Keystone logo
Νορβηγία

Μελέτη Αγαμος σε Νορβηγία 2024

Αλλαγή νομίσματος

Βασικό μηνιαίο κόστος διαβίωσης

 • Ενοικίαση σε κοινόχρηστο διαμέρισμα

  546
 • Μερίδιο υπηρεσιών κοινής ωφέλειας

  64
 • Συνδρομή στο Διαδίκτυο

  48
 • Τοπικές συγκοινωνίες

  68

Δείγμα κόστους τρόπου ζωής

 • Συνδυασμός γρήγορου φαγητού

  11
 • Εισιτήριο κινηματογράφου

  13
 • Πίντα τοπικής μπύρας

  9

Απαιτήσεις βίζας

Τι είδους Visa χρειάζεστε;

Όνομα βίζας

Φοιτητική Βίζα (Άδεια Φοιτητικής Διαμονής)

Τιμή και νόμισμα

USD 650

Το τέλος επεξεργασίας της Νορβηγικής φοιτητικής βίζας είναι περίπου 650$. Το τέλος ενδέχεται να υπόκειται σε αλλαγές.

Ποιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για βίζα;

Εάν προέρχεστε από μία από τις σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Ισλανδία) δεν θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για άδεια διαμονής. Ωστόσο, εάν σκοπεύετε να σπουδάσετε στη Νορβηγία για περισσότερους από έξι μήνες, πρέπει να παρουσιαστείτε σε μια εφορία στη Νορβηγία για έλεγχο ταυτότητας και να αναφέρετε τη μετακόμισή σας στη Νορβηγία.

Εάν προέρχεστε από χώρες εντός της περιοχής ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΣ, μπορείτε να σπουδάσετε στη Νορβηγία για έως και 90 ημέρες χωρίς να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής. Ωστόσο, θα χρειαστεί να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής για διαμονές άνω των 90 ημερών, ήδη στη Νορβηγία.

Εάν προέρχεστε από χώρες εκτός της ΕΕ/ΕΟΧ/ΕΖΕΣ, πρέπει να υποβάλετε αίτηση για άδεια φοιτητικής διαμονής πριν έρθετε στη Νορβηγία.

Πού μπορείτε να κάνετε την αίτηση;

Νορβηγική Πρεσβεία ή Προξενείο

Αφού λάβετε την επιστολή εισδοχής σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την πλησιέστερη Νορβηγική Πρεσβεία ή Προξενείο για πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αίτησης για άδεια σπουδών και να υποβάλετε αίτηση από τη χώρα καταγωγής σας.

Ενώ ορισμένοι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση ηλεκτρονικά από τη Νορβηγία ή μέσω μιας νορβηγικής πρεσβείας, οι περισσότεροι φοιτητές θα πρέπει να παραδώσουν μια έντυπη αίτηση στην πλησιέστερη νορβηγική πρεσβεία ή προξενείο.

Δικτυακός τόπος:

Πώς να κάνετε την αίτηση;

Όταν παραδώσετε το έντυπο αίτησης για άδεια φοιτητικής διαμονής, πρέπει επίσης να προσκομίσετε το διαβατήριό σας, μαζί με άλλα απαραίτητα έγγραφα. Θα χρειαστεί να υποβάλετε:

