Keystone logo
Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences

Fontys University of Applied Sciences

Εισαγωγή

Το Fontys είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών στις Κάτω Χώρες και προσφέρει μια ποικιλία προγραμμάτων γλωσσών και μάστερ στα αγγλικά. Έχουμε τον μεγαλύτερο αριθμό διεθνών φοιτητών από οποιοδήποτε άλλο πανεπιστήμιο στις Κάτω Χώρες, με φοιτητές με περισσότερες από 80 εθνικότητες από όλο τον κόσμο.

Παρά το μεγάλο αριθμό φοιτητών, η εκπαίδευση στη Fontys οργανώνεται σε μικρή κλίμακα. Στη Fontys, η διεθνοποίηση αποτελεί βασικό ζήτημα. Προσφέρουμε εκπαίδευση αγγλικής γλώσσας σε ξένους φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν πλήρη προγράμματα μαθημάτων και / ή σε ξένους φοιτητές που μας επισκέπτονται ως φοιτητές ανταλλαγής. Η ποιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του οράματος Fontys. Προσπαθούμε να επιτύχουμε ένα επίπεδο ποιότητας που θα ταιριάζει με εκείνο κάθε ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Η Fontys δίνει ιδιαίτερη προσοχή στις παραμέτρους που απαιτούνται για την ομαλή εξέλιξη των σπουδών, όπως η εποπτεία σταδιοδρομίας σπουδών, η καθοδήγηση και το σύστημα "buddy", τα χρονοδιαγράμματα εκπαίδευσης και εξέτασης, η ανατροφοδότηση σχετικά με αξιολογήσεις και αναθέσεις, η καταγραφή της προόδου της μελέτης, του διδακτικού προσωπικού.

Προσπαθούμε να είμαστε ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που «εμπνέει την ανάπτυξη μέσω υποστήριξης και προκλήσεων». Αυτό είναι επίσης κάτι που θα παρατηρήσετε σε όλο το Fontys, δηλαδή στα προγράμματα μαθημάτων, στο διδακτικό προσωπικό, στην προσωπική επίβλεψη που θα λάβετε και στις διαθέσιμες εγκαταστάσεις. Στο Fontys, θα μάθετε σε συνεργασία με άλλους και θα σας παρέχουμε εντατική επίβλεψη καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας.

Ποιοι είμαστε

Η Fontys παρέχει εκπαίδευση και έρευνα. Ως ευρύ πανεπιστήμιο, είμαστε το μεγαλύτερο δημόσιο ινστιτούτο γνώσης στις νότιες Κάτω Χώρες. Η Fontys θέλει να αποτελέσει μηχανισμό καινοτομίας συνδέοντας την εκπαίδευση και την έρευνα με τις διαδικασίες καινοτομίας εντός και εκτός των περιφερειών. Η Fontys έχει μεγάλο αντίκτυπο λόγω της εκπαίδευσης και της έρευνας της σε όλους σχεδόν τους τομείς της κοινωνίας. Λόγω της εκπροσώπησής μας σε θέσεις-κλειδιά σχεδόν σε κάθε τομέα, όλοι όσοι ζουν και εργάζονται στη νότια Ολλανδία έρχονται σε επαφή με τη Fontys, είτε άμεσα είτε έμμεσα. Εκπαιδεύουμε μεγάλες ομάδες ταλαντούχων νεαρών ενηλίκων σε πολλά επαγγέλματα. Μετά την εκπαίδευσή τους, συναντάμε τους ως συνεργάτες, ως προπονητές πρακτικής άσκησης, ως συνεργάτες συνεργασίας ή / και έρευνας ή ως επαγγελματίες που επιθυμούν να εμπλουτίσουν ή να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους.

Ο οργανισμός μας είναι σε καλή κατάσταση. Οι μαθητές και οι εργαζόμενοι είναι ικανοποιημένοι και μας δίνουν «επτά μείον» και «επτά-συν» αντίστοιχα. Το Fontys είναι οικονομικά υγιές και η ποιότητα της εκπαίδευσης μας είναι επίσης σε καλή κατάσταση. Οι βασικές ιδιότητες που απαιτούμε από εμάς είναι σταθερά αγκυρωμένες στον έλεγχο και τους συνοδευτικούς κύκλους αξιολόγησης. Θεωρούμε τον εαυτό μας ως εταίρο γνώσης και καινοτομίας των περιφερειών και των επαγγελματικών τομέων.

Εκπαιδευτικό όραμα

Οι τεχνολογικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις επηρεάζουν και αλλάζουν τον κόσμο γύρω μας, τώρα και στο μέλλον. Η Fontys συμβάλλει σημαντικά σε αυτές τις απαραίτητες αλλαγές, καλύπτοντας περισσότερο από τις ανάγκες του μαθητή και τον κόσμο του μέλλοντος. Η σημασία μας έγκειται επίσης στην επίδρασή μας στην εφαρμογή των αλλαγών στην κοινωνία - περιφερειακή, εθνική και διεθνής. Η προστιθέμενη αξία μας έγκειται στον ενεργό ρόλο μας - στον κοινό σχεδιασμό και την ανάπτυξη μιας βιώσιμης και δίκαιης κοινωνίας.

Προσφέρουμε αυτήν την προστιθέμενη αξία συνδέοντας την ανάπτυξη ταλέντων με την αλλαγή στους κοινωνικούς τομείς και τους τομείς εργασίας. Η λειτουργία μας ως ανοικτού ινστιτούτου γνώσης είναι να προσφέρουμε τη μορφή συνδέοντας την εκπαίδευση και την έρευνα με τα σημερινά κοινωνικά ζητήματα. Έτσι συμβάλλουμε στην καινοτομία στον τομέα της εργασίας, του επαγγελματικού πλαισίου και του κοινωνικού τομέα. Δημιουργούμε τις περιφερειακές, εθνικές και διεθνείς ατζέντες σε συνεργασία με τους κοινωνικούς μας εταίρους. Είμαστε προνοητικοί και προσανατολισμένοι στο μέλλον, ώστε να μπορούμε να έχουμε τον απαραίτητο αντίκτυπο στην κοινωνία, σήμερα και στο μέλλον.

Προσφέρουμε αυτήν την προστιθέμενη αξία επενδύοντας σε ταλέντα. Για εμάς, το ταλέντο είναι μια προσωπική φυσική ικανότητα ή χαρακτηριστικό που σας δίνει τη δυνατότητα να συμβάλλετε στην κοινωνία. Το ταλέντο επιτρέπει στους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τις δυνάμεις τους. Η Fontys υπάρχει για όλους όσους θέλουν να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν τα ταλέντα τους στο ανώτερο επαγγελματικό επίπεδο και όσοι θέλουν να συνεχίσουν την επαγγελματική τους ανάπτυξη. Προσφέρουμε χώρο σε όλα τα πολιτιστικά και κοινωνικά υπόβαθρα.

Η φιλοδοξία μας

Ο πυρήνας της αποστολής που δίνουμε στους εαυτούς μας και η υπόσχεση ότι αυτό συνεπάγεται στους μαθητές, στον επαγγελματικό τομέα και στην κοινωνία, αποτελείται από δύο στοιχεία:

 1. Προσφέρουμε στους φοιτητές την προοπτική να ανακαλύψουν τα δικά τους ταλέντα και να εξελιχθούν σε επαγγελματίες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν να αποδεχτούν κοινωνική ευθύνη, να συμβάλλουν στην καινοτομία στον επαγγελματικό τους τομέα και να συνεχίσουν να αναπτύσσονται με τον καλύτερο τρόπο.
 2. Εργαζόμαστε σε καινοτομίες στον επαγγελματικό τομέα για θέματα σχετικά με τις περιοχές. Εδώ, συνεργαζόμαστε με την κυβέρνηση, τα ινστιτούτα και τις εταιρείες για την έρευνα και την ανάπτυξη για την καινοτομία στην περιοχή και επενδύουμε στο οικοσύστημα στο οποίο οι σπουδαστές και οι εργαζόμενοι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται επαγγελματικά.

Η Fontys έχει μια σαφή κοινωνική αποστολή: προσφέρει εμπνευσμένη, προκλητική και υψηλής ποιότητας ανώτερη επαγγελματική εκπαίδευση και την εκτέλεση πρακτικών, έρευνας που έχει σημασία για την κοινωνία. Η εκπαίδευση και η έρευνα είναι κατάλληλες για τρέχοντα και μελλοντικά ερωτήματα και τις ανάγκες του μαθητή, του επαγγελματικού τομέα και της (περιφερειακής) κοινωνίας. Θέλουμε να διαμορφώσουμε, να δώσουμε προτεραιότητα, να ερευνήσουμε και, αν είναι δυνατόν, να επιλύσουμε τα ζητήματα του μέλλοντος από κοινού με τους εταίρους μας.

Η αποστολή μας

Η ποιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό

Το Fontys στοχεύει να είναι ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα που «εμπνέει την ανάπτυξη μέσω της υποστήριξης και των προκλήσεων» και να είναι ένας εκπαιδευτικός οργανισμός στον οποίο οι μαθητές μπορούν να μεγαλώσουν και να μάθουν να σκέφτονται πιο πλάγια, δηλαδή να «σκέφτονται μεγαλύτερα». Η Fontys στοχεύει στην επίτευξη αυτών των στόχων μέσω της παροχής υποστήριξης και προκλήσεων στους μαθητές, το προσωπικό και όλους τους σχετικούς ενδιαφερόμενους.

Ο βασικός στόχος είναι να προωθηθεί μια νοοτροπία σε ολόκληρο τον οργανισμό που θα οδηγήσει σε συνεχή προσοχή για τη βελτίωση της ποιότητας από την άποψη της εκπαίδευσης, του περιεχομένου και των διαδικασιών. Η Fontys επικεντρώνεται στα προγράμματα Bachelor και Master, τα οποία χρηματοδοτούνται από την ολλανδική κυβέρνηση. Η εκπαίδευση οργανώνεται καλά και παρέχεται σε περιβάλλον επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η Fontys επιδιώκει να επιτύχει υψηλή ποιότητα, ενσωματώνοντας σταθερά τις δραστηριότητές της στην κοινωνία, επιτυγχάνοντας παράλληλα μια ηγετική θέση ως φορέα γνώσης, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό περιβάλλον.

Η ποιότητα είναι το βασικό χαρακτηριστικό του οράματος Fontys. Η Fontys επιδιώκει να επιτύχει ένα επίπεδο ποιότητας που θα ταιριάζει με εκείνο κάθε ιδρύματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Τοποθεσίες

 • Eindhoven

  Rachelsmolen 1, 5612 MA Eindhoven Postbus 347, 5600 AH, , Eindhoven

 • Tilburg

  Bs. Zwijsenstraat 11, , Tilburg

  • Venlo

   Tegelseweg 255, 5912 BG Venlo, Venlo

  Ερωτήσεις