Keystone logo
University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

University Of Design Schwäbisch Gmünd

Εισαγωγή

Η HFG θεωρεί ότι ένα σχέδιο είναι ένα καινοτόμο πειθαρχία με την επιστημονική, κοινωνική, και τεχνολογικές πτυχές. Σχεδιασμός ασκεί μια υπεύθυνη και μόνιμη επίδραση στην πολιτιστική, τεχνική και οικονομικές εξελίξεις. Το Πανεπιστήμιο αποφεύγει συνειδητά ή καλλιτεχνική βιοτεχνία πτυχές στη διδασκαλία της θεμέλια σχεδιασμού. Αντίθετα, οι πέντε μαθήματα δίνουν έμφαση επιστημονικές αρχές και γνώσεις, και την ορθολογική αιτιολόγηση των αποφάσεων σχεδιασμού.

Θεμέλια του σχεδιασμού

Εντατική και διεπιστημονικές μελέτες θεμελίωσης είναι το σήμα κατατεθέν του προγράμματος HFG. Καθορίζουν το συγκεκριμένο μοντέλο του προγράμματος σπουδών του HFG και είναι ο κύριος λόγος για την υψηλή ποιότητα των μαθημάτων σχεδιασμού στο Schwäbisch Gmünd. Τα μαθήματα δημιουργήσει μια σταθερή βάση για τη δημιουργική αρμοδιότητα σε δραστηριότητες σχεδιασμού και την καθιέρωση ενός αξιόπιστου ρεπερτόριο μέθοδοι, οι αισθητικές εμπειρίες και τεχνικές. Οι μελέτες θεμελίωσης εξετάζουν συστηματικά τους νόμους της επιφάνειας και του χώρου, το φως και το χρώμα, το χρόνο και την κίνηση.

Ολοκληρωμένη εκπαιδευτική έννοια

Ολιστική αντίληψη του εκπαιδευτικού HFG βασίζεται στο συνδυασμό των διαρθρωτικών: Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο να ενθαρρύνει την περιέργεια και η δίψα για γνώση, να αναπτύξει μεθοδική σκέψη, για να μεταφέρετε ιδρύθηκε επαγγελματικό περιεχόμενο, και να ενισχυθεί η κοινωνική και διαπολιτισμικών ικανοτήτων των μαθητών.

Η ατμόσφαιρα στο Πανεπιστήμιο χαρακτηρίζεται από μια ανοιχτή και παραγωγική κουλτούρα της συζήτησης με διεθνή εμπειρία καθηγητές. Τα οργανωτικά και τεχνικά στοιχεία συντονισμός και η ενσωμάτωσή να υποστηρίζει διαδικασίες μάθησης των μαθητών.

Κατά τη διάρκεια των μαθημάτων οι μαθητές μεγάλες εργαστούν σε προγράμματα και επέλεξε τη δική τους έμφαση. Όλα τα προγράμματα έχουν ως στόχο να εξετάσει την αποτελεσματική επιμέρους μελέτες περιπτώσεων, να αναπτύξουν μακρόπνοη λύση εύρεσης αρχές, και να επιδείξουν χαρακτήρα μοντέλο τους για τις μελλοντικές εργασίες σχεδιασμού. Κρίσιμη και μεθοδική σκέψη, θεωρητική τεκμηρίωση και πρακτικές δεξιότητες γίνονται αχώριστα μαζί.

Βασικά προσόντα

Για το σχεδιασμό για τη μεταφορά γνώσεων και την ανάπτυξη της προστιθέμενης αξίας πρέπει να διασχίσει τα όρια μεταξύ των κλάδων και των πολιτισμών. Η ανάπτυξη των βασικών προσόντων, όπως η αυτοδιαχείριση, η ομάδα εργασίας δεξιότητες, γλωσσικές και διαπολιτισμικές ικανότητες είναι έτσι επίσης ένα φυσικό μέρος των μαθημάτων του Πανεπιστημίου της μελέτης.

κεντρικά θέματα

Τα βασικά θέματα του μαθήματος Communication Design περιλαμβάνουν συστήματα επικοινωνίας και δημοσιεύσεων, εκθέσεων, ενημερωτικών εκστρατειών, την οπτικοποίηση του επιστημονικού και τεχνικού περιεχομένου, την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό των συστημάτων, η εταιρεία και θεσμική ταυτότητα και υλικού διδασκαλίας και μάθησης.

Το μάθημα Σχεδιασμός Αλληλεπιδράσεις ασχολείται με διεπαφές λογισμικού, μηχανών και ελέγχου της συσκευής, εφαρμογών διαδικτύου, τερματικά πληροφοριών, καθώς και οι αιτήσεις για τις τελευταίες τεχνολογίες μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το μάθημα Σχεδιασμός Προϊόντων ασχολείται με το σχεδιασμό των τεχνικών καταναλωτικών και επενδυτικών αγαθών, εργαλεία, έπιπλα, εκθεσιακά περίπτερα, ιατρικό εξοπλισμό και εξαρτήματα μεταφέρονται και να χρησιμοποιούνται για το σώμα, και με το σχεδιασμό των συστημάτων μεταφορών, υλικοτεχνικής υποστήριξης και κινητικότητας.

Σχεδιασμός της έρευνας

Η HFG εκτιμά εφαρμογή της έρευνας για το σχεδιασμό πολύ. Όλες οι ερευνητικές δραστηριότητες είναι συγκεντρωμένες σε κεντρικό επίπεδο σε ένα Ινστιτούτο Εφαρμοσμένης Έρευνας (IAF). Αυτό επικεντρώνεται σε ζητήματα έρευνας και ανάπτυξης που σχετίζονται με τους τρεις βασικούς τομείς της αλληλεπίδρασης, επικοινωνίας και σχεδιασμού του προϊόντος. Τρέχοντα ερευνητικά έργα περιλαμβάνουν την εργονομική σχεδίαση του ιατρικού εξοπλισμού και των συστημάτων και τις πτυχές της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και σχεδιασμένα προϊόντα και συστήματα.

Καλές προοπτικές

Η εξαιρετική φήμη του HFG Schwäbisch Gmünd εξηγεί πάνω από το μέσο ευκαιρίες των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας. Το Πανεπιστήμιο προσφέρει πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για την επαγγελματική πρακτική και ανοίγει δρόμους για το σχεδιασμό της έρευνας. Τα δύο μαθήματα MA προσφέρει τόσο μια εμπλοκή με τα ιδιαίτερα περίπλοκα θέματα σχεδιασμού και, επίσης, οι μαθητές σε θεωρητικές μελέτες των θεμάτων σχεδιασμού.

Παράδοση και Όραμα

Το Πανεπιστήμιο αντλεί τη δυναμική και τη δύναμή της από τους τομείς της τοπικής επιστημονικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις και από τη μακρά και συνεχής παράδοση. Η παράδοση αυτή επηρεάζεται από τις μεθόδους διδασκαλίας του Bauhaus και ιδιαίτερα του Hochschule für Gestaltung Ulm.

Καινοτόμος σχεδιασμός έχει ως στόχο να επιτευχθεί η οικονομική, οικολογική και κοινωνική βιωσιμότητα. Το HFG είναι συνεχώς μάθηση δυναμικό οργανισμό αφιερωμένο στη συνεχή βελτίωση της υψηλής ποιότητας των προγραμμάτων διδασκαλίας της. Έχει ως στόχο να διασφαλίσει ότι οι μαθητές φθάσουν στο υψηλότερο επίπεδο επαγγελματικών προσόντων και να πάει για να διαδραματίσουν ενεργό ρόλο στην εκπροσώπηση των συμφερόντων των χρηστών των υπηρεσιών σχεδιασμού. Στο μέλλον, η HFG προτίθεται να ακολουθήσει αυτό το στόχο, προσφέροντας επαγγελματική περαιτέρω εκπαίδευσης.

Τοποθεσίες

  • Schwäbisch Gmünd

    Hochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmünd University of Applied Sciences Rektor-Klaus-Straße 100

    Ερωτήσεις