ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Η FAMU είναι η πέμπτη παλαιότερη σχολή κινηματογράφου στον κόσμο. Οι απόφοιτοί του περιλαμβάνουν πολλούς σημαντικούς κινηματογραφιστές και σεναριογράφους, πολλοί από τους οποίους είναι διεθνώς γνωστοί ως νικητές του Όσκαρ και βραβευθέντες διεθνών κινηματογραφικών φεστιβάλ. | Το Τμήμα Φωτογραφίας ιδρύθηκε το 1975 και το καθιστά έναν από τους παλαιότερους θεσμούς αυτού του είδους στην Ευρώπη. Το σχολείο βρίσκεται ακριβώς στο ιστορικό κέντρο της Πράγας. Η μοναδική μας εξειδίκευση είναι η διασύνδεση των κλασικών τεχνικών φωτογραφίας με τις σύγχρονες τάσεις πολυμέσων. Βασικές πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις εγκαταστάσεις, τις μεθόδους διδασκαλίας και τα τρέχοντα γεγονότα μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του τμήματος foto.amu.cz/en . ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ .

Albert Grondahl's BA series from 2013

Το πρόγραμμα BA Photography είναι ανοικτό σε φοιτητές χωρίς ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη φωτογραφία. Οι σπουδαστές που φοιτούν στην αγγλική γλώσσα έχουν επίσης την ευκαιρία να συμμετάσχουν στις διαλέξεις στην αγγλική γλώσσα στο Διεθνές Πρόγραμμα FAMU. | Οι φοιτητές έχουν επίσης τη δυνατότητα να εργαστούν στα στούντιο με επικεφαλής τους διάσημους εκπαιδευτικούς. Αυτά τα στούντιο περιλαμβάνουν το Studio της Φωτογραφίας Ντοκιμαντέρ, το Στούντιο Σταδιακής Φωτογραφίας, το Στούντιο της Μετα-Συμπεραστικής Φωτογραφίας και το Στούντιο Πολυμέσων.

ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΙΑ Τα μαθήματα στην ιστορία και τη θεωρία της φωτογραφίας, του κινηματογράφου, της τέχνης και του οπτικού πολιτισμού αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της μελέτης της φωτογραφίας στο Τμήμα Φωτογραφίας ("DoP"), FAMU. Οι διαλέξεις και τα σεμινάρια εξυπηρετούν κυρίως τους σκοπούς της θέσης των πραγμάτων στο πλαίσιο και την ενίσχυση της δημιουργικής πρακτικής των μαθητών. διδάσκουν την κριτική σκέψη, τις ερευνητικές πρακτικές και τα βασικά του χειρισμού ακαδημαϊκών κειμένων στους τομείς των ανθρωπιστικών επιστημών και των κοινωνικών επιστημών. Εκτός από τις οδηγίες που παρέχονται από τους βασικούς δασκάλους της DoP, εστιάζοντας πρωτίστως στην ιστορία και το παρόν των τεχνικών εικόνων, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν και άλλα μαθήματα στο FAMU που επικεντρώνονται κυρίως στην ιστορία της τσεχικής και παγκόσμιας κινηματογραφίας και του πολιτισμού.

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ | Το Studio Tabletop είναι εξοπλισμένο με φωτογραφικές μηχανές μεγάλου μεγέθους τύπου Sinar με μέγεθος φιλμ μέχρι 18 x 24 cm, συμπεριλαμβανομένων των ψηφιακών εναλλακτικών. | Το Studio for Life Φωτογραφία διαθέτει σύστημα φωτισμού με υπερβολική ισχύ 12.000 Ws. διαθέτει μια κάμερα Hasselblad με ψηφιακή πλάτη και μια αναλογική κάμερα Mamiya RB 67 με ένα σύνολο εναλλάξιμων φακών. | Το Studio Portrait and Figure προσφέρει παρόμοιο εξοπλισμό όπως παραπάνω και τη δυνατότητα δημιουργίας ενός ατελείωτου φόντου. | Υπολογιστική αίθουσα και αίθουσα για τη σάρωση ταινιών (αρνητικά και θετικά) διατίθενται στο σχολείο. Για πιο απαιτητικές εργασίες υπάρχει ο σαρωτής Hasselblad Flextight x5. | Το στούντιο εκτός της Πράγας στο Beroun δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να επικεντρωθούν στο έργο τους για αρκετές ημέρες, προσφέροντας εγκαταστάσεις διαμονής στο χώρο. Διαθέτει στούντιο εξοπλισμένα για μεγάλα και μεσαία σχήματα και δύο σκούρες αίθουσες. Επίσης, ετοιμάζουμε ένα κλασικό στούντιο με φως της ημέρας, το οποίο θα διαθέτει κάμερα 18 x 24 cm.

From Mojmir Bures’s 2016 Bachelor series „wicked forest“

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΖΩΗ Αναπόσπαστο μέρος του σχολικού χαρακτήρα είναι η διασύνδεση με τη δυναμική πολιτιστική ζωή στην Πράγα. Το σχολείο διαθέτει τη δική του γκαλερί στο κέντρο της Πράγας. Η γκαλερί έχει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκθέσεων μαθητών. Βοηθάμε τους διεθνείς φοιτητές να ενταχθούν στις κανονικές δραστηριότητες γκαλερί στην Πράγα, πράγμα που σημαίνει ότι συμμετέχουν συχνά σε εκθέσεις σε διάσημες γκαλερί. | Ένα μοναδικό πλεονέκτημα είναι η διασύνδεσή μας με το τμήμα ταινιών FAMU σε τομείς όπως η κατεύθυνση, η κάμερα και η επεξεργασία. Μαζί με τους μαθητές μας, συμμετέχουμε τακτικά σε σημαντικά ευρωπαϊκά φεστιβάλ φωτογραφίας. Στο πλαίσιο των προγραμμάτων μας, συνεργαζόμαστε με σχολεία φωτογραφίας και κινηματογράφου σε όλο τον κόσμο.

22

ΟΡΟΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2019/2020 Εξάμηνο πτώσης: Σεπτέμβριος 2019 - Δεκέμβριος 2019 | Εαρινό εξάμηνο: Φεβρουάριος 2020 - Μάιος 2020.

ΔΙΑΜΟΝΗ, ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΣΗ Δεν παρέχεται από το FAMU Αυτές είναι οι ευθύνες του μαθητή. Η FAMU παρέχει στους αποδεκτούς σπουδαστές μια επιστολή αποδοχής, η οποία χρησιμεύει ως ένα από τα απαιτούμενα έγγραφα αίτησης θεώρησης.

Το πρόγραμμα διδάσκεται στις:
Αγγλικά
Τελευταία ενημέρωση February 6, 2019
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Ημερομηνία έναρξης
Duration
6 Εξάμηνα
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
8,700 EUR
Με τοποθεσίες
Με ημερομηνία
Ημερομηνία έναρξης
Ημερομηνία λήξης
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων
Άλλη