Bachelor of Science στη Πληροφορική Μαθηματικά

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Υπολογιστικά Μαθηματικά

 • Σημαντικό: Υπολογιστικά Μαθηματικά
 • Τίτλος Βαθμού / Βραβείου: Bachelor of Science στη Πληροφορική Μαθηματικών
 • Προσφορά Ακαδημαϊκής Μονάδας: Τμήμα Μαθηματικών
 • Τρόπος Μελέτης: Πλήρης απασχόληση

Στόχοι του Major

Αυτό το μείζον στόχο αποσκοπεί στην παραγωγή πτυχιούχων σε υπολογιστικά μαθηματικά με ένα ισχυρό υπόβαθρο γνώσεων, δεξιοτήτων και εργαλείων για τη μαθηματική μοντελοποίηση, τον επιστημονικό υπολογισμό και το τεχνικό λογισμικό υπολογιστών.

Το μάθημα παρέχει στους φοιτητές κατάρτιση στην ικανότητα να σκέφτονται ποσοτικά και να αναλύουν τα προβλήματα με κριτικό πνεύμα.

Προβλεπόμενα μαθησιακά αποτελέσματα σημαντικών (MILO)

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του Μαγίστρου, οι μαθητές θα πρέπει να είναι σε θέση να:

 • Ενσωματώστε σε μια δομή τη θεωρία και τις αρχές που διέπουν τα βασικά εφαρμοσμένα μαθηματικά, το επιστημονικό υπολογιστικό και το υπολογιστικό λογισμικό και αναγνωρίστε τις συνδέσεις μεταξύ της θεωρίας και των αρχών.
 • Εφαρμόστε μαθηματικές και υπολογιστικές μεθόδους σε μια σειρά προβλημάτων σε επιστημονικές, μηχανικές, εμπορικές και άλλες πρακτικές εφαρμογές.
 • Δημιουργία και διατύπωση μαθηματικών μοντέλων, ποσοτική αξιολόγηση εναλλακτικών προσεγγίσεων και βελτίωση της απόδοσης και αξιοπιστίας τέτοιων μοντέλων.
 • Χρησιμοποιήστε σχετικό λογισμικό και δοκιμή υπολογιστών, στη συνέχεια σε εργαστηριακή ρύθμιση για να δημιουργήσετε μοντέλα και να λύσετε προκύπτοντα μαθηματικά προβλήματα.
 • Αποκτήστε εργασιακή εμπειρία και αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας που απαιτούνται για να εργαστείτε μέσα σε μια ομάδα σε ένα διεθνές και πολιτιστικά διαφορετικό εργασιακό περιβάλλον.
 • Αναγνωρίστε την ανάγκη και τη συμμετοχή στη δια βίου μάθηση.

Απαιτήσεις για το πτυχίο

119812_Skjermbilde2019-08-17kl.10.31.11.png

#Ελεύθερα μαθήματα επιλογής

Τα μαθήματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ικανοποίηση αυτής της απαίτησης είναι:

 • Οποιαδήποτε μαθήματα Β-επιπέδου που έχουν εγκριθεί από το Πανεπιστήμιο για μη περιορισμένη εγγραφή (που δεν προσφέρεται από το Τμήμα Μαθηματικών).
 • Επιλογές προγράμματος στο πρόγραμμα σπουδών του BSCM.

Σημειώσεις:

 1. Για φοιτητές με αναγνωρισμένες εξετάσεις προηγμένων επιπέδων ή ισοδύναμα προσόντα.
 2. Για τους αποφοίτους πτυχιούχων / ανώτερων διπλωμάτων που έγιναν δεκτοί ως σπουδαστές εισαγωγής ανώτερων φοιτητών.

119690_119654_campus.jpg

BSc Υπολογιστικά Μαθηματικά

 • Έτος Εισαγωγής: 2020
 • Τρόπος χρηματοδότησης: Χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση
 • Εισαγωγή Κωδικός: 1206 BSc Υπολογιστικά Μαθηματικά
 • Τρόπος Μελέτης: Πλήρης απασχόληση
 • Ενδεικτικός στόχος πρόσληψης (μπορεί να αλλάξει) : Άμεσα μέρη εφαρμογής (τοπικοί σπουδαστές): 8 (ο συνδυασμός για τα προγράμματα 1206 και 1626A)
 • Κανονική διάρκεια του προγράμματος: 4 έτη
 • Άμεση / μη-JUPAS Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 2 Ιανουαρίου 2020 (Τοπική και μη τοπική)
 • Παρατήρηση: Για τους αιτούντες JUPAS, ο κωδικός προγράμματος είναι JS1206

Προγράμματα βίντεο

Τμήμα Μαθηματικών

Το Τμήμα ειδικεύεται στα εφαρμοσμένα και υπολογιστικά μαθηματικά. Η προπτυχιακή διδασκαλία υποστηρίζεται από εκτεταμένη έρευνα σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων. Αυτό μας θέτει σε στενή επαφή με πολλές σύγχρονες χρήσεις των μαθηματικών. Το πρόγραμμά μας είναι σχετικό και ενημερωμένο.

Είμαστε υπερήφανοι για το ακαδημαϊκό προσωπικό μας, πολλοί από τους οποίους είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι επιστήμονες. Για παράδειγμα, ο καθηγητής Philippe G. Ciarlet, μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών και επτά άλλων ακαδημιών, ήταν Καθηγητής του Τμήματος έως τον Αύγουστο του 2011. Εργάστηκε στο γραφείο του Κολλεγίου Επιστήμης και Τεχνολογίας τον Σεπτέμβριο του 2011 ως Πανεπιστήμιο Διακεκριμένος Καθηγητής . Ο καθηγητής Ciarlet έχει λάβει πολλές διακρίσεις, μεταξύ των οποίων ένα Μεγάλο Βραβείο της Γαλλικής Ακαδημίας Επιστημών και ένα Βραβείο Έρευνας Alexander von Humboldt.

Ο καθηγητής Ciarlet είναι σήμερα ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Προχωρημένων Μελετών του City University of Hong Kong .

Προοπτικές σταδιοδρομίας / Περαιτέρω μελέτες

Ως πτυχιούχοι του προγράμματος μας, είναι σε έντονη ζήτηση σε διάφορους τομείς, όπως η ανάλυση δεδομένων, η ανάλυση επιχειρηματικών πληροφοριών, η μαθηματική μοντελοποίηση, ο ποσοτικός επιχειρηματικός σχεδιασμός, ο επιστημονικός προγραμματισμός. Υπάρχει επίσης ζήτηση για καθηγητές μαθηματικών στα δευτεροβάθμια σχολεία του Χονγκ Κονγκ.

Εκτός από την ένταξη στο εργατικό δυναμικό, μερικοί από τους πτυχιούχους μας συνεχίζουν τις σπουδές τους σε τοπικό επίπεδο ή σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Πανεπιστήμιο του Κάλγκαρι και το Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά και το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης οι ΗΠΑ.

Συμφωνίες εισδοχής για τους αιτούντες απευθείας / μη JUPAS

Οι υποψήφιοι για αυτό το πρόγραμμα (κωδικός εισδοχής: 1206) θα ληφθούν υπόψη για την εισαγωγή στις πρώτες σπουδές στο Bachelor of Science in Computing Mathematics.

Οι υποψήφιοι που ζητούν προηγμένη μόνιμη εγγραφή μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το ακόλουθο πρόγραμμα:

 • BSc Υπολογιστικά Μαθηματικά (κωδικός εισόδου: 1626A)

Απαιτήσεις εισόδου για άμεσους / μη υποψηφίους της JUPAS

Για να ληφθεί υπόψη για την εισαγωγή, πρέπει να ικανοποιήσετε τις Γενικές Απαιτήσεις Εισόδου και να έχετε μελετήσει ένα θέμα που σχετίζεται με την επιστήμη, όπως Μαθηματικά, Περαιτέρω Μαθηματικά ή Στατιστική σε ένα γυμνάσιο ή ένα μεταδευτεροβάθμιο ίδρυμα.

Καθώς οι άμεσοι αιτούντες επιλέγονται σύμφωνα με ποικίλα προσόντα, η επιλογή γίνεται κατά περίπτωση. Η απόδοση στις δοκιμασίες επιλογής και στις συνεντεύξεις, κατά περίπτωση, αποτελεί επίσης σημαντικό κριτήριο αξιολόγησης.

119691_119653_campus2.jpg

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... περαιτέρω

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη