BSc (Hons) Ψυχολογία

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το μάθημα Ψυχολογίας BSc (Hons) προσφέρει θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εφαρμογή της ψυχολογίας σε πραγματικά προβλήματα. Οι μαθητές θα μάθουν για το μυαλό και τη συμπεριφορά, επιτρέποντάς τους να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ενεργούν, αντιδρούν και αλληλεπιδρούν. Θα εξετάσουν τους ρόλους του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος κατά τη συμπεριφορά, την αντίληψη, τη διάθεση και τη μνήμη. Οι γενικοί στόχοι του προγράμματος είναι:

  • Παροχή διεγερτικού και υποστηρικτικού μαθησιακού περιβάλλοντος που δίνει τη δυνατότητα ανάπτυξης δυναμικού.
  • Παρέχετε ένα ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών στην ψυχολογία που δίνει έμφαση στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και γνώσεων που σχετίζονται με τις επιστημονικές και εμπειρικές πτυχές του κλάδου.
  • Παρέχει επιλογή και ευελιξία στο πρόγραμμα σπουδών, διατηρώντας ταυτόχρονα αυτές τις βασικές πτυχές του αναλυτικού προγράμματος που απαιτούνται για την αναγνώριση της αναγνώρισης της British Psychological Society.
  • Ενίσχυση της ανάπτυξης βασικών δεξιοτήτων που θα διευκολύνουν την περαιτέρω ακαδημαϊκή και επαγγελματική κατάρτιση και την επακόλουθη απασχόληση.
  • Παρέχετε στους φοιτητές την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην έρευνα, σε συνεργασία με την ερευνητική ψυχολογική σχολή, διδάσκοντας από πρώτο χέρι την επιστημονική μέθοδο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης εξειδικευμένες προαιρετικές ενότητες που παρέχουν στους φοιτητές την ευκαιρία να επικεντρωθούν σε συγκεκριμένους τομείς σπουδών στο πεδίο της Ψυχολογίας:

Οι δομές της εγκληματολογικής ψυχολογίας μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές να αρχίσουν να αναπτύσσουν θεωρητικές και πρακτικές εκτιμήσεις που μπορούν να βοηθήσουν στη μελλοντική σταδιοδρομία στην εγκληματολογική ψυχολογία.

Αθλημα

Επιπλέον, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γνωρίσματα του προγράμματος είναι η ενότητα Τοποθέτησης Ψυχολογίας που παρέχει την ευκαιρία στους μαθητές να βιώσουν την εφαρμογή της ψυχολογίας σε ένα περιβάλλον σχετικό με το πτυχίο τους.

Διαπίστευση BPS

Η Βρετανική Ψυχολογική Εταιρεία (BPS) επισκέπτεται τα μαθήματα κάθε πέντε χρόνια για να εξετάσει και να καθορίσει τη διαπίστευση από τον επαγγελματικό οργανισμό. Η επίσκεψή μας στο 2016 ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη και εξασφάλισε τη διαπίστευση για το μάθημα Ψυχολογίας για όλους τους αποφοίτους μας που ολοκλήρωσαν το μάθημα με βαθμό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή καλύτερα. Επαινήθηκαν το μάθημα σε επτά τομείς παροχής. Το πρώτο από αυτά ήταν ότι τα μέλη του προσωπικού της Ψυχολογίας παρέχουν ένα υποστηρικτικό και καλλιεργητικό μαθησιακό περιβάλλον για τους μαθητές. Επίσης, η BPS επαίνεσε ότι το πρόγραμμα ενσωματώνει μια σειρά συναρπαστικών ευκαιριών έρευνας και τοποθέτησης για τους σπουδαστές, επιτρέποντάς τους να βιώσουν ένα φάσμα «πραγματικού κόσμου» ψυχολογικής έρευνας και πρακτικής από πρώτο χέρι. Σημείωσαν επίσης ότι η απασχολησιμότητα και η ψυχολογική παιδεία ενσωματώνονται διεξοδικά και αποτελεσματικά σε ολόκληρο το πρόγραμμα.

Ως εκ τούτου, η UCLan Cyprus είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο Κύπρου που παρέχει διαπιστευμένη σειρά μαθημάτων Ψυχολογίας από την BPS.

Επιλογές καριέρας

Η μελέτη της ψυχολογίας σας παρέχει ένα ευρύ φάσμα δεξιοτήτων που καλύπτουν τόσο τις τέχνες όσο και τις επιστήμες. Επομένως, αυτό ανοίγει ευκαιρίες με μια μεγάλη ποικιλία εργοδοτών. Εκτός από τους επαγγελματικούς ρόλους που μπορούν να προχωρήσουν οι αποφοίτοι, υπάρχει μια σειρά μεταπτυχιακών σταδιοδρομιών, συμπεριλαμβανομένων των ρόλων στη διαχείριση έργων, την ανάλυση δεδομένων, τους ανθρώπινους πόρους, την τοπική αρχή και την επιβολή του νόμου. Άλλοι φοιτητές αναλαμβάνουν την περαιτέρω κατάρτιση και εξετάζουν το δίκαιο, τη διδασκαλία, την υπηρεσία δοκιμών, την λογοθεραπεία, την κοινωνική εργασία ή άλλους συναφείς υγειονομικούς ρόλους.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation.

The University of Central Lancashire, Cyprus (UCLan Cyprus), has been established since 2012, in Larnaka. It is located in Pyla, Larnaka, and it is now in its seventh year of operation. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη