Bachelor of Science στην Ανθρώπινη-Τεχνολογική Αλληλεπίδραση

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το πρόγραμμα διδάσκεται μόνο στα γερμανικά.

Έναρξη σπουδών
Το πρόγραμμα αρχίζει κάθε χειμερινό εξάμηνο.
Οι υποψήφιοι με αλλοδαπά πιστοποιητικά παρακαλούνται να υποβάλετε αίτηση μέχρι τις 15 Αυγούστου μέσω του uni-assist eV

Πρότυπη περίοδος μελέτης
Η τυπική περίοδος σπουδών είναι 7 εξάμηνα.

Στόχοι του προγράμματος

Οι σπουδαστές στο πρόγραμμα αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων μάθουν να αναπτύσσουν και να εφαρμόζουν τεχνικές λύσεις σε κοινωνικά και κοινωνικοπολιτιστικά προβλήματα.

Το επίκεντρο του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της τεχνολογίας που επιδιώκει να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες διαφόρων ζωντανών περιβαλλόντων και ενσωματώνει εμπειρογνώμονες σε συναφείς θεματικούς τομείς, προσβεβλημένους ανθρώπους και χρήστες των προϊόντων με συμμετοχικό τρόπο.

Ο στόχος του προγράμματος είναι να προετοιμάσει τους μαθητές για τις ποικίλες προκλήσεις μέσα από ένα συνδυασμό των θεωρητικών αρχών της ψυχολογίας, της τεχνολογίας και των κοινωνικών επιστημών, καθώς και μέσω διεπιστημονικών πρακτικών προγραμμάτων.

Περιεχόμενο του μαθήματος

Το περιεχόμενο του προγράμματος αποτελείται από στοιχεία της ψυχολογίας, της ηλεκτρολογίας και των κοινωνικών επιστημών. Κάθε εξάμηνο περιλαμβάνει μαθήματα στα ακόλουθα πεδία:

 • αρχές κοινωνικής επιστήμης, ψυχολογίας και μεθοδολογίας
 • την υγεία και την ασθένεια
 • τον άνθρωπο και την τεχνολογία στην κοινωνία
 • τις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία
 • κατασκευής και παραγωγής
 • πρακτική εργασία του έργου

Στο τελικό εξάμηνο οι φοιτητές ολοκληρώνουν μια πρακτική άσκηση διάρκειας 12 εβδομάδων και γράφουν τη διπλωματική τους εργασία.

Απαιτήσεις εισδοχής

Ο τίτλος σπουδών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι μια γενική προϋπόθεση για την αποδοχή του προγράμματος σπουδών. Οι διεθνείς υποψήφιοι πρέπει να προσκομίσουν αποδεικτικά στοιχεία για τίτλους σπουδών που επιτρέπουν τη διδασκαλία στη Γερμανία (πιστοποιητικό απολυτηρίου, πιστοποιητικό πανεπιστημιακής παρουσίας). Η βάση δεδομένων anabin παρέχει πληροφορίες σχετικά με την επικύρωση των αλλοδαπών εκπαιδευτικών προσόντων.

Η γλώσσα διδασκαλίας είναι η γερμανική. Οι αλλοδαποί αιτούντες πρέπει να αποδείξουν ότι έχουν επαρκείς γνώσεις στη γερμανική γλώσσα Τα αποδεικτικά στοιχεία σχετικά με τις απαραίτητες δεξιότητες γερμανικής γλώσσας μπορούν να παρέχονται με τη μορφή:

 • Πιστοποιητικό Goethe B2
 • DSD II
 • DSH I
 • TestDaF (ελάχιστο επίπεδο 3 στις εξεταστικές ενότητες)
 • TELC Deutsch C1 Hochschule

Οι υποψήφιοι που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις εισδοχής μπορούν να επικοινωνήσουν με ένα προπαρασκευαστικό κολέγιο («Studienkolleg»). Αυτά προετοιμάζουν ειδικά τους αλλοδαπούς υποψήφιους για σπουδές στη Γερμανία. Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences δεν έχει το δικό του προπαρασκευαστικό κολέγιο. Το κρατικό προπαρασκευαστικό κολλέγιο που είναι υπεύθυνο για το ίδρυμά μας βρίσκεται στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Anhalt στο Köthen .

Μια επισκόπηση όλων των προπαρασκευαστικών σχολών στη Γερμανία μπορείτε να βρείτε εδώ . Στο Μαγδεμβούργο μπορείτε να βρείτε ένα ιδιωτικό σχολείο προπαρασκευής: Europäisches Studienkolleg der Wirtschaft (ESKW)

Προοπτικές

Λόγω της αυξανόμενης ψηφιοποίησης, η τεχνολογία διαπερνά κάθε πτυχή της ζωής σήμερα. Το εύρος των πεδίων εφαρμογής σημαίνει ότι οι άνθρωποι πρέπει να αντιμετωπίζουν συνεχώς τη νέα τεχνολογία και να εξετάζουν τις χρήσεις και την επιρροή της σε μια ευρεία ποικιλία πτυχών της ζωής. Πρόκειται για επιχειρήσεις, οργανισμούς και δημόσιες αρχές, καθώς και ιατρικές και υγειονομικές εγκαταστάσεις, συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης καθώς και οργανώσεις προστασίας του περιβάλλοντος και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο βασικός τομέας δραστηριότητας των αποφοίτων του προγράμματος αλληλεπίδρασης μεταξύ ανθρώπων είναι η συμμετοχική ανάπτυξη υπηρεσιών και τεχνικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των ανθρώπων. Μπορούν, μεταξύ άλλων, να εργαστούν ως διαχειριστές προϊόντων για την εισαγωγή νέων τεχνολογιών σε επιχειρήσεις σε ευρύ φάσμα βιομηχανιών ή δημόσιων ιδρυμάτων. Υπάρχει, για παράδειγμα, μεγάλη ζήτηση στην ιατρική τεχνολογία και σε οργανισμούς που είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν τις νέες τεχνολογίες που προκύπτουν από την ψηφιοποίηση.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

Founded in 1991, the University has long gained a reputation for its well-rounded academic education programme and motivated student body. Interested students can choose from around 50 study programme ... περαιτέρω

Founded in 1991, the University has long gained a reputation for its well-rounded academic education programme and motivated student body. Interested students can choose from around 50 study programmes taught at three departments in Magdeburg and two departments in Stendal. Διαβάστε Λιγότερα
Magdeburg , Stendal + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη