Read the Official Description

Αφού αποδέχθηκε την πρώτη του σειρά μαθητών το φθινόπωρο του 2013, η Αρχιτεκτονική είναι ένα μικρό αλλά σταθερά διευρυνόμενο τμήμα. Αν και φιλοδοξούμε να ανταποκριθούμε στα ακαδημαϊκά πρότυπα των καλύτερων αρχιτεκτονικών σχολών ανά τον κόσμο και να ενσωματώσουμε την πρωτοποριακή σκέψη στην αρχιτεκτονική παιδαγωγική και πρακτική, προσπαθούμε επίσης να εγκαταστήσουμε στους μαθητές μας μια ισχυρή αίσθηση κοινωνικής δέσμευσης, περιβαλλοντικής ευθύνης και επαγγελματικής δεοντολογίας .

*** Με μια θεμελιώδη πίστη στο σχεδιασμό ως μια «Κρίσιμη Πρακτική» που μπορεί να δημιουργήσει «δημόσιο αγαθό» στον κόσμο, αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα με την αυξανόμενη χρησιμότητα και την εμπορευματοποίηση της αρχιτεκτονικής γνώσης, της εκπαίδευσης και της παραγωγής. Θεωρούμε τους αποφοίτους μας να συνειδητοποιούν πλήρως την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτισμική δυναμική που διαμορφώνουν την παραγωγή του δομημένου περιβάλλοντος και να τους εμπλέκουν με κριτικό και καινοτόμο τρόπο σε πολλαπλές κλίμακες από απλά κτίρια και κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε μεγάλες αστικές παρεμβάσεις. Δεσμευόμαστε να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά ικανών, δημιουργικών και κρίσιμων επαγγελματιών του σχεδιασμού που μπορούν να αμφισβητήσουν τις λαμβανόμενες συμβάσεις και τις τάσεις της τάξης τους και ενδιαφέρονται επίσης για τον ορισμό των προβλημάτων που παρουσιάζονται στην επίλυσή τους.

*** Θεωρούμε την αρχιτεκτονική όχι μόνο ως επαγγελματικό επάγγελμα αλλά ως ευρύτερη ανθρωπιστική πειθαρχία. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα σπουδών μας είναι δομημένο γύρω από μια συνεργική ολοκλήρωση των θεωρητικών και τεχνικών μαθημάτων της πειθαρχίας με τις γνώσεις των ανθρωπιστικών επιστημών, των κοινωνικών επιστημών και των πολιτιστικών σπουδών, οι οποίες τροφοδοτούν το διεπιστημονικό περιβάλλον του στούντιο σχεδιασμού με ψηφιακές τεχνολογίες ολοκαίνουργιο Fab Lab). Προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μια ακαδημαϊκή κουλτούρα που προσκαλεί την κριτική έρευνα, τις δημιουργικές εξερευνήσεις, την ενεργό συμμετοχή, τη συζήτηση και τη συζήτηση, την ομαδική εργασία, τη διαδραστική μάθηση και την κοινωνική υπηρεσία.

*** Αγκαλιάζουμε την ιδέα της αρχιτεκτονικής ως περιλαμβάνοντας μια ποικιλία χωρικών πρακτικών και κλίμακες παρέμβασης που δεν περιορίζονται στον σχεδιασμό νέων κτιρίων και φανταχτερών έργων. Σήμερα, οι μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, που συμπληρώνουν το υφιστάμενο ύφασμα, την υποδομή, τις προσθήκες και τις επεκτάσεις, τον εκσυγχρονισμό, την επανεξέταση και την προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση του υφιστάμενου κτιρίου, καθίστανται όλο και πιο εμφανείς ως καινοτόμοι και βιώσιμοι τρόποι μετασχηματισμού μεταβιομηχανικών πόλεων παντού. Με μια σχολή αφοσιωμένη σε αυτές τις ιδέες και ένα υπάρχον Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για τη Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς , το Τμήμα μας είναι σε θέση να διερευνήσει τέτοιες δυνατότητες και να επαναπροσδιορίσει την ιδέα του σχεδιασμού μέσα σε ένα ευρύτερο φάσμα, ώστε να περιλαμβάνει έρευνα, τεκμηρίωση, προβολική ανάλυση και κριτική διατήρηση.

*** Υποστηρίζουμε την αδιαχώριστη αρχιτεκτονική και τον πολεοδομία . Με μια πανεπιστημιούπολη που βρίσκεται στο Χρυσό Κέρας στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης και σε μια εποχή όπου μια επιθετική νεοφιλελεύθερη αστική ανάπτυξη συνεχίζει να μετατρέπει την πόλη σε πρωτοφανείς τρόπους, επιδιώκουμε να κάνουμε την πόλη το εργαστήριο μας, το ερευνητικό μας έργο και πρωταρχικός χώρος σχεδιαστικών παρεμβάσεων για τη διερεύνηση νέων ιδεών και κρίσιμων δυνατοτήτων που καταστέλλονται από την υπάρχουσα οικονομική και πολιτική δυναμική. Το Κέντρο Κέντρων Σπουδών της Κωνσταντινούπολης είναι ένας ανεκτίμητος πόρος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο στάδιο της αναδιάρθρωσης, ως το κορυφαίο κέντρο έρευνας, τεκμηρίωσης και χαρτογράφησης για ένα διεθνές και διεπιστημονικό δίκτυο αστικών σπουδών επικεντρωμένο στην Κωνσταντινούπολη.

*** Δεσμευόμαστε μια ισχυρή δέσμευση για την έρευνα και την υποτροφία ως δείκτες αριστείας πέρα από τα προπτυχιακά προγράμματα επαγγελματικών πτυχίων. Η στήριξη της έρευνας των πανεπιστημίων, η προσέλκυση ισχυρών μεταπτυχιακών φοιτητών και η ένταξη σε επιστημονικά δίκτυα τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό είναι από τους κύριους στόχους του Τμήματος μακροπρόθεσμα. Έχουν ξεκινήσει σχέδια για την έναρξη διεπιστημονικής διδακτορικής διατριβής. Πρόγραμμα, καθώς και ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στις αρχιτεκτονικές, αστικές και πολιτιστικές σπουδές.

Υποστηρίζουμε ότι τόσο στην ιστορία όσο και στη σύγχρονη πρακτική, ο κλάδος της Αρχιτεκτονικής έχει συσσωρεύσει γνώσεις αποσταθεροποιημένες από διαπολιτισμικές ιστορίες, δίκτυα και ανταλλαγές που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα. Οι παγκόσμιες συνδέσεις και οι διακρατικές εμπειρίες είναι κεντρικές στην παιδαγωγική μας. Έχοντας μια ισχυρή πίστη στην ανάγκη να ανοίξουμε τον κόσμο αυτό, έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα για την καθιέρωση διεθνών συνδέσεων, προγραμμάτων ανταλλαγών, σειρών διαλέξεων επισκεπτών, επιτόπιων εκδρομών και θερινών εργαστηρίων. Για να υποστηρίξουμε τέτοιες πρωτοβουλίες και για το στόχο μας να αποφοιτήσουμε αρχιτέκτονες που απασχολούν διεθνώς και διεθνούς κύρους ερευνητές, δεσμευόμαστε επίσης για μια μη διαπραγματεύσιμη δέσμευση για διδασκαλία στα αγγλικά.

Sibel Bozdoğan, Σεπτέμβριος 2014

Πρόγραμμα 4 ετών

Program taught in:
Αγγλικά

See 9 more programs offered by Kadir Has University »

Last updated February 7, 2019
Το μάθημα αυτό είναι Campus based
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
4 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Τιμή
12,000 USD
ανά έτος.
Deadline
Αυγ. 2, 2019
By locations
By date
Ημερομηνία έναρξης
Σεπτ. 2019
Ημερομηνία λήξης
Αυγ. 31, 2023
Application deadline
Αυγ. 2, 2019

Σεπτ. 2019

Location
Application deadline
Αυγ. 2, 2019
Ημερομηνία λήξης
Αυγ. 31, 2023
Άλλο