Bachelor of Communication στη Δημοσιογραφία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Ιστότοπος προγράμματος: href = "http://www.jour.hkbu.edu.hk/

Όλοι οι μαθητές Δημοσιογραφίας παρακολουθούν σπουδές σε τρεις βασικούς τομείς:

(1) επαγγελματική δημοσιογραφία, στην οποία οι μαθητές μαθαίνουν τις αρχές και τις δεξιότητες της συγκέντρωσης, παρουσίασης και παραγωγής εκθέσεων ειδήσεων και επικαιρότητας ·

(2) θεωρητικά θεμέλια του επαγγέλματος, στα οποία οι μαθητές αναπτύσσουν μια εννοιολογική κατανόηση του επαγγέλματος και του ρόλου του στην κοινωνία μέσω νομικών, ηθικών, πολιτικών, ιστορικών, οικονομικών και μαθησιακών μαθημάτων θεωρίας επικοινωνίας · και

(3) συμπληρωματικές μελέτες της σχέσης μεταξύ δημοσιογραφίας και κοινωνίας, καθώς και του τρόπου λειτουργίας της πολιτικής, της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων και του δικαίου τόσο στις τοπικές όσο και στις διεθνείς κοινότητες.

Σε όλους αυτούς τους τομείς, η έμφαση δίνεται στο Χονγκ Κονγκ και την ηπειρωτική Κίνα με τη δέουσα προσοχή στο διεθνές πλαίσιο στο οποίο λειτουργούν και οι δύο κοινότητες. Με την επιφύλαξη περιορισμών πόρων και ποσοστώσεων, όλοι οι μαθητές έχουν την επιλογή να υιοθετήσουν μια δευτερεύουσα ροή:

  • Δημοσιογραφική μετάδοση (BJ),
  • Οικονομική Δημοσιογραφία (FJ)
  • ή Γενική ροή

το καθένα με σχετικά μαθήματα. Στο τέλος του προγράμματος, κάθε μαθητής πρέπει να δημιουργήσει ένα έργο τελικού έτους που ενσωματώνει την εννοιολογική και πρακτική γνώση της δημοσιογραφίας.

105815_L3JOURNAL_COVER_2835BNNstudiostuwork.jpg

Μοναδικά χαρακτηριστικά

Ένα βασικό στοιχείο της εκπαίδευσης δημοσιογραφίας είναι η ανάπτυξη της ικανότητας των μαθητών να γράφουν και να επεξεργάζονται καλά και να παράγουν ποιοτικές ειδήσεις εκτύπωσης, μετάδοσης και πολυμέσων. Η πρακτική για όλους τους μαθητές δημοσιογραφίας παρέχεται από διαφορετικά εργαστήρια σε διαφορετικές μορφές, όπως το San Po Yan (στα κινέζικα), το Broadcast News Network (στα κινέζικα), το The Young Reporter (στα αγγλικά), το Young Financial Post (στα κινέζικα και τα αγγλικά) και DataStory (στα Αγγλικά). Ενώ παρέχεται η απαραίτητη επίβλεψη, επιτρέπεται στους μαθητές υψηλός βαθμός αυτονομίας για να αποφασίσουν ποιες ιστορίες θα ακολουθήσουν.

Κάθε χρόνο, πολλοί φοιτητές διευρύνουν τους ορίζοντές τους μεταβαίνοντας σε πανεπιστήμια στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και την Ασία, καθώς και στην ηπειρωτική χώρα και την Ταϊβάν. Ένας σημαντικός αριθμός ξένων φοιτητών έρχονται επίσης να σπουδάσουν μαζί με τοπικούς φοιτητές στο Τμήμα, δίνοντάς του μια πολυπολιτισμική ατμόσφαιρα. Το Τμήμα οργανώνει τακτικά ταξίδια αναφορών στο εξωτερικό για να επιτρέπει στους μαθητές να εξερευνήσουν τη δημοσιογραφία πέρα από τα σύνορα και τους πολιτισμούς. Τα τελευταία χρόνια, οι μαθητές μας έχουν επισκεφθεί την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ταϊβάν και τη Ρουάντα.

105811_BNN-makingofovercontrolpanel.JPG

105813_AO8K5497.JPG

Πρόγραμμα διπλού πτυχίου με το Πανεπιστήμιο του Queensland στην Αυστραλία

Το Πρόγραμμα Διπλού Πτυχίου μεταξύ της Σχολής Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Βαπτιστών του Χονγκ Κονγκ (HKBU) και της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Κοινωνικών Επιστημών, το Πανεπιστήμιο του Queensland (UQ), είναι ένα τετραετές προπτυχιακό πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης με το οποίο φοιτητές σπουδάζουν στο δύο πανεπιστήμια και απόφοιτος και των δύο. Με την ολοκλήρωση των απαιτήσεων του προγράμματος, οι μαθητές θα αποκτήσουν δύο πτυχία πτυχίου, δηλαδή Bachelor of Communication (Honours) που απονέμεται από το HKBU και Bachelor of Journalism ή Bachelor of Communication που απονέμεται από την UQ. Το Πρόγραμμα υιοθετεί πλήρως την ίδια δομή των υπαρχόντων προγραμμάτων που προσφέρονται από HKBU και UQ. Για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση href = "http://www.comm.hkbu.edu.hk/comd-www/english/academic_programmes/m_ug_double_degree.htm


Πρόγραμμα διπλού πτυχίου με το Πανεπιστήμιο του Μισσούρι στις Ηνωμένες Πολιτείες

Το Πρόγραμμα Διπλού Πτυχίου μεταξύ της Σχολής Επικοινωνίας, του Πανεπιστημίου Βαπτιστών του Χονγκ Κονγκ (HKBU) και της Σχολής Δημοσιογραφίας, το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι (MU), είναι ένα τετραετές προπτυχιακό πρόγραμμα πλήρους απασχόλησης με το οποίο φοιτητές σπουδάζουν στα δύο πανεπιστήμια και απόφοιτος και των δύο. Οι μαθητές του HKBU θα περάσουν τα πρώτα τους δύο χρόνια στο HKBU και τα επόμενα δύο χρόνια στο MU. Με την ολοκλήρωση των απαιτήσεων του προγράμματος, οι μαθητές θα αποκτήσουν δύο πτυχία πτυχίου, δηλαδή Bachelor of Communication (Honours) που απονέμεται από το HKBU και Bachelor of Journalism που απονέμεται από το MU.

Για λεπτομέρειες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση href = "http://www.comm.hkbu.edu.hk/comd-www/english/academic_programmes/m_ug_double_degree.htm


Μαθητικές Εμπειρίες Μαθητών

Οι μαθητές στις συγκεντρώσεις της Κινέζικης Δημοσιογραφίας και της Διεθνούς Δημοσιογραφίας πρέπει να κάνουν επαγγελματική πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών μετά το τρίτο έτος σπουδών. Η πρακτική άσκηση δεν απαιτείται για τους μαθητές στη συγκέντρωση Επικοινωνίας Δεδομένων και Μέσων, αλλά θα τακτοποιηθούν για αυτούς εάν το επιθυμούν, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα θέσεων πρακτικής άσκησης. Οι μαθητές εργάζονται ως ασκούμενοι σε μια ποικιλία οργανισμών μέσων σε όλο τον κόσμο. Ενθαρρύνονται επίσης να συνεχίσουν τις σπουδές ανταλλαγής σε ένα από τα πολλά πανεπιστήμια με τα οποία συνεργαζόμαστε με όλο τον κόσμο.


Ευκαιρίες καριέρας

Πολλοί απόφοιτοι της Δημοσιογραφίας Major γίνονται δημοσιογράφοι, συντάκτες, ανταποκριτές και παραγωγοί σε έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά μέσα. Άλλοι μετακινούνται σε συναφείς τομείς όπως δημόσιες σχέσεις, μάρκετινγκ, επιχειρήσεις και εμπόριο, κυβερνητικές υπηρεσίες και εκπαίδευση. Ορισμένοι παρακολουθούν περαιτέρω σπουδές στο Χονγκ Κονγκ ή στο εξωτερικό. Έχουμε έναν καλό αριθμό νικητών διακεκριμένων τοπικών και περιφερειακών βραβείων και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.


Προυποθέσεις εισόδου

Έχουμε υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση στην επιλογή των υποψηφίων για ατομικά πλεονεκτήματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και τις απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι που έχουν γίνει δεκτοί στο προηγούμενο έτος σπουδών με διεθνή προσόντα όπως οι GCE, IB και SAT μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη μεταβίβαση μονάδων.

105812_VRstudio148kbIMG-20181122-WA0013.jpg

Γενικές απαιτήσεις εισόδου

Αμερικανική εκπαίδευση με σχέδια

Δίπλωμα Αποφοίτησης Λυκείου και ένα από τα ακόλουθα:

SAT: Ελάχιστο σκορ 1.190 (από 1.600) στο νέο SAT

AP: Βαθμός 3 σε τουλάχιστον δύο μαθήματα AP

ACT: Ελάχιστο σύνθετο σκορ 23

Εκπαίδευση με βρετανικά σχέδια

GCE Advanced Level (AL) / International Advanced Level (IAL) • Βαθμός E ή παραπάνω σε τρία μαθήματα AL / IAL. ή • Βαθμός E ή παραπάνω σε δύο μαθήματα AL / IAL συν δύο μαθήματα ASL (Δεν περιλαμβάνονται τα μαθήματα Κινέζικης και Αγγλικής γλώσσας. Το ίδιο θέμα δεν μπορεί να μετρηθεί τόσο στα AL όσο και στα ASL.)

IB Δίπλωμα

Διεθνές απολυτήριο

Αλλα

href = "http://admissions.hkbu.edu.hk/ug/internationalOther

Απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας

Τα ακόλουθα δημόσια αποτελέσματα εξετάσεων αναγνωρίζονται ως εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας που ορίζονται από το Πανεπιστήμιο:

Δοκιμές επάρκειας

Ελάχιστες απαιτήσεις

TOEFL

Διαδικτυακή δοκιμή (iBT) - Βαθμολογία: 79; ή
Δοκιμή βάσει χαρτιού (PBT) - Βαθμολογία: 550

IELTS Academic

Συνολική ζώνη: 6.0

SAT

Ένα ελάχιστο σκορ 550, τόσο σε κρίσιμη ανάγνωση όσο και σε γραφή με υπο-βαθμολογία 8 ή παραπάνω στο Δοκίμιο στο παλιό SAT. ή
Ένα ελάχιστο σκορ 590 σε τεκμηριωμένη ανάγνωση και γραφή σε νέα SAT

ΕΝΕΡΓΩ

Ένα ελάχιστο σκορ των 23 τόσο στα Αγγλικά όσο και στην Reading

GCE O-Level / GCSE Αγγλική / Αγγλική Γλώσσα / Αγγλική Λογοτεχνία

Βαθμός C / Βαθμός 4

IGCSE Πρώτη Γλώσσα Αγγλικά

Βαθμός C / Βαθμός 4

IGCSE Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα

Βαθμός Β / Βαθμός 5

GCE AS ή Αγγλικά επίπεδο Α

Βαθμός Ε

HKDSE Αγγλική Γλώσσα

Επίπεδο 3

HKALE Χρήση αγγλικών

Βαθμός Ε

ΙΒ

Βαθμός 4 σε:
IB Αγγλικά A (ανώτερο ή τυπικό επίπεδο); ή
IB Αγγλικά B (υψηλότερο επίπεδο)? ή
IB Αγγλική Λογοτεχνία και Απόδοση (Βασικό Επίπεδο)

Ή

Βαθμός 5:
IB Αγγλικά B (βασικό επίπεδο)

Οι υπολοιποι

Άλλα προσόντα στην αγγλική γλώσσα που θεωρούνται αποδεκτά από το Πανεπιστήμιο

105816_J2Spain.JPG

Υποτροφίες Υποδοχής

Οι υποψήφιοι με εξαιρετική ακαδημαϊκή απόδοση θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποτροφίες εισδοχής:

 

HKD

USD

Πλήρης υποτροφία *

190.000 κάθε χρόνο

24.000 κάθε χρόνο

Υποτροφία *

95.000 κάθε χρόνο

12.000 κάθε χρόνο

* Με την επιφύλαξη της έγκρισης του Πανεπιστημίου.

Τελευταία ενημέρωση Σεπτ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgr ... περαιτέρω

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgraduate levels. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη