Bachelor of Communication στην Κινηματογράφου

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Ο Film Major παρέχει μια ολοκληρωμένη και πολυεπιστημονική προσέγγιση στην εκπαίδευση των μέσων ενημέρωσης που προάγει την καινοτόμο σκέψη και τη δημιουργικότητα. Οι σπουδαστές αυτού του σημαντικού τμήματος θα παρακολουθήσουν εντατική εκπαίδευση τόσο σε πρακτικές όσο και σε θεωρητικές διαστάσεις των μελετών ταινιών και μέσων ενημέρωσης, γραφής, κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής, κινούμενων σχεδίων, μετα-παραγωγής και ψηφιακών μέσων. Η τεχνογνωσία μας στην παραγωγή ταινιών και τηλεόρασης και στη δημιουργική τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να καλλιεργούμε νέα ταλέντα που θα συμβάλλουν στις ταχέως αναπτυσσόμενες δημιουργικές βιομηχανίες και την οικονομία της γνώσης στο Χονγκ Κονγκ, στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού και πέραν αυτής.

Με τα χρόνια, έχουμε δημιουργήσει εκτενείς συνδέσεις με την κινηματογραφική βιομηχανία και προσκάλεσε επαγγελματίες πρώτης κατηγορίας να υπηρετήσουν ως σύμβουλοι. Είμαστε υπερήφανοι που έχουμε έναν κατάλογο αποφοίτων που είναι διακεκριμένοι παίκτες στον κλάδο.

105794_Keystonedolbyhkbu_20181029_COMD2.jpg

Συγκεντρώσεις

Το Film Major προσφέρει δύο συγκεντρώσεις: (α) Κινούμενα Σχέδια και Τέχνες Πολυμέσων. και (β) Κινηματογράφου και Τηλεόρασης. Και οι δύο υιοθετούν μια πολιτική εισδοχής βασισμένη στο πρόγραμμα, δηλαδή οι μαθητές γίνονται δεκτοί απευθείας στα προγράμματα κατά το πρώτο έτος.

  • Κινούμενα Σχέδια και Τέχνες Πολυμέσων

Το Animation and Media Arts Concentration προσφέρει ένα αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών animation και media arts, με έμφαση στην ψηφιακή κινούμενη εικόνα. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει θεμελιώδη μαθήματα στην αφήγηση, τις εικαστικές τέχνες και τη δημιουργική σκέψη, καθώς και προχωρημένα μαθήματα στην ψηφιακή κινούμενη εικόνα. Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να επιλέξουν να ειδικεύονται σε επιλεγμένες περιοχές, όπως διαδραστικά μέσα, παιχνίδι και σχεδιασμό γραφικών μέσω μιας ευρείας σειράς προχωρημένων μαθημάτων επιπέδων.

  • Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

Η Συγκέντρωση Κινηματογράφου και Τηλεόρασης παρέχει ευρεία εκπαίδευση σε κινηματογραφική, τηλεοπτική και τηλεοπτική παραγωγή, με προσοχή σε συναφείς τομείς της θεωρίας, της ιστορίας και της πρακτικής. Οι σπουδαστές είναι εξοπλισμένοι με τις δεξιότητες και τις γνώσεις για να γίνουν σεναριογράφοι, σκηνοθέτες, κινηματογραφιστές και παραγωγούς.

Το πρόγραμμα σπουδών του Film Major είναι σχεδιασμένο να ενσωματώνει επαγγελματικά μαθήματα μέσα σε ένα θεωρητικά πλούσιο πλαίσιο στο οποίο οι μαθητές αποκτούν γνώσεις, έννοιες και δεξιότητες. Τα μαθήματα σε κάθε Συγκέντρωση αποτελούν ένα ευρύ φάσμα γνώσεων από το οποίο οι μαθητές μπορούν να σχεδιάσουν το χαρτοφυλάκιο μάθησης ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, τα δυνατά τους και τους στόχους σταδιοδρομίας τους. Το συγκρότημα συγκέντρωσης ταινιών και τηλεόρασης προετοιμάζει τους μαθητές, ειδικότερα, με επαγγελματική και θεωρητική κατάρτιση στην κινηματογραφική και τηλεοπτική παραγωγή. Τα Μαθήματα Κινηματογράφου και Τεχνικής Υποστήριξης των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης εξοπλίζουν τους μαθητές με τις δεξιότητες αιχμής και την αισθητική ευαισθησία στις ψηφιακές τέχνες και κινούμενα σχέδια.

