BSc Αρχιτεκτονική

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Το Queen's University, ως μέρος του Russell Group, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να σπουδάσει Αρχιτεκτονική στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στην Εθνική Έρευνα Μαθητών του 2019 για 62 σχολές αρχιτεκτονικής, κατατάξαμε την 4η θέση για τη γενική ικανοποίηση. Στον πίνακα Guardian του 2019 από 55 σχολές αρχιτεκτονικής, κατατάξαμε την 4η θέση για την προστιθέμενη αξία και (από κοινού) 6η για την καριέρα μετά από έξι μήνες. Το 2019, κατατάξαμε (κοινή) 2η για προπτυχιακές προοπτικές και 8η Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο από 55 σχολεία στον Πλήρες Οδηγό Πανεπιστημίου.

Υποστηρίζεται από μια διαφορετική ομάδα ακαδημαϊκού προσωπικού και εξωτερικούς δασκάλους που ασχολούνται με διεθνή, βραβευμένη έρευνα και πρακτική, πάνω από το 75% των μαθητών μας αποφοιτούν τακτικά με 1η τάξη ή 2,1 πτυχία. Όλοι οι μαθητές, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από έξω από τη Βόρεια Ιρλανδία, λαμβάνουν υψηλό βαθμό προσωπικών διδάκτρων σε μια ισχυρή κουλτούρα στούντιο στην οποία κάθε μαθητής έχει αφιερώσει προσωπικό χώρο στούντιο.

Η καθιερωμένη φήμη μας που δημιουργήθηκε πάνω από 50 χρόνια σημαίνει ότι οι απόφοιτοί μας τοποθετούνται συχνά με κορυφαίους εργοδότες από όλο τον κόσμο. Είναι αυτοί που θα είναι ηγέτες στους τομείς τους, αναθεωρώντας δημιουργικά το παρελθόν, το παρόν και ιδιαίτερα το μέλλον του δομημένου περιβάλλοντος.

Χαρτοφυλάκιο τέχνης:

Οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποδεκτό τίτλο τέχνης μπορούν να κληθούν για συνέντευξη χαρτοφυλακίου. Οδηγίες για τους αιτούντες που προετοιμάζουν ένα χαρτοφυλάκιο τέχνης μπορείτε να βρείτε στο http://go.qub.ac.uk/k100portfolio

Καλύτερες στιγμές

Παγκόσμιες Ευκαιρίες

 • Ανταλλαγή φοιτητών Erasmus
 • Τοποθέτηση εργασίας IAESTE

Επαγγελματικές Διαπιστεύσεις

Πρόκειται για πτυχίο Μέλους 1 του Πανεπιστημίου Russell Group που είναι διαπιστευμένο από το Βασιλικό Ινστιτούτο Βρετανικών Αρχιτεκτόνων (RIBA) και το Συμβούλιο Εγγραφής Αρχιτεκτόνων (ARB) στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και από το Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων Μαλαισίας (LAM).

Σύνδεσμοι βιομηχανίας

Η Queen's Architecture έχει ισχυρούς δεσμούς με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών της βιομηχανίας μέσω της διδασκαλίας και της έρευνας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι μαθητές διδάσκονται από εξάσκηση αρχιτεκτόνων καθώς και έμπειρους μελετητές. Είναι εξοπλισμένα με επαγγελματικές δεξιότητες που τις προετοιμάζουν τόσο για πρακτική όσο και για τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Είμαστε (από κοινού) 6ος από 55 Σχολές Αρχιτεκτονικής για «καριέρα μετά από έξι μήνες» στον Πίνακα Guardian League 2019.

Εξέλιξη καριέρας

Η BSc Architecture έχει ισχυρούς δεσμούς με τις RIBA, ARB, RSUA (Royal Society of Ulster Architects) και RIAI (Βασιλικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτόνων της Ιρλανδίας). Οι αρχιτέκτονες εξάσκησης συμμετέχουν σε καθηγητές στούντιο σε εβδομαδιαία βάση. Έχουμε επίσης τους αποφοίτους μας να εργάζονται σε διεθνείς πρακτικές στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι μόνο. Μέσα από αυτές τις συνεργασίες, οι μαθητές μας βρίσκονται σε καλή θέση όσον αφορά την εξέλιξη της σταδιοδρομίας.

Εμπειρία των σπουδαστών

Το πρόγραμμα προσελκύει τοπικούς, εθνικούς και διεθνείς φοιτητές. φιλίες και αρχιτεκτονικές συνεργασίες διαρκούν πολύ πέρα από τη διάρκεια του μαθήματος. Στο Queen's, η κουλτούρα της αρχιτεκτονικής στούντιο και η ομότιμη μάθηση καθιερώνονται νωρίς. Κάθε χρόνο η ομάδα έχει το δικό της στούντιο και κάθε μαθητής παίρνει ένα γραφείο. Οι μαθητές απολαμβάνουν να ζουν στη Βόρεια Ιρλανδία με εύκολη πρόσβαση στη Βρετανία, την Ευρώπη και την Αμερική. Βρίσκουν το Μπέλφαστ προσιτό και ασφαλές, και ασχολούνται με υπαίθριες δραστηριότητες.

Intimidating

Δομή μαθημάτων

Η «Δημιουργικότητα με Σκοπός» είναι η βάση της Αρχιτεκτονικής στο Queen's.

Οι μαθητές εξερευνούν το σχεδιασμό σε ένα περιβάλλον στούντιο, με βάση τα μαθήματα ιστορίας / θεωρίας, τεχνολογίας / περιβάλλοντος και επαγγελματικής πρακτικής. Το μάθημα έχει δομική δομή, επιτρέποντας στους μαθητές να μάθουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, τα οποία αναπτύσσονται σε πολυπλοκότητα σε όλα τα στάδια 1, 2 και 3 του πτυχίου. Τα θέματα περιλαμβάνουν:

 • Ιστορία και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής
 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Επικοινωνία
 • Τεχνολογία και Περιβάλλον

Οι μαθητές έχουν τέσσερις ενότητες που πρέπει να περνούν κάθε χρόνο και το αποτέλεσμα του πτυχίου είναι αθροιστικό, με 10, 30 και 60 τοις εκατό για τα Στάδια 1, 2 και 3, αντίστοιχα.

Η αρχιτεκτονική βρίσκεται στη Σχολή Φυσικών και Δομημένων περιβαλλόντων, με Σχεδιασμό, Γεωγραφία, Αρχαιολογία και Πολιτικά Μηχανικά. Αυτό δίνει στους μαθητές της Αρχιτεκτονικής την ευκαιρία να συνεργαστούν με τους μαθητές αυτών των κλάδων σε έργα σχεδιασμού ή τεχνολογίας μία ή δύο φορές το χρόνο.

Στάδιο 1

Το 1ο στάδιο επικεντρώνεται στην πεποίθησή μας ότι οι φοιτητές μας επωφελούνται από την ομαλή μετάβαση στο πανεπιστήμιο και έτσι υποστηρίζουμε έντονα τους μαθητές να μαθαίνουν να σχεδιάζουν αρχιτεκτονικά, να κάνουν μοντέλα και να ξεκινούν τη διαδικασία σχηματισμού και επικοινωνίας θέσεων στην Αρχιτεκτονική.

Οι ενότητες του Σταδίου 1 περιγράφονται παρακάτω:

 • Τεχνολογία και Περιβάλλον 1
 • Ιστορία και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής 1
 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Επικοινωνία 1 (i)
 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Επικοινωνία 1 (ii)

Στάδιο 2

Το στάδιο 2 λειτουργεί ως εργαστήριο για τη δοκιμή δημιουργικών και κριτικών ιδεών και της διαδικασίας δημιουργίας. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τα αυξανόμενα επίπεδα εμπιστοσύνης και ανεξαρτησίας των μαθητών μέσω της ανάπτυξης πιο σύνθετων αρχιτεκτονικών δεξιοτήτων και κατανόησης της τεχνολογίας.

Οι ενότητες του Σταδίου 2 περιγράφονται παρακάτω:

 • Τεχνολογία και Περιβάλλον 2
 • Ιστορία και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής 2
 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Επικοινωνία 2 (i)
 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Επικοινωνία 2 (ii)

Στάδιο 3

Οι μαθητές σε αυτό το Στάδιο είναι τόσο κερδοσκοπικοί στοχαστές όσο και πετυχημένοι σχεδιαστές, ικανοί να παραδώσουν λεπτομερείς, επιλυμένες προτάσεις. Λειτουργούν ανεξάρτητα, βασιζόμενοι σε προηγούμενα μαθήματα και προσωπικά ενδιαφέροντα. Σε αυτό το τελευταίο έτος, εξετάζουν τις πολλές πιθανές διαδρομές σταδιοδρομίας που τους παρουσιάζονται κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.

Οι ενότητες του Σταδίου 3 περιγράφονται παρακάτω:

 • Τεχνολογία και Περιβάλλον 3
 • Ιστορία και Θεωρία της Αρχιτεκτονικής 3
 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Επικοινωνία 3 (i)
 • Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός και Επικοινωνία 3 (ii)

Επικοινωνήστε με την ώρα διδασκαλίας

Μεγάλη ομαδική διδασκαλία 5 (μέγιστες ώρες)
Συνήθως 5 ώρες διαλέξεων
Μέση ομαδική διδασκαλία 8 (μέγιστες ώρες)
Συνήθως 8 ώρες πρακτικών μαθημάτων, εργαστηρίων ή σεμιναρίων, συμπεριλαμβανομένων συνεδριών pin-up
Προσωπική μελέτη 20 (μέγιστες ώρες)
Συνήθως, 20 ώρες μελετούν και αναθεωρούν τον δικό σας χρόνο ή / και με την ομάδα σας, συμπεριλαμβανομένης κάποιας καθοδηγούμενης μελέτης που χρησιμοποιεί σχεδιαστικά σλιπ, πρακτικά μαθημάτων κ.λπ.
Διδασκαλία μικρών ομάδων / Προσωπικό σεμινάριο 3 (μέγιστες ώρες)
Συνήθως 3 ώρες μαθήματα γραφείου και διδασκαλία έργων

Μάθηση και διδασκαλία

Το BSc Architecture Program υιοθετεί μια δομή ενός έτους με κάθε χρόνο (ή «στάδιο») υιοθετώντας τόσο αρχιτεκτονικούς όσο και διδακτικούς / μαθησιακούς στόχους. Το στούντιο σχεδιασμού είναι μια εστίαση του προγράμματος, με κάθε μαθητή να έχει πάνω από είκοσι ώρες χρόνου επαφής κάθε εβδομάδα και των δύο εξάμηνων διδασκαλίας των δώδεκα εβδομάδων. Ενώ η Αρχιτεκτονική νοείται ως πνευματική πειθαρχία, βασίζεται επίσης σε μεγάλο βαθμό σε ένα φάσμα δεξιοτήτων, η πιο προφανής από τις οποίες είναι δεξιότητες σχεδίασης, δημιουργίας μοντέλων, γραπτών και λεκτικών επικοινωνιών. Γύρω από αυτές τις βασικές δεξιότητες αναπαραγωγής υπάρχουν άλλες δεξιότητες όπως η διαχείριση του χρόνου και ο κριτικός προβληματισμός. Αυτό το πρόγραμμα προσελκύει ακαδημαϊκά ικανοί μαθητές, αλλά συνήθως οι πνευματικές τους ικανότητες υπερβαίνουν τις δεξιότητές τους. Το προσωπικό έχει επενδύσει σε μεγάλο βαθμό στη διδασκαλία βάσει δεξιοτήτων του πρώτου έτους για να αυξήσει τις ικανότητες των μαθητών σε τομείς όπως το τεχνικό σχέδιο, τη δημιουργία μοντέλων και τη γραφή, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ευθύνη των μαθητών να προωθήσουν τις δεξιότητές τους μέσω της αυτοκατευθυνόμενης μάθησης.

Επιπλέον πληροφορίες

Τονίζουμε στους μαθητές ότι μεγάλο μέρος της μάθησης και της ανάπτυξης δεξιοτήτων τους γίνεται μακριά από τους τυποποιημένους τομείς του μαθήματος. Χρησιμοποιούμε τη μεταφορά του παγόβουνου σε σχέση με τη μάθηση - το μικρό ορατό τμήμα πάνω από τη γραμμή νερού είναι ο χρόνος διδασκαλίας επαφής με το προσωπικό, ενώ το πολύ μεγαλύτερο τμήμα κάτω από τη γραμμή νερού είναι ο χρόνος μάθησης του ίδιου του μαθητή. Ενθαρρύνουμε επίσης τους μαθητές να μάθουν έξω από επίσημα περιβάλλοντα διδασκαλίας, συμπεριλαμβανομένων εξωτερικών διαλέξεων και εκθέσεων και έργων παροχής υπηρεσιών, καθώς και διεθνείς επισκέψεις μελέτης που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Έχουμε πολλά ακαδημαϊκά βραβεία και βραβεία, πολλά από τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω καταπιστευμάτων και χορηγών της βιομηχανίας. Η υποστήριξη και η καθοδήγηση που παρέχουμε στους μαθητές συμβάλλουν συχνά σε αυτούς να λαμβάνουν άλλες εξωτερικές υποτροφίες, επιχορηγήσεις και βραβεία. Σχεδόν και οι τριακόσιοι φοιτητές μας είναι μέλη της φοιτητικής κοινωνίας - ArcSoc, η οποία είναι πολύ δραστήρια στη διοργάνωση κοινωνικών εκδηλώσεων και ένα πρόγραμμα βραδινών επισκεπτών. Οι μαθητές μας τοποθετούνται τακτικά σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και προγράμματα βραβείων.

Εκτίμηση

Η αξιολόγηση γίνεται μέσω 100% μαθημάτων στην Αρχιτεκτονική. Δεν υπάρχουν εξετάσεις.

Επιλέγονται συγκεκριμένες μέθοδοι αξιολόγησης που ταιριάζουν στα μαθησιακά αποτελέσματα κάθε ενότητας και η φύση και η ισορροπία της αξιολόγησης περιγράφονται στον οδηγό της ενότητας.

Στις ενότητες που βασίζονται σε στούντιο, οι αναθέσεις είναι κυρίως έργα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και τα σημάδια που διατίθενται για τα έργα είναι περίπου ανάλογα με το χρόνο που διατίθεται σε κάθε έργο, αν και η μεμονωμένη εργασία σταθμίζεται συνήθως πιο βαρύ συνολικά από την ομαδική εργασία. Τα έργα καταρτίζονται σε χαρτοφυλάκιο σχεδιασμού μέχρι το τέλος του εξαμήνου.

Οι ενότητες που βασίζονται σε διαλέξεις καλύπτουν όλο το χρόνο και αξιολογούνται επίσης μέσω μαθημάτων. Στην Ιστορία και τη Θεωρία της Αρχιτεκτονικής, το κύριο έργο είναι η συγγραφή δοκιμίων. Υπάρχουν επίσης μικρότερα συστατικά όπως συζητήσεις ανάγνωσης, παρουσιάσεις σεμιναρίων και αναθέσεις σχεδιασμού με βάση τη θεωρία. Το έργο έχει συνταχθεί σε χαρτοφυλάκιο γραψίματος έως το τέλος του έτους. Στην Τεχνολογία και το Περιβάλλον, οι αναθέσεις απαιτούν έρευνα, ανάλυση ή / και σχεδιασμό. Σε πολλές περιπτώσεις, σχετίζονται με τα σχέδια σχεδίασης των μαθητών στο στούντιο. Προηγούμενες μελέτες είναι επίσης συχνές.

Τα σχόλια, τόσο λεκτικά όσο και γραπτά, είναι το κύριο μέρος της μάθησης και της αξιολόγησης στην Αρχιτεκτονική. Οι μαθητές λαμβάνουν σχόλια σχετικά με τα μαθήματά τους καθ 'όλη τη διάρκεια του έτους με τη μορφή σεμιναρίων, σχολίων και φύλλων σχολίων. Η αξιολόγηση από ομοτίμους ενθαρρύνεται επίσης.

Ανατροφοδότηση

Καθώς οι μαθητές προχωρούν στο μάθημά τους στο Queen's, θα λάβουν γενικά και συγκεκριμένα σχόλια σχετικά με το έργο τους από μια ποικιλία πηγών, όπως ομιλητές, συντονιστές ενότητας, επόπτες τοποθέτησης, προσωπικοί καθηγητές, σύμβουλοι σπουδών και συμμαθητές. Οι φοιτητές πανεπιστημίου αναμένεται να ασχοληθούν με την ανακλαστική πρακτική και να χρησιμοποιήσουν αυτήν την προσέγγιση για τη βελτίωση της ποιότητας της εργασίας τους. Τα σχόλια μπορούν να παρέχονται σε διάφορες μορφές όπως:

 • Τα σχόλια παρέχονται μέσω επίσημων γραπτών σχολίων, βαθμών καθοδήγησης και βαθμολογιών που σχετίζονται με την εργασία που έχετε υποβάλει ως άτομο ή ως μέρος μιας ομάδας.
 • Λεκτικό σχόλιο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στο στούντιο ως μαθήματα σχεδιασμού και τεχνολογίας.
 • Ηλεκτρονικό ή ηλεκτρονικό σχόλιο.
 • Γενικά σχόλια ή ευκαιρίες ερωτήσεων και απαντήσεων στην αρχή ή στο τέλος μιας διάλεξης, σεμιναρίου ή σεμιναρίου.
 • Συμβουλές πριν από την υποβολή σχετικά με τα πρότυπα που πρέπει να στοχεύσετε και τις κοινές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε. Σε ορισμένες περιπτώσεις, αυτό μπορεί να παρέχεται με τη μορφή δειγματοληπτικής εργασίας την οποία μπορείτε να ελέγξετε στο δικό σας χρόνο.
 • Ανατροφοδότηση και αποτελέσματα από πρακτικές τάξεις
 • Σχόλια και οδηγίες που παρέχονται από το προσωπικό από εξειδικευμένες υπηρεσίες υποστήριξης, όπως Σταδιοδρομία, Απασχολησιμότητα και Δεξιότητες ή την Υπηρεσία Ανάπτυξης Μάθησης.
 • Αφού ελέγξετε τα σχόλιά σας, θα ενθαρρυνθείτε να εντοπίσετε και να εφαρμόσετε περαιτέρω βελτιώσεις στην ποιότητα της εργασίας σας.

Εγκαταστάσεις

Τα ντιζάιν στούντιο και οι χώροι αξιολόγησης / έκθεσής μας βρίσκονται στους κήπους Chlorine και στο κτίριο David Keir στην πανεπιστημιούπολη Queen στο Νότιο Μπέλφαστ. Το αρχιτεκτονικό εργαστήριο κοπής λέιζερ, κατασκευής μοντέλων και τρισδιάστατης εκτύπωσης βρίσκεται επίσης στο DKB. Για διαλέξεις και σεμινάρια, χρησιμοποιούμε κάθε είδους θέατρα και αίθουσες διδασκαλίας στο Queen's.

Προοπτικές καριέρας

Αυτό το πρώτο πτυχίο Αρχιτεκτονικής (RIBA / ARB Μέρος 1) οδηγεί στα μεταπτυχιακά προγράμματα Μέρος 2 και 3, τα οποία μπορούν να ληφθούν στο ίδρυμά μας ή αλλού. Πολλοί από τους πτυχιούχους μας επιστρέφουν στο πρόγραμμα Master of Architecture.

Οι απόφοιτοί μας μπορούν να εμπλακούν με ένα εκπληκτικά ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων. Πολλοί συνεχίζουν να εργάζονται σε ιδιωτικές αρχιτεκτονικές πρακτικές που κυμαίνονται από δύο ή τρία άτομα έως προσωπικό άνω των 100, παρέχοντας μια υπηρεσία γενικής πρακτικής σε ιδιώτες και θεσμικούς πελάτες, σχεδιάζοντας μεμονωμένα σπίτια, κοινωνικές κατοικίες, εμπορικές εξελίξεις, κτίρια πολιτών, αίθουσες συναυλιών, θέατρα και γκαλερί. Πολλές προμήθειες κερδίζονται μέσω διαγωνισμών αρχιτεκτονικής.

Αν και πρωτίστως προορίζεται ως πρώτο πτυχίο για όσους επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές και να γίνουν επαγγελματίες καταρτισμένοι αρχιτέκτονες, το μάθημα προσφέρει μια ευρεία γενική εκπαίδευση στον σχεδιασμό, την οπτική εκτίμηση και την επίλυση προβλημάτων, η οποία είναι από μόνη της πολύτιμη.

Αν και ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό των αποφοίτων μας προχωρά σε εγγεγραμμένους αρχιτέκτονες, ορισμένος αριθμός αποφοίτων μας διαφοροποιείται και μετακινείται προς τα έξω σε σχετικές σταδιοδρομίες και ρόλους. Μπορούν να λειτουργήσουν σε σκηνικό σκηνικό, πολεοδομία ή πολιτική στέγασης, συντήρηση ιστορικών κτιρίων, εσωτερικών χώρων, σχεδιασμού επίπλων ή εξειδικευμένης φυσικής κτιρίων όπως ακουστική. Μπορούν να παρέχουν τεχνική βοήθεια σε εθελοντικές και κοινοτικές ομάδες που αντιμετωπίζουν δύσκολα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Οι απόφοιτοί μας εργάζονται σε πολλά διαφορετικά μέρη του κόσμου, έχουν δημοσιεύσει το έργο τους και λαμβάνουν βραβεία.

Απασχόληση μετά το μάθημα

(Κοινή) 6η για «καριέρα μετά από έξι μήνες» από 55 σχολές Αρχιτεκτονικής με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο στον Πίνακα Guardian League 2019.

Πτυχίο συν βραβείο για εξωσχολικές δεξιότητες

Εκτός από το πτυχίο σας, στο Queen's, μπορείτε να έχετε την ευκαιρία να αποκτήσετε μια ευρύτερη ζωή, ακαδημαϊκές και δεξιότητες απασχολησιμότητας. Για παράδειγμα, τοποθετήσεις, εθελοντική εργασία, κλαμπ, κοινωνίες, αθλήματα και πολλά άλλα. Έτσι, όχι μόνο αποφοιτάτε με πτυχίο αναγνωρισμένο από ένα παγκόσμιο κορυφαίο πανεπιστήμιο, αλλά θα έχετε πρακτική εθνική και διεθνή εμπειρία συν μια ευρύτερη έκθεση στη ζωή συνολικά. Το ονομάζουμε Degree Plus. Είναι αυτό που κάνει τη μελέτη στο Queen's University Belfast ξεχωριστή.

Απαιτήσεις εισόδου

Απαιτήσεις A-Level

 • AAA + GCSE Μαθηματικά βαθμού C / 4.
  Οι υποψήφιοι με βαθμό C / 4 στο GCSE Art ή χωρίς Art στο GCSE / A-level μπορούν να κληθούν για συνέντευξη χαρτοφυλακίου. Οδηγίες για τους αιτούντες που προετοιμάζουν ένα χαρτοφυλάκιο τέχνης μπορείτε να βρείτε στο http://go.qub.ac.uk/k100portfolio. Ούτε η Τεχνολογία και ο Σχεδιασμός ούτε η Τέχνη, ο Σχεδιασμός και η Τεχνολογία θεωρούνται εναλλακτική λύση για την Τέχνη.

Απαιτήσεις πιστοποιητικού αποχώρησης από την Ιρλανδία

 • H2H2H3H3H3H3 + εάν δεν προσφέρεται σε Ανώτερο Επίπεδο τότε Κανονικό Επίπεδο βαθμού O4 στα Μαθηματικά.
  Οι υποψήφιοι με βαθμό C στο Junior Certificate Art, ή χωρίς Art στο Junior / Leaving Certificate, μπορούν να κληθούν για συνέντευξη χαρτοφυλακίου. Οδηγίες για τους αιτούντες που προετοιμάζουν ένα χαρτοφυλάκιο τέχνης μπορείτε να βρείτε στο http://go.qub.ac.uk/k100portfolio.

Πρόγραμμα πρόσβασης

 • Επιτυχής ολοκλήρωση του μαθήματος πρόσβασης με μέσο όρο 75%. GCSE Μαθηματικά βαθμού C / 4 ή ισοδύναμο στο Πρόγραμμα Πρόσβασης.
 • Απαιτήσεις τέχνης όπως παραπάνω.

Διεθνές δίπλωμα απολυτηρίου

 • 36 βαθμοί συνολικά, συμπεριλαμβανομένων 6,6,6 στο Ανώτερο Επίπεδο + εάν δεν προσφερθούν στο Ανώτερο Επίπεδο / GCSE, τότε το Τυποποιημένο Επίπεδο 4ου βαθμού στα Μαθηματικά.
 • Απαιτήσεις τέχνης όπως παραπάνω.

BTEC Level 3 Extended / National Extended Diploma

 • QCF Level 3 BTEC Extended Diploma (180 credits), με 160 credits σε βαθμό Distinction και 20 credits σε βαθμό Merit + GCSE Mathematics grade C / 4
 • RQF Level 3 BTEC National Extended Diploma (1080 Guided Learning Hours (GLH)), με τουλάχιστον 900 GLH σε βαθμό Distinction (τουλάχιστον 240 GLH για εξωτερική αξιολόγηση) και 180 GLH σε βαθμό Merit + GCSE Mathematics grade C / 4
 • Απαιτήσεις τέχνης όπως παραπάνω.

Αποφοιτώ

 • Τουλάχιστον ένα πτυχίο 2: 1 με την προϋπόθεση ότι ικανοποιείται επίσης οποιαδήποτε απαίτηση θέματος

Όλοι οι αιτούντες

 • Η ευρεία διάδοση επιστημονικών, δημιουργικών και γλωσσικών θεμάτων είναι επιθυμητή, καθώς οι υψηλές βαθμολογίες σε συγκεκριμένα θέματα δεν υποδηλώνουν απαραίτητα την καταλληλότητα για τις ευρείες απαιτήσεις του πτυχίου. Απαιτούνται επίσης αποδεικτικά στοιχεία ευρείας γενικής ευφυΐας, εργατικός χαρακτήρας και γνήσιο κίνητρο και ενδιαφέρον για την αρχιτεκτονική. Οι υποψήφιοι ενθαρρύνονται να εκτιμήσουν τις απαιτήσεις της μελέτης αρχιτεκτονικής και του συνδυασμένου επιστημονικού και δημιουργικού χαρακτήρα του θέματος.
 • Οι απαιτήσεις εισόδου που περιγράφονται παραπάνω αντικατοπτρίζουν τις απαιτήσεις του BSc, αλλά αναγνωρίζουν ότι η υψηλότερη απόδοση σε επίπεδο Α δεν είναι πάντα ένδειξη της καταλληλότητας του αιτούντος για το πτυχίο.

Διεθνείς φοιτητές

Για πληροφορίες σχετικά με τα διεθνή ισοδύναμα προσόντων, ελέγξτε τις συγκεκριμένες πληροφορίες

Απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας

Ένα σκορ IELTS 6,5 με τουλάχιστον 6,0 στην ομιλία και ακρόαση και 5.5 ανάγνωση και γραφή ή ισοδύναμο αποδεκτό προσόν.

Αν χρειαστεί να βελτιώσετε τις δεξιότητές σας στην αγγλική γλώσσα πριν μπείτε στο πρόγραμμα σπουδών, το INTO Queen's University Belfast προσφέρει μια σειρά από μαθήματα αγγλικής γλώσσας. Αυτά τα εντατικά και ευέλικτα μαθήματα έχουν σχεδιαστεί για να βελτιώσουν την αγγλική σας ικανότητα για εισαγωγή σε αυτό το βαθμό.

Ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19, θα προσφέρουμε διαδικτυακά μαθήματα ακαδημαϊκών αγγλικών και προ-συνεδρίων μόνο από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο του 2020.

 • Ακαδημαϊκό Αγγλικό: μια έντονη αγγλική γλώσσα και μαθήματα σπουδών για επιτυχή πανεπιστημιακή μελέτη σε επίπεδο πτυχίου
 • Pre-session English: ένα σύντομο εντατικό πρόγραμμα ακαδημαϊκών αγγλικών για φοιτητές που ξεκινούν πρόγραμμα σπουδών στο Queen's University Belfast και οι οποίοι πρέπει να βελτιώσουν τα αγγλικά τους.

Διεθνείς φοιτητές - Ίδρυμα και Διεθνή Προγράμματα Έτους 1

Το INTO Queen's προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων ακαδημαϊκής και αγγλικής γλώσσας για την προετοιμασία διεθνών φοιτητών για προπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Queen Θα μάθετε από έμπειρους καθηγητές σε ένα ειδικό διεθνές κέντρο σπουδών στην πανεπιστημιούπολη και θα έχετε πλήρη πρόσβαση στις εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης του Πανεπιστημίου.

Αυτά τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για διεθνείς φοιτητές που δεν πληρούν τις απαιτούμενες απαιτήσεις ακαδημαϊκής και αγγλικής γλώσσας για άμεση είσοδο.

Δίδακτρα

Βόρεια Ιρλανδία (NI) 4,395 £
Αγγλία, Σκωτία ή Ουαλία (GB) 9,250 £
Άλλη (εκτός ΗΒ) ΕΕ 4,395 £
Διεθνές 20.800 £

Τα προπτυχιακά τέλη για την είσοδο 2021 δεν έχουν καθοριστεί ακόμη Οι χρεώσεις που εμφανίζονται είναι για την είσοδο του 2020 και πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο ως οδηγός. Ελέγξτε ξανά αργότερα το 2020 για να δείτε τις ενημερωμένες χρεώσεις.

Τα δίδακτρα υπολογίζονται με βάση την κατάσταση των διδάκτρων ενός μαθητή και γενικά αυξάνονται ετησίως από τον πληθωρισμό.

Τα δίδακτρα που οι φοιτητές της ΕΕ ξεκινούν μαθήματα σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου μετά την συμφωνηθείσα μεταβατική περίοδο πρέπει να πληρώσουν θα εξαρτηθούν από αυτό που έχει συμφωνηθεί στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όροι και προϋποθέσεις για μεταπτυχιακές εφαρμογές

 • Λόγω της υψηλής ζήτησης, υπάρχει προθεσμία για αιτήσεις.
 • Θα σας ζητηθεί να πληρώσετε μια κατάθεση £ 400 για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στο μάθημα.
 • Αυτός ο όρος της προσφοράς είναι επιπλέον των απαιτήσεων ακαδημαϊκής ή αγγλικής γλώσσας.

Πρόσθετα έξοδα μαθημάτων

Ολοι οι μαθητές

Ανάλογα με το πρόγραμμα σπουδών, ενδέχεται να υπάρχουν επιπλέον κόστη που δεν καλύπτονται από δίδακτρα, τα οποία οι μαθητές θα πρέπει να λάβουν υπόψη κατά τον προγραμματισμό των σπουδών τους.

Οι μαθητές μπορούν να δανειστούν βιβλία και να αποκτήσουν πρόσβαση σε διαδικτυακούς πόρους μάθησης από οποιαδήποτε βιβλιοθήκη της Βασίλισσας.

Εάν οι μαθητές επιθυμούν να αγοράσουν προτεινόμενα κείμενα, αντί να τα δανειστούν από τη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου, οι τιμές ανά κείμενο κυμαίνονται από 30 £ έως 100 £. Ένα πρόγραμμα μπορεί να έχει έως και 6 ενότητες ανά έτος, το καθένα με προτεινόμενο κείμενο.

Οι μαθητές θα πρέπει επίσης να κάνουν προϋπολογισμό από 30 έως 75 £ ετησίως για φωτοτυπίες, memory sticks και εκτυπώσεις.

Οι μαθητές που αναλαμβάνουν περίοδο εργασίας ή σπουδάζουν στο εξωτερικό, είτε ως υποχρεωτικό είτε ως προαιρετικό μέρος του προγράμματος τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα πρέπει να χρηματοδοτήσουν επιπλέον έξοδα ταξιδιού και διαβίωσης.

Εάν ένα τελευταίο έτος περιλαμβάνει ένα μεγάλο έργο ή διατριβή, ενδέχεται να υπάρχουν δαπάνες που σχετίζονται με τη μεταφορά, τη διαμονή και / ή το υλικό. Το ποσό θα εξαρτηθεί από το επιλεγμένο έργο. Μπορεί επίσης να υπάρχουν πρόσθετα κόστη για εκτύπωση και δέσμευση.

Οι μαθητές ενδέχεται να επιθυμούν να εξετάσουν την αγορά μιας ηλεκτρονικής συσκευής. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με τις προδιαγραφές του επιλεγμένου μοντέλου.

Υπάρχουν επίσης πρόσθετες χρεώσεις για τελετές αποφοίτησης, εξετάσεις και πρόστιμα στη βιβλιοθήκη.

Κόστος αρχιτεκτονικής

Υπάρχουν πρόσθετα κόστη και για τα δύο υλικά (κατασκευή μοντέλου και εκτύπωση) καθώς και για τα ετήσια ταξίδια μελέτης σε πόλεις εκτός Μπέλφαστ. Το ποσό για υλικά και εξοπλισμό θα ποικίλει ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές αποφασίζουν να εκπροσωπήσουν την εργασία τους, αλλά είναι κατάλληλος προϋπολογισμός 1.080 £ για το τριετές πρόγραμμα. Το κόστος για ταξίδια σπουδών θα ποικίλλει ανάλογα με την τοποθεσία, αλλά οι μαθητές θα πρέπει να προϋπολογιστούν 1.100 £ για το τριετές μάθημα.

Πώς χρηματοδοτώ τη μελέτη μου;

Υπάρχουν διαφορετικές ρυθμίσεις για τα δίδακτρα και την οικονομική υποστήριξη φοιτητών για φοιτητές από τη Βόρεια Ιρλανδία, εκείνους από την Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία (Μεγάλη Βρετανία), και εκείνους από την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Υποτροφίες

Κάθε χρόνο, προσφέρουμε μια σειρά υποτροφιών και βραβείων για νέους μαθητές.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the wo ... περαιτέρω

Founded in 1845 as Queen's College Belfast, we became an independent university in 1908. Today, we are ranked in the top 173 universities in the world (QS World Rankings 2020) in the top 140 in the world for graduate prospects (QS Graduate Employability Rankings 2020), and a member of the Russell Group of UK research-intensive universities, combining excellence in research and education with a student-centred ethos. Διαβάστε Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη