BSc (Hons) στη Ζωολογία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Περιγραφή Μαθήματος

Με μια εξαιρετική φήμη για την ποιότητα, η προπτυχιακή μας σειρά ζωολογίας σας δίνει ένα ξεκίνημα σε μια συναρπαστική, ανταμείβοντας και ποικίλη σταδιοδρομία.

 • Το μάθημά μας είναι μια διαπιστευμένη Βρετανική Εταιρεία Βιολογίας και ένα πιστοποιημένο Ινστιτούτο Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης αναγνωρισμένου πτυχίου Pathway , παρέχοντας σας πολλά πρόσθετα οφέλη και ευκαιρίες.
 • Αποκτήστε την εμπειρία της βιομηχανίας μέσω τοποθετήσεων και σχεδίων με οργανισμούς όπως η Sea Life, ο ζωολογικός κήπος Twycross, τα Μουσεία του Ντέρμπι και το Derbyshire Wildlife Trust.
 • Βάλτε τη θεωρία στην πράξη διεξάγοντας συναρπαστική έρευνα στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στο εξωτερικό: στο παρελθόν οι μαθητές μας ήταν τόσο μακριά όσο οι Μαλδίβες.
 • Εμπνευστείτε από μια ομάδα διδασκαλίας που περιλαμβάνει διεθνούς φήμης ερευνητές και ο οποίος βαθμολογήθηκε ως «εξαιρετικός» από τους επιθεωρητές ποιότητας.
 • Όταν προσφέρονται, επωφεληθείτε της ευκαιρίας να υποβάλλετε αίτηση σε ανταγωνιστική βάση για να συνεχίσετε τις πρακτικές άσκησης με το Πανεπιστήμιο ή τους σχετικούς εργοδότες.

Αποκτήστε μια βαθιά κατανόηση

Εστιάζοντας στη ζωική βιολογία, η πορεία μας για τη ζωολογία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η διατήρηση της άγριας πανίδας, η οικολογία και η συμπεριφορά των ζώων. Θα καλύψετε επίσης τις επιστήμες που στηρίζουν τη ζωολογία, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, της βιοχημείας και των στατιστικών.

Πρόκειται για ένα πρακτικό μάθημα με πολλές ευκαιρίες για την πραγματοποίηση εργασιακών εργασιών και εργαστηριακών εργασιών, για την ανάπτυξη των τεχνικών δεξιοτήτων σας και για την απόκτηση της εμπειρίας που θέλουν να δουν οι εργοδότες στους πτυχιούχους. Οι ενότητες διδάσκονται μέσω διαλέξεων, πρακτικών συνεδριών, σεμιναρίων και επιτόπιων εργασιών.

Επαγγελματική αξιοπιστία

Βασιλική Εταιρεία Βιολογίας

Η πορεία μας στο χώρο της ζωολογίας ήταν μία από τις πρώτες του είδους της στη χώρα που έλαβε τη διαπίστευση από τη Βασιλική Εταιρεία Βιολογίας, ένα βραβείο που έχει σημαντικό βάρος στον τομέα και χορηγείται μόνο μετά από αυστηρή ανεξάρτητη αξιολόγηση.

Αυτό σημαίνει ότι, όταν αποφοιτήσετε, θα εκπληρώσετε τις προϋποθέσεις για Associate Membership of the Society (AMSB). Μετά την κατάλληλη επαγγελματική εμπειρία, μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για πλήρη συμμετοχή, η οποία είναι ευρέως αναγνωρισμένη σε ολόκληρο τον κλάδο και από τους πιθανούς εργοδότες.

Η βασιλική κοινωνία ενεργεί ως ενιαία ενιαία φωνή για τη βιολογία, συμβουλεύει την κυβέρνηση, επηρεάζει την πολιτική, προωθεί την εκπαίδευση και την επαγγελματική ανάπτυξη και ενθαρρύνει το δημόσιο ενδιαφέρον για τις βιολογικές επιστήμες. Επιτυγχάνει μόνο βαθμούς που προσφέρουν στους φοιτητές ένα στέρεο ακαδημαϊκό υπόβαθρο στη γνώση του αντικειμένου, τις τεχνικές ικανότητες και τις μεταβιβάσιμες δεξιότητες.