105791_ChanKaYi_Monster_Narrative_ExperimentalAnimation.jpg

Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης

Οι μαθητές ενθαρρύνονται να αναλάβουν επαγγελματική πρακτική μη βαθμολογούμενης και μηδενικής μονάδας κατά τη διάρκεια της περιόδου σπουδών τους. Τοπικά μέσα όπως το TVB, η καλωδιακή τηλεόραση και το RTHK, καθώς και στούντιο animation & visual effects, τμήματα εταιρικής επικοινωνίας μεγάλων εταιρειών, γραφιστικά γραφεία, διαφημιστικά γραφεία και οίκοι παραγωγής θα προσφέρουν ευκαιρίες πρακτικής άσκησης (ανάλογα με τη διαθεσιμότητα) στους μαθητές.

Εκδρομές ανταλλαγής / μελέτης

Οι φοιτητές κινηματογραφικών ταινιών ενθαρρύνονται να προχωρήσουν σε ανταλλαγές και να συμμετάσχουν σε μια σειρά από εκδρομές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Κινούμενων Σχεδίων για να ενισχύσουν την ανταγωνιστική τους θέση και τη διεθνή έκθεση. Τα φεστιβάλ κινηματογράφου στα οποία συμμετείχαν οι μαθητές μας περιλαμβάνουν το Διεθνές Φεστιβάλ Φανταστικού Κινηματογράφου Sitges (Βαρκελώνη, Ισπανία), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Busan (Κορέα), το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Αϊλανδού Toronto Reel Toronto, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Άπω Ανατολής (Udine, Διεθνές φεστιβάλ φανταστικών ταινιών (Κορέα).

105792_CheungTseWai_Relationshipis_InteractiveInstallation.jpg

Προοπτικές καριέρας

Οι προοπτικές σταδιοδρομίας για αποφοίτους του Film Major περιλαμβάνουν βιομηχανίες δημιουργικού περιεχομένου, όπως τηλεόραση δικτύου, ταινίες, ραδιοτηλεοπτικές εκπομπές, καλωδιακή τηλεόραση, πολυμέσα, κινούμενα σχέδια, ανάπτυξη διαδικτυακών και διαδραστικών εφαρμογών, οπτικό γραφικό σχέδιο και δημιουργική επικοινωνία. Ορισμένοι φοιτητές μπορούν να εργαστούν σε άλλους τομείς που εμπλέκονται στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων με βάση την εικόνα, όπως δημόσιες σχέσεις και διαφήμιση, πληροφορική, εκπαίδευση, εκδόσεις, εταιρική επικοινωνία, διοίκηση και διαχείριση της τέχνης και των μέσων ενημέρωσης και δημοσιογραφία.

Προυποθέσεις εισόδου

Έχουμε υιοθετήσει μια ολιστική προσέγγιση στην επιλογή των υποψηφίων για ατομικά πλεονεκτήματα. Οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις εισαγωγής στο πανεπιστήμιο και τις απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας.

Οι υποψήφιοι που έχουν γίνει δεκτοί στο προηγούμενο έτος σπουδών με διεθνή προσόντα όπως οι GCE, IB και SAT μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τη μεταβίβαση μονάδων.

Εκτός από την ικανοποίηση των απαιτήσεων εισόδου του Πανεπιστημίου, οι σπουδαστές υποχρεούνται να αποδείξουν τις δυνατότητές τους να μελετήσουν τα αντίστοιχα πεδία, υποβάλλοντας ένα προσωπικό χαρτοφυλάκιο και υποβάλλοντας μια συνέντευξη.

105795_Filmfestival20170719_120057.jpg

Συνεντεύξεις εισόδου

Οι πιθανοί υποψήφιοι θα κληθούν να λάβουν μια προσωπική ή ομαδική συνέντευξη. Υποχρεούνται να παρουσιάσουν τα χαρτοφυλάκιά τους σε ψηφιακή μορφή κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Για τη Συγκέντρωση Κινούμενων Σχέσεων και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, τα χαρτοφυλάκια πρέπει να επιδεικνύουν δυνατότητες υποψηφίων για δημιουργικότητα, οπτική και σχεδιαστική παιδεία, κινούμενα σχέδια ή / και σχεδιασμό παιχνιδιών.

Για την συγκέντρωση ταινιών και τηλεόρασης, τα χαρτοφυλάκια πρέπει να παρουσιάζουν τις δυνατότητες των υποψηφίων στη δημιουργικότητα, τις τεχνικές αφήγησης και τις έννοιες των εικόνων.

105796_Studentsatmoviescence2mb.jpg

Απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας

Τα ακόλουθα δημόσια αποτελέσματα εξετάσεων αναγνωρίζονται ως εκπληρώνοντας τις απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας που ορίζονται από το Πανεπιστήμιο:

Δοκιμές επάρκειας

Ελάχιστες απαιτήσεις

TOEFL

Διαδικτυακή δοκιμή (iBT) - Βαθμολογία: 79; ή
Δοκιμή βάσει χαρτιού (PBT) - Βαθμολογία: 550

IELTS Academic

Συνολική ζώνη: 6.0

SAT

Ένα ελάχιστο σκορ 550, τόσο σε κρίσιμη ανάγνωση όσο και σε γραφή με υπο-βαθμολογία 8 ή παραπάνω στο Δοκίμιο στο παλιό SAT. ή
Ένα ελάχιστο σκορ 590 σε τεκμηριωμένη ανάγνωση και γραφή σε νέα SAT

ΕΝΕΡΓΩ

Ένα ελάχιστο σκορ των 23 τόσο στα Αγγλικά όσο και στην Reading

GCE O-Level / GCSE Αγγλική / Αγγλική Γλώσσα / Αγγλική Λογοτεχνία

Βαθμός C / Βαθμός 4

IGCSE Πρώτη Γλώσσα Αγγλικά

Βαθμός C / Βαθμός 4

IGCSE Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα

Βαθμός Β / Βαθμός 5

GCE AS ή Αγγλικά επίπεδο Α

Βαθμός Ε

HKDSE Αγγλική Γλώσσα

Επίπεδο 3

HKALE Χρήση αγγλικών

Βαθμός Ε

ΙΒ

Βαθμός 4 σε:
IB Αγγλικά A (ανώτερο ή τυπικό επίπεδο); ή
IB Αγγλικά B (υψηλότερο επίπεδο)? ή
IB Αγγλική Λογοτεχνία και Απόδοση (Βασικό Επίπεδο)

Ή

Βαθμός 5:
IB Αγγλικά B (βασικό επίπεδο)

Οι υπολοιποι

Άλλα προσόντα στην αγγλική γλώσσα που θεωρούνται αποδεκτά από το Πανεπιστήμιο

105793_DSC_0302bufaaward.JPG


Υποτροφίες Υποδοχής

Οι υποψήφιοι με εξαιρετική ακαδημαϊκή απόδοση θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν υποτροφίες εισδοχής:

 

HKD

USD

Πλήρης υποτροφία *

190.000 κάθε χρόνο

24.000 κάθε χρόνο

Υποτροφία *

95.000 κάθε χρόνο

12.000 κάθε χρόνο

* Με την επιφύλαξη της έγκρισης του Πανεπιστημίου.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgr ... περαιτέρω

The School of Communication of Hong Kong Baptist University was founded in 1968. It provides a comprehensive range of programmes in communication available in Hong Kong at the undergraduate and postgraduate levels. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη