Keystone logo
Bard College Berlin

Bard College Berlin

Bard College Berlin

Εισαγωγή

Σχετικά με Bard College Berlin

Bard College Berlin είναι ένα διαπιστευμένο γερμανοαμερικανικό πανεπιστήμιο που προσφέρει εντατική, διεπιστημονική εκπαίδευση στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες. Το φοιτητικό σώμα είναι εξαιρετικά διεθνές και ποικίλο όσον αφορά τη γεωγραφία, τον πολιτισμό, την τάξη και το οικονομικό υπόβαθρο και συναντιέται με τη σχολή σε μικρά σεμινάρια που διδάσκονται στα αγγλικά. Η έμφαση στην κριτική σκέψη, τη διανοητική φιλοδοξία, τη δημιουργικότητα και τη σύνδεση μεταξύ της ζωής μέσα και έξω από την τάξη είναι θεμελιώδες χαρακτηριστικό. Οι φοιτητές που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να κερδίσουν ένα αμερικανικό και ένα γερμανικό πτυχίο BA.

119436_GermanClass_IrinaStelea.jpg

Με την υποβολή των «μεγάλων ερωτήσεων» που αντηχούσαν με την πάροδο του χρόνου και δίνοντας στα νεαρά άτομα τις απαραίτητες δεξιότητες για να τις κατανοήσουν και να τις απαντήσουν στο διάλογο και με αναφορά στις σύγχρονες προκλήσεις, Bard College Berlin επιτρέπει την προσωπική άνθηση και προετοιμάζει τους μαθητές του να συνεισφέρουν σε ένα κοινό παγκόσμιο μέλλον.

Βρίσκεται στο πολιτικό, οικονομικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ευρώπης όπου συζητούνται και δοκιμάζονται οι παγκόσμιες οικονομικές πολιτικές και μέτρα για τη μετανάστευση και την ασφάλεια και όπου οι τέχνες βρίσκουν την πιο ποικίλη και πειραματική τους έκφραση, Bard College Berlin είναι σε μια μοναδική θέση να προσφέρει οι μαθητές απευθύνονται σε τρέχουσες πολιτικές, κοινωνικές και πολιτιστικές εξελίξεις μέσω σεμιναρίων και δραστηριοτήτων που έχουν τις ρίζες τους στην πόλη. Ένα πρόγραμμα πρακτικής άσκησης παρέχει ευκαιρίες για απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, όπως οι τέχνες, τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι εκδόσεις, ο πολεοδομικός σχεδιασμός, οι νεοσύστατες τεχνολογίες και η εκπαίδευση.

Αυτή η διπλή εστίαση της Bard στην εξειδικευμένη μελέτη μιας πνευματικής κληρονομιάς συνεχούς σημασίας και στην εφαρμογή ιδεών στην «πραγματική ζωή» μέσω τοπικής εξερεύνησης, καλλιτεχνικής πρακτικής, δημόσιου διαλόγου και προγραμμάτων συμμετοχής των πολιτών, έχει προετοιμάσει Bard College Berlin αποφοίτους/ες για δημιουργικό επίλυση προβλημάτων και επιτυχημένες συνεργασίες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε τοπικό, εθνικό και διεθνές επίπεδο. Ως αποτέλεσμα, κατάφεραν να ακολουθήσουν σταδιοδρομία σε τομείς όπως οι διεθνείς σχέσεις, η δημόσια πολιτική, η εκπαίδευση, η δημοσιογραφία και οι τέχνες καθώς και οι μεταπτυχιακές σπουδές στα πιο διάσημα πανεπιστήμια του κόσμου.

Εκπαιδευτική Αποστολή

Bard College Berlin ιδρύθηκε με στόχο να επιστρέψει η διδασκαλία σεμιναρίων μικρών ομάδων και η διεπιστημονική προπτυχιακή εκπαίδευση στις φιλελεύθερες τέχνες στα υψηλότερα επίπεδα του ευρωπαϊκού πανεπιστημιακού πλαισίου από όπου δημιουργήθηκε για πρώτη φορά. Τα προγράμματα δύο βαθμών που Bard College Berlin βασίζονται στην αρχή ότι η εξειδικευμένη μελέτη σε μεμονωμένους κλάδους πρέπει να προχωρήσει με βάση μια ευρεία και εμπεριστατωμένη γνώση των πνευματικών παραδόσεων και των κύριων συζητήσεων, έργων και μετασχηματισμών που τις έχουν ζωντανέψει. Η ακαδημαϊκή καταγωγή της «κοινωνικής σκέψης», που έχει τις ρίζες της στη μεταπολεμική Γερμανία και στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχει δεσμευτεί να εξετάσει τις βασικές καινοτομίες της ανθρώπινης ζωής και του πολιτισμού στο πλαίσιο των κοινωνικών και πολιτικών τους προσδιορισμών. Bard College Berlin αντικατοπτρίζουν άμεσα αυτή τη δέσμευση, αλλά είναι επίσης ένα ιδανικό για όλα τα προγράμματα.

119438_Screenshot_1.png

Ανθρωπιστικές επιστήμες, τέχνες και κοινωνική σκέψη

Bard College Berlin στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, τις Τέχνες και την Κοινωνική Σκέψη διερευνά τα κύρια πεδία των ανθρωπιστικών επιστημών (φιλοσοφία, λογοτεχνία, κινηματογραφικές σπουδές, πολιτική θεωρία, ιστορία της τέχνης) σε σχέση με τη διεπιστημονική τους ανάπτυξη. Το πτυχίο περιλαμβάνει την ευκαιρία να συνδεθούν οι ασκήσεις τέχνης (θέατρο και τέχνες στούντιο) με τη φιλοσοφική θεωρητικοποίηση της τέχνης και να ληφθεί υπόψη η γενική ιστορική σχέση μεταξύ της γνώσης, της τέχνης και της ειδικής πειθαρχίας.

Οικονομικά, Πολιτική και Κοινωνική Σκέψη

Bard College BerlinΤο BA στα Οικονομικά, την Πολιτική και την Κοινωνική Σκέψη προσδίδει εκπαίδευση στις κοινωνικές επιστήμες που βασίζεται στην ιστορία της ανθρώπινης πολιτιστικής αλλαγής και προβληματισμού. Οι θεμελιώδεις μέθοδοι και μοντέλα της σύγχρονης οικονομίας μελετώνται στο διάλογο με το κίνημα της πνευματικής ιστορίας, και σε σχέση με τις θεωρίες της πολιτικής και τα μοντέλα κοινωνικής λειτουργίας.

Πολιτική εμπλοκή

Σύμφωνα με την πεποίθηση του Κολεγίου για την παροχή μιας καλά ενημερωμένης, δημιουργικής και εμπλεκόμενης εκπαίδευσης, η μελέτη των κοινωνικών επιστημών περιλαμβάνει την ευκαιρία να εργαστούν στις ασκήσεις τέχνης, επιδιώκοντας αισθητικά καθώς και κοινωνικά εποικοδομητικά έργα. Οι μαθητές σε όλα τα προγράμματα του Bard College Berlin ενθαρρύνονται και υποστηρίζονται στην πρακτική άσκηση και στη συμμετοχή των πολιτών. Το κολέγιο στοχεύει να διασφαλίσει ότι η εκπαίδευση των φιλελεύθερων τεχνών καλλιεργεί ενεργό και παραγωγικό πολίτη.

119437_Campus_InasaBibic.jpg

Ιστορικό διαπίστευσης

Bard College Berlin: Ένα Πανεπιστήμιο Φιλελεύθερων Τεχνών είναι θεσμικά διαπιστευμένο σε εθνικό επίπεδο στη Γερμανία από το Wissenschaftsrat από τις 20 Ιανουαρίου 2017.

Το κολέγιο έλαβε για πρώτη φορά κρατική αναγνώριση από το Τμήμα Γερουσίας του Βερολίνου για την Εκπαίδευση, τη Νεολαία και την Επιστήμη (Senatsverwaltung für Bildung, Jugend und Wissenschaft) σύμφωνα με το εδάφιο. 123, παράγρ. 1 του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση του ομοσπονδιακού κράτους του Βερολίνου (Berliner Hochschulgesetz - BerlHG) το 2011.

Η πιστοποίηση προγράμματος για το BA στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, τις Τέχνες και την Κοινωνική Σκέψη χορηγήθηκε από τον οργανισμό διαπίστευσης ACQUIN το Φθινόπωρο του 2013. Το 2015, το BA in Economics, Politics and Social Thought έλαβε διαπίστευση από το ACQUIN.

Το Bard College είναι διαπιστευμένο μέσω της Επιτροπής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Μεσαίων Πολιτειών (ΗΠΑ) και απονέμει πτυχίο σε φοιτητές που ολοκληρώνουν το πτυχίο Bard College Berlin στις ανθρωπιστικές επιστήμες, τις τέχνες και την κοινωνική σκέψη ή το πτυχίο στα Οικονομικά, την Πολιτική και την Κοινωνική Σκέψη υπό την εξουσιοδότηση από το Εκπαιδευτικό Συμβούλιο της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Τοποθεσίες

  • Berlin

    Platanenstrasse 24, 13156, Berlin

Ερωτήσεις