Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Τα έτη 1 και 2

Μπορείτε να επιλέξετε αν θα ξεκινήσετε το πρόγραμμα στην πανεπιστημιούπολη ESSEC France, στην πανεπιστημιούπολη ESSEC Asia-Pacific (Σιγκαπούρη) ή στην Αφρική-Ατλαντική πανεπιστημιούπολη ESSEC (Μαρόκο).

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τα μαθήματα διδάσκονται εξ ολοκλήρου στα αγγλικά στην πανεπιστημιούπολη Ασίας-Ειρηνικού, στα γαλλικά στην πανεπιστημιούπολη Ατλαντικού-Αφρικής και στα αγγλικά ή στα γαλλικά στην πανεπιστημιούπολη της Γαλλίας. Καλύπτουν το ίδιο αντικείμενο με ιδιαίτερη έμφαση στο γεωγραφικό περιβάλλον.

 • Αποκτήστε γνώση σε όλα τα βασικά στοιχεία της διοίκησης, όπως η εμπορία, η χρηματοδότηση, η οικονομία, ο νόμος, η παραγωγική συμπεριφορά κλπ.
 • Ανοίξτε τους διεθνείς ορίζοντές σας με μαθήματα γεωπολιτικής, διεθνούς εμπορίου κ.λπ.
 • Γίνετε πραγματικά πολύγλωσσοι με την εκμάθηση 3 γλωσσών: τα γαλλικά και τα αγγλικά είναι υποχρεωτικές ξένες γλώσσες για τους μη-γηγενείς ομιλητές.

Επαγγελματική εμπειρία

Κάντε καλοκαιρινές πρακτικές οπουδήποτε στον κόσμο και αποκτήστε ποικίλη και πολύτιμη εμπειρία τόσο για την προσωπική σας όσο και για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας.

 • μια τριήμερη πρακτική σας δίνει μια πραγματική πρώτη γεύση της εταιρικής ζωής και μια επιχειρησιακή εμπειρία σε μια θέση κατώτερου επιπέδου
 • ένα έργο ανθρωπιστικής ή κοινωνικής εργασίας ενός μηνός σας προσφέρει πρακτική εμπειρία στον τομέα και σας ανοίγει σε νέες προκλήσεις και τρόπο σκέψης

IBEA Track

Η Διεθνής Συμμαχία για την Επιχειρησιακή Εκπαίδευση "IBEA" είναι ένα ακαδημαϊκό πρόγραμμα σε συνεργασία μεταξύ ESSEC και 3 πανεπιστημιακών πανεπιστημίων:

 • Πανεπιστήμιο του Μανχάιμ, Γερμανία
 • Fundacao Getulio Vargas - Ρίο ντε Τζανέιρο, Βραζιλία
 • Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, ΗΠΑ

Στο τέλος του 1ου έτους, οι φοιτητές από κάθε σχολείο μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα και μόνο δέκα μαθητές από το καθένα επιλέγονται. Οι σπουδαστές που έχουν γίνει δεκτοί στο IBEA-track που ξεκίνησε στη Σιγκαπούρη ή στο Μαρόκο μπορούν να επιλέξουν να κάνουν το πρώτο εξάμηνο του δεύτερου έτους στη Γαλλία και στη Σιγκαπούρη. Το δεύτερο εξάμηνο του δεύτερου έτους θα επιστρέψει στην πανεπιστημιούπολη από όπου ξεκίνησαν. Στο τέλος του 2ου έτους, οι εισερχόμενοι μαθητές θα περάσουν ένα εξάμηνο σε κάθε σχολείο συνεργατών μας. Αυτή είναι η ιδανική ευκαιρία να περάσετε χρόνο σε μερικές από τις πιο αναγνωρισμένες σχολές επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο, να συναντηθείτε και να αλληλεπιδράσετε με ανθρώπους από διαφορετικό υπόβαθρο και εθνικότητες, να σπουδάσετε σε διάφορα περιβάλλοντα και από τη στιγμή που θα αποκτήσετε το πτυχίο σας, θα έχετε την αληθινή διεθνές προφίλ που αναζητούν οι εργοδότες.

Τα έτη 3 και 4

Όποια και αν είναι η πανεπιστημιούπολη που επιλέγετε να ξεκινήσετε τις σπουδές σας, όλοι οι σπουδαστές, εκτός από τους φοιτητές της διαδρομής IBEA, έρχονται μαζί για να συνεχίσουν το πρόγραμμα σε μία από τις τρεις διαδρομές, οι οποίες εστιάζουν στην παροχή ευκαιριών για περισσότερη διεθνή έκθεση και επαγγελματική εμπειρία .

ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Έχετε εκατοντάδες μαθήματα επιλογής από το αν θέλετε να παραμείνετε ένα all-rounder και δοκιμή και να δοκιμάσετε πολλά διαφορετικά πεδία ή αν προτιμάτε να ειδικεύσετε σε μια περιοχή που έχετε επιλέξει, θα είστε σε θέση να το κάνετε. Παραδείγματα μαθήματα και σεμινάρια περιλαμβάνω:

Διοίκηση, Μάρκετινγκ, Οικονομικά, Ανθρώπινο Δυναμικό, Πληροφοριακά Συστήματα, Οικονομικά Μαθηματικά, Επιχειρησιακό Δίκαιο, Επιχειρήσεις, Επιχειρηματικότητα, Στατιστικές κ.α.

Ανταλλαγές

Όποια και αν είναι η διαδρομή που επιλέγετε να ακολουθήσετε, θα κάνετε μια πανεπιστημιακή ανταλλαγή στο εξωτερικό. Αυτό όχι μόνο θα σας ανοίξει πολιτισμικά σε μια νέα χώρα, τον τρόπο ζωής, τον τρόπο σκέψης κ.λπ., αλλά θα βελτιώσει τις γλωσσικές σας δεξιότητες καθώς η επιλογή συχνά συνδέεται με τις ξένες γλώσσες που έχετε μάθει τα δύο πρώτα χρόνια.

Αυτή η αξέχαστη εμπειρία θα σας βοηθήσει να κάνετε έναν πιο ανοικτό και ευέλικτο διαχειριστή, ικανό να εργαστείτε σε πολυπολιτισμικές και πολύγλωσσες ομάδες και εταιρείες.

Τα καλά νέα είναι ότι δεν περιορίζεστε σε 1 ή 2 δυνατότητες για την ανταλλαγή σας, αλλά ενδεχομένως πρέπει να επιλέξετε από τους 150 εταίρους του Global BBA. Όποια κι αν είναι τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα και οι σύνδεσμοι σας, ανεξάρτητα από τους μελλοντικούς σας στόχους σταδιοδρομίας, είστε σίγουροι ότι θα βρείτε τη σωστή ανταλλαγή για εσάς!

Επαγγελματική εμπειρία

Ολοκληρώστε την πρώτη σας μακρόχρονη άσκηση ή μαθητεία για να έχετε πραγματικά ένα πλεονέκτημα στο χώρο εργασίας ως νεαρός απόφοιτος.

 • η τελική 6μηνη πρακτική λήψης αποφάσεων θα σας δείξει να αναλάβετε μια θέση με μεγαλύτερες ευθύνες όπου μπορείτε να αφιερώσετε τον εαυτό σας σε συγκεκριμένα έργα
 • μια 2ετής σύμβαση μαθητείας σημαίνει ότι θα είστε μισθωτός από μια εταιρεία και θα εναλλάσσετε μεταξύ μελέτης και εργασίας

Εκτός από το γεγονός ότι ενεργεί ως ισχυρός αναβάτης σταδιοδρομίας, είναι μια ελκυστική λύση χρηματοδότησης, καθώς οι ασκούμενοι και μαθητευόμενοι πληρώνουν μισθό και με μαθητεία, η εταιρεία καλύπτει επίσης τα διδακτικά δίδακτρα.

Εβδομάδα iMagination

Μια μετάβαση από το πρώτο στο δεύτερο μισό των σπουδών σας. Η εβδομάδα iMagination, γνωστή ως εβδομάδα iXagency, καλωσορίζει τους φοιτητές από τη Σιγκαπούρη, το Μαρόκο και τον Μαυρίκιο στην πανεπιστημιούπολη Cergy στις αρχές του τρίτου έτους. Σε αυτήν την εβδομάδα εισαγωγής, οι ξένοι σπουδαστές μας μαθαίνουν για τη πανεπιστημιούπολη στη Γαλλία και ενθαρρύνονται να αναμειγνύονται, να αναπτύσσονται και να σκέπτονται έξω από το κουτί.

Ανταλλαγές

Το ESSEC Global BBA διαθέτει ένα διεθνές δίκτυο ανταλλαγής 161 πανεπιστημίων εταίρων σε 44 διαφορετικές χώρες σε 5 ηπείρους, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα βρείτε αυτό που ψάχνετε!

Από το 3ο έτος του προγράμματος, ανάλογα με το κομμάτι που επιλέγετε, θα εμπλουτίσετε τη διεθνή εμπειρία σας συνεχίζοντας με μια ανταλλαγή για 1 ή 2 εξάμηνα.

ESSEC έχει απονεμηθεί στον Χάρτη Eramus για την τριτοβάθμια εκπαίδευση για την περίοδο 2014-2020.

Διπλάσιοι βαθμοί

Στο τέταρτο έτος, θα έχετε την ευκαιρία να ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διπλού πτυχίου με ένα από τα παρακάτω πανεπιστήμια:

• EBAPE / FGV - Fundação Getulio Vargas, Βραζιλία

• Σχολή Επιχειρήσεων ESA, Βηρυτός, Λίβανος

• Επιχειρήσεις ESIC

• Fachhochschule Dortmund Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών και Τεχνών, Γερμανία

• Σχολή Επιχειρήσεων και Εμπορίου, Πανεπιστήμιο Keio, Ιαπωνία

• Πλαχάνοφ Ρωσικό Οικονομικό Πανεπιστήμιο στη Μόσχα, Ρωσία

• Πανεπιστήμιο Shanghai Jiao Tong, Κίνα

• Πανεπιστήμιο Tongji στη Σαγκάη της Κίνας

Είμαστε υπερήφανοι που σας ενημερώνουμε ότι από τώρα και στο εξής υπάρχει μια διπλή πτυχή που διατίθεται στο Πανεπιστήμιο Yonsei στο Séoul της Νότιας Κορέας. Η Σχολή Επιχειρήσεων του Yonsei και η Σχολή Επιχειρήσεων ESSEC Business School έχουν ανταλλάξει σπουδαστές στο παρελθόν, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που το Πανεπιστήμιο Yonsei έχει υπογράψει διπλωματική συμφωνία στο επίπεδο Bachelor.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων σε κάθε πρόγραμμα ανταλλαγής. Μπορεί να ισχύουν ορισμένα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως η παρακολούθηση των μαθημάτων ξένων γλωσσών του εν λόγω πανεπιστημίου-εταίρου κατά τη διάρκεια του πρώτου κύκλου σπουδών σας στο ESSEC .

IBEA International Business Εκπαίδευση Συμμαχία

Στο τέλος του 1ου έτους μπορείτε να υποβάλετε αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα IBEA, το οποίο θα σας δείξει να περάσετε τα τρία πρώτα εξάμηνα στην πανεπιστημιούπολη ESSEC όπου ξεκινήσατε τις σπουδές σας, ένα εξάμηνο στο ESSEC Asia Pacific campus στη Σιγκαπούρη, σε κάθε ένα από τα ακόλουθα πανεπιστήμια:

• Πανεπιστήμιο του Mannheim, Γερμανία

• Πανεπιστήμιο της Νότιας Καρολίνας, Σχολή Επιχειρήσεων της Darla Moore, ΗΠΑ

• EBAPE / FGV - Fundação Getulio Vargas, Βραζιλία

Όπου οι απόφοιτοι μας είναι τώρα

Το 44% εισέρχεται στην αγορά εργασίας

Το 88% των μαθητών βρίσκει δουλειά μέσα σε 4 μήνες από την αποφοίτησή τους

Το 70% εργάζεται σε διεθνές περιβάλλον

Μέσος αρχικός μισθός € 37.000

Σημαντικοί τομείς όπου δουλεύουν οι απόφοιτοι μας: ΤΠΕ, Πολυτέλεια, Έλεγχος

Το 52% παρακολουθεί μεταπτυχιακό δίπλωμα

 • Στο ESSEC στο MSc στη Διοίκηση ή στα Προγράμματα Προχωρημένου Δασκάλου
 • Ή στα πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια παγκοσμίως, όπως το London Business School, το London School of Economics, το Πανεπιστήμιο Bocconi, το ESADE Business School, το HSG St Gallen, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ κλπ.

4% δημιουργούν τις δικές τους εταιρείες

ESSEC επιχειρήσεις ESSEC Ventures και Antropia επωφελούνται από την ίδρυση των γαλλικών πανεπιστημιουπόλεων και παρέχουν υποστήριξη από την άποψη της καθοδήγησης και των πόρων.

Οι απόφοιτοι μας με επιχειρηματικά ταλέντα περιλαμβάνουν:

 • Corinne Vigreux, τάξη του 1987, Ιδρυτής του "Tom-Tom"
 • Patrick Dalsace, τάξη του 1999, Δημιουργός του "La Fourchette"
 • Nicolas Wolfovski, τάξη του 2009, Δημιουργός του "La Fabrique du Sur-Mesure"
 • Louis Bataille και Guillaume Caffin, τάξη του 2011, Δημιουργοί των "Les Deux Gourmands"
Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά
γαλλική γλώσσα
Τελευταία ενημέρωση August 10, 2018
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Αύγ. 2019
Σεπτ. 2019
Duration
4 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
12,500 EUR
Τομέας σπουδών Γαλλία / Μαρόκο: Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 12.500 ευρώ ετησίως. Σιγκαπούρη Campus: Τα δίδακτρα είναι 20.500 δρχ. Ανά έτος.
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Αύγ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Αύγ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία έναρξης
Αύγ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων

Αύγ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης

Σεπτ. 2019

Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Location
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Ημερομηνία λήξης
Άλλη