Πτυχίο Ανάπτυξης σε Κοινωνίες και Εδάφη

Γενικά

2 διαθέσιμες θέσεις
Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

UQAR παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του κινδύνου που ενέχει η δημόσια υγεία από το COVID-19 (coronavirus). Επομένως, είναι σημαντικό να συμβουλεύεστε τακτικά αυτήν την ενότητα που παρέχεται για αυτόν τον σκοπό στον UQAR της UQAR .

παρουσίαση

Το Bachelor in Development of Societies and Territories προσφέρει μια διεπιστημονική κατάρτιση που συνδυάζει θεωρητικά μαθήματα σε ανθρωπιστικές επιστήμες και κοινωνικές επιστήμες με μαθήματα, πρακτικά εργαστήρια και πρακτική άσκηση που προετοιμάζονται για δέσμευση για δράση.

Η γήρανση του πληθυσμού, η παγκοσμιοποίηση, η αλλαγή του κλίματος, η αστική εξάπλωση, οι αγροτικές μεταμορφώσεις, η δημοκρατία, η ανάπτυξη της οικονομίας της γνώσης, οι κοινωνικές ανισότητες, ο πολιτιστικός πλουραλισμός και οι τρόποι ζωής Αυτές είναι οι πραγματικότητες που αντιμετωπίζουν οι παράγοντες της κοινωνικής αλλαγής που αντιμετωπίζονται σε αυτή την εφαρμοσμένη εκπαίδευση κοινωνικών επιστημών.

Το πρόγραμμα στοχεύει στη βελτίωση της γνώσης και της κριτικής κατανόησης των σύγχρονων κοινωνικών πραγματικοτήτων που επηρεάζουν την ανάπτυξη των κοινωνιών και των εδαφών.

στόχοι

Ανάπτυξη γνώσης και κατανόησης των σύγχρονων κοινωνικών πραγματικοτήτων που επηρεάζουν την κατάσταση ανάπτυξης των κοινωνιών και των εδαφών.

Μια διεπιστημονική εκπαίδευση που χρησιμοποιεί διάφορες επιστημονικές επιστήμες

Η ανάπτυξη των κοινωνιών και των εδαφών περιλαμβάνει διάφορες επιστημονικές επιστήμες: ανθρωπολογία, κοινωνιολογία, γεωγραφία, πολιτική επιστήμη, οικονομία, ιστορία.

Τα μαθήματα καθιστούν δυνατή την προσέγγιση των κοινωνικών και εδαφικών δεσμών από αυτές τις διαφορετικές οπτικές γωνίες, προκειμένου να αποκτήσουν μια πλήρη και κριτική προοπτική των πραγματικών περιστατικών που μελετήθηκαν.

Το απολυτήριο στην ανάπτυξη εταιρειών και εδαφών διευκολύνει την είσοδο στην αγορά εργασίας μέσω μαθημάτων διοίκησης, δεοντολογίας, εισαγωγής σε πρακτικά περιβάλλοντα και εμπειρίας εκπαιδευομένων. Για να ολοκληρώσει το μάθημα, ο φοιτητής μπορεί επίσης να επιλέξει κάποια μαθήματα εμπλουτισμού σε άλλα UQAR .

Η ευκαιρία να κατανοήσουμε καλύτερα την κοινωνική ζωή για να δράσουμε καλύτερα

Το απολυτήριο στην ανάπτυξη των κοινωνιών και των εδαφών προσφέρει την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με τις προσδοκίες των πολιτών, να αναλύσουν συγκεκριμένες καταστάσεις και να βοηθήσουν στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων.

Οι θεωρίες κινητοποιούνται για την κατανόηση των φαινομένων της κοινωνίας, την προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας και την παραγωγή αξιόπιστων γνώσεων για την καθοδήγηση της συλλογικής δράσης. Η ανάληψη μιας ιστορικής ή φιλοσοφικής προοπτικής είναι επίσης κατάλληλη για τη διευκρίνιση των ζητημάτων του παρόντος, της σημασίας των γεγονότων και των συνεπειών των αλλαγών που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Εκμάθηση στον τομέα, από την πρακτική

Οι παιδαγωγικές φόρμουλες στο πτυχίο ανάπτυξης των επιχειρήσεων και των εδαφών βασίζονται σε δύο αρχές:

 • η ανάλυση των πραγματικών καταστάσεων είναι ο καλύτερος τρόπος να σημειωθεί πρόοδος στην ενσωμάτωση των επιτευγμάτων των διαφόρων κλάδων.
 • Το επόμενο βήμα είναι να προσεγγίσουμε επαγγελματίες της κοινωνικής ανάπτυξης που μπορούν να την εμπνεύσουν, να αυξήσουν την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τις απαιτήσεις της πρακτικής και να την ενδιαφέρουν για ευκαιρίες δέσμευσης.

Οι φοιτητές επωφελούνται από πολλές συναντήσεις με πολλούς επαγγελματίες του χώρου της ανάπτυξης και επισκέψεις σε οργανισμούς, δραστηριότητες και εκδρομές στην περιοχή, εισάγοντάς τους σε ένα ευρύ φάσμα πιθανών οδών.

126565_rsz_adobestock_250661602.jpg

Πρακτικές πρακτικής άσκησης των γνώσεων που αποκτήθηκαν σε συγκεκριμένο πλαίσιο

Το Bachelor of Development in Societies and Territories περιλαμβάνει πιστώσεις πρακτικής άσκησης σε οργανισμούς που επιθυμούν να φιλοξενήσουν φοιτητές που φιλοδοξούν να γίνουν πράκτορες ανάπτυξης και αλλαγής.

Υπό την εποπτεία ενός καθηγητή και της επιλεγμένης οργάνωσης, τα μαθήματα αυτά προσφέρουν την ευκαιρία να εφαρμόσουν τις γνώσεις που αποκτήθηκαν για την υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης ερευνητικής προσέγγισης που συνδυάζει θεωρητικές, κριτικές και μεθοδολογικές διαστάσεις.

Η διαδικασία περιλαμβάνει επίσης τη σύνταξη μιας έκθεσης έρευνας και την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην οργάνωση πελάτη. Το σετ στοχεύει να εφαρμοστεί στο περιβάλλον εκπαίδευσης.

Οι πρακτικές μπορούν επίσης να γίνουν στο εξωτερικό.

Επιθυμητές δεξιότητες σε ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών πεδίων

Δημιουργικό και αυστηρό πνεύμα επιδιώκεται να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δημόσιοι και ιδιωτικοί οργανισμοί, οι κυβερνήσεις και οι ομάδες πολιτών, εν συντομία, όσοι εργάζονται σε διαφορετικές κλίμακες στην ανάπτυξη κοινοτήτων και εδαφών.

Κύριοι εργοδότες

Ως κοινωνικός αναλυτής, ο πτυχιούχος BScD κατέχει ένα υπόβαθρο στις κοινωνικές επιστήμες που του δίνει τη δυνατότητα να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως υπεύθυνος ανάπτυξης ή ως σύμβουλος εφαρμοσμένων κοινωνικών επιστημών σε διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, τοπική και περιφερειακή, από την προοπτική του σχεδιασμού, του συντονισμού έργων ή πρωτοβουλιών που αφορούν τα κοινωνικά φαινόμενα που επηρεάζουν τα εδάφη και τους πληθυσμούς.

Οι κύριοι εργοδότες για πτυχιούχους του Bachelor of Development in Societies and Territories είναι οι τοπικοί και περιφερειακοί αναπτυξιακοί οργανισμοί, είτε προέρχονται από τον κοινοτικό τομέα είτε δημόσιο είτε ιδιωτικό, όπως:

 • Κοινοτικές εταιρείες αναπτυξιακής βοήθειας (CFDCs).
 • περιφερειακά συμβούλια διαβούλευσης και ανάπτυξης (CRCD) ·
 • Περιφερειακά περιβαλλοντικά συμβούλια (CRE) ·
 • περιφερειακών δήμων κομητείας (RCM) ·
 • μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί (κοινωνική οικονομία, περιβάλλον, κοινωνική ένταξη κ.λπ.) ·
 • δήμους?
 • δημόσια υπηρεσία ·
 • ερευνητικούς οργανισμούς ·

Κύριες εργασίες

Οι κύριες διαθέσιμες θέσεις εργασίας για πτυχιούχους του Bachelor of Development in Societies and Territories είναι:

 • υπεύθυνος ανάπτυξης
 • ερευνητής ·
 • διευθυντής έργου.
 • συντονιστής ·
 • κοινοτικός πράκτορας.
 • πράκτορας τουριστικής ανάπτυξης ·
 • σύμβουλος ανάπτυξης

Η δυνατότητα συνέχισης της διδακτορικής διατριβής

Οι πτυχιούχοι με πτυχίο στην ανάπτυξη εταιρειών και εδαφών έχουν την ευκαιρία να συνεχίσουν την εξέλιξή τους στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης (με μνήμη ή δοκιμασία), το DESS στην περιφερειακή και εδαφική ανάπτυξη και το διδακτορικό στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Έχουν επίσης πρόσβαση σε μεταπτυχιακά προγράμματα του UQAR στους ακόλουθους τομείς:

 • ηθική?
 • διαχείριση έργου ·
 • διαχείριση ανθρώπων στο χώρο εργασίας.

Μια ομάδα καθηγητών αφοσιωμένη στους φοιτητές

Τα περιορισμένα μαθήματα διδασκαλίας διευκολύνουν τις ανταλλαγές με τους καθηγητές και μεταξύ των μαθητών, δημιουργώντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα που ευνοεί την υλοποίηση των φοιτητικών προγραμμάτων.

Η ποικιλόμορφη ομάδα των διδασκόντων ασχολείται με ερευνητικά προγράμματα αφιερωμένα στην κατανόηση και υποστήριξη της ανάπτυξης στο Κεμπέκ, στις περιφέρειές της και διεθνώς.

Η διαθεσιμότητα και η αξιοσημείωτη επίβλεψη αυτών των καθηγητών ευνοούν την επιτυχία των σπουδών.

Πολλές ευκαιρίες για διαμονή στο εξωτερικό

UQAR προσφέρει πολλές ευκαιρίες να παραμείνει στο εξωτερικό για φοιτητές που έχουν κίνητρα να επεκτείνουν τις γνώσεις τους, ενώ ζουν μια ανταμείβοντας πολιτιστική εμπειρία. Αυτές οι επισκέψεις μπορούν να λάβουν τη μορφή προγράμματος ανταλλαγής, πρακτικής άσκησης ή έρευνας. Υπάρχουν επίσης διάφορες πηγές χρηματοδότησης.

Συμφωνία διπλού πτυχίου με το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Δύσης (Γαλλία)

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους, οι φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν από τη συμφωνία αυτή, επιτρέποντάς τους να αποκτήσουν πτυχίο πανεπιστημίων και κοινωνικών επιστημών, κοινωνικών επιστημών, μαθήματα Εφαρμοσμένης Κοινωνιολογίας και Εθνολογίας στο Université Catholique de l'Ouest, Angers Campus, Γαλλία.

Όροι εισδοχής

Συλλογική βάση

Κρατήστε ένα δίπλωμα σπουδών κολλεγίου (DCS) ή ισοδύναμο.

Γλώσσες γλωσσικής εκπαίδευσης: Επιπλέον, ένας υποψήφιος που δεν μπορεί να αποδείξει γλωσσικά γνώσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της «Πολιτικής για την προπτυχιακή γαλλική γλώσσα» θα πρέπει να υποβληθεί σε μια θεσμική εξέταση Γαλλικά, έχοντας λάβει σχετική κλήση. Σε περίπτωση αποτυχίας της εξέτασης, θα απαιτηθεί η επιτυχής ολοκλήρωση ενός λειτουργικού γαλλικού μαθήματος και η εγγραφή για αυτό το μάθημα είναι υποχρεωτική στον επόμενο όρο.

Βασική εμπειρία

Έχετε τις κατάλληλες γνώσεις και εμπειρία που κρίνονται σχετικές. Σε αυτή την περίπτωση, ο υποψήφιος θα πρέπει να αποδείξει στα μέλη της επιτροπής επιλογής ότι διαθέτει τις γνώσεις που απαιτούνται για την πραγματοποίηση πανεπιστημιακού προπτυχιακού προγράμματος.

Γλώσσες γλωσσικού χαρακτήρα: Επιπλέον, ένας υποψήφιος που δεν μπορεί να αποδείξει γλωσσικά γνώσεις σύμφωνα με τα κριτήρια της «Πολιτικής για την προπτυχιακή γαλλική γλώσσα» θα πρέπει να υποβληθεί σε θεσμική εξέταση Γαλλικά, έχοντας λάβει σχετική κλήση. Σε περίπτωση αποτυχίας της εξέτασης, θα απαιτηθεί η επιτυχής ολοκλήρωση ενός λειτουργικού γαλλικού μαθήματος και η εγγραφή για αυτό το μάθημα είναι υποχρεωτική στον επόμενο όρο.

Ρίξτε μια ματιά στον Υπολογιστή Δίδακτρων εδώ για να καθορίσετε την τιμή των διδάκτρων για αυτό το πρόγραμμα.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Σχετικά με τη Σχολή

L'UQAR, une université d'excellence en recherche! Riche de la diversité de ses expertises de calibre international, l’UQAR se démarque parmi les meilleures universités en recherche au Canada. La comp ... περαιτέρω

L'UQAR, une université d'excellence en recherche! Riche de la diversité de ses expertises de calibre international, l’UQAR se démarque parmi les meilleures universités en recherche au Canada. La composition des axes d'excellence en recherche de l'UQAR- les sciences de la mer, le développement régional et la nordicité- reflète cette réalité distinctive. https://uqar.ca/nouvelles/uqar-info/3088-l-uqar-se-demarque-en-recherche-parmi-les-meilleures-universites-au-canada Διαβάστε Λιγότερα
Rimouski , Levis + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη