BA (Hons) στο Fashion Design

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Δημιουργήστε πρωτότυπη, υπεύθυνη και εμπνευσμένη μόδα, κάνοντας το μοναδικό σας αποτύπωμα στη βιομηχανία. Σε αυτό το καινοτόμο μάθημα σχεδιασμού μόδας, θα εργαστείτε σε ένα υποστηρικτικό περιβάλλον στούντιο με έμπειρους επαγγελματίες που θα καλλιεργήσουν την ανάπτυξή σας για να γίνετε μελλοντικοί σχεδιαστές.

Εισαγωγή

Θα ακονίσετε το δημιουργικό σας πλεονέκτημα για να καλλιεργήσετε τη δική σας σχεδιαστική προοπτική. Δουλεύοντας τόσο σε προσομοιωμένα όσο και σε ζωντανά σλιπ, θα μάθετε πώς να διατυπώνετε αποτελεσματικά τις ιδέες σας. Προκαλώντας το status quo, θα αναπτύξετε καινοτόμες ιδέες μόδας για να παραμείνετε στην αιχμή μιας συνεχώς μεταβαλλόμενης παγκόσμιας βιομηχανίας.

Εσύ θα:

 • Αυξήστε την επίγνωσή σας μέσω της μάθησης που καθοδηγείται από τις περιβαλλοντικές, ηθικές και ηθικές προκλήσεις της εποχής μας.
 • Αποκτήστε τη θέση σας στην πρώτη γραμμή του κλάδου, με πρόσβαση σε πόρους από βιομηχανικά, εξειδικευμένα ραπτομηχανή και πλεκτά μηχανήματα, μεταξοτυπία και φυσικό κήπο βαφής, σε μηχανήματα συγκόλλησης με υπερήχους.
 • Μάθετε να χρησιμοποιείτε τις τελευταίες τεχνολογίες ψηφιακού σχεδιασμού, συμπεριλαμβανομένου του CLO 3D.
 • Ευδοκιμήστε συνεργαζόμενοι σε συνεργατικά έργα που βασίζονται σε προκλήσεις.
 • Εργαστείτε σε ζωντανά σλιπ με κορυφαίες μάρκες όπως ο Fred Perry, ο Lou Dalton, ο O'Neill και ο Ryan Roche με έδρα τη Νέα Υόρκη.
 • Μοιραστείτε ένα κοινό πρώτο έτος με μαθητές Sportswear Design, όπου θα επιλέξετε έναν ειδικό Pathway καθώς μεταβαίνετε στο δεύτερο έτος.

Τι ψάχνουμε

Θέλουμε κάποιον που:

 • Μπορεί να εκφωνήσει κείμενο, να μεταβάλλει τον τόνο και να ανταποκριθεί στο υλικό.
 • Ασχολείται φυσικά με το περιβάλλον τους.
 • Είναι ζωντανό και ανταποκρίνεται.
 • Σκέφτεται ανεξάρτητα.

Τι κάνουν οι απόφοιτοι μας

Οι απόφοιτοί μας συνέχισαν να εργάζονται με ονόματα όπως οι Calvin Klein, Margaret Howell, Victoria Beckham, Acne Studios, Burberry, Iris van Herpen, palmer // harding, Jigsaw, Whistles, H&M και Adidas.

Το 2018 το μάθημα παρουσιάστηκε με το Βραβείο Εξαιρετικού Χαρτοφυλακίου του British Fashion Council για τις παρουσιάσεις του χαρτοφυλακίου μας.

Fashion Model Dancing in the Woods with Beautiful and Colorful Spring Dress Costa Rica

Τι θα μάθετε

Αντικατοπτρίζοντας την επαγγελματική ζωή από την πρώτη μέρα, αυτός ο πρακτικός βαθμός μόδας διδάσκει τεχνικές και δημιουργικές δεξιότητες σχεδιασμού σε γυναικεία και ανδρικά ενδύματα - βοηθώντας σας να ξεχωρίσετε στον κλάδο καθώς δημιουργείτε πρωτότυπες, υπεύθυνες και εμπνευσμένες προτάσεις μόδας. Θα αποκτήσετε μια λειτουργική γνώση βασικών δεξιοτήτων σχεδιασμού μόδας, όπως έρευνα, ανάλυση, μετάφραση, σχέδιο, κοπή μοτίβων και κατασκευές, καθώς και δεξιότητες καινοτομίας, όπως η ανάληψη κινδύνων και ο πειραματισμός με νέες τεχνολογίες, όπως CLO3D και τεχνικές κατασκευής υπερήχων.

Πρώτο έτος

Θα αναπτύξετε την πρακτική σας στα επαγγελματικά εξοπλισμένα στούντιο μόδας μας. Υποστηριζόμενη από τις ακαδημαϊκές και τεχνικές ομάδες μαθημάτων, θα μάθετε βασικές δεξιότητες όπως ανάπτυξη ιδεών, σχεδίαση 2D και 3D, απεικόνιση μόδας και ανάπτυξη χρωμάτων και υλικών. Θα μάθετε επίσης τεχνικές δεξιότητες όπως κοπή μοτίβου και κατασκευή ενδυμάτων. Μελετώντας τις θεωρίες γύρω από τη μόδα και τη γραφή, θα εξερευνήσετε πολιτιστικά, ιστορικά και ηθικά ζητήματα.

Ενότητες

 • Ερευνα
  Σε αυτήν την ενότητα, θα αρχίσετε να αποκτάτε βασικές δεξιότητες στην έρευνα στο πλαίσιο μιας σύμβασης σχεδιασμού μόδας. Θα εξοικειωθείτε με τις μεθόδους έρευνας και το λεξιλόγιο της μόδας και θα εξερευνήσετε την παραδοσιακή σήμανση με τη μορφή σχεδίου, ενώ παράλληλα αναπτύσσετε δεξιότητες ψηφιακής επικοινωνίας.
 • Κόψτε και κατασκευάστε Αυτή η ενότητα θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε βασικές τεχνικές παραγωγής ενδυμάτων. Η σε βάθος ανάλυση συγκεκριμένων τεχνικών και διαδικασιών θα ενημερώσει τις γνώσεις σας για το
  μοτίβο / διαδικασία κατασκευής και η εφαρμογή τους στη βιομηχανία μόδας.
 • Ανακάλυψη
  Μέσω των συνόλων σχεδιασμού έργου, θα βασιστείτε στις τεχνικές που εξερευνήθηκαν σε προηγούμενες ενότητες για να βελτιώσετε τις παραγωγικές και ερευνητικές σας δεξιότητες και τη δική σας αναδυόμενη σχεδιαστική φωνή. Θα ασχοληθείτε με τις έννοιες της ανάληψης κινδύνων, του παιχνιδιού και της περιέργειάς σας για να αναπτύξετε πρωτότυπες και προοδευτικές ιδέες σχεδιασμού και σε 2D και 3D μορφές.
 • Θέματα στον πολιτισμό
  Αυτή η ενότητα σάς βοηθά να προσαρμόσετε τις δεξιότητές σας στο σχεδιασμό και την παραγωγή. Θα εργαστείτε για την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων έρευνας, παρουσίασης και επικοινωνίας για να μπορέσετε να διατυπώσετε αποτελεσματικά τις ιδέες σας.

Έτος δύο

Με έμφαση στην επαγγελματική πρακτική, φέτος θα αρχίσετε να διαμορφώνετε την ταυτότητά σας ως σχεδιαστής μόδας, καθώς αναπτύσσετε μια αυτοπεποίθηση προσωπική προοπτική. Μέσα από ζωντανά και προσομοιωμένα σλιπ βιομηχανίας, θα εφαρμόσετε τις δεξιότητές σας σε τομείς όπως η επίγνωση της επωνυμίας και της αγοράς, η βιωσιμότητα, τα ηθικά και ηθικά ζητήματα και οι ιδέες που παρουσιάζονται. Θα γνωρίσετε ψηφιακές εκτυπώσεις και εκτύπωση οθόνης, πλέξιμο μηχανών, προηγμένες τεχνικές κοπής, προσαρμογή και προηγμένες λύσεις CAD / ψηφιακού σχεδιασμού. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να κάνετε μια αυτο-κατευθυνόμενη βιομηχανική τοποθέτηση κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών. Οι μαθητές έχουν αναλάβει εργασιακή εμπειρία με μάρκες όπως οι Maison Margiela, Dior, Christopher Kane, Mary Katrantzou, JW Anderson και palmer // harding.

Ενότητες

 • Σκέψη μόδας
  Θα ερευνήσετε, θα ανακριθείτε και θα διαμορφώσετε μια υπερασπίστητη άποψη της σύγχρονης βιομηχανίας μόδας με βάση ενημερωμένες πρακτικές σχεδιασμού, futurology και ηθικά ζητήματα. Παράλληλα με αυτήν τη φιλοσοφική έρευνα, θα μάθετε επίσης πώς διαμορφώνονται οι μάρκες ρούχων. Δουλεύοντας ως ομάδα, θα ζήσετε τη δυναμική της ομάδας και θα ενθαρρυνθείτε να παρουσιάσετε τις ιδέες σας σε ανοιχτά φόρουμ, όπου θα συζητήσετε, θα διαπραγματευτείτε και θα τις υπερασπιστείτε.
 • Πρακτική βιομηχανίας μόδας
  Σε αυτήν την ενότητα, θα αποκτήσετε μια εμπειρία "Πραγματικός κόσμος", δουλεύοντας σε ζωντανά έργα ή σε αυτές που προσομοιώνουν τις πρακτικές και τα χρονοδιαγράμματα της βιομηχανίας. Θα εξερευνήσετε τις συνέργειες και τις εντάσεις που συμβαίνουν μεταξύ του δημιουργικού και του επαγγελματικού πλαισίου της βιομηχανίας μόδας και θα αναπτύξετε δεξιότητες για να δημιουργήσετε δημιουργικά μια συλλογή ειδών ρούχων για συγκεκριμένες μάρκες και να παρουσιάσετε σχεδιαστικές ιδέες που θα μεταφερθούν στην πραγματοποίηση ενδυμάτων.
 • Καινοτομία
  Μετά από εισαγωγικά εργαστήρια σε προηγμένες τεχνικές παραγωγής ενδυμάτων όπως πλέξιμο, εκτύπωση και προηγμένη κοπή, θα αξιοποιήσετε αυτές τις νέες δεξιότητες για να βελτιώσετε τη δική σας φωνή σχεδιασμού μόδας. Θα παράγετε καινοτόμες και προοδευτικές νέες ιδέες για ρούχα τόσο σε 2D όσο και σε 3D ενώ θα ενθαρρύνετε να αγκαλιάσετε το απροσδόκητο και να απορρίψετε το προφανές.
 • Θεωρίες Πολιτισμού
  Αυτή η ενότητα ερευνά βαθύτερα το ιστορικό, κοινωνικό, πολιτιστικό και παγκόσμιο πλαίσιο στο οποίο συμβαίνει η σύγχρονη πρακτική σχεδιασμού μόδας. Εισάγει θεωρητικές προοπτικές προκειμένου να αναπτυχθεί η ικανότητά σας να συζητάτε τη δική σας και την πρακτική άλλων σε ένα ακαδημαϊκό πλαίσιο.

Τρίτο έτος

Στο τελευταίο έτος του πτυχίου Fashion Design, θα αναπτύξετε μια συλλογή μεταπτυχιακών ερευνητών, αναπτύσσοντας και εξερευνώντας εντατικά έννοιες 2D και 3D. Παράλληλα, θα δημιουργήσετε μια διατριβή, ένα χαρτοφυλάκιο και ένα βιβλίο αναζήτησης για να ξεκινήσετε την καριέρα σας. Θα υπάρξουν ευκαιρίες για να προωθήσετε τον εαυτό σας συμμετέχοντας σε σόου σε απευθείας σύνδεση διαγωνισμούς που διοργανώνονται από το British Fashion Council και το Graduate Fashion Foundation.

Ενότητες

 • Έρευνα συλλογής
  Θα αναπτύξετε και θα συγκολλήσετε την ιδέα, την αγορά / πελάτη, το χρώμα, την έρευνα υλικών και ούτω καθεξής, που θα χρησιμοποιήσετε για να ενημερώσετε τις προ-και τις μεταπτυχιακές σας συλλογές. Η έρευνα θα έχει νόημα και θα διερευνήσει επίσης τα ζητήματα ηθικής και βιωσιμότητας του επιλεγμένου μηνύματος μόδας.
 • Προ-Συλλογή
  Θα ερευνήσετε, θα αναπτύξετε και θα παρουσιάσετε μια προ-συλλογή που ενσωματώνει πλήρως το ερευνητικό σας υλικό. Αυτή η διαδικασία θα σας επιτρέψει να λάβετε τεκμηριωμένες αποφάσεις σχετικά με τους τομείς της δύναμης και της αδυναμίας στην έρευνά σας προτού λάβετε μια τελική απόφαση σχετικά με τη συλλογή μεταπτυχιακών σας.
 • Διατριβή
  Σε αυτήν την ενότητα, θα ολοκληρώσετε μια διατριβή για ένα συμφωνημένο θέμα που σχετίζεται με τα ατομικά σας ενδιαφέροντα και πρακτική. Θα προβληματιστείτε για τα προσωπικά ερευνητικά πλεονεκτήματα και τις πρακτικές σας και θα συμμετάσχετε σε μια συζήτηση και λεπτομερή συζήτηση για το επιλεγμένο θέμα.
 • Συλλογή
  Σε αυτήν την ενότητα, θα ολοκληρώσετε τη μεταπτυχιακή συλλογή μόδας, με βάση την προετοιμασία που ολοκληρώθηκε στις προηγούμενες ενότητες του Τρίτου Έτους. Αυτό θα κορυφωθεί με την παράδοση ενός εκχωρημένου αριθμού πλήρως πραγματοποιημένων ενδυμάτων που έχουν συγκεντρωθεί ως συνεκτικά ρούχα, έτοιμα για παρουσίαση σε μια επίδειξη μόδας ή ισοδύναμο.
 • Επαγγελματικές στρατηγικές
  Αυτή η ενότητα θα σας υποστηρίξει στην ανάπτυξη μιας σειράς αυτοπροωθητικών υλικών που σχετίζονται με τις ατομικές σας φιλοδοξίες μετά την αποφοίτηση. Οι επισκέπτες του κλάδου και οι επαγγελματίες σταδιοδρομίας / απασχολησιμότητας θα μοιραστούν συμβουλές και οδηγίες σχετικά με συνεντεύξεις, τοποθετήσεις, επικοινωνία με πιθανούς εργοδότες και μεταπτυχιακές σπουδές.

Οι παραπάνω ενότητες είναι εκείνες που μελετώνται από τους μαθητές μας ή προτείνονται νέες. Οι δομές και οι ενότητες του προγράμματος μπορούν να αλλάξουν ως μέρος των διαδικασιών βελτίωσης του προγράμματος σπουδών και αναθεώρησης. Εάν μια συγκεκριμένη ενότητα είναι σημαντική για εσάς, συζητήστε το με το μάθημα.

Πώς θα μάθετε

Συνεργαζόμενοι με την ομάδα μας από έμπειρους ακαδημαϊκούς και τεχνικούς ομίλους, θα συνεργαστείτε με συναδέλφους και φοιτητές από διαφορετικά μαθήματα, θα μάθετε από καθηγητές του κλάδου, θα αναλάβετε ζωντανά έργα με μάρκες και θα αναπτύξετε τη δική σας πρακτική σε ένα βιομηχανικό πρότυπο. Η τακτική μάθηση έρχεται μέσω μαθημάτων, ένα προς ένα και σε ομάδες, διαλέξεις, σεμινάρια, εργαστήρια και τεχνικές επιδείξεις. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να σπουδάσετε στο εξωτερικό για ένα διάστημα μέσω των συνεργασιών Erasmus + και Study Abroad.

Μέθοδοι αξιολόγησης

 • Συνεχής αξιολόγηση οπτικών, λεκτικών και γραπτών εργασιών.
 • Διατριβή τελικού έτους και δύο εκθέσεις τελικού έτους.

Προσωπικό

Εκτός από την εργασία για εμβληματικούς σχεδιαστές όπως ο Alexander McQueen, οι καθηγητές μας και το προσωπικό υποστήριξης παρέχουν λεπτομερείς γνώσεις σε τομείς όπως το στυλ της υποκουλτούρας, η επιχειρηματική επιχειρηματικότητα, η ηθική, η βιωσιμότητα και η λειτουργία των δικών τους ετικετών.

Ορισμένα μέλη του προσωπικού διδάσκουν μόνο σε συγκεκριμένες ενότητες και το μάθημά σας μπορεί να μην περιλαμβάνει κάθε μέλος.

Εγκαταστάσεις

 • Τραπέζια κοπής.
 • Βάσεις τοποθέτησης.
 • Βιομηχανικές επίπεδες μηχανές.
 • Ψηφιακές λύσεις σχεδιασμού όπως clo3D, Gerber και Adobe.
 • Ψηφιακός και παραδοσιακός εξοπλισμός εκτύπωσης.
 • Εξοπλισμός κοπής με λέιζερ.
 • Εξοπλισμός μαγνητοσκόπησης πυριτίου.
 • Μηχανήματα κατασκευής υπερήχων.
 • Βιομηχανικά overlockers.
 • Μηχανές ραψίματος τυφλών.
 • Πλεκτομηχανές.
 • Εγκαταστάσεις δημοσίευσης / παραγωγής χαρτοφυλακίου.
 • Διαδικτυακή πρόσβαση σε WGSN και LS: N Global.

Πώς να εφαρμόσει

Εφαρμογή μέσω UCAS

Είστε έτοιμοι να λάβετε μέρος; Εάν υποβάλλετε αίτηση μέσω του UCAS Apply and Track, θα πρέπει να αναφέρετε τους κωδικούς του πανεπιστημίου και των μαθημάτων παρακάτω.

 • Κωδικός Πανεπιστημίου: F33
 • Κωδικός μαθήματος: W232

Υποβάλλετε αίτηση ως διεθνής φοιτητής;

Οι διεθνείς φοιτητές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για ένα μάθημα μέσω του UCAS, μέσω ενός πράκτορα ή απευθείας με το πανεπιστήμιο.

Προυποθέσεις εισόδου

Εξετάζουμε όλες τις εφαρμογές με δική τους ατομική αξία και δυνατότητα. Καλούμε όλους τους υποψηφίους σε μια ημέρα συνέντευξης ή ακρόασης για να τους δώσουμε την ευκαιρία να το δείξουν μαζί με αυτό που τους εμπνέει και τους παρακινεί στον τομέα τους. Οι υποψήφιοι θα μπορούν επίσης να δείξουν το χαρτοφυλάκιό τους ή να δώσουν μια απόδοση ανάλογα με το μάθημα. Χαιρετίζουμε εφαρμογές από όλα τα θέματα, είτε έχετε ειδικευτεί στο STEM, τις τέχνες ή τις ανθρωπιστικές επιστήμες.

Ως οδηγός, η τυπική προσφορά μας σε προπτυχιακό επίπεδο είναι 104 - 120 βαθμοί τιμολογίου UCAS, κυρίως από προσόντα επιπέδου 3 όπως, αλλά δεν περιορίζονται σε αυτά, επίπεδα A, BTEC Extended Diploma ή Foundation Diploma.

Απαιτήσεις γλώσσας

Για τους αιτούντες των οποίων η πρώτη γλώσσα είναι η αγγλική, απαιτούμε να έχετε ή να εργάζεστε για την GCSE English Language Grade 4 (C) ή ισοδύναμο.

Εάν η αγγλική δεν είναι η πρώτη σας γλώσσα, θα πρέπει να πληροίτε το ίδιο πρότυπο που είναι ισοδύναμο με το συνολικό σκορ IELTS Academic 6.0, με τουλάχιστον 5,5 στην ανάγνωση, γραφή, ομιλία και ακρόαση. Δεχόμαστε μια σειρά από ισοδυναμίες στη χώρα και εγκεκριμένες δοκιμές.

Εάν χρειάζεστε φοιτητική βίζα Tier 4 για να σπουδάσετε στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα χρειαστεί να λάβετε εγκεκριμένο Secure English Language Test (SELT). Μπορείτε να διαβάσετε τις Απαιτήσεις Αγγλικής Γλώσσας για περισσότερες πληροφορίες.

Προθεσμίες

 • Αιτήσεις ΗΒ / ΕΕ: 15 Ιανουαρίου 2020 (για ισότιμη εκτίμηση)
 • Οι καθυστερημένες αιτήσεις θα ληφθούν υπόψη εάν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.
 • Οι διεθνείς πληρωτές τελών μπορούν να υποβάλουν αίτηση όλο το χρόνο. Συνιστούμε, ωστόσο, να υποβάλλετε αίτηση όσο το δυνατόν νωρίτερα, για να κάνετε χρόνο για βίζα και ταξιδιωτικές ρυθμίσεις.

Δίδακτρα 2020-21

 • 9.250 £ - πλήρες ωράριο ΗΒ / ΕΕ
 • 16.000 £ - διεθνές πλήρους απασχόλησης

Τα δίδακτρα καθορίζονται ετησίως και υπόκεινται σε έλεγχο κάθε χρόνο. Το Πανεπιστήμιο μπορεί, ως εκ τούτου, να αυξήσει τα δίδακτρα κατά το δεύτερο ή τα επόμενα έτη ενός μαθήματος, σύμφωνα με τον πληθωρισμό και / ή το μέγιστο επιτρεπόμενο από το νόμο ή την κυβερνητική πολιτική. Οι μαθητές θα ειδοποιηθούν για τυχόν αλλαγές το συντομότερο δυνατό.

Τελευταία ενημέρωση May 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... περαιτέρω

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Διαβάστε Λιγότερα
Φάλμουθ , Penryn + 1 Περισσότερα Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη