Bachelor στην Αρχιτεκτονική

Kadir Has University

Περιγραφή Προγράμματος

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Bachelor στην Αρχιτεκτονική

Kadir Has University

ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ

Αφού αποδέχτηκε την πρώτη του σειρά μαθητών το φθινόπωρο του 2013, η Αρχιτεκτονική είναι ένα μικρό αλλά σταθερά διευρυνόμενο τμήμα. Ενώ επιδιώκουμε να ανταποκριθούμε στα ακαδημαϊκά πρότυπα των καλύτερων αρχιτεκτονικών σχολών ανά τον κόσμο και να ενσωματώσουμε την πρωτοποριακή σκέψη στην αρχιτεκτονική παιδαγωγική και πρακτική, προσπαθούμε επίσης να εγκαταστήσουμε στους μαθητές μας μια ισχυρή αίσθηση κοινωνικής εμπλοκής, περιβαλλοντικής ευθύνης και επαγγελματικής δεοντολογίας.

*** Με τη θεμελιώδη πίστη στο σχεδιασμό ως μια «Κρίσιμη Πρακτική» που μπορεί να δημιουργήσει «δημόσιο καλό» στον κόσμο, θέτουμε υπό αμφισβήτηση το αυξανόμενο μέσο και την εμπορευματοποίηση της αρχιτεκτονικής γνώσης, της εκπαίδευσης και της παραγωγής. Θεωρούμε τους αποφοίτους μας να συνειδητοποιούν πλήρως την κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτισμική δυναμική που διαμορφώνουν την παραγωγή του δομημένου περιβάλλοντος και να ασχολούνται με αυτά με κριτικό και καινοτόμο τρόπο σε πολλαπλές κλίμακες από απλά κτίρια και κατασκευαστικές λεπτομέρειες σε μεγάλες αστικές παρεμβάσεις. Δεσμευόμαστε να εκπαιδεύσουμε την επόμενη γενιά ικανών, δημιουργικών και κρίσιμων επαγγελματιών του σχεδιασμού, οι οποίοι μπορούν να αμφισβητήσουν τις λαμβανόμενες συμβάσεις και τις τάσεις της τάξης τους και ενδιαφέρονται επίσης να ορίσουν προβλήματα όπως είναι στην επίλυσή τους.

*** Θεωρούμε αρχιτεκτονική όχι μόνο ως επαγγελματικό επάγγελμα αλλά ως ευρύτερη ανθρωπιστική πειθαρχία. Κατά συνέπεια, το πρόγραμμα σπουδών μας είναι δομημένο γύρω από μια συνεργατική ολοκλήρωση των θεωρητικών και τεχνικών μαθημάτων της πειθαρχίας με τις γνώσεις των ανθρωπιστικών επιστημών, των κοινωνικών επιστημών και των πολιτιστικών σπουδών, οι οποίες τροφοδοτούν το διεπιστημονικό περιβάλλον του στούντιο σχεδιασμού με ψηφιακές τεχνολογίες νέο Fab Lab). Προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε μια ακαδημαϊκή κουλτούρα που προσκαλεί την κριτική έρευνα, τις δημιουργικές εξερευνήσεις, την ενεργό συμμετοχή, τη συζήτηση και τη συζήτηση, την ομαδική εργασία, τη διαλογική μάθηση και την κοινωνική υπηρεσία.

*** Αγκαλιάζουμε την ιδέα της αρχιτεκτονικής ως περιλαμβάνοντας μια ποικιλία χωρικών πρακτικών και κλίμακες παρέμβασης που δεν περιορίζονται στον σχεδιασμό νέων κτιρίων και φανταχτερών έργων. Σήμερα, οι μικρής κλίμακας παρεμβάσεις, που συμπληρώνουν το υφιστάμενο ύφασμα, την υποδομή, τις προσθήκες και τις επεκτάσεις, τον εκσυγχρονισμό, την επανεξέταση και την προσαρμοστική επαναχρησιμοποίηση του υφιστάμενου κτιρίου, καθίστανται όλο και πιο εμφανείς ως καινοτόμοι και βιώσιμοι τρόποι μετασχηματισμού μεταβιομηχανικών πόλεων παντού. Με μια σχολή αφοσιωμένη σε αυτές τις ιδέες και ένα υπάρχον Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα για τη Διατήρηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς , το Τμήμα μας είναι σε θέση να διερευνήσει τέτοιες δυνατότητες και να επαναπροσδιορίσει την ιδέα του σχεδιασμού μέσα σε ένα ευρύτερο φάσμα, ώστε να περιλαμβάνει έρευνα, τεκμηρίωση, προβολική ανάλυση και κριτική διατήρηση.

*** Υποστηρίζουμε την αδιαχώριστη αρχιτεκτονική και τον πολεοδομία . Με μια πανεπιστημιούπολη που βρίσκεται στο Χρυσό Κέρας στο ιστορικό κέντρο της Κωνσταντινούπολης και σε μια εποχή όπου μια επιθετική νεοφιλελεύθερη αστική ανάπτυξη συνεχίζει να μετατρέπει την πόλη σε πρωτοφανείς τρόπους, επιδιώκουμε να κάνουμε την πόλη το εργαστήριο μας, το ερευνητικό μας έργο και πρωταρχικός χώρος σχεδιαστικών παρεμβάσεων για τη διερεύνηση νέων ιδεών και κρίσιμων δυνατοτήτων που καταστέλλονται από την υπάρχουσα οικονομική και πολιτική δυναμική. Το Κέντρο Κέντρων Σπουδών της Κωνσταντινούπολης είναι ένας ανεκτίμητος πόρος, ο οποίος βρίσκεται σε στάδιο αναδιάρθρωσης ως το κορυφαίο κέντρο έρευνας, τεκμηρίωσης και χαρτογράφησης για ένα διεθνές και διεπιστημονικό δίκτυο αστικών σπουδών επικεντρωμένο στην Κωνσταντινούπολη.

*** Δεσμευόμαστε μια ισχυρή δέσμευση για την έρευνα και την υποτροφία ως δείκτες αριστείας πέρα ​​από τα προπτυχιακά επαγγελματικά πτυχιακά προγράμματα. Η στήριξη της έρευνας των διδασκόντων, η προσέλκυση ισχυρών μεταπτυχιακών φοιτητών και η ένταξη ακαδημαϊκών δικτύων τόσο στην Τουρκία όσο και στο εξωτερικό είναι από τους κύριους στόχους του Τμήματος μακροπρόθεσμα. Έχουν ξεκινήσει σχέδια για την ίδρυση διεπιστημονικού προγράμματος διδακτορικών διατριβών καθώς και ενός μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών στον τομέα των αρχιτεκτονικών, αστικών και πολιτιστικών σπουδών.

Υποστηρίζουμε ότι τόσο στην ιστορία όσο και στη σύγχρονη πρακτική, ο κλάδος της Αρχιτεκτονικής έχει συγκεντρώσει γνώσεις αποσταθεροποιημένες από διαπολιτισμικές ιστορίες, δίκτυα και ανταλλαγές που ξεπερνούν τα εθνικά σύνορα. Οι παγκόσμιες συνδέσεις και οι διακρατικές εμπειρίες είναι κεντρικές στην παιδαγωγική μας. Με μια ισχυρή πίστη στην ανάγκη να ανοίξουμε τον κόσμο αυτό, έχουμε μια φιλόδοξη ατζέντα για την καθιέρωση διεθνών συνδέσεων, προγραμμάτων ανταλλαγών, σειρών επισκεπτών, περιηγήσεων και θερινών εργαστηρίων. Προς στήριξη τέτοιων πρωτοβουλιών και του στόχου μας να αποφοιτήσουμε αρχιτέκτονες διεθνώς καταρτισμένους και διεθνούς κύρους ερευνητές, δεσμευόμαστε επίσης για μια μη διαπραγματεύσιμη δέσμευση για διδασκαλία στα αγγλικά.

Sibel Bozdoğan, Σεπτέμβριος 2014

Πρόγραμμα 4 ετών

Αυτή η σχολή προσφέρει προγράμματα σε:
  • Αγγλικά


Τελευταία ενημέρωση May 17, 2018
Διάρκεια & Τιμή
Το μάθημα αυτό είναι με βάση την Πανεπιστημιούπολη
Start Date
Ημερομηνία Έναρξης
Σεπτ. 2019
Duration
Διάρκεια
4 Χρόνια
Πλήρης παρακολούθηση
Price
τιμή
12,000 USD
Locations
Τουρκία - Istanbul, Istanbul
Ημερομηνία Έναρξης : Σεπτ. 2019
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αυγ. 31, 2022
Dates
Σεπτ. 2019
Τουρκία - Istanbul, Istanbul
Προθεσμία υποβολής αιτήσεων Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Ημερομηνία Λήξης Αυγ. 31, 2022