Εγκεκριμένο Ινστιτούτο Οικολογίας και Περιβαλλοντικής Διαχείρισης

Επιπλέον, έχουμε επίσης διαπιστευμένο βαθμό Pathway από το Chartered Institute of Ecology and Environmental Management (CIEEM). Το μάθημα έχει αξιολογηθεί από το CIEEM και έχει βρεθεί ότι προσφέρει στους φοιτητές τις βασικές γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες, όπως η βασική οικολογική και περιβαλλοντική θεωρία και η σημαντική πρακτική εμπειρία, που απαιτούνται από τους εργοδότες που επιδιώκουν να προσλάβουν αποφοίτους για ένα ευρύ φάσμα εφαρμοσμένων επαγγελματικών ρόλων.

Συναρπαστικές ευκαιρίες πεδίου εργασίας

Το πεδίο εργασίας είναι ένα ζωτικό στοιχείο αυτού του μαθήματος και στηρίζει την πιστοποίηση CIEEM.

Οι σπουδαστές ζωολογίας μας, για παράδειγμα, εισάγονται σε μια ποικιλία τεχνικών έρευνας για ένα ευρύ φάσμα ειδών, έχουν μελετήσει την αλληλεπίδραση των ζώων στο ζωολογικό κήπο Twycross και έχουν πραγματοποιήσει οικολογικά έργα στη Μαγιόρκα. Εκείνοι που επιλέγουν την προαιρετική ενότητα για την τροπική θαλάσσια βιολογία έχουν αναλάβει επιστημονικές έρευνες στις Μαλδίβες.

Στο τελευταίο σας έτος, θα ολοκληρώσετε ένα ανεξάρτητο ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο θα σας βοηθήσει να ενισχύσετε τις αναλυτικές δεξιότητές σας και να ειδικευτείτε σε μια περιοχή της επιλογής σας.

Ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω βίντεο που δημιουργήθηκε από τους μαθητές της δεύτερης χρονιάς BSc (Hons) Ζωολογίας κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας ταξίδι στη Μαγιόρκα ως μέρος της προαιρετικής ενότητας στο πεδίο «Βιολογία Πεδίου». Περιτριγυρισμένοι από εκπληκτικά τοπία, ξεκίνησαν σύντομες εκδρομές στο νησί, εξερευνούσαν τη φυσική ποικιλία των φυτών, έψαχναν για ασπόνδυλα, πήγαιναν σε γραφικές πεζοπορίες και βρήκαν άγριες κατσίκες.

Ισχυρές σχέσεις εργοδότη

Θα επωφεληθείτε από τις στενές σχέσεις εργασίας μας με ένα ευρύ φάσμα εργοδοτών από ζωολογικούς κήπους και πάρκα άγριας ζωής σε μουσεία, οργανώσεις προστασίας, οικολογικές συμβουλές και κρατικούς φορείς.

Σας ενθαρρύνουμε να αναλάβετε επαγγελματική εμπειρία σε όλο το πτυχίο σας για να αποκτήσετε πραγματικές γνώσεις για τη ζωολογία και τις σχετικές περιοχές.

Θα μπορούσατε επίσης να εμπλακείτε σε εθελοντική εργασία με βιομηχανίες που σχετίζονται με τη ζωολογία και την ευρύτερη κοινότητα συμβάλλοντας σε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη διαφύλαξη των τοπικών φυσικών χώρων και στη βελτίωση των χώρων πρασίνου της περιοχής.

Μεγάλη έρευνα

Θα μάθετε από μια ενθουσιώδη και αφοσιωμένη διδακτική ομάδα, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι δραστήριοι ερευνητές. Διεξάγουν σημαντικές μελέτες σε διάφορα θέματα, όπως η εξέλιξη των στρατηγικών ζευγαρώματος ζώων. παράγοντες που προκαλούν ασθένειες σε κοράλλια. βιοαποικοδόμηση των οικοσυστημάτων γλυκού νερού · την ευημερία των αιχμαλώτων οραγγουτάνων. και της γενετικής και της διατήρησης των φρυγανιών.

Το προσωπικό μας δημοσιεύει επιδόματα, μιλάει σε παγκόσμια συνέδρια, υπηρετεί στα συντακτικά συνέδρια των επιστημονικών περιοδικών και είναι σε ζήτηση ως σχολιαστές των μέσων ενημέρωσης. Υπάρχει επίσης η ευκαιρία να συναντήσετε επαγγελματίες από τον κόσμο της ζωολογίας και τους συναφείς τομείς ώστε να μπορείτε να ενημερώνεστε με τις τελευταίες θεωρίες και εξελίξεις.

Τι θα μελετήσετε

Θα μελετήσετε ενότητες όπως:

Το πρώτο στάδιο

 • Επαγωγική ενότητα
 • Οικολογία
 • Εξέλιξη της Ζωής
 • Γενεσιολογία
 • Ανθρώπινη Βιολογία
 • Εισβολή του ομόσπονδου κράτους
 • Χημεία της Ζωής

Το δεύτερο στάδιο

 • Ερευνητικές μέθοδοι
 • Ασπόνδυλα
 • Βιολογία σπονδυλωτών
 • Ανεξάρτητη έρευνα και επαγγελματική ανάπτυξη
 • Προαιρετικές ενότητες:
 • Βιολογική βάση της συμπεριφοράς των ζώων
 • Βιολογία πεδίου
 • Ανθρώπινη αναπαραγωγή
 • Μικροβιολογία
 • Τροπικά δάση, ερήμους και ωκεανούς
 • ΜΟΡΙΑΚΗ ΒΙΟΛΟΓΙΑ

Χρόνος βιομηχανικής τοποθέτησης (προαιρετικό)

 • Αυτό το μάθημα προσφέρει ένα «Έτος Βιομηχανικής Θέσης» δίνοντάς σας την ευκαιρία να βελτιώσετε τις πρακτικές σας δεξιότητες θέτοντας την θεωρία στην πράξη, δίκτυο στον κλάδο σας και ξεχωρίζοντας στην αγορά εργασίας μεταπτυχιακών σπουδών. Το έτος τοποθέτησης πραγματοποιείται στο τρίτο σας έτος, αφού ολοκληρωθεί, θα επιστρέψετε στο Πανεπιστήμιο για να ολοκληρώσετε το τελευταίο έτος σπουδών σας.
 • Εφαρμοσμένη Επαγγελματική Πρακτική
 • Σύγχρονα ζητήματα στην επαγγελματική πρακτική

Το τρίτο στάδιο

 • Ανεξάρτητες μελέτες για τις βιοεπιστήμες
 • Εφαρμοσμένη Εντομολογία
 • Οικολογική συμπεριφορά
 • Διαχείριση οικοτόπων
 • Ογκολογία και Ανοσολογία
 • Επιστημονική επικοινωνία
 • Επαγγελματική ενότητα (τοποθέτηση εργασίας)
 • Προστασία της άγριας ζωής
 • Οικολογική Συμβουλευτική
 • Τροπική Θαλάσσια Βιολογία
 • Προηγμένες μέθοδοι στη Ζωολογία
 • Μονάδα εκκίνησης από φοιτητές

Πώς θα μάθετε

Θα διδαχθούν με διαλέξεις και μαθήματα, υποστηριζόμενα από hands-on πρακτικές και την επιτόπια εργασία. Θα μπορούσατε να μελετήσετε τα ελάφια ή να περάσετε μια εβδομάδα για να ολοκληρώσετε ένα έργο στη Μεσόγειο. Θα πραγματοποιήσετε επίσης ένα ανεξάρτητο ερευνητικό πρόγραμμα για να αναπτύξετε τις αναλυτικές δεξιότητές σας σε μια περιοχή της επιλογής σας.

Εκτίμηση

Η αξιολόγηση ποικίλλει και περιλαμβάνει υπολογιστικές αξιολογήσεις, επιστημονικές αφίσες και προφορικές παρουσιάσεις, επαγγελματικές εκθέσεις, δοκίμια, σύντομα βίντεο, επιτόπια και εργαστηριακά εκθέσεις, καθώς και παραδοσιακές γραπτές εξετάσεις. Πολλές αξιολογήσεις μπορούν να προσαρμοστούν ανάλογα με τα συμφέροντα και τους στόχους της σταδιοδρομίας σας.

Θέσεις εργασίας

Σας προσφέρουμε πλήρη υποστήριξη αν αποφασίσετε να κάνετε μια πρακτική άσκηση στο τρίτο έτος, το οποίο συνιστούμε έντονα. Η τοποθέτηση στο χώρο εργασίας σας επιτρέπει να εφαρμόσετε σε ένα εργασιακό περιβάλλον τις δεξιότητες και τις γνώσεις που έχετε αποκτήσει στην πορεία σας. Αυτό θα σας δώσει περισσότερη επιθυμία στα μάτια των πιθανών εργοδοτών. Υπάρχει επίσης μια επαγγελματική ενότητα ώστε να μπορείτε να κερδίσετε πιστώσεις κάνοντας δουλειά που σχετίζονται με το πτυχίο σας.

Προυποθέσεις εισόδου

Σεπτέμβριος 2020 τυπικές απαιτήσεις εισόδου

UCAS σημεία 120 (έως 16 από τα επίπεδα AS)
Ειδικές απαιτήσεις σε επίπεδο Α

C σε Α επίπεδο στη Βιολογία

Ειδικές απαιτήσεις στο GCSE GCSE Μαθηματικά και Αγγλικά Βαθμού Γ / βαθμού 4 (ή παραπάνω) ή ισοδύναμα προσόντα
IELTS 6,0 (με 5,5 σε κάθε τομέα δεξιοτήτων)
Συνέντευξη / Ορκωμοσία N / A
Χαρτοφυλάκιο N / A

Καριέρα

Στόχος μας είναι να διασφαλίσετε ότι αναπτύσσετε ισχυρές πνευματικές, τεχνικές και προσωπικές δεξιότητες για να δημιουργήσετε ένα εντυπωσιακό βιογραφικό σημείωμα και να καλύψετε τις ανάγκες των εργοδοτών.

Με την ολοκλήρωση αυτού του μαθήματος, θα έχετε όχι μόνο σε βάθος γνώση της ζωολογίας αλλά και αναλυτικές δεξιότητες για την ερμηνεία δεδομένων, γραπτές δεξιότητες επικοινωνίας για την παραγωγή αναφορών και δεξιότητες διαχείρισης έργων από την διεξαγωγή πειραμάτων και τη διεξαγωγή έρευνας.

Θα μπορούσατε να βρείτε εργασία ως ζωολόγος, οικολόγος, ναυτικός επιστήμονας, περιβαλλοντικός σύμβουλος ή συντηρητής της φύσης, για να αναφέρετε μόνο μερικούς ρόλους. Πρόσφατοι πτυχιούχοι έχουν εργαστεί σε ζωολογικούς κήπους, πάρκα άγριας πανίδας, καταστήματα άγριων ζώων, RSPCA, Οργανισμός Περιβάλλοντος, κτηνιατρικές πρακτικές και περιβαλλοντικές συμβουλές. Υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για πρόοδο στη σταδιοδρομία στην έρευνα, στη διδασκαλία, στον τομέα του μουσείου, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην επιστημονική δημόσια διοίκηση και σε τομείς όπως η βιοϊατρική επιστήμη.

Επιπλέον, η πορεία μας για θέματα ζωολογίας παρέχει μια εξαιρετική προετοιμασία, αν θέλετε να προχωρήσετε σε περαιτέρω σπουδές, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών προσόντων, ενός μεταπτυχιακού διπλώματος ή ενός διδακτορικού διπλώματος.

Θα μπορούσατε να επιλέξετε να συνεχίσετε να μαθαίνετε μαζί μας επιβιβάζοντας στη Βιολογία Προστασίας MSc ή MSc Περιβαλλοντική Εκτίμηση και Έλεγχο, με την οποία ορισμένοι συνδυασμοί ενοτήτων θα σας επιτρέψουν να γίνετε μέλος του Ινστιτούτου Περιβαλλοντικής Διαχείρισης και Αξιολόγησης (IEMA).

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... περαιτέρω

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη