Btech βιο-τεχνολογία

Γενικά

7 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

Η βιοτεχνολογία είναι ένα ιδιαίτερα διεπιστημονικό θέμα που καλύπτει τις βιολογικές επιστήμες, τη μηχανική διεργασιών και την τεχνολογία. Το πεδίο εφαρμογής και η εφαρμογή του θέματος ποικίλλει, από τη σύνθεση γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων, καλλιεργειών ανθεκτικών στην ξηρασία στις γεωργικές επιστήμες. Της μηχανικής ιστών, του σχεδιασμού φαρμάκων στον ιατρικό τομέα καθώς και σε τομείς όπως η βιοπληροφορική και τα υδρόβια συστήματα διαβίωσης. Εκτός αυτού, το θέμα περιλαμβάνει επίσης μελέτες σχετικά με τον σχεδιασμό της δημόσιας πολιτικής, όπως η χρήση γενετικώς τροποποιημένων τροφίμων και τα δεοντολογικά ζητήματα που σχετίζονται με αυτό, παραβιάζοντας την καλλιέργεια / γονίδιο, ώστε να είναι ανθεκτικά στις ασθένειες και τεχνολογία εμβρυϊκών βλαστοκυττάρων. Η ευελιξία του θέματος είναι η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ζωντανοί οργανισμοί λειτουργούν σε μικροσκοπικό επίπεδο και να βρουν λύσεις / λύσεις για να κάνουν τα ζωντανά πράγματα να λειτουργούν με τρόπο που περιμένουμε. Σε αντίθεση με άλλα υποκείμενα μηχανικής, η Bio-technology ασχολείται με την προσαρμογή των ζωντανών συστημάτων, των οποίων το αποτέλεσμα μπορεί να μετατραπεί σε καλοήθη ή κακοήθη.

Έκταση

Για μια αναπτυσσόμενη χώρα όπως η Ινδία, η αγροτική κοινότητα εξαρτάται από τις κανονικές βροχές των μουσώνων για καλή απόδοση. Με την υπερθέρμανση του πλανήτη, έχει προβλεφθεί ότι τα σχέδια πτώσης βροχής μπορεί να είναι ακανόνιστα. Το να εξαρτάται κανείς από έναν φυσικό παράγοντα που βοηθά στην καλή γεωργική παραγωγικότητα είναι ένας κίνδυνος που δεν αξίζει να ληφθεί. Αντ 'αυτού, οι καλλιέργειες μπορούν να προσαρμοστούν στις ακραίες καιρικές συνθήκες, όπως σπόροι ανθεκτικοί στην ξηρασία, καλλιέργειες που συγκρατούν την υγρασία. Όλα αυτά μπορούν να γίνουν με τη βοήθεια της βιο-τεχνολογίας. Εξάλλου, η χρήση φυτοφαρμάκων μπορεί επίσης να απολυθεί εάν μπορούν να αναπτυχθούν σπόροι ανθεκτικοί στους επιβλαβείς οργανισμούς. Ομοίως, στην ιατρική αρένα, η γονιδιακή θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να μειώσουν τον κίνδυνο πρόληψης κληρονομικών νόσων. Η τεχνολογία των βλαστικών κυττάρων είναι ένα από τα βασικά αποτελέσματα της βιοτεχνολογίας και της μοριακής βιολογίας. Με ευρύτερο πεδίο του θέματος, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ευκαιριών απασχόλησης σε εταιρικές / κυβερνητικές οργανώσεις σε επίπεδο έρευνας και κατασκευής. Το θέμα συνεχίζει να εξελίσσεται με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που αποτελεί ισχυρότερη ώθηση για τους σπουδαστές που πηγαίνουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ευκαιρίες Απασχόλησης

Οι εταιρικοί και δημόσιοι οργανισμοί έρευνας και ανάπτυξης προσλαμβάνουν προσωπικό βιοτεχνολογίας σε ικανοποιητικό αριθμό. Καθώς οι εργοδότες συνειδητοποιούν την ανάγκη για εγχώρια ανάπτυξη ιδεών στην εγχώρια αγορά, αναζητούν προσωπικό καλής ποιότητας για να αυξήσουν τις δραστηριότητές τους. Εκτός αυτού, οι ερευνητικοί οργανισμοί βλέπουν επίσης καλό περιθώριο για νέα και βελτιωμένα προϊόντα και διαδικασίες στον ιατρικό και γεωργικό τομέα. Είναι σε συνεχή ματιά για το κίνητρο προσωπικό. Συμβόλαιο Οργανισμοί έρευνας στην φαρμακευτική βιομηχανία και βιοτεχνολογία προσλαμβάνουν αποφοίτους φοιτητές κολλεγίων? Εκπαιδεύονται και εγκαθίστανται στο χώρο εργασίας. Dupont, Biocon, Dow Chemicals, τα εργαστήρια του Dr.Reddy είναι μερικές από τις εταιρείες που προσλαμβάνουν ενεργά προσωπικό βιοτεχνολογίας.

Κριτήρια καταλληλότητας

Οι σπουδαστές που έχουν σπουδάσει μαθηματικά, φυσική και χημεία με τη βιολογία / επιστήμη των υπολογιστών στο επίπεδο της ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, είναι επιλέξιμοι για ένα B.Tech στη βιοτεχνολογία. Δεδομένου ότι η βιολογία διδάσκεται από ένα επίπεδο από το οποίο μπορεί κανείς να κατανοήσει. Οι σπουδαστές, οι οποίοι είχαν ένα θέμα μη βιολογίας εκτός από τα μαθηματικά, τη φυσική και τη χημεία, δεν θα βρίσκονται σε μειονεκτική θέση.

Τελευταία ενημέρωση Ιούλ. 2017

Σχετικά με τη Σχολή

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the a ... περαιτέρω

Hindustan College of Engineering, started in the year 1985, was conferred the "University Status" by University Grants Commission (UGC), Government of India, Under Section 3 of UGC Act 1956 from the academic year 2008-09 and under the name HITS (Hindustan Institute of Technology and Science). Διαβάστε Λιγότερα
Chennai , Chennai , Δελχί , Coimbatore , Μοσχοστάφυλο , Colombo , Κότσι + 6 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη