Keystone logo
Ρωσία

Μελέτη Αγαμος σε Ρωσία 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  198
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  28
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  6
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  23

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  4
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  4
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  2

Απαιτήσεις βίζας

 1. Ρωσική Φοιτητική Βίζα - Ισχύει για σπουδές σε οποιοδήποτε ρωσικό κολέγιο ή πανεπιστήμιο ή για βραχυπρόθεσμα μαθήματα.
 2. Ρωσική Ανθρωπιστική Βίζα – Για όσους ταξιδεύουν στη Ρωσία για να συμμετάσχουν σε μεταδιδακτορική έρευνα ή να παρακολουθήσουν ακαδημαϊκά σεμινάρια. Ισχύει για έως και ένα έτος για σκοπούς συμπεριλαμβανομένων εκείνων που σχετίζονται με την επιστήμη ή τον πολιτισμό. (ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Όλες οι περαιτέρω πληροφορίες αφορούν τη ρωσική φοιτητική βίζα.)

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Ρωσική Φοιτητική Βίζα; Ρωσική Ανθρωπιστική Βίζα

Τιμή και νόμισμα

Οι χρεώσεις που απαιτούνται για τη ρωσική φοιτητική βίζα ποικίλλουν ανάλογα με τη χώρα που εξέδωσε το διαβατήριο στον φοιτητή και εάν επιλέγετε τυπική ή γρήγορη εξυπηρέτηση. Για παράδειγμα, το κόστος της Ρωσικής φοιτητικής βίζας για έναν υπήκοο του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκινά από 165 GBP. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το κόστος αίτησής σας δεν θα επιστραφεί εάν η αίτησή σας για φοιτητική βίζα απορριφθεί ή απορριφθεί για οποιονδήποτε λόγο.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Οι πολίτες από τις περισσότερες ξένες χώρες θα χρειαστούν βίζα για να σπουδάσουν στη Ρωσία. Οι πολίτες από χώρες της Κοινοπολιτείας Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ) δεν χρειάζονται βίζα: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Λευκορωσία, Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Μολδαβία, Τατζικιστάν, Ουκρανία, Ουζμπεκιστάν συν τις αυτόνομες περιοχές της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας. Εάν είστε πολίτης της Αρμενίας, της Λευκορωσίας, του Καζακστάν, της Κιργιζίας ή της Ουκρανίας, δεν χρειάζεστε βίζα, αλλά χρειάζεστε έγκυρο διαβατήριο. Εάν είστε πολίτης της Αμπχαζίας, του Αζερμπαϊτζάν, της Μολδαβίας, της Νότιας Οσετίας, του Τατζικιστάν ή του Ουζμπεκιστάν, μπορείτε να έρθετε στη Ρωσία για σπουδές χωρίς διαβατήριο ή βίζα.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Ρωσική πρεσβεία ή προξενείο / εξουσιοδοτημένα κέντρα έκδοσης βίζας

Για πολίτες χωρών που χρειάζονται βίζα για να εισέλθουν, θα πρέπει να λάβουν ρωσική φοιτητική βίζα πριν ταξιδέψουν στη Ρωσία. Πρέπει να κάνετε αίτηση μέσω της Ρωσικής Πρεσβείας ή του προξενείου στη χώρα σας. Υπάρχουν επίσης εξουσιοδοτημένα κέντρα έκδοσης βίζας σε ορισμένες χώρες.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Πριν υποβάλετε αίτηση, πρέπει να γίνετε δεκτοί σε ένα μάθημα σε ένα πανεπιστήμιο, ώστε να μπορείτε να λάβετε μια επίσημη πρόσκληση για να έρθετε στη Ρωσία για σπουδές. Μόλις έχετε μια πρόσκληση, ισχύει για τρεις μήνες. Στη συνέχεια, για να υποβάλετε αίτηση για τη ρωσική φοιτητική σας βίζα, πρέπει να επισκεφτείτε τη ρωσική πρεσβεία ή το προξενείο στη χώρα σας και να υποβάλετε όλα τα απαραίτητα έγγραφα. Σημείωση: Πρέπει να καταχωρίσετε τη βίζα σας εντός επτά ημερών από την είσοδό σας στη Ρωσία. Σε περίπτωση φοιτητικής βίζας, είναι συνήθως το προσκαλούν μέρος (Πανεπιστήμιο ή Κολλέγιο ή Σχολή Γλωσσών ή Ινστιτούτο) που φροντίζει για την εγγραφή των φοιτητών στη βίζα. Μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής σας, θα σας δοθεί ένα αποδεικτικό της εγγραφής σας στη βίζα, το οποίο πρέπει να διατηρήσετε προσεκτικά μέχρι να φύγετε από τη χώρα.

Για να υποβάλετε αίτηση για φοιτητική βίζα στα ρωσικά, πρέπει να υποβάλετε συμπληρωμένο έντυπο αίτησης θεώρησης, πρωτότυπο εθνικό διαβατήριο (και αντίγραφο της πρώτης σελίδας), μια τυπική φωτογραφία, Χρηματική Εντολή, πρωτότυπη επιστολή πρόσκλησης από τον οργανισμό υποδοχής της Ρωσίας, πρωτότυπο αρνητικό πιστοποιητικό εξέτασης αίματος HIV (AIDS) (όχι παλαιότερο των 3 μηνών). Το εθνικό διαβατήριο πρέπει να ισχύει για τουλάχιστον ενάμιση χρόνο.

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αίτησης για βίζα 45 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη ημερομηνία άφιξης στη Ρωσία. Ο χρόνος επεξεργασίας μπορεί να είναι μεγάλος, διαρκεί από δύο έως πέντε εβδομάδες. Η φοιτητική βίζα εκδίδεται αρχικά για 90 ημέρες, αλλά μπορεί να παραταθεί σε ένα έτος και στη συνέχεια να ανανεωθεί στη συνέχεια για τη διάρκεια της φοίτησης.

Χρόνος επεξεργασίας

5 Weeks

Ευκαιρίες εργασίας

Εάν διαθέτετε Ρωσική φοιτητική βίζα, θα χρειαστείτε άδεια εργασίας από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης (FMS), εκτός εάν αυτή η εργασία πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών ή στο ίδρυμα ή τον οργανισμό όπου σπουδάζετε. Θα σας εκδοθεί άδεια εργασίας μόνο εάν είστε φοιτητής πλήρους φοίτησης σε πανεπιστήμιο που είναι διαπιστευμένο από το κράτος και είναι τουλάχιστον 18 ετών. Η άδεια θα σας επιτρέψει να εργαστείτε μόνο στον τομέα ή το επάγγελμα που καθορίζεται στην άδεια και στην πόλη ή την περιοχή του πανεπιστημίου σας. Το κόστος μιας άδειας εργασίας για όσους έχουν ρωσική βίζα σπουδών είναι 3.500 RUB (60 USD). Εάν εγκαταλείψετε το πανεπιστημιακό σας πρόγραμμα, η άδεια εργασίας θα ακυρωθεί και δεν θα μπορείτε πλέον να εργαστείτε στη Ρωσία.

Ωρες την εβδομάδα

0

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Εάν προσκομίσετε πλαστά έγγραφα για τη φοιτητική σας βίζα ή αποκρύψετε ή παραποιήσετε γεγονότα στην αίτησή σας. Μπορεί να σας αρνηθούν την είσοδο στη Ρωσία με φοιτητική βίζα εάν είστε οροθετικοί.