 • Αποδεικτικό εισαγωγής σε εγκεκριμένο πρόγραμμα πλήρους φοίτησης
 • Συμπληρωμένο έντυπο αίτησης
 • Απόδειξη πληρωμής του τέλους αίτησης
 • Δύο πρόσφατες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου με λευκό φόντο
 • Αποδεικτικά στοιχεία επαρκών οικονομικών κεφαλαίων για όλη την περίοδο σπουδών, συμπεριλαμβανομένων κεφαλαίων για την υποστήριξη οποιασδήποτε οικογένειας που θα συνοδεύει, τα οποία θα πρέπει να βρίσκονται σε νορβηγικό τραπεζικό λογαριασμό (μπορεί να είναι δύσκολο να ανοίξετε λογαριασμό σε νορβηγική τράπεζα χωρίς νορβηγικό προσωπικό αριθμό, ώστε να μπορείτε συνήθως καταθέτετε το απαιτούμενο ποσό σε λογαριασμό που έχει δημιουργήσει το εκπαιδευτικό σας ίδρυμα). Πρέπει να αποδείξετε ότι έχετε πρόσβαση σε 116.369 NOK για κάθε ακαδημαϊκό έτος (10 μήνες), που είναι περίπου 14.350 $ ΗΠΑ. Εάν η διαμονή χρηματοδοτείται μέσω υποτροφιών, φοιτητικών δανείων ή άλλης δημόσιας χρηματοδότησης από τη χώρα καταγωγής, η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από έγκυρη τεκμηρίωση.
 • Αποδεικτικά στοιχεία ότι έχετε κάπου να ζήσετε (όπως σπίτι, διαμέρισμα, κρεβάτι ή δωμάτιο σε μια κατοικία)
 • Απόδειξη ότι θα φύγετε από τη Νορβηγία όταν λήξει η άδεια διαμονής σας (συνήθως με τη μορφή εισιτηρίου μετ' επιστροφής)
 • Συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη λίστα ελέγχου εγγράφων UDI (Νορβηγική Διεύθυνση Μετανάστευσης), την οποία πρέπει να εκτυπώσετε και να παραδώσετε μαζί με τα άλλα έγγραφά σας

Πότε πρέπει να κάνετε αίτηση;

Οι χρόνοι επεξεργασίας για άδειες φοιτητικής διαμονής ποικίλλουν και μπορεί να διαρκέσουν περίπου δύο μήνες, επομένως συνιστάται να κάνετε αίτηση μόλις μπορέσετε.

Η διάρκεια της φοιτητικής βίζας εξαρτάται από τη διάρκεια του προγράμματος σπουδών σας. Η άδεια φοιτητικής διαμονής σας μπορεί να ανανεωθεί μέσω της διαδικτυακής πύλης αίτησης της Νορβηγίας τουλάχιστον ένα μήνα πριν από την ημερομηνία λήξης. Για να ανανεώσετε την άδεια εργασίας σας, πρέπει να επικοινωνήσετε με το UDI ξεχωριστά και να αποδείξετε ότι έχετε σημειώσει ικανοποιητική πρόοδο στις σπουδές σας στη Νορβηγία.

Χρόνος επεξεργασίας

2 Months

Ευκαιρίες εργασίας

Όταν λαμβάνετε άδεια φοιτητικής διαμονής για τη Νορβηγία, σας χορηγείται επίσης άδεια να εργάζεστε με μερική απασχόληση έως και 20 ώρες κάθε εβδομάδα κατά τη διάρκεια των σπουδών σας και με πλήρη απασχόληση κατά τις πανεπιστημιακές διακοπές.

Μπορείτε επίσης να υποβάλετε αίτηση για άδεια εργασίας πλήρους απασχόλησης για περιορισμένο χρονικό διάστημα, εάν μπορείτε να αποδείξετε ότι η εργασία είναι σχετική με την εκπαίδευσή σας ή ότι είναι απαραίτητη για την εισαγωγή σας για να συνεχίσετε την εκπαίδευσή σας στην ίδια επιλογή προγράμματος – Θα πρέπει να έχετε μια συγκεκριμένη προσφορά απασχόλησης από αυτή την άποψη.

Ωρες την εβδομάδα

20

Γιατί χρειάζεστε αυτό το είδος βίζας;

Η αίτησή σας για βίζα μπορεί να απορριφθεί εάν δεν μπορείτε να αποδείξετε τα απαιτούμενα χρήματα ή εάν προσκομίσετε λανθασμένα ή ελλιπή έγγραφα.

Προγράμματα