Bachelor of Science στην Αρχιτεκτονική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Αρχιτεκτονική

Η αρχιτεκτονική είναι ένα ισχυρό εργαλείο που χρησιμοποιούμε για να μεταμορφώσουμε το περιβάλλον μας για να το καταστήσουμε καλύτερο. Περισσότερο από ποτέ ως αρχιτέκτονες αλλά και ως πολίτες αυτού του κόσμου, στοχεύουμε να σχεδιάσουμε αντικείμενα, κτίρια και πόλεις που όχι μόνο αντανακλούν τα όνειρά μας, τη δημιουργικότητα, τις φιλοδοξίες τους ως άτομα και ως κοινωνίες, αλλά και με σεβασμό προς τον κόσμο και τους κατοίκους . Το πρόγραμμά μας υπογραμμίζει την ευθύνη των αρχιτεκτόνων για την επίδρασή τους στο περιβάλλον. Οι απόφοιτοί μας θα συμβάλλουν σε μια νέα κατανόηση του σχεδιασμού με βάση μια ηθικά υπεύθυνη προσέγγιση στο περιβάλλον και, συνεπώς, θα συμμετέχουν ενεργά στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Θεωρούμε ένα μέλλον όπου οι απόφοιτοι μας οδηγούν το δρόμο για την ανάπτυξη περισσότερο περιβαλλοντικά ανθεκτικών τρόπων σχεδιασμού όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα στο MEF θα δώσει τη δυνατότητα στους φοιτητές να εργαστούν σε ένα αυστηρό αλλά όχι ανταγωνιστικό, συνεργατικό περιβάλλον. Οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με τα προβλήματα σχεδιασμού της πραγματικής ζωής μέσω συνεργασιών με ΜΚΟ και τοπικούς οργανισμούς, δεδομένου ότι το πρόγραμμά μας στοχεύει να φέρει στο πρόγραμμα σπουδών μας την προσέγγιση «σχεδιασμού ως υπηρεσίας στην κοινότητα».

Η αρχιτεκτονική εκπαίδευση της αρχιτεκτονικής MEF βασίζεται στο στούντιο σχεδιασμού ως το κύριο κέντρο της ενσωμάτωσής της σε ζητήματα σχεδιασμού: πολιτιστικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό, τεχνολογικό, θεωρητικό, οικονομικό και πολιτικό. Πιστεύουμε ότι αυτή η καλλιτεχνική κουλτούρα είναι απαραίτητη για την αρχιτεκτονική εκπαίδευση και δεν περιορίζεται στη σχέση των μαθητών με εκπαιδευτές. Το περιβάλλον του Studio θα είναι υποστηρικτικό και θα περιλαμβάνει διευκόλυνση της διδασκαλίας από ομότιμους και ομαδική εργασία. Θα διασφαλίσουμε ότι οι σπουδαστές μας θα εμπλακούν στον περαιτέρω εμπλουτισμό του προγράμματος σπουδών μας καθώς και στην ανάπτυξη εξωσχολικών προγραμμάτων, ώστε να είναι έτοιμοι για τους ηγετικούς ρόλους που θα αναλάβουν στο μέλλον.

Πιστεύουμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι η πλειοψηφία των διδασκόντων μας έχει πτυχίο και ακαδημαϊκή εμπειρία από το εξωτερικό προκειμένου να δημιουργήσει τον πλούτο των προοπτικών στο πλαίσιο του προγράμματος μας. Θα προσκαλέσουμε επίσης ακαδημαϊκούς από γνωστά πανεπιστήμια του κόσμου καθώς και επαγγελματίες αρχιτέκτονες στην σχολή μας, καθώς και να τους προσκαλέσουμε ως ομιλητές, δικαστές καθώς και εκπαιδευτές στούντιο σε στούντιο για να εμπλουτίσουν την εμπειρία των μαθητών.

Η Κωνσταντινούπολη είναι ένα εκπληκτικό εργαστήριο και είμαστε πολύ τυχεροί που εργαζόμαστε μέσα σε αυτήν. Η Κωνσταντινούπολη με όλα τα επίπεδα, την ιστορία, την ενέργεια καθώς και τα προβλήματά της θα είναι η κύρια πηγή που θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμά μας.

Ευκαιρίες απασχόλησης

Οι πτυχιούχοι του προγράμματος MEF Architecture έχουν μια μεγάλη ποικιλία τομέων στους οποίους μπορούν να εργαστούν. Μετά την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής τους εκπαίδευσης, οι αποφοίτητές μας μπορούν να εργαστούν σε τομείς που σχετίζονται με τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό και την κατασκευή, καθώς και άλλους κλάδους σχεδίασης. Οι πτυχιούχοι της αρχιτεκτονικής ειδικεύονται στο σχεδιασμό, τη δημιουργική λήψη αποφάσεων, την ανάληψη πρωτοβουλίας και την επίλυση προβλημάτων. Αυτές οι ικανότητες μπορούν να εφαρμοστούν επιτυχώς σε διάφορους τομείς.

 • Αρχιτεκτονική: Οι απόφοιτοι του προγράμματος μπορούν να εργαστούν σε αρχιτεκτονικά γραφεία και να δημιουργήσουν τις δικές τους αρχιτεκτονικές εταιρίες σχεδιασμού. Μπορούν επίσης να εργάζονται στα αρχιτεκτονικά τμήματα των τοπικών κυβερνήσεων και των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών. Οι απόφοιτοι μας θα λάβουν μια εκπαίδευση που θα τους επιτρέψει να εργαστούν αναλαμβάνοντας την ευθύνη και την πρωτοβουλία σε αρχιτεκτονικές επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών και ιδιοτήτων.
 • Κατασκευή: Οι απόφοιτοί μας θα είναι σε θέση να εργάζονται σε τμήματα σχεδιασμού, σχεδιασμού, χρηματοδότησης και παραγωγής των κατασκευαστικών εταιρειών. Μπορούν επίσης να εργαστούν σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με την παραγωγή δομικών υλικών, υπηρεσιών και τεχνολογίας όπως προκατασκευασμένα συστήματα κατασκευών, κεραμικά πλακίδια, υλικά πρόσοψης.
 • Άλλα πεδία σχεδίασης: Οι πτυχιούχοι μας μπορούν επίσης να εργαστούν σε έναν αριθμό σχετικών πεδίων σχεδιασμού, αναπτύσσοντας δεξιότητες που σχετίζονται με το προσωπικό τους ενδιαφέρον (όπως η προηγμένη μοντελοποίηση υπολογιστών). Μπορούν να εργαστούν σε εταιρείες που ειδικεύονται στο σχεδιασμό εσωτερικών χώρων, το σχεδιασμό τοπίου, τα παιχνίδια υπολογιστών, το σχεδιασμό επίπλων και το αστικό σχέδιο ή μπορούν να δημιουργήσουν δικές τους επιχειρήσεις που εργάζονται σε αυτούς τους τομείς σχεδιασμού.

Bachelor of Architecture Στόχοι

Ο στόχος του προγράμματος Bachelor of Architecture του MEF University είναι να παράγει δημιουργικούς, δεοντολογικούς και κοινωνικά υπεύθυνους καθώς και διεθνώς ανταγωνιστικούς πτυχιούχους, οι οποίοι μπορούν να κάνουν μια θετική αλλαγή στο χτισμένο και φυσικό περιβάλλον εφαρμόζοντας τις τεχνικές γνώσεις, την κριτική σκέψη και καινοτομία και ηγετικές ικανότητες.

Διδακτέα ύλη113200_Skjermbilde2019-04-02kl.22.28.33.png113199_Skjermbilde2019-04-02kl.22.28.57.png113197_Skjermbilde2019-04-02kl.22.29.07.png113198_Skjermbilde2019-04-02kl.22.29.17.png

Επιλεκτικές απαιτήσεις:

 • τουλάχιστον 2 μαθήματα τεχνολογίας
 • τουλάχιστον 4 τμήματα επιλογής
 • τουλάχιστον 4 μη-εξειδικευμένα μαθήματα επιλογής (τα μαθήματα τεχνολογίας μπορούν να επιλεγούν από μαθήματα επιλογής τμήματος ή μη-εξειδικευμένα μαθήματα ή υποχρεωτικά μαθήματα)

Πώς να εφαρμόσει?

Κριτήρια εφαρμογής:

 • Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι πτυχιούχοι γυμνασίου ισοδύναμοι με τα τουρκικά γυμνάσια ή το τελευταίο έτος ενός τέτοιου γυμνασίου. Οι υποψήφιοι που δεν έχουν λάβει ακόμη το δίπλωμα γυμνασίου τους μπορούν να λάβουν μόνο υπό όρους αποδοχή.
 • Οι υποψήφιοι φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση με ένα αποδεκτό δίπλωμα γυμνασίου (το τελευταίο έτος του γυμνασίου, με το αντίγραφό τους), διεθνές δίπλωμα (όπως IB, Abitur κ.λπ.), βαθμολογία εισαγωγής εθνικού γυμνασίου / πανεπιστημίου ή με διεθνή (όπως SAT, GCE, ACT). Ο πλήρης κατάλογος των αποδεκτών διπλωμάτων / εξετάσεων και οι ελάχιστες βαθμολογίες τους διατίθενται στην ιστοσελίδα του πανεπιστημίου.

Ηλεκτρονική εφαρμογή:

Οι αιτούντες θα πρέπει να συμπληρώσουν το ηλεκτρονικό έντυπο αίτησης. Οι αιτούντες πρέπει να επισυνάψουν τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Αντίγραφο της σελίδας πληροφοριών ταυτότητας του διαβατηρίου τους
 • Φωτογραφία στυλ διαβατηρίου (πορτρέτο)
 • Δίπλωμα γυμνασίου (εάν υπάρχει)
 • Μεταγραφή γυμνασίου
 • Οποιοδήποτε αναγνωρισμένο αποτέλεσμα βαθμολογίας για την έξοδο / πανεπιστημιακό εξάμηνο, εάν υπάρχει
 • Απόδειξη της αγγλικής επάρκειας, αν υπάρχει
 • Δήλωση κινήτρων

Αγγλική ικανότητα:

MEF University είναι ένα πανεπιστήμιο αγγλικών μέσων. Όλα τα προγράμματα εκτός από το νόμο είναι 100% στα αγγλικά. Το πρόγραμμα Law είναι 30% στα αγγλικά.

Οι μαθητές πρέπει να αποδείξουν την αγγλική τους επάρκεια πριν ξεκινήσουν σε ακαδημαϊκά προγράμματα. Το επίπεδο αγγλικής επάρκειας που απαιτείται είναι ισοδύναμο με το TOEFL iBT 80. Μόνο οι διεθνώς αναγνωρισμένες ή εθνικά αναγνωρισμένες εξετάσεις γίνονται αποδεκτές ως απόδειξη επάρκειας. Οι αναγνωρισμένες εξετάσεις και οι ισοδυναμίες τους έχουν ως εξής:

 • TOEFL iBT: 80
 • PTE Academic: 67, CAE: C, CPE: C
 • UDS, KPDS, YDS (Τουρκικές κυβερνητικές εξετάσεις): 65

Οι υποψήφιοι, οι οποίοι δεν έχουν αποδεκτή απόδειξη αγγλικής επάρκειας κατά τη στιγμή της αίτησης ή της εγγραφής στο πανεπιστήμιο, κάθονται στο MEF University English Language Placement και Examination Examination. Οι σπουδαστές που δεν θα περάσουν την εξέταση εξέτασης θα πρέπει να σπουδάσουν στο Προπαρασκευαστικό Πρόγραμμα Αγγλικής Γλώσσας του MEF University μέχρι να ανταποκριθούν στο απαιτούμενο επίπεδο.

Οι υποψήφιοι στο πρόγραμμα του Δικαίου οι οποίοι δεν είναι ντόπιοι Τούρκοι ομιλητές ή αποφοίτοι του τουρκικού μέσου γυμνασίου υποχρεούνται να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με την επάρκεια της τουρκικής γλώσσας (TÖMER C).

Αποφάσεις αποδοχής:

 • Οι αποφάσεις αποδοχής δίδονται στους αιτούντες που πληρούν τα κριτήρια υποβολής αιτήσεων βάσει της σχετικής αξίας των αιτήσεων. Οι υποψήφιοι ενημερώνονται για την αποδοχή τους και για μια υποτροφία και ζητούν να επιβεβαιώσουν την πρόθεσή τους να εγγραφούν με την καταβολή 250 ευρώ κατάθεσης στον τραπεζικό λογαριασμό του πανεπιστημίου. Η προκαταβολή υπολογίζεται για τα δίδακτρα του πρώτου εξαμήνου αλλά δεν επιστρέφεται σε περίπτωση μη εγγραφής. Μετά την πληρωμή της κατάθεσης, εκδίδεται επίσημη επιστολή αποδοχής. Οι αποδεκτοί φοιτητές είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τις αιτήσεις φοιτητικών θεωρήσεων.

Πανεπιστήμιο εγγραφής:

Οι αποδεκτοί φοιτητές θα κάνουν την εγγραφή τους στο πανεπιστήμιο κατά τις ημερομηνίες που ανακοινώνει το πανεπιστήμιο στην ιστοσελίδα του. Για την εγγραφή στο πανεπιστήμιο απαιτούνται τα ακόλουθα έγγραφα:

 • Αρχικό δίπλωμα γυμνασίου και η συμβολαιογραφική του μετάφραση στην Τουρκία αν δεν εκδίδεται στα τουρκικά ή τα αγγλικά
 • Πιστοποιητικό Ισοδιότητας Διπλωματικού Γυμνασίου από το τουρκικό Υπουργείο Παιδείας (ή εκπαιδευτικό επίτροπο του Τουρκικού Προξενείου)
 • Πρωτότυπο του σχολείου
 • Πρωτότυπη καρτέλα βαθμολογίας των αποτελεσμάτων των δοκιμών (exit high school / university entrance) που χρησιμοποιήθηκαν για την υποστήριξη της αίτησης, εάν υπάρχει
 • Φωτοτυπίες της σελίδας πληροφοριών αναγνώρισης διαβατηρίου του αιτούντος και της σελίδας που περιέχει τη φοιτητική βίζα. Η φοιτητική βίζα είναι υποχρεωτική για όλους τους διεθνείς φοιτητές. Μπορεί να ληφθεί από ένα τουρκικό προξενείο στην χώρα καταγωγής του αιτούντος, υποβάλλοντας την επιστολή αποδοχής.
 • Φωτοτυπία των πρώτων επτά σελίδων της Άδειας Κατοικίας (που ελήφθη από το Γραφείο Εξωτερικής Κατοικίας)
 • 4 φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου (4,5 x 6 cm) (που έχουν ληφθεί τους τελευταίους 6 μήνες, προσδιορίζοντας με σαφήνεια το άτομο)
 • Παραλαβή των αμοιβών διδάκτρων
 • Πρωτότυπη κάρτα αποτελεσμάτων αναγνωρισμένης εξέτασης γλωσσικής επάρκειας (εάν υπάρχει)

Οι υποψήφιοι που αποτυγχάνουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής εντός των ανακοινωθεισών ημερομηνιών ή να παράσχουν τα απαιτούμενα έγγραφα, στερούν το δικαίωμά τους να σπουδάσουν στο MEF University .

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

MEF University, which admitted its first students in the academic year 2014-2015, aims to become a university that keeps entrepreneurship, innovative thinking and creativity in the foreground and has ... περαιτέρω

MEF University, which admitted its first students in the academic year 2014-2015, aims to become a university that keeps entrepreneurship, innovative thinking and creativity in the foreground and has the ability to create global and local value-added with its distinctive educational model. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη