Πτυχίο στην περιπέτεια και στην εξωτερική εκπαίδευση

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Περιπέτεια και υπαίθρια εκπαίδευση
Κοινοτικός Εκπαιδευτικός, Πτυχίο Ανθρωπιστικών Επιστημών, 210 ECTS

125874_talvi.jpg

Μελέτη στο Humak University of Applied Sciences , το κορυφαίο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην εκπαίδευση περιπέτειας στη Φινλανδία.

Ο εκπαιδευτικός της κοινότητας σπουδάζει ειδικούς κατάρτισης σε περιπέτεια και υπαίθρια εκπαίδευση. Η περιπέτεια και η υπαίθρια εκπαίδευση βασίζεται σε βιωματική και μεθοδολογική μάθηση βασισμένη στη δραστηριότητα και στοχεύει στην υποστήριξη της ανάπτυξης, της ανάπτυξης, της ευημερίας και της πρακτόρευσης ατόμων, ομάδων και κοινοτήτων.

Βασικές πληροφορίες

 • Μελέτες αρχίζουν: Σεπτέμβριος.
 • Γλώσσα διδασκαλίας: Αγγλικά.
 • Χρόνος διδασκαλίας: Διδασκαλία της ημέρας.
 • Τρόπος διδασκαλίας: Επικοινωνία με τη διδασκαλία, Μικτή μάθηση, Online μελέτες.
 • Μορφή μάθησης: Βιωματική μάθηση, Προπόνηση, Ατομική μάθηση, Εργαστηριακά μαθήματα, Εκπαίδευση με βάση την εργασία.
 • Σκοπός του προγράμματος σπουδών: 210 μονάδες ECTS, βλέπε Περιεχόμενα μελέτης.
 • Προβλεπόμενη διάρκεια: 3,5 έτη, συμπεριλαμβανομένων των θερινών εξαμήνων.
 • Δίδακτρα: Χρεώνονται από φοιτητές που προέρχονται από την περιοχή ΕΕ / ΕΟΧ και Ελβετίας, 9000 ευρώ / έτος σπουδών. Η περιοχή ΕΕ / ΕΟΧ και οι ελβετοί πολίτες δεν υπόκεινται στην επιβάρυνση.
 • Μεταφορά και εξοπλισμός: 1000 ευρώ / έτος σπουδών (συμπεριλαμβάνονται στα δίδακτρα).
 • Προσόντα: Πτυχίο Ανθρωπιστικών Επιστημών (BH, στη φινλανδική yhteisöpedagogi (AMK))

Ευκαιρίες καριέρας

Οι σπουδές στην κοινοτική εκπαίδευση με εκπαιδευτικό προσανατολισμό περιπέτειας προτρέπουν τους μαθητές να αποκτήσουν την πολυμορφία των δεξιοτήτων που απαιτούνται στον επαγγελματικό τομέα της κοινωφελούς εκπαίδευσης και της περιπέτειας. Οι σπουδαστές αποκτούν τις βασικές αρχές και πρακτικές προληπτικής εργασίας και προαγωγής της ευημερίας και εξοικειώνονται με τις διάφορες μορφές δράσης εντός των κοινοτήτων και της κοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι σπουδαστές αποκτούν παιδαγωγικές, κοινωνικές, τεχνικές, περιβαλλοντικές και δεξιότητες ασφάλειας και είναι επίσης προετοιμασμένοι για την επιχειρηματικότητα. Οι πρακτικές περιόδους κατάρτισης και η συνεργασία με την επαγγελματική ζωή αποτελούν ουσιαστικό μέρος της ανάπτυξης των δεξιοτήτων της κοινότητας και των εκπαιδευτικών ικανοτήτων περιπέτειας των μαθητών.

Οι μέθοδοι περιπέτειας και υπαίθριας εκπαίδευσης μπορούν να εφαρμοστούν σε διάφορα περιβάλλοντα και πλαίσια με διαφορετικές ομάδες στόχους, σε διάφορους τομείς της κοινωνίας. Η εκπαίδευση για περιπέτεια μπορεί να εφαρμοστεί π.χ. στους τομείς της προληπτικής εργασίας, της εργασίας των νέων και των ΜΚΟ, της εκπαίδευσης και της κατάρτισης και της επιχειρηματικότητας που βασίζεται στη φύση και την περιπέτεια. Επιπλέον, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και την εξειδίκευση των σπουδαστών, μπορούν να επιλέξουν να εργαστούν ως εκπαιδευτές π.χ. σε καγιάκ, πεζοπορία, αναρρίχηση και σκι.

122320_122318_pexels-photo-532803.jpeg

Pixabay / Pexels

Η θεωρία τίθεται σε πρακτική

Από την αρχή των σπουδών, το θεωρητικό πλαίσιο της περιπέτειας και της υπαίθριας εκπαίδευσης θα τεθεί σε εφαρμογή μέσω διαφόρων δραστηριοτήτων και εκδρομών, όπως πεζοπορίες και πεζοπορίες, καγιάκ, καλοκαιρινές και χειμερινές εκδρομές και βόρειες δραστηριότητες του χειμώνα. Μέσα από βιωματικές και δραστηριότητες με βάση τις διαδικασίες, οι μαθητές θα μάθουν πώς να σχεδιάζουν, να οργανώνουν, να εφαρμόζουν και να αξιολογούν ασφαλείς περιπέτειες και υπαίθριες δραστηριότητες για διαφορετικές ομάδες-στόχους σε διαφορετικά περιβάλλοντα και υπό διάφορες συνθήκες.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών, οι μαθητές θα μάθουν πολλαπλές νέες δεξιότητες, ιδιαίτερα παιδαγωγικές, ηγετικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές, τεχνικές και δεξιότητες ασφάλειας. Οι μελέτες για τους εκπαιδευτικούς της κοινότητας θα καλύπτουν επίσης τομείς όπως το σκανδιναβικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, η προληπτική εργασία, η ισότητα, η ποικιλομορφία και η επιχειρηματικότητα.

Δομή μελέτης

Ο φόρτος εργασίας του προγράμματος σπουδών ισούται με 210 μονάδες ECTS. Το πρόγραμμα σπουδών καλύπτει τα ακόλουθα βασικά περιεχόμενα:

 • Γενικές σπουδές 10 ECTS
 • Επαγγελματικές σπουδές 125 ECTS
  • Επαγγελματικές γλωσσικές σπουδές 15 ECTS
  • Εισαγωγή στην κοινοτική εκπαίδευση 10 ECTS
  • Παιδαγωγικές δεξιότητες στην εκπαίδευση περιπέτειας 40 ECTS
  • Τεχνικές δεξιότητες στην εκπαίδευση περιπέτειας 30 ECTS
  • Κοινωνικές σπουδές 30 ECTS
 • Προχωρημένες επαγγελματικές σπουδές 30 ECTS
  Επαγγελματισμός στην εκπαίδευση περιπέτειας:
 • Ανάπτυξη δικτύων και εταιρικών σχέσεων 15 ECTS
 • Εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιπέτειας 15 ECTS
 • Σπουδές στην εφαρμοσμένη έρευνα και ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της διπλωματικής εργασίας (τελικό έργο) 30 ECTS
 • Προαιρετικές σπουδές 15 ECTS

Τι να περιμένετε στην πράξη

Οι μελέτες της κοινότητας για την εκπαίδευσή σας θα επικεντρωθούν στην περιπέτεια και τις υπαίθριες δραστηριότητες Θα μελετάτε τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Θα συμμετέχετε σε πολυήμερες εκδρομές όπου θα κοιμάστε σε σκηνές και / ή σε καμπίνες άγριας φύσης. Οι ημέρες στην πανεπιστημιούπολη ξεκινούν συνήθως στις 9.15 και διαρκούν μέχρι τις 16.00. Οι ημερήσιες εκδρομές μπορεί να διαρκέσουν περισσότερο. Κατά τη διάρκεια των περιόδων πρακτικής άσκησης, το ημερήσιο πρόγραμμα καθορίζεται από το χώρο πρακτικής άσκησης.

Κατά το πρώτο έτος των σπουδών σας, μπορείτε να αναμένετε ότι περίπου το 1/3 του χρόνου θα δαπανηθεί για τάξεις / δραστηριότητες / εξάσκηση δεξιοτήτων, το 1/3 του χρόνου θα δαπανηθεί για έργα / ανεξάρτητες μελέτες / ομαδικές εργασίες, και τα τελευταία 1/3 θα δαπανηθούν σε πρακτική άσκηση (πρακτική άσκηση βάσει επαγγελματικού βίου).

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://studyinfo.fi/wp2/en/

https://www.humak.fi/en/

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as resear ... περαιτέρω

Humak University of Applied Sciences is engaged in the development of higher education and modernization of the world of work. We contribute to working new types of higher education, as well as research, development, and innovation that serve students on their career path and support professional partners as they develop their own activities. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη