BSc Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Γενικά

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα, στην ιστοσελίδα της σχολής

Περιγραφή προγράμματος

Τα μαθηματικά υποστηρίζουν μεγάλο μέρος του σύγχρονου κόσμου και είναι θεμελιώδη για την επιστήμη, την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις και τα οικονομικά. Στο πρόγραμμα BSc Applied Mathematics , θα μελετήσετε βασικά μαθηματικά θέματα καθώς και μια σειρά διαφορετικών εφαρμογών. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις ευέλικτες τεχνικές μαθηματικής μοντελοποίησης και προσφέρει μια ευρεία επιλογή προαιρετικών ενοτήτων, επιτρέποντάς σας να ακολουθείτε τα ατομικά σας ενδιαφέροντα και τα σχέδια καριέρας σας.

Με τη μελέτη των μαθηματικών θα αποκτήσετε πολύ ευέλικτες δεξιότητες που θα διαρκέσουν μια ζωή, συμπεριλαμβανομένων ισχυρών αναλυτικών ικανοτήτων, δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων και εκτίμησης της σημασίας της λογικής συλλογιστικής. Θα αναπτύξετε επίσης υπολογιστική επάρκεια και θα μάθετε πώς η μαθηματική μοντελοποίηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάλυση πραγματικών προβλημάτων. Αυτές οι δεξιότητες είναι ζωτικής σημασίας για πολλές βιομηχανίες και είναι ιδιαίτερα περιζήτητες από τους εργοδότες.

Γιατί πρέπει να σπουδάσω Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο XJLTU;

 • Συμμετάσχετε σε ένα ζωντανό μαθησιακό περιβάλλον περίπου 700 προπτυχιακών φοιτητών.
 • Μάθετε από ειδικούς μαθηματικούς, εκπαιδευμένους σε παγκόσμια σεβαστά πανεπιστήμια και συμμετοχή σε έρευνα για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.
 • Κερδίστε εμπειρία στη μαθηματική μοντελοποίηση και δείτε πώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα μαθηματικά για να επηρεάσουν τον κόσμο.
 • Απολαύστε την ευελιξία να επιλέξετε ενότητες που να ταιριάζουν στα ατομικά σας ενδιαφέροντα από διαφορετικούς τομείς εφαρμογής των μαθηματικών, συμπεριλαμβανομένων των χρηματοοικονομικών, των στατιστικών και της φυσικής.
 • Αποκτήστε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το Πρόγραμμα Επισκεπτών στο εξωτερικό για να σπουδάσετε στις ΗΠΑ κατά το Τρίτο Έτος στο διάσημο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν.
 • Επωφεληθείτε από την τοποθεσία της XJTLU στο Βιομηχανικό Πάρκο Suzhou , όπου υπάρχουν ευκαιρίες για πρακτική άσκηση σε διάφορες πολυεθνικές εταιρείες και χρηματοοικονομικά και τεχνολογικά ιδρύματα.
 • Κερδίστε δύο πτυχία: ένα πτυχίο XJTLU από το κινεζικό Υπουργείο Παιδείας και ένα παγκοσμίως αναγνωρισμένο πτυχίο από το Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, μέλος του ομίλου Russell των κορυφαίων πανεπιστημίων του Ηνωμένου Βασιλείου.

Female aerospace engineer writes equations

Γνώση και δεξιότητες

Όταν αποφοιτήσετε από τα BSc Applied Mathematics, θα έχετε:

 • μια σταθερή κατανόηση των βασικών τομέων των μαθηματικών, συμπεριλαμβανομένων της ανάλυσης, της γραμμικής άλγεβρας, των διαφορικών εξισώσεων και των στατιστικών ·
 • την ικανότητα να αιτιολογούμε καθαρά και κριτικά, και να κατασκευάζουμε μαθηματικά επιχειρήματα ·
 • η ικανότητα ανάλυσης ενός μαθηματικού προβλήματος και επιλογής κατάλληλων εργαλείων για την επίλυσή του ·
 • την ικανότητα κατασκευής και αξιολόγησης μαθηματικών μοντέλων για προβλήματα πραγματικού κόσμου ·
 • ερευνητική εμπειρία που αποκτήθηκε με την ολοκλήρωση ενός ερευνητικού έργου τελευταίου έτους ·
 • την ικανότητα επικοινωνίας μαθηματικών πληροφοριών και ιδεών στα Αγγλικά τόσο σε ειδικευμένο όσο και σε μη ειδικευμένο κοινό.

"Το πρόγραμμά μας διερευνά πληθώρα μαθηματικών ιδεών με εφαρμογές στην πραγματική ζωή και ανοίγει ένα ευρύ φάσμα διαδρομών σταδιοδρομίας στις επιχειρήσεις, τη βιομηχανία και την έρευνα."

Δρ Simon Lloyd
Διευθυντής προγράμματος, BSc Εφαρμοσμένα Μαθηματικά

Ενότητες

Ω αυτί

Τα πτυχία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι τρία χρόνια ενώ στην Κίνα είναι τέσσερα, επομένως αποδεχόμαστε φοιτητές με συγκεκριμένα προσόντα απευθείας στο Έτος Δύο, το οποίο είναι η αρχή του κύριου ακαδημαϊκού προγράμματος. Οι περισσότεροι φοιτητές, εντούτοις, εισέρχονται στο Έτος Ένα , το οποίο σας παρέχει μια σειρά από ενδιαφέρουσες ενότητες, μαθήματα γλώσσας και βασικές δεξιότητες για το πτυχίο σας.

Δεύτερο έτος

Υποχρεωτικές ενότητες:

Τρίτο Έτος

Υποχρεωτικές ενότητες:

Προαιρετικές ενότητες:

Τέταρτον

Υποχρεωτικές ενότητες:

Προαιρετικές ενότητες:

Καριέρα

Ένα πτυχίο BSc Εφαρμοσμένων Μαθηματικών παρέχει πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα ικανοποιητικών διαδρομών σταδιοδρομίας. Οι απόφοιτοι έχουν μεγάλη αξία στην αγορά εργασίας και απασχολούνται ως αναλυτές, μοντελιστές, επιστήμονες δεδομένων, στατιστικολόγοι και διευθυντές σε βιομηχανίες όπως η χρηματοδότηση, η τεχνολογία πληροφοριών, η βιοτεχνολογία, οι συμβουλευτικές υπηρεσίες και στην κυβέρνηση.

Πολλοί από τους πτυχιούχους μας επιλέγουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό επίπεδο στους τομείς των εφαρμοσμένων μαθηματικών, των καθαρών μαθηματικών, της χρηματοοικονομικής μηχανικής, της μαθηματικής μοντελοποίησης, της επιστήμης δεδομένων, της μηχανικής μάθησης, της αναλογιστικής επιστήμης και των στατιστικών. Ένας αυξανόμενος αριθμός αποφοίτων μας πηγαίνει σε περαιτέρω σπουδές σε φημισμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβανίας στις ΗΠΑ και το Πανεπιστήμιο του Cambridge και το Imperial College London στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Αμοιβές

Διεθνείς φοιτητές

88.000 RMB ανά ακαδημαϊκό έτος.

Έκπτωση για πρόωρα πουλιά

Όλοι οι διεθνείς που αποδέχονται την προσφορά τους έως την 1η Μαΐου 2020 θα δικαιούνται αυτόματα έκπτωση 8.000 RMB πρώιμων πτηνών

Λάβετε μέρος σε ένα δωρεάν μάθημα κινεζικής γλώσσας

Προσφέρουμε τώρα ένα δωρεάν καλοκαιρινό μάθημα κινεζικής γλώσσας για όλους τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ξεκινώντας το πτυχίο τους τον Σεπτέμβριο του 2020.

Επιλέξτε από ένα μάθημα γλωσσών δύο εβδομάδων, τεσσάρων εβδομάδων ή έξι εβδομάδων.

Μαθητές του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο και της Ταϊβάν

88.000 RMB ανά ακαδημαϊκό έτος.

Έκπτωση για πρόωρα πουλιά

Όλοι οι μαθητές του Χονγκ Κονγκ, της Ταϊβάν και του Μακάο που αποδέχονται την προσφορά τους έως την 1η Μαΐου 2020 θα δικαιούνται αυτόματα έκπτωση 8.000 RMB νωρίς.

Οι μαθητές του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο και της Ταϊβάν που υποβάλλουν αίτηση στο XJTLU μέσω της κοινής εξέτασης εισόδου στο κυβερνητικό διαδικτυακό σύστημα αιτήσεων (Εκπαιδευτική Αρχή Εξετάσεων της επαρχίας Γκουανγκντόνγκ) θα πληρούν αυτόματα τις προϋποθέσεις για έκπτωση 8.000 RMB πρώιμων πτηνών.

Ηπειρωτικοί Κινέζοι μαθητές

88.000 RMB ανά ακαδημαϊκό έτος.

Προυποθέσεις εισόδου

Διεθνείς φοιτητές

Έναρξη στο Έτος Ένα

Χαιρετίζουμε τις αιτήσεις από υποψηφίους υψηλής ποιότητας σε όλα τα μαθήματα με τα κατάλληλα γυμνάσια ή ισοδύναμα προσόντα. Οι φοιτητές αναμένεται κανονικά να έχουν υψηλή θέση στις επιδόσεις τους στο γυμνάσιο με ένα ελάχιστο μέσο όρο «Β» σε όλα τα μαθήματα καθώς και σε σχετικά θέματα.

Είσοδος στο Δεύτερο Έτος

Οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει Α-επίπεδα ή Διεθνές Απολυτήριο (ή ισοδύναμο) θα ληφθούν υπόψη για την είσοδο στο Δεύτερο Έτος, διαφορετικά προγράμματα έχουν διαφορετικές απαιτήσεις σχετικά με το θέμα.

 • Α-επίπεδο: BBB
 • IB Δίπλωμα: 30 βαθμοί
 • Προχωρημένες δοκιμές τοποθέτησης / Θέμα SATS - Δίπλωμα γυμνασίου με ΣΔΣ 3,0 ή άνω, συν:
  • Επανασχεδιασμένο SAT: 1280 (φοιτητές που πήραν τα SATs πριν από το 2016 θα απαιτήσουν 1800) ή ACT: 27 και 2 εξετάσεις AP: 4 ή 2 εξετάσεις SAT: 600 ή
  • 3 εξετάσεις AP: 4 ή
  • 3 θέματα SAT: 600

Μαθητές του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο και της Ταϊβάν

Οι μαθητές από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν μπορούν να υποβάλουν αίτηση με τα ακόλουθα:

 • Ελάχιστος βαθμός 400 για την Κοινή Είσοδο σε Κινεζικά Πανεπιστήμια για Υπερπόντιους Κινέζους Φοιτητές και Φοιτητές από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν, ή
 • Η γενική σχολική ικανότητα ικανότητας τεστ (GSAT) βαθμολογεί τουλάχιστον το κορυφαίο 50 τοις εκατό για 4 μαθήματα, συμπεριλαμβανομένων των αγγλικών και των μαθηματικών. Για αναλυτικές πληροφορίες δείτε πληροφορίες στα κινέζικα .

Απαιτήσεις αγγλικής γλώσσας

Για διεθνείς αιτούντες, εάν είστε μη ιθαγενής ομιλητής Αγγλικών ή εάν δεν έχετε σπουδάσει προηγουμένως στα Αγγλικά, πρέπει να έχετε ικανοποιητικές δεξιότητες αγγλικής γλώσσας για να σπουδάσετε στο XJTLU . Γίνονται δεκτά διάφορα αγγλικά προσόντα:

Είσοδος πρώτου έτους

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Είσοδος 2ου έτους

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Δεν απαιτούνται αγγλικά προσόντα για μαθητές από το Χονγκ Κονγκ, το Μακάο και την Ταϊβάν που λαμβάνουν την Κοινή Εξέταση ή το GSAT.

Οι μαθητές που εισέρχονται στο πρώτο έτος με λιγότερα από IELTS 6.0 ή ισοδύναμα στην αγγλική τους επάρκεια θα λάβουν 10 πιστωτικές μονάδες EAP και οι μαθητές με IELTS 6,5 ή παραπάνω θα λάβουν πέντε μονάδες EAP.

"Τα Μαθηματικά είναι απαραίτητα για τον σύγχρονο κόσμο. Το πρόγραμμα BSc Applied Mathematics σας επιτρέπει να εξερευνήσετε έναν πλούτο μαθηματικών ιδεών με εφαρμογές στην πραγματική ζωή και να ανοίξετε μια μεγάλη ποικιλία διεγερτικών διαδρομών σταδιοδρομίας στις επιχειρήσεις, τη βιομηχανία και την έρευνα."

Pascal Grange
Διευθυντής προγράμματος

Πώς να εφαρμόσει

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μέσω του διαδικτυακού συστήματος αιτήσεων:

 1. Κάντε κλικ / πατήστε το σύνδεσμο εφαρμογής
 2. Δημιουργήστε έναν λογαριασμό ή συνδεθείτε στον υπάρχοντα λογαριασμό σας
 3. Συμπληρώστε την αίτησή σας

Μόλις δημιουργηθεί επιτυχώς ο λογαριασμός της αίτησής σας, εισαγάγετε προσεκτικά όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται στη φόρμα αίτησης και βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες που παρέχετε είναι σωστές, πλήρεις και ενημερωμένες. Ανεβάστε τα απαιτούμενα έγγραφα στα αντίστοιχα πεδία.

Μπορείτε να συνδεθείτε για να δείτε τη φόρμα αίτησης ανά πάσα στιγμή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο επιτυχούς υποβολής αιτήσεων για σπουδές στο XJTLU , επισκεφθείτε τη σελίδα με τον τρόπο υποβολής αιτήσεων .

Τελευταία ενημέρωση Απρ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... περαιτέρω

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη