Bachelor of Science στην εφαρμοσμένη φυσική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Εφαρμοσμένη Φυσική

 • Σημαντικό: Εφαρμοσμένη Φυσική
 • Βαθμός / τίτλος βραβείου: Bachelor of Science στην εφαρμοσμένη φυσική
 • Προσφορά Ακαδημαϊκής Μονάδας: Τμήμα Φυσικής
 • Τρόπος Μελέτης: Πλήρης απασχόληση

Στόχοι του Major

Αυτό το σπουδαιότερο είναι να παρέχει εκπαίδευση στους σπουδαστές με διαφορετικό υπόβαθρο, για να τους προετοιμάσει να ακολουθήσουν μια καριέρα σε τομείς όπως η φυσική του περιβάλλοντος, η οπτική, η τεχνολογία των υλικών και η βιοϊατρική φυσική στον βιομηχανικό, εμπορικό, κυβερνητικό ή εκπαιδευτικό τομέα.

Με την ολοκλήρωση των μεγάλων, οι απόφοιτοι θα είναι σε θέση να ενσωματώσουν τις γνώσεις που έχουν μάθει στο μεγαλύτερο να υποστηρίξουν σε τουλάχιστον μια αρχική ανακάλυψη ή δημιουργικό σχεδιασμό σχετικά με την εφαρμοσμένη φυσική.

Προβλεπόμενα μαθησιακά αποτελέσματα σημαντικών (MILO)

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εφαρμοσμένης φυσικής, οι σπουδαστές πρέπει να είναι σε θέση να:

 • Εφαρμογή των γνώσεων των φυσικών και των φυσικών επιστημών (με έμφαση σε έναν ή περισσότερους τομείς της εφαρμοσμένης φυσικής: περιβαλλοντική φυσική, οπτική, τεχνολογία υλικών και βιοϊατρική φυσική). Αυτό περιλαμβάνει: (α) τον σχεδιασμό ενός στοιχείου, μιας διαδικασίας ή ενός συστήματος για την κάλυψη των επιθυμητών αναγκών μέσα σε ρεαλιστικούς περιορισμούς. (β) τον εντοπισμό, τη διατύπωση και την επίλυση προβλημάτων φυσικής και μηχανικής.
 • Σχεδιάστε και διεξάγετε πειράματα, αναλύστε, ερμηνεύστε και παρουσιάστε τα αποτελέσματα.
 • Χρησιμοποιήστε τις τεχνικές, τις δεξιότητες και τα σύγχρονα εργαλεία φυσικής και μηχανικής, συμπεριλαμβανομένων των εργαλείων πληροφορικής / πληροφορικής που απαιτούνται για τις πρακτικές που απαιτούνται για το πτυχίο της Φυσικής, καθώς και την κατανόηση των διαδικασιών και των περιορισμών τους.
 • Εκτιμήστε τον αντίκτυπο των εφαρμογών της Φυσικής και της Μηχανικής σε ένα παγκόσμιο και κοινωνικό πλαίσιο, ιδιαίτερα τη σημασία των υγειονομικών, περιβαλλοντικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για το ευρύ κοινό.
 • Εκτιμήστε την επαγγελματική και ηθική ευθύνη.
 • Εκτιμήστε βασικούς νόμους και αρχές της φυσικής και χρησιμοποιήστε αυτές τις γνώσεις για να εξηγήσετε παραδείγματα και φαινόμενα καθημερινής ζωής, να εξηγήσετε την επιστήμη στους ανθρώπους που δεν ανήκουν στην επιστημονική και τεχνική πειθαρχία και να εκπαιδεύσετε το κοινό στη φυσική.
 • Εργαστείτε σε μια πολυεπιστημονική ομάδα.
 • Επικοινώνησε αποτελεσματικά.
 • Αναγνωρίστε την ανάγκη και τη συμμετοχή στην δια βίου μάθηση, συμπεριλαμβανομένης της ικανότητας να παραμείνετε ενήμεροι για σύγχρονα ζητήματα.
 • Δημιουργήστε μια αρχική ανακάλυψη ή σχεδίαση που υποκινούνται από τους σπουδαστές.

Απαιτήσεις για το πτυχίο

119814_Skjermbilde2019-08-17kl.10.54.26.png

Σημειώσεις:

 1. Για φοιτητές με αναγνωρισμένες εξετάσεις προηγμένων επιπέδων ή ισοδύναμα προσόντα.
 2. Για τους αποφοίτους πτυχιούχων / ανώτερων διπλωμάτων που έγιναν δεκτοί ως σπουδαστές εισαγωγής ανώτερων φοιτητών.

^ Για φοιτητές που σχεδιάζουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα Joint Bachelor Degree μεταξύ του City University of Hong Kong και του Πανεπιστημίου Columbia.

119690_119654_campus.jpg

BSc Εφαρμοσμένη Φυσική

 • Έτος Εισαγωγής: 2020
 • Τρόπος χρηματοδότησης: Χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση
 • Εισαγωγή Κωδικός: 1208 BSc Εφαρμοσμένη Φυσική
 • Τρόπος Μελέτης: Πλήρης απασχόληση
 • Ενδεικτικός στόχος πρόσληψης (μπορεί να αλλάξει):
  • Κρατικοί πόροι JUPAS και μη-JUPAS: 36
  • Άμεσα Μέρη Εφαρμογής (Τοπικοί Φοιτητές): 7 για το Τμήμα Φυσικής
  • Μη-Τοπικοί Φοιτητές: Άμεση διαδρομή αιτήσεων για τους σπουδαστές που δεν ανήκουν στο Γκαοκάο διεθνούς και ηπειρωτικής χώρας: γύρω στις 250. Διαδρομή NUEE για φοιτητές της περιοχής της Γκαοκάο: περίπου 225
 • Κανονική διάρκεια του προγράμματος: 4 έτη
 • Άμεση / μη-JUPAS Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 2 Ιανουαρίου 2020 (Τοπική και μη τοπική)

Πρόγραμμα βίντεο

Τμήμα Φυσικής

Βασιζόμενοι στην εξαίρετη παράδοση της σχολής φυσικής στο πρώην Τμήμα Φυσικής και Επιστήμης των Υλικών, το Τμήμα Φυσικής φιλοδοξεί να γίνει ένα κορυφαίο τμήμα φυσικής στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Κατά την τελευταία άσκηση αξιολόγησης της έρευνας που διεξήγαγε το Συμβούλιο Grants Research του Χονγκ Κονγκ, το Τμήμα Φυσικής της CityU κατέλαβε τη ΔΕΥΤΕΡΗ μεταξύ των οκτώ πανεπιστημίων του Χονγκ Κονγκ. Τα μέλη των διδασκόντων μας έχουν λάβει διεθνή αναγνώριση, συμπεριλαμβανομένων των υποτροφιών από αναγνωρισμένες κοινωνίες όπως η Αμερικανική Φυσική Εταιρεία, η Αμερικανική Ένωση για την Προώθηση της Επιστήμης και η Εταιρεία Έρευνας Υλικών.

Το BSc Applied Physics major δεν είναι συνηθισμένη φυσική. Στην εφαρμοσμένη φυσική, οι μαθητές διδάσκουν τη βιοϊατρική φυσική, την πυρηνική ακτινοβολία, τη φυσική των υλικών και την οπτοηλεκτρονική, ανοίγοντας το δρόμο τους σε ένα ευρύ φάσμα σταδιοδρομιών στον τομέα της ιατρικής και της υγειονομικής περίθαλψης, της εκπαίδευσης, του μηχανικού, του εμπορικού και του βιομηχανικού τομέα, των εγκαταστάσεων πυρηνικής ακτινοβολίας ή των μεταπτυχιακών σπουδών. Οι σπουδαστές μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα επιστήμης που βασίζεται στο τμήμα , το οποίο τους παρέχει την έγκαιρη έκθεση σε ανακάλυψη και καινοτομία. Οι σπουδαστές του μεγάλου τμήματος της εφαρμοσμένης φυσικής που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Κοινό Πτυχίο Πτυχίου μεταξύ του City University of Hong Kong και του Πανεπιστημίου Columbia στις ΗΠΑ.

Ο στόχος μας

Εξοπλίζουμε τους μαθητές μας με τις δεξιότητες γνώσης και κριτικής σκέψης που θα τους επιτρέψουν να αντιμετωπίσουν τα δύσκολα προβλήματα καθ 'όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας τους. Το πρόγραμμα σπουδών διδάσκει όχι μόνο θεμελιώδη μαθήματα στη φυσική αλλά και μαθήματα που βασίζονται στην τεχνολογία, όπως η μοντελοποίηση υπολογιστών και η προηγμένη οργάνωση. Το μάθημα Applied Physics επιτρέπει στους μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες από τους ακόλουθους τομείς: Βιοϊατρική Φυσική, Φυσική Υλικών, Πυρηνική και Περιβαλλοντική Φυσική και Φωτονική. Οι απόφοιτοι είναι καλά εξοπλισμένοι όχι μόνο για την ανάπτυξη ποικίλης σειράς επαγγελματικών σταδιοδρομιών αλλά και για την άσκηση μεταπτυχιακών σπουδών.

Συμφωνίες εισδοχής για τους αιτούντες απευθείας / μη JUPAS

Οι υποψήφιοι για αυτό το πρόγραμμα (κωδικός εισδοχής: 1208) θα ληφθούν υπόψη για την εισαγωγή στις πρώτες σπουδές στο πρόγραμμα Bachelor of Science in Applied Physics.

Οι υποψήφιοι που ζητούν προηγμένη μόνιμη εγγραφή μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το ακόλουθο πρόγραμμα:

 • BSc Applied Physics (κωδικός πρόσβασης: 1638A)

Απαιτήσεις εισόδου για άμεσους / μη υποψηφίους της JUPAS

Για να ληφθεί υπόψη για την είσοδο, πρέπει να ικανοποιήσετε τις Γενικές Απαιτήσεις Εισόδου. Οι υποψήφιοι αναμένεται επίσης να έχουν επιστημονικό ή μηχανολογικό υπόβαθρο.

Προοπτικές καριέρας

Οι πτυχιούχοι της εφαρμοσμένης φυσικής απολαμβάνουν ποικίλο εύρος προκλητικών σταδιοδρομιών από ιατρικούς φυσικούς, περιβαλλοντικούς συμβούλους, επιστήμονες υλικών, βιοϊατρικούς μηχανικούς και πυρηνικούς τεχνολόγους, σε επαγγελματίες στον τομέα του φωτονικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων, ηλεκτρονικών εξαρτημάτων, ημιαγωγών και περιφερειακών υπολογιστών. Οι απόφοιτοι μπορούν επίσης να αναπτύξουν τη σταδιοδρομία τους σε κυβερνητικά τμήματα όπως το Παρατηρητήριο του Χονγκ Κονγκ, το Τμήμα Προστασίας του Περιβάλλοντος και η Νοσοκομειακή Αρχή.

Ο σπουδαστής προετοιμάζει τους σπουδαστές για περαιτέρω σπουδές στη θεμελιώδη φυσική, τη βιοϊατρική φυσική, την τεχνολογία υλικών, τη φωτονική, την πυρηνική επιστήμη και την τεχνολογία.

Βιομηχανική Εκπαίδευση και Διεθνές Ανταλλαγή

Το Κολέγιο Επιστημών και το Τμήμα προσφέρουν ευκαιρίες τοποθέτησης στο χώρο εργασίας μέσω διαφόρων προγραμμάτων πρακτικής άσκησης που παρέχουν στους φοιτητές πλήρους απασχόλησης προσλήψεις σε εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ, την περιοχή Γκουανγκντόνγκ-Χονγκ Κονγκ-Μακάο και το εξωτερικό. Μέσω αυτών των τοποθετήσεων, οι φοιτητές θα:

 • Αποκτήστε σταθερή εμπειρία σε ένα εργασιακό περιβάλλον πραγματικού κόσμου.
 • Ανάπτυξη ικανοτήτων επίλυσης προβλημάτων και διαπροσωπικών δεξιοτήτων.
 • Μάθετε τη σωστή στάση απέναντι στην εργασία και τον επαγγελματισμό. και
 • Διευρύνουν την εμπειρία τους και ενισχύουν την απασχολησιμότητά τους.

Για να διευρύνουν τις εκθέσεις των μαθητών πέρα από την αίθουσα διδασκαλίας και να εμπλουτίσουν τη διεθνή τους εμπειρία, το Τμήμα, το Κολλέγιο και το Πανεπιστήμιο προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα προγραμμάτων ανταλλαγής πιστώσεων με περίπου 350 πανεπιστήμια-εταίρους ανά τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ευρώπης, Περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

Χαρακτηριστικά μπόνους

 • Οι σπουδαστές του μεγάλου τμήματος της εφαρμοσμένης φυσικής που πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο Κοινό Πτυχίο Πτυχίου μεταξύ του City University of Hong Kong και του Πανεπιστημίου Columbia στις ΗΠΑ.
 • Το Πρόγραμμα Προσάρτησης Έρευνας προσφέρεται σε προπτυχιακούς φοιτητές που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν πρόσθετες γνώσεις σχετικά με τον συναρπαστικό κόσμο της φυσικής και των συναφών κλάδων και να εξοπλίσουν τον εαυτό τους για την πραγματοποίηση έργου τελευταίου έτους ή για περαιτέρω μελέτες στο μέλλον.
 • Το Τμήμα Φυσικής της CityU υπερέχει στη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα. Μετά την αποφοίτησή τους, ορισμένοι από τους κορυφαίους φοιτητές επιλέγουν να συμμετάσχουν ερευνητικές ομάδες ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε αναγνωρισμένα πανεπιστήμια όπως το Columbia University και το Northwestern University στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Οξφόρδη και το Cambridge στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το ήξερες?

 • Μεταξύ των διακεκριμένων ακαδημαϊκών στο Τμήμα Φυσικής:
  • Ο καθηγητής Xun-Li Wang εξελέγη μέλος του Αμερικανικού Συλλόγου για την Προώθηση της Επιστήμης το 2017. και συνεργάτης της Αμερικανικής Φυσικής Εταιρείας το 2010. Επίσης βραβεύτηκε από το κινεζικό Υπουργείο Παιδείας το 2009 "Καθηγήτρια Καθηγητή Chang Jiang". και το εξαιρετικό βραβείο νεαρών επιστημόνων από το Εθνικό Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας το 2006.
  • Ο καθηγητής Paul K Chu εξελέγη μέλος του IEEE Fellow το Δεκέμβριο του 2002, μέλος του Αμερικανικού Φυσικολογικού Συνδέσμου το 2007 και συνεργάτης της Εταιρείας Έρευνας Υλικών το 2013. Είναι Καθηγητής Συμβουλευτικών / Επισκέψιμων σε περισσότερα από 10 πανεπιστήμια και ερευνητικά ιδρύματα στην ηπειρωτική Κίνα Πανεπιστήμιο Πεκίνου, Πανεπιστήμιο Fudan, Πανεπιστήμιο Shanghai Jiaotong, Νοτιοδυτικό Ινστιτούτο Φυσικής και Κινεζική Ακαδημία Επιστημών.
 • Στην Αίτηση Αξιολόγησης της Έρευνας του 2014 που διεξήχθη από το Συμβούλιο Grants Research του Χονγκ Κονγκ, το Τμήμα Φυσικής της CityU κατέλαβε τη δεύτερη θέση μεταξύ των οκτώ πανεπιστημίων του Χονγκ Κονγκ.

119691_119653_campus2.jpg

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... περαιτέρω

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη