Bachelor of Science στην Πληροφορική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Επιστήμη των υπολογιστών

 • Μάριος: Επιστήμη Υπολογιστών
 • Τίτλος Διατριβής / Βραβείου: Bachelor of Science στην Πληροφορική
 • Προσφορά Ακαδημαϊκής Μονάδας: Τμήμα Πληροφορικής
 • Τρόπος Μελέτης: Πλήρης απασχόληση

Στόχοι του Major

Ο κύριος σκοπός του είναι να προσφέρει την καλύτερη δυνατή προπτυχιακή εκπαίδευση με ισορροπημένη έμφαση στις θεωρίες της επιστήμης των υπολογιστών, πρακτικές πρακτικές ικανότητες ανάπτυξης καθώς και τεχνογνωσία διαχείρισης λογισμικού που απαιτείται για να διαχειριστεί ή να εργαστεί ως μέλος μιας ομάδας ανάπτυξης λογισμικού.

Μέσω εμπεριστατωμένων διαλέξεων και αυστηρών σεμιναρίων, εργαστηριακών εργασιών, έργων και περιπτωσιολογικών μελετών, οι φοιτητές θα αποκτήσουν μια ευρεία και εμπεριστατωμένη κατανόηση των θεωριών και των πρακτικών δεξιοτήτων του σχεδιασμού και της ανάπτυξης λογισμικού, της μηχανικής λογισμικού, των συστημάτων βάσεων δεδομένων, των δικτύων υπολογιστών και της ασφάλειας των πληροφοριών. Επιπλέον, τα ρεύματα σπουδών μας επιτρέπουν στους μαθητές να ειδικεύονται περαιτέρω σε διαφορετικούς τομείς εμπειρογνωμοσύνης.

Το B.Sc. Η Επιστήμη των Υπολογιστών περιλαμβάνει μια χρονική περίοδο απελευθέρωσης της βιομηχανικής τοποθέτησης που επιτρέπει στους φοιτητές να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία σε πραγματικό κόσμο. Οι απόφοιτοι μπορούν να αξιοποιήσουν αυτό το ισχυρό ίδρυμα για να επιδιώξουν τεχνικές και διευθυντικές θέσεις στην καριέρα τους.

Προβλεπόμενα μαθησιακά αποτελέσματα σημαντικών (MILO)

 • Εφαρμογή σχετικών μαθηματικών και μηχανικών μεθόδων στον υπολογισμό.
 • Χρησιμοποιήστε προγραμματισμό υπολογιστών για την επίλυση προβλημάτων.
 • Προσδιορίστε τα προβλήματα, αναλύστε τις απαιτήσεις, διαμορφώστε το σχεδιασμό και εφαρμόστε λύσεις που ανταποκρίνονται σε ρεαλιστικούς περιορισμούς, όπως το κόστος, το λειτουργικό, το κοινωνικό, το πολιτιστικό, το ηθικό, το περιβάλλον, η υγεία και η ασφάλεια.
 • Χρησιμοποιήστε μεθόδους και εργαλεία μηχανικής λογισμικού για την ανάπτυξη ποιοτικών λύσεων λογισμικού.
 • Επικοινωνήστε και χρησιμοποιήστε αποτελεσματικά τη γλώσσα.
 • Ανάπτυξη έργων αποτελεσματικά και ανεξάρτητα.
 • Εφαρμογή εξειδικευμένων γνώσεων στον επιλεγμένο τομέα της Πληροφορικής.
 • Αντανακλά τις δεοντολογικές, νομικές, ασφαλιστικές και κοινωνικές ευθύνες που απαιτούνται από τους επαγγελματίες πολίτες σε μια παγκόσμια κοινωνία.
 • Μείνετε ενήμεροι για σύγχρονα ζητήματα στον τομέα της πληροφορικής και αναγνωρίζετε την ανάγκη και τη δυνατότητα να συμμετέχετε σε δια βίου μάθηση.
 • Συνεργαστείτε και λειτουργήστε αποτελεσματικά σε καταστάσεις ομαδικής εργασίας συμπεριλαμβανομένης της πολυεπιστημονικής ομάδας.
 • Λειτουργεί αποτελεσματικά σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον και εφαρμόζει μαθησιακές δεξιότητες σε πραγματικά προβλήματα.
 • Αποκτήστε μια περίεργη στάση και δεξιότητα για να δημιουργήσετε μια αρχική ανακάλυψη ή σχεδίαση που σχετίζεται με τον υπολογισμό.

Απαιτήσεις για το πτυχίο

119724_Skjermbilde2019-08-15kl.14.59.38.png

Σημειώσεις:

 1. Για φοιτητές με αναγνωρισμένες εξετάσεις προηγμένων επιπέδων ή ισοδύναμα προσόντα.
 2. Για τους αποφοίτους πτυχιούχων / ανώτερων διπλωμάτων που έγιναν δεκτοί ως σπουδαστές εισαγωγής ανώτερων φοιτητών.

119690_119654_campus.jpg

BSc Επιστήμη Υπολογιστών

 • Έτος Εισαγωγής: 2020
 • Τρόπος χρηματοδότησης: Χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση
 • Εισαγωγή Κωδικός: 1204 BSc Επιστήμη Υπολογιστών
 • Τρόπος Μελέτης: Πλήρης απασχόληση
 • Ενδεικτικός στόχος πρόσληψης (μπορεί να αλλάξει) : άμεσοι τόποι εφαρμογής
  • Τοπικοί σπουδαστές: Άμεσοι χώροι εφαρμογής (τοπικοί σπουδαστές): 21 (το συνδυασμένο σχήμα για τα προγράμματα 1204 και 1561A).
  • Μη-Τοπικοί Φοιτητές: Άμεση διαδρομή αιτήσεων για τους σπουδαστές που δεν ανήκουν στο Γκαοκάο διεθνούς και ηπειρωτικής χώρας: γύρω στις 250. Διαδρομή NUEE για φοιτητές της περιοχής της Γκαοκάο: περίπου 225
 • Κανονική διάρκεια του προγράμματος: 4 έτη
 • Άμεση / μη-JUPAS Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 2 Ιανουαρίου 2020 (Τοπική και μη τοπική)

Πρόγραμμα βίντεο

Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών

Το πρόγραμμα αυτό είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα Πληροφορικής στο Χονγκ Κονγκ, παρέχοντας στους φοιτητές ένα ισορροπημένο πρόγραμμα σπουδών και μια σταθερή εκπαίδευση τόσο στις θεωρητικές όσο και στις πρακτικές πτυχές της πληροφορικής. Αυτό το ίδρυμα δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να έχουν επιτυχημένες σταδιοδρομίες ως επαγγελματίες προγραμματιστές λογισμικού, αρχιτέκτονες συστημάτων, αναλυτές συστημάτων, υπεύθυνους τεχνολογίας κλπ. Εκτός από την απόκτηση ευρείας γνώσης της Πληροφορικής, οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να ειδικεύονται σε διαφορετικές ροές τεχνολογίας, λογισμικού / διαχείρισης έργων ή επιστήμης δεδομένων. Επιπλέον, η ετήσια επαγγελματική τοποθέτησή μας στον τομέα της Πληροφορικής παρέχει στους φοιτητές την ευκαιρία να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που έχουν μάθει στο σχολείο και να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία πραγματικού κόσμου, δίνοντάς τους ένα ξεκίνημα στην καριέρα τους.

Ο στόχος μας

Παρέχουμε στους φοιτητές μια διεξοδική γειτονιά στις θεωρητικές και πρακτικές πτυχές της πειθαρχίας των υπολογιστών. Αυτό τους προετοιμάζει για επιτυχημένες σταδιοδρομίες ως αρχιτέκτονες συστημάτων και ανώτεροι υπάλληλοι τεχνολογίας στο συνεχώς αναπτυσσόμενο περιβάλλον της τεχνολογίας των πληροφοριών. Το ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών μας δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να αναπτύξουν μια ισχυρή βάση στη συνολική πειθαρχία και εξειδίκευση σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα επιλογών, οι μαθητές μας μπορούν να συμβαδίζουν με τις τάσεις στην τεχνολογία.

Συμφωνίες εισδοχής για τους αιτούντες απευθείας / μη JUPAS

Οι υποψήφιοι για αυτό το πρόγραμμα (κωδικός εισδοχής: 1204) θα εξεταστούν για την εισαγωγή στις πρώτες σπουδές στο πρόγραμμα Bachelor of Science in Computer Science.

Οι υποψήφιοι που ζητούν προηγμένη μόνιμη εγγραφή μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το ακόλουθο πρόγραμμα:

 • BSc Επιστήμη Υπολογιστών (κωδικός εισόδου: 1561A)

Απαιτήσεις εισόδου για άμεσους / μη υποψηφίους της JUPAS

Για να ληφθεί υπόψη για την είσοδο, πρέπει να ικανοποιήσετε τις Γενικές Απαιτήσεις Εισόδου.

Πρόγραμμα σπουδών πρώτου έτους

119725_Skjermbilde2019-08-15kl.15.06.31.png

Βιομηχανική Εκπαίδευση και Διεθνές Ανταλλαγή

Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων χρόνων σπουδών πλήρους φοίτησης, οι φοιτητές της CS θα παρακολουθήσουν ένα τρίμηνο μακρόπνοου κύκλου μαθημάτων IT Professional Placement (ITPP). Αυτό το δομημένο πρόγραμμα τοποθέτησης / πρακτικής άσκησης επιτρέπει στους μαθητές μας να ενσωματώσουν και να εφαρμόσουν αυτά που έχουν μάθει στην τάξη σε ένα πραγματικό περιβάλλον. Οι σπουδαστές εκτελούν έργα / εξελίξεις σχετιζόμενα με την τεχνολογία της πληροφορίας και μαθαίνουν να εργάζονται ως μέλη ομάδας σε επιχειρήσεις ή κυβερνητικούς οργανισμούς. Στο παρελθόν, είχαμε φοιτητές που δουλεύουν σε διεθνείς πωλητές υπολογιστών, όπως η IBM. σε τράπεζες όπως η HSBC και η Τράπεζα της Ανατολικής Ασίας. στην κυβέρνηση του ΕΔΠ του Χονγκ Κονγκ και σε συναφείς οργανισμούς όπως το Γραφείο του Κυβερνητικού Υπεύθυνου Πληροφοριών, η Νοσοκομειακή Αρχή, η Αρχή Στέγασης, το Γραφείο Εκπαίδευσης και άλλες επιχειρήσεις όπως η Hongkong Electric, η Jardine, η Matheson & Co., Limited, η Siemens Ltd και το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και το Clearing Limited. Κατά τη διάρκεια του έτους τοποθέτησης, οι φοιτητές θα λάβουν μία ημέρα εβδομαδιαίως από την εργασία για να μελετήσουν μια σειρά μαθημάτων.

Εάν το επιτρέπει ο χρόνος, οι σπουδαστές μπορούν επίσης να επιλέξουν πρόσθετες βραχυπρόθεσμες πρακτικές εξάσκησης στο εξωτερικό μεταξύ του ITPP και της έναρξης του εξαμήνου.

Επιπλέον, για να διευρύνουν τους εκπαιδευτικούς τους ορίζοντες, να αποκτήσουν γλωσσική εμπειρία και να ενισχύσουν την συνειδητοποίηση τους για διαφορετικούς πολιτισμούς, το Τμήμα, το Κολλέγιο και το Πανεπιστήμιο προσφέρουν πάνω από 110 προγράμματα ανταλλαγής πιστώσεων με διάφορα ιδρύματα συνεργατών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πανεπιστημίων στην Αυστραλία, , τις ΗΠΑ και την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ

Το πρόγραμμα αυτό είναι το πρώτο πρόγραμμα πληροφορικής στο Χονγκ Κονγκ που έχει διαπιστευθεί από το Ινστιτούτο Μηχανικών του Χονγκ Κονγκ (HKIE).

Το ήξερες?

Αυτό είναι ένα από τα πιο δημοφιλή προγράμματα πληροφορικής στο Χονγκ Κονγκ. Έχουμε συνεργασίες ανταλλαγής φοιτητών με γνωστά πανεπιστήμια όπως το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (UK), το Πανεπιστήμιο του Bath (Ηνωμένο Βασίλειο), το Πανεπιστήμιο του Sheffield (Ηνωμένο Βασίλειο), το Πανεπιστήμιο του Alicante (Ισπανία), το Πανεπιστήμιο McGill (Καναδάς), το Πανεπιστήμιο του Τορόντο ), Πανεπιστήμιο του Illinois στο Urbana-Champaign (ΗΠΑ) και Πανεπιστήμιο Vanderbilt (ΗΠΑ), Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας (Αυστραλία), Πανεπιστήμιο Πεκίνου (Κίνα) και Πανεπιστήμιο Tsinghua (Κίνα).

Προοπτική καριέρας

Οι απόφοιτοι αυτού του μεγάλου τμήματος θα έχουν καλές ευκαιρίες απασχόλησης στον τομέα της τεχνολογίας των πληροφοριών. Θα είναι εξοπλισμένα για εργασίες που περιλαμβάνουν τεχνολογία αιχμής και σχεδιασμό και κατασκευή μεγάλων συστημάτων λογισμικού. Η παροχή ροών μελέτης επιτρέπει στους σπουδαστές να ακολουθήσουν εξειδικευμένες εφαρμογές στην τεχνολογία αιχμής, όπως η επιστήμη των δεδομένων, η πληροφορική σύννεφων και οι κινητές εφαρμογές, ενισχύοντας περαιτέρω την προοπτική σταδιοδρομίας τους σε αυτούς τους τομείς.

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ

Για φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μεταπτυχιακές σπουδές ή μια σταδιοδρομία στην έρευνα και ανάπτυξη, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες να διεξάγουν προπτυχιακές σπουδές μέσω διαφόρων διαύλων, από το Πρόγραμμα Καθοδήγησης Έρευνας, τις κατευθυντήριες μελέτες και το τελικό έτος στο εξωτερικό. Η αποδεδειγμένη ικανότητα των φοιτητών να καινοτομούν αποτελεί βασικό παράγοντα για την επιτυχία των σπουδαστών μας στην απόκτηση πρόσβασης σε μεταπτυχιακά προγράμματα ανώτατης βαθμίδας.

119691_119653_campus2.jpg

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels ... περαιτέρω

Welcome to City University of Hong Kong (CityU). We are a dynamic university established in 1994 and uniquely located in the heart of Hong Kong, Asia's world city. Our goals are to pursue high levels of excellence, promote innovation and nurture creativity with the aim to improve people's lives. In a city where East meets West, our vision is to become globally recognised for professional education, one that emphasises the mutual enrichment of different cultures and intellectual traditions, and for research that makes a real difference. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη