Bachelor of Communication στη Δημοσιογραφία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Σχετικά με

Οι σπουδαστές του κύριου τμήματος Δημοσιογραφίας παρακολουθούν σπουδές σε τρεις βασικούς τομείς: (1) επαγγελματική δημοσιογραφία, στην οποία οι μαθητές μαθαίνουν τις αρχές και τις δεξιότητες συγκέντρωσης, παρουσίασης και παραγωγής ειδήσεων και εκδηλώσεων. (2) θεωρητικά θεμέλια του επαγγέλματος, στα οποία οι φοιτητές αναπτύσσουν μια εννοιολογική κατανόηση του επαγγέλματος και του ρόλου του στην κοινωνία μέσω νομικών, δεοντολογικών, πολιτικών, ιστορικών, οικονομικών και μαζικών μαθημάτων θεωρίας επικοινωνίας. και (3) συμπληρωματικές μελέτες σχετικά με τη σχέση μεταξύ της δημοσιογραφίας και της κοινωνίας των ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών ή της εκτύπωσης ή του διαδικτύου, καθώς και τον τρόπο λειτουργίας της πολιτικής, της κυβέρνησης, των επιχειρήσεων και του νόμου σε τοπικές και διεθνείς κοινότητες.

Συγκεντρώσεις

Το Majorism της Δημοσιογραφίας προσφέρει τρεις συγκεντρώσεις: τη Διεθνή Δημοσιογραφία, την Κινέζικη Δημοσιογραφία και την Επικοινωνία με τα Δεδομένα και τα Μέσα Επικοινωνίας.

 • Διεθνής Δημοσιογραφία

Η Διεθνής Συγκέντρωση Δημοσιογραφίας προετοιμάζει τους μαθητές να εργαστούν σε διεθνή μέσα ενημέρωσης που λειτουργούν στα αγγλικά. Η ανάπτυξη της γραφής των μαθητών και των δεξιοτήτων αναφοράς στα αγγλικά είναι μια από τις βασικές αποστολές. Οι φοιτητές λαμβάνουν μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στις τεχνικές της εκτύπωσης, της εκπομπής και της δικτυακής δημοσιογραφίας. Επίσης, προσφέρονται θεωρητικά μαθήματα στα συστήματα μέσων μαζικής ενημέρωσης, παγκόσμια νέα και νομοθεσία Τύπου. Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους σε αυτήν την συγκέντρωση εξ ολοκλήρου στα αγγλικά. *

 • Κινεζική δημοσιογραφία

Η κινεζική δημοσιογραφική συγκέντρωση παρέχει επαγγελματική εκπαίδευση σε φοιτητές που φιλοδοξούν να εργαστούν στα μέσα κινεζικής γλώσσας. Εκτός από την απόκτηση γραπτών ειδήσεων και δεξιοτήτων αναφοράς στα κινέζικα (καντονέζικα / μανδαρίνικα), οι μαθητές αναπτύσσουν τις δεξιότητες αναλυτικής σκέψης τους με τη λήψη μαθημάτων στον τομέα της παιδείας στα μέσα, του νόμου του Τύπου και της έρευνας επικοινωνίας.

 • Επικοινωνία δεδομένων και μέσων

Η συγκέντρωση δεδομένων και μέσων επικοινωνίας προσφέρεται από κοινού από το Τμήμα Δημοσιογραφίας και το Τμήμα Πληροφορικής. Αυτή η Συγκέντρωση παρέχει στους φοιτητές πρωτοποριακές γνώσεις και δεξιότητες επικοινωνίας δεδομένων και μέσων ενημέρωσης που απαιτούνται για το μεταβαλλόμενο τοπίο των σημερινών βιομηχανιών των μέσων ενημέρωσης. Οι σπουδαστές είναι εξοπλισμένοι με τις βασικές δεξιότητες της δημοσιογραφίας των δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των newsgathering, των ανακριτικών ερευνών, της αφήγησης και της απεικόνισης των ειδήσεων.

* Οι φοιτητές της συγκέντρωσης κινεζικής δημοσιογραφίας και της συγκέντρωσης της διεθνούς δημοσιογραφίας πρέπει να ειδικευτούν σε ένα από τα ακόλουθα τρία ρεύματα: Broadcast Journalism, Financial Journalism ή General Stream.

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Οι φοιτητές της συγκέντρωσης της κινεζικής δημοσιογραφίας και της συγκέντρωσης της διεθνούς δημοσιογραφίας αναμένεται να πραγματοποιήσουν επαγγελματική πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μετά το τρίτο έτος των σπουδών τους. Συνεργαζόμαστε στενά με τη βιομηχανία για να διοργανώσουμε θέσεις πρακτικής άσκησης για τους σπουδαστές μας. Η πρακτική άσκηση διαρκεί τουλάχιστον δύο μήνες, από τις αρχές Ιουνίου μέχρι το τέλος Αυγούστου, αλλά ορισμένοι εργοδότες ενδέχεται να απαιτούν ελαφρώς διαφορετικές περιόδους. Οι φοιτητές δημοσιογραφίας έχουν ολοκληρώσει πρακτική άσκηση στους ακόλουθους οργανισμούς:

 • Agence France-Presse
 • AM730
 • Apple Daily
 • Συνδεδεμένες ειδήσεις τηλεοπτικής εφημερίδας
 • Boom Magazine
 • Καλωδιακή τηλεόραση
 • FevaWorks Solutions (HK) Ltd
 • Περιφερειακό περιοδικό Myanmar
 • Κυβερνητικό Τμήμα Υπηρεσιών Πληροφοριών
 • HK01
 • Χονγκ Κονγκ Εμπορική Broadcasting ΣΙΑ Ε.Π.Ε.
 • Οικονομική Εφημερίδα του Χονγκ Κονγκ
 • Χρόνια του Χονγκ Κονγκ
 • Initium Media
 • Μετρό καθημερινά
 • Μετρό Ραδιόφωνο
 • Ming Pao
 • Επόμενη Ψηφιακή
 • Τώρα τηλεόραση
 • Ραδιοτηλεόραση Χονγκ Κονγκ
 • Sky Post
 • Δημοσίευση στο South China Morning Post
 • Τηλεοπτικές εκπομπές Ltd.
 • Οι Νιου Γιορκ Ταιμς
 • Το πρότυπο
 • Thomson Reuters Χονγκ Κονγκ Ε.Π.Ε.
 • Wen Wei Po

Εκδρομές ανταλλαγής / αναφοράς

Οι φοιτητές της δημοσιογραφίας ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε ανταλλαγή για ένα εξάμηνο σε ένα από τα πολλά πανεπιστήμια στα οποία συνεργάζουμε σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αυστραλίας και της Ευρώπης. Οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα δημοσιογραφίας και να βιώσουν τη ζωή σε μια άλλη κουλτούρα. Επιπλέον, οι σπουδαστές μπορούν να συμμετάσχουν σε ξενάγηση στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια της οποίας καλούνται να καλύψουν εκδηλώσεις ειδήσεων σε ξένη γη. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε οδηγήσει φοιτητές στην Ταϊβάν, τη Μιανμάρ, τη Βόρεια Κορέα, τη Γερμανία και την Ισπανία.


Προοπτικές καριέρας

Πολλοί απόφοιτοι του Major Journal Journal γίνονται δημοσιογράφοι, συντάκτες, ανταποκριτές και παραγωγοί σε έντυπα, ηλεκτρονικά και σε απευθείας σύνδεση μέσα μαζικής ενημέρωσης. Άλλοι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται σε συναφείς τομείς όπως οι δημόσιες σχέσεις, το μάρκετινγκ, το εμπόριο και το εμπόριο, η κυβέρνηση και η εκπαίδευση. Μερικοί συνεχίζουν τις σπουδές τους στο Χονγκ Κονγκ ή στο εξωτερικό. Έχουμε έναν μεγάλο αριθμό νικητών βραβείων κύρους μέσων και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό.

Προυποθέσεις εισόδου

Έχουμε υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση στην επιλογή των υποψηφίων για ατομικά πλεονεκτήματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και τις απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι που έχουν γίνει δεκτοί στο προηγούμενο έτος σπουδών με διεθνή προσόντα όπως οι GCE, IB και SAT μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη μεταβίβαση μονάδων.

Η Σχολή υιοθετεί μια ευρεία πολιτική εισδοχής για σπουδαστές που επιθυμούν να σπουδάσουν Δημοσιογραφία ή Δημόσιες Σχέσεις και Διαφήμιση. Οι σπουδαστές δεν υποχρεούνται να επιλέξουν ένα σημαντικό πριν την εισαγωγή. Αντ 'αυτού, στο πρώτο έτος των σπουδών τους, υποχρεούνται να παρακολουθήσουν μαθήματα βασικών μαθημάτων τα οποία τους παρουσιάζουν στις τεχνικές πολυμέσων για την αφήγηση, στο δίκαιο των μέσων και στη δεοντολογία των μέσων ενημέρωσης, καθώς και σε άλλα μαθήματα που τους δίνουν τη γεύση διαφορετικών πεδίων των σπουδών επικοινωνίας. Στο τέλος του πρώτου έτους, οι μαθητές θα ανατεθούν σε έναν Μείζονο σύμφωνα με τις προσωπικές τους προτιμήσεις και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους. Κατά το δεύτερο έτος, θα ανατεθούν σε μια συγκέντρωση με βάση τις επιλογές και τις βαθμολογίες τους σε σχετικά μαθήματα.

Απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας

Τα ακόλουθα δημόσια αποτελέσματα εξετάσεων αναγνωρίζονται ως εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας που ορίζονται από το Πανεπιστήμιο:

Δοκιμές επάρκειας

Ελάχιστες απαιτήσεις

TOEFL

Διαδικτυακή δοκιμή (iBT) - Βαθμολογία: 79; ή
Δοκιμή βάσει χαρτιού (PBT) - Βαθμολογία: 550

IELTS Academic

Συνολική ζώνη: 6.0

SAT

Ένα ελάχιστο σκορ 550, τόσο σε κρίσιμη ανάγνωση όσο και σε γραφή με υπο-βαθμολογία 8 ή παραπάνω στο Δοκίμιο στο παλιό SAT. ή
Ένα ελάχιστο σκορ 590 σε τεκμηριωμένη ανάγνωση και γραφή σε νέα SAT

ΕΝΕΡΓΩ

Ένα ελάχιστο σκορ των 23 τόσο στα Αγγλικά όσο και στην Reading

GCE O-Level / GCSE Αγγλική / Αγγλική Γλώσσα / Αγγλική Λογοτεχνία

Βαθμός C / Βαθμός 4

IGCSE Πρώτη Γλώσσα Αγγλικά

Βαθμός C / Βαθμός 4

IGCSE Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα

Βαθμός Β / Βαθμός 5

GCE AS ή Αγγλικά επίπεδο Α

Βαθμός Ε

HKDSE Αγγλική Γλώσσα

Επίπεδο 3

HKALE Χρήση αγγλικών

Βαθμός Ε

ΙΒ

Βαθμός 4 σε:
IB Αγγλικά A (ανώτερο ή τυπικό επίπεδο); ή
IB Αγγλικά B (υψηλότερο επίπεδο)? ή
IB Αγγλική Λογοτεχνία και Απόδοση (Βασικό Επίπεδο)

Ή

Βαθμός 5:
IB Αγγλικά B (βασικό επίπεδο)

Οι υπολοιποι

Άλλα προσόντα στην αγγλική γλώσσα που θεωρούνται αποδεκτά από το Πανεπιστήμιο

Υποτροφίες Υποδοχής

Οι υποψήφιοι με εξαιρετική ακαδημαϊκή απόδοση θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποτροφίες εισδοχής:

HKD

USD

Πλήρης υποτροφία *

190.000 κάθε χρόνο

24.000 κάθε χρόνο

Υποτροφία *

95.000 κάθε χρόνο

12.000 κάθε χρόνο

* Με την επιφύλαξη της έγκρισης του Πανεπιστημίου.


Πληροφορίες

Τηλέφωνο: 852 3411-5200
Email: commadmission@hkbu.edu.hk

Τελευταία ενημέρωση Δεκ. 2018

Σχετικά με τη Σχολή

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgr ... περαιτέρω

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgraduate levels. Διαβάστε Λιγότερα

FAQ

Άλλη