχονται από μη αγγλόφωνες χώρες απαιτείται πιστοποίηση αγγλικής επάρκειας (TOEFL / IELTS) και επισυνάπτεται στην υποβολή αίτησης.
- Οι υποψήφιοι της Ινδονησίας υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση εγγραφής στο IUP-FT συμπληρώνοντας ένα έντυπο αίτησης που μπορεί να τηλεφορτωθεί. Δύο μέθοδοι επιλογής ισχύουν:
- χρησιμοποιώντας βαθμολογία SBMPTN.
- Γραπτή εξέταση (Ujian Talenta Mandiri).
- Οι διεθνείς υποψήφιοι καλούνται να προβούν σε επιλογή επιλογής που έχει θέσει η IPB, η οποία θα διεξαχθεί σε βολική τοποθεσία στη χώρα καταγωγής τους (πιθανότατα στην πρεσβεία ή στο προξενείο της Ινδονησίας). Η εξέταση μετρά τις ικανότητες των φοιτητών στη χημεία, τα μαθηματικά, τη βιολογία, τη φυσική και την αγγλική γλώσσα. Ένας υποψήφιος με υψηλό ακαδημαϊκό επίτευγμα μπορεί να εξαιρεθεί από γραπτή εξέταση.
- Για να γίνουν δεκτοί στο IUP-FT, οι υποψήφιοι φοιτητές που έχουν περάσει τις εξετάσεις και άλλες απαιτήσεις θα πρέπει να εγγραφούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και τις απαιτήσεις που καθορίζονται από την IPB.
Ακαδημαϊκές δραστηριότητες
Πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών / δραστηριότητα κερδοφορίας
Ο φοιτητής μπορεί να υποβάλει αίτηση για πρόγραμμα σπουδών για ένα εξάμηνο σε ένα πανεπιστήμιο-εταίρο στο ASEAN, στην Ιαπωνία ή στην Ευρώπη. Μέσω αυτού του προγράμματος, οι μαθητές λαμβάνουν πολλές επιστήμες τροφίμων ή μαθήματα επιλογής στα πανεπιστήμια-εταίρους.
Έργο Τελικού Έτους
Οι φοιτητές θα διεξάγουν το τελικό ερευνητικό τους έργο σε ένα συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο για ένα εξάμηνο. Η έρευνα εποπτεύεται από καθηγητές από πανεπιστήμιο IPB (στο σπίτι) και από το εταίρο (host). Ως επιλογή στο ερευνητικό πρόγραμμα του τελευταίου έτους, ο σπουδαστής μπορεί επίσης να πάρει πρόγραμμα πρακτικής άσκησης σε μια διεθνή εταιρεία τροφίμων στο εξωτερικό.
Βραχυπρόθεσμη διεθνής κινητικότητα
Οι μαθητές μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα διεθνές ακαδημαϊκό πρόγραμμα όπως θερινά μαθήματα, εκπαίδευση ή συνέδρια.
Διδακτέα ύλη
Δύο προγράμματα προπτυχιακών προγραμμάτων διάρκειας τεσσάρων ετών (144 μονάδες πιστώσεων) έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν εναλλακτικές λύσεις για τους φοιτητές είτε να ολοκληρώσουν ολόκληρο το πρόγραμμα στο πρόγραμμα IPB (4 + 0) είτε να περάσουν το τελικό (τέταρτο) έτος σε πανεπιστήμια-εταίρους στο εξωτερικό (3+ 1 ή 3,5 0,5 προγράμματα). Οι φοιτητές που ολοκληρώνουν ένα IUP-FT απονέμονται στο πτυχίο Bachelor of Agricultural Technology.
Μαθησιακές εξωσχολικές δραστηριότητες
Ο Σύνδεσμος Φοιτητών Τεχνολογίας Τροφίμων ή η Χιίτεπα οργανώνουν φοιτητικές εξωσχολικές δραστηριότητες. Πολλές εξωσχολικές δραστηριότητες φοιτητών έχουν ως εξής:
Διαγωνισμός για την Ανάπτυξη Προϊόντων Τροφίμων (FPDC)
Το FPDC έχει σχεδιαστεί για να αμφισβητήσει τους μαθητές να πάρουν όλες τις γνώσεις δεξιοτήτων και επιστήμης των τροφίμων και να τις εφαρμόσουν σε μια πραγματική κατάσταση. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα φοιτητών αναπτύσσει μια νέα ιδέα για τα τρόφιμα και μεταφέρει την έννοια μέσω της εμπορίας και της παραγωγής. Προκαλεί οργανωτικές, ομαδικές εργασίες, δημιουργικές και επιστημονικές δεξιότητες. Η HIMITEPA διοργανώνει τον διαγωνισμό σε συνεργασία με το SEAFAST Center and Food Ingredients Asia (FIA).
Καστρία Πάνγκαν (Καπανγκάν)
Το Kapangan είναι ένας τόπος για τους σπουδαστές που έχουν πάθος να εφαρμόσουν άμεσα τις γνώσεις επιστήμης των τροφίμων για την κοινότητα στους τομείς της ασφάλειας των τροφίμων και της ανάπτυξης της επεξεργασίας τροφίμων. Η στοχευόμενη κοινότητα είναι ένας παραγωγός τροφίμων μικρής κλίμακας, μαθητές δημοτικού σχολείου και πωλητές τροφίμων.
Ειδοποίηση τροφίμων
Το Food Alert είναι μια πλατφόρμα για την ενημέρωση της κοινότητας σχετικά με την επιστήμη και την τεχνολογία των τροφίμων στην πράξη μέσω κοινωνικών μέσων ενημέρωσης, αφισών ή άλλων μέσων ενημέρωσης.
Λέσχη επεξεργασίας τροφίμων (FPC)
Το FPC είναι φοιτητική λέσχη που διευκολύνει το ενδιαφέρον των σπουδαστών να ενισχύσουν τις δεξιότητές τους στην επεξεργασία τροφίμων και την ανάπτυξη προϊόντων.
Παγκόσμια Ημέρα Τροφίμων (WFD)
Η WFD είναι μια ετήσια εκδήλωση σπουδαστών για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας τροφίμων στις 16 Οκτωβρίου.
Σχετικά με το Σχολείο
Ερωτήσεις
Παρόμοια Μαθήματα
Πτυχίο Ποιότητας Τροφίμων και Καινοτομιών
- Jelgava, Λετονία
Πτυχίο Επιστήμης Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων
- Las Cruces, Ηνωμένες Πολιτείες
Πτυχίο Επιστήμης στην Επιστήμη και Τεχνολογία Τροφίμων
- Kaunas, Λιθουανία