Keystone logo
Ηνωμένες Πολιτείες

Μελέτη Αγαμος σε Ηνωμένες Πολιτείες 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  944
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  65
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  65
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  64

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  9
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  12
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  5

Απαιτήσεις βίζας

1) Βίζα F - Αυτός ο τύπος βίζας είναι για διεθνείς φοιτητές που σκοπεύουν να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκό πτυχίο σε διαπιστευμένο κολέγιο ή πανεπιστήμιο των ΗΠΑ ή να σπουδάσουν αγγλικά σε πανεπιστήμιο ή ινστιτούτο εντατικής αγγλικής γλώσσας. Υπάρχουν τρεις τύποι βίζας F:

 • Βίζες F-1 για φοιτητές πλήρους φοίτησης.
 • Βίζες F-2 για εξαρτώμενα άτομα κατόχων βίζας F-1 (σύζυγος και άγαμα παιδιά ηλικίας κάτω των 21 ετών, συμπεριλαμβανομένων των παντρεμένων ζευγαριών του ίδιου φύλου).
 • Βίζες F-3 για «συνοριακούς μετακινούμενους» – Μεξικανούς και Καναδούς φοιτητές που διαμένουν στη χώρα καταγωγής τους ενώ παρακολουθούν σχολείο μερικής ή πλήρους φοίτησης στις ΗΠΑ.

2) Βίζα M – Αυτός ο τύπος βίζας είναι για διεθνείς φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν σε μη ακαδημαϊκές ή επαγγελματικές σπουδές ή κατάρτιση σε ίδρυμα στις ΗΠΑ. Υπάρχουν τρεις τύποι βίζας Μ:

 • Βίζες M-1 για φοιτητές που συμμετέχουν σε επαγγελματικές ή μη ακαδημαϊκές σπουδές.
 • Βίζες M-2 για εξαρτώμενα άτομα κατόχων βίζας M-1.
 • Βίζες M-3 για «συνοριακούς μετακινούμενους» όπως στις θεωρήσεις F-3, αλλά για επαγγελματικές ή μη ακαδημαϊκές σπουδές.

3) Βίζα J – Αυτός ο τύπος βίζας είναι για επισκέπτες διεθνών ανταλλαγών που συμμετέχουν σε προγράμματα στις ΗΠΑ που προωθούν τις πολιτιστικές ανταλλαγές. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας του εν λόγω προγράμματος και να χρηματοδοτούνται από ιδιωτικό τομέα ή κυβερνητικό πρόγραμμα. Οι κάτοχοι βίζας J συνήθως μένουν στις ΗΠΑ για σύντομο χρονικό διάστημα, ίσως ένα ή δύο εξάμηνα. Οι κάτοχοι βίζας J-1 θα πρέπει να επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους για τουλάχιστον δύο χρόνια στο τέλος του προγράμματος ανταλλαγής επισκεπτών. Υπάρχουν δύο τύποι βίζας J:

 • Βίζες J-1 για ανταλλαγή φοιτητών σε σχετικό πρόγραμμα ανταλλαγών.
 • Βίζες J-2 για εξαρτώμενα άτομα κατόχων βίζας J-1.

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

F visa; M visa; Βίζα J

Τιμή και νόμισμα

USD 200

Πρέπει να πληρώσετε το τέλος SEVIS (200 $ ΗΠΑ), το οποίο υποστηρίζει το κόστος του συστήματος υπολογιστή που χρησιμοποιείται για την καταγραφή της διαμονής σας στις ΗΠΑ. Μεταβείτε στη διεύθυνση https://fmjfee.com/index.html για να πληρώσετε το τέλος και φροντίστε να εκτυπώσετε ένα αντίγραφο της απόδειξής σας και να το φέρετε στη συνέντευξη για βίζα. Πρέπει να πληρώσετε το τέλος SEVIS τουλάχιστον τρεις ημέρες πριν από την ημερομηνία της συνέντευξης για τη βίζα.

Θα χρειαστεί επίσης να πληρώσετε επιπλέον 160 $ ΗΠΑ για το τέλος αίτησης θεώρησης στη χώρα σας στην Πρεσβεία ή στο Προξενείο των ΗΠΑ ή σε τράπεζα που ορίζει η Πρεσβεία.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Όλοι οι διεθνείς φοιτητές που έρχονται να σπουδάσουν στις ΗΠΑ πρέπει να υποβάλουν αίτηση για Visa F, J Visa ή M Visa.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Σε σύνδεση

Κάθε Πρεσβεία των ΗΠΑ διαθέτει έναν ιστότοπο που παρέχει οδηγίες για το πώς να κλείσετε ένα ραντεβού για μια συνέντευξη για βίζα και άλλες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για βίζα.

Δικτυακός τόπος:http://www.usembassy.gov/

Πώς να κάνετε την αίτηση;

 1. Αρχικά, το σχολείο ή το πανεπιστήμιό σας θα σας στείλει ένα έντυπο που θα επιβεβαιώνει ότι έχετε γίνει δεκτός σε ίδρυμα εξουσιοδοτημένο από την Υπηρεσία Ιθαγένειας και Πολιτογράφησης των ΗΠΑ (USCIS) για την εγγραφή μη μεταναστών φοιτητών
 2. Δεύτερον, θα χρειαστεί να κλείσετε ένα ραντεβού για μια συνέντευξη για βίζα και να πληρώσετε ορισμένες απαιτούμενες χρεώσεις.
 3. Τρίτον, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν ένα νέο έντυπο αίτησης για μη μεταναστευτική βίζα, το DS-160 που θα πρέπει να συμπληρωθεί ηλεκτρονικά. Αυτή η φόρμα αντικαθιστά όλες τις άλλες μορφές.
 4. Τέταρτον, προετοιμαστείτε για τη συνέντευξη βίζας. Είναι σημαντικό να υποβάλετε αίτηση για τη βίζα σας πολύ νωρίτερα, καθώς αυτό θα σας δώσει επιπλέον χρόνο εάν υπάρχουν καθυστερήσεις στην πρεσβεία ή εάν θέλετε να ασκήσετε έφεση κατά μιας απόφασης σε περίπτωση άρνησης. Αυτό που φοράτε είναι σημαντικό και η επαγγελματική ενδυμασία είναι κατάλληλη.

Τα έγγραφα που απαιτούνται για τη συνέντευξη βίζας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Διαβατήριο που ισχύει για τουλάχιστον έξι μήνες μετά την περίοδο παραμονής σας στις ΗΠΑ. Μπορεί επίσης να χρειαστεί να φέρετε όλα τα τρέχοντα και τα παλιά σας διαβατήρια.
 • Υπογεγραμμένο έντυπο SEVIS I-20 ή DS-2019 (συμπεριλαμβανομένων ατομικών εντύπων για σύζυγο/παιδιά)
 • Έντυπο DS-7002 (μόνο για αιτούντες βίζα ασκούμενου και πρακτικής άσκησης J-1)
 • Απόδειξη παραβόλου ΣΕΒΗΣ
 • Σελίδα επιβεβαίωσης εφαρμογής DS-160 με γραμμωτό κώδικα και αριθμό αναγνωριστικού εφαρμογής
 • Απόδειξη επιβεβαίωσης πληρωμής τέλους MRV
 • Εκτυπωμένο αντίγραφο επιστολής ραντεβού για συνέντευξη για βίζα
 • 1-2 φωτογραφίες στη μορφή που εξηγείται στις απαιτήσεις φωτογραφίας.

Θα πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να προσκομίσετε τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Συμμετείχαν μεταγραφές και διπλώματα προηγούμενων ιδρυμάτων
 • Βαθμολογίες από τυποποιημένα τεστ που απαιτούνται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα όπως TOEFL, LSAT, GRE, GMAT κ.λπ.
 • Τα οικονομικά στοιχεία που δείχνουν ότι εσείς ή ο χορηγός σας (δηλαδή οι γονείς ή ένας κρατικός χορηγός) έχετε επαρκή κεφάλαια για να καλύψετε τα δίδακτρα, τα ταξίδια και τα έξοδα διαβίωσής σας κατά τη διάρκεια της παραμονής σας στις ΗΠΑ.

Μπορείτε επίσης να φέρετε μαζί σας μια ξεχωριστή γραπτή λίστα με όλους τους προηγούμενους εργοδότες και τα σχολεία που έχετε παρακολουθήσει για αναφορά.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Η αίτηση για φοιτητική βίζα των ΗΠΑ μπορεί να είναι μια μακρά διαδικασία, επομένως βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκινήσει την προετοιμασία πολύ εκ των προτέρων – τουλάχιστον τρεις έως πέντε μήνες πριν από την έναρξη του μαθήματος. Οι φοιτητικές βίζες μπορούν να εκδοθούν έως και 120 ημέρες πριν από την ημερομηνία στο έντυπό σας I-20. Οι Visitor Exchange Visas μπορούν να εκδοθούν οποιαδήποτε στιγμή πριν από την ημερομηνία στο DS-2019.

Χρόνος επεξεργασίας

3 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Οι βίζες F1 και J1 επιτρέπουν τη δυνατότητα απασχόλησης στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διαμονής σας, ενώ η M1 Visa όχι. Οι φοιτητές με βίζα F-1 μπορούν να εργαστούν στην πανεπιστημιούπολη για 20 ώρες την εβδομάδα ή λιγότερο. Οι φοιτητές που επιθυμούν να εργαστούν περισσότερες ώρες και εκτός πανεπιστημιούπολης πρέπει να λάβουν προηγούμενη άδεια από τις Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS). Οι κάτοχοι βίζας J-2 μπορούν να ζητήσουν άδεια εργασίας από το USCIS. Οι κάτοχοι βίζας F-2 και M δεν επιτρέπεται να εργαστούν και πρέπει να εξασφαλίσουν την κατάλληλη βίζα εργασίας εάν αναζητούν εργασία.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Ο πιο συνηθισμένος λόγος για την απόρριψη μιας αίτησης φοιτητή ή ανταλλακτικού επισκέπτη είναι ότι το άτομο που υποβάλλει αίτηση για βίζα δεν έχει αποδείξει στον Υπάλληλο Βίζας ότι θα επιστρέψει στη χώρα του όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του στις Η.Π.Α. Εάν σας αρνηθούν τη βίζα μπορεί να υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε για να αντιστρέψετε την άρνηση και μπορείτε να ασκήσετε ένσταση κατά της απόφασης. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστεί να προσκομίσετε πρόσθετη τεκμηρίωση που δεν παρουσιάστηκε με την αρχική αίτηση.