BA (Hons) στην εγκληματολογία και την ποινική δικαιοσύνη

Γενικά

Περιγραφή προγράμματος

Έχετε ερωτικό μυαλό; Ενδιαφέρεστε για το γιατί οι άνθρωποι διαπράττουν εγκλήματα ή γίνονται θύματα εγκλημάτων; Εάν ναι, τότε αυτό το μάθημα θα μπορούσε να είναι για εσάς. Ανακαλύψτε τις πολιτικές, προσωπικές και κοινωνικές πτυχές του εγκλήματος με πτυχίο στην Εγκληματολογία και την Ποινική Δικαιοσύνη.

Το μάθημα πηγαίνει λίγο παραπάνω, συμπεριλαμβάνοντας την ποινική δικαιοσύνη και εξετάζοντας πώς οι δράστες και τα θύματα αντιμετωπίζονται από το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης. Το θέμα εξελίσσεται ταχέως καθώς οι νέοι τομείς μελέτης ανοίγουν για εγκληματολογική έρευνα. Θα διερευνήσετε θέματα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ορίζεται και διαχειρίζεται η εγκληματικότητα στην κοινωνία μας και θα έχετε την ευκαιρία να εξειδικεύσετε ώστε να μπορείτε να προσαρμόσετε το πτυχίο σας ανάλογα με την πορεία της σταδιοδρομίας που σας ενδιαφέρει, π.χ. αστυνόμευση, φυλακή ή κοινωνική εργασία.

Το μάθημα ασχολείται με το διαδεδομένο και αυξανόμενο ενδιαφέρον για εγκληματικότητα που εμφανίζεται σε όλη τη σύγχρονη κοινωνία και ανταποκρίνεται στην συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση από κυβερνητικούς οργανισμούς και άλλους εργοδότες, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, για αποφοίτους στην Εγκληματολογία και την Ποινική Δικαιοσύνη. Προσφέρει εξειδικευμένες πτυχές μελέτης για όσους επιθυμούν να ασκήσουν σταδιοδρομία στην αστυνόμευση, στη φυλακή, να συνεργάζονται με θύματα / επιζώντες διαπροσωπικής βίας, να συνεργάζονται με νέους παραβάτες, να συνεργάζονται με χρήστες ναρκωτικών και να συνεργάζονται με μη κυβερνητικές οργανώσεις σε καταστάσεις σύγκρουσης και με θύματα / επιζώντες της εμπορίας ανθρώπων.

Το μάθημα προσελκύει σπουδαστές με προσωπικό ενδιαφέρον για το θέμα, οι οποίοι συχνά εξετάζουν μια σταδιοδρομία στο σύστημα ποινικής δικαιοσύνης ή οργανώσεις που σχετίζονται με την ποινική δικαιοσύνη και την υποστήριξη θυμάτων / επιζώντων. Προσφέρει μια προκλητική και αυστηρή εξέταση της φύσης του πώς αντιλαμβάνεται, καθορίζει και διαχειρίζεται το έγκλημα στη σύγχρονη κοινωνία. Θα αναπτύξετε μια κριτική στάση μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα σπουδών που θα αποτελέσει μια εξαιρετική εξερεύνηση αυτού του θέματος μέσω ενός ισορροπημένου συνδυασμού υποχρεωτικών και προαιρετικών ενοτήτων που διδάσκονται από ειδικούς σε αυτούς τους τομείς.

Πού θα πάρετε το μάθημα;

Οι απόφοιτοι ακολουθούν σταδιοδρομία σε τομείς όπως η αστυνομία, η υπηρεσία δοκιμαστικής υπηρεσίας, οι φυλακές και τα υποκαταστήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως η Υπηρεσία Συνόρων και η Κοινωνική Εγκληματολογία του Ποινικού Δικαστηρίου. Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να εξετάσουν το έργο της ανάπτυξης της κοινότητας, τη διοίκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την καθοδήγηση των ενηλίκων με πρώην παραβάτες. Η αμειβόμενη απασχόληση στον τομέα της εθελοντικής εργασίας είναι ένας όλο και πιο σημαντικός τομέας με θέσεις υποστήριξης των θυμάτων και καταφύγια των γυναικών κλπ. Οι πτυχιούχοι έχουν προσχωρήσει στην Υπηρεσία Συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, την Αστυνομία του Μάντσεστερ, τις τοπικές φυλακές, τα ναρκωτικά, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις ομάδες νεαρών παραβατών.

Η Νομική Σχολή Lancashire εργάζεται για να σας υποστηρίξει για την επίτευξη καλύτερων αποτελεσμάτων στην απασχόληση. Στο πλαίσιο κάθε προγράμματος σπουδών, υπάρχουν ενσωματωμένες δεξιότητες απασχολησιμότητας σε διάφορες ενότητες για την ενίσχυση και προώθηση των δεξιοτήτων απασχόλησης και των αποφοίτων.

Η Σχολή έχει αναπτύξει την απασχολησιμότητα και τους κοινοτικούς δεσμούς εντός της Βορειοδυτικής Αγγλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου στο σύνολό της. Αυτό εξασφαλίζει ότι έχετε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με εργοδότες, κοινοτικές ομάδες, επαγγελματίες και επαγγελματίες από πρωτοποριακές οργανώσεις για να αναπτύξετε το ακαδημαϊκό τους χαρτοφυλάκιο και το Pathway στον κόσμο της εργασίας. Παρέχουμε την ευκαιρία να συναντηθούμε, να επικοινωνήσουμε και να συνεργαστούμε με ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών συνεργατών, από πολυτομεακά περιβάλλοντα, τα οποία μπορούν να προσφέρουν από πρώτο χέρι εμπειρία και γνώση των βασικών δεξιοτήτων που απαιτούνται για να είναι επιτυχείς στον προορισμό σας σταδιοδρομίας.

Η απασχολησιμότητα και η επαγγελματική εξέλιξη υποστηρίζονται πλήρως στο σύνολο του προγράμματος και υπάρχουν ευκαιρίες για την εκμάθηση μιας γλώσσας μέσω του Worldwise, προκειμένου να υποστηριχθεί η διεθνής διάσταση του προγράμματος και οι διεθνείς ευκαιρίες σταδιοδρομίας. Υπάρχουν ευκαιρίες για εθνική και διεθνή τοποθέτηση μέσω της Lanchashire Law School και του βραβευμένου Κέντρου Εθελοντισμού και Κοινοτικής Ηγεσίας.

Το Πρόγραμμα Ανταλλαγής Μελέτης στο Εξωτερικό σας παρέχει την συναρπαστική ευκαιρία να γνωρίσετε μια εντελώς νέα προοπτική στην Εγκληματολογία και την Ποινική Δικαιοσύνη, δαπανώντας το ήμισυ ή το σύνολο του δεύτερου σας έτους σε άλλο Πανεπιστήμιο με παρόμοιο πρόγραμμα σπουδών

Προυποθέσεις εισόδου

Η τυπική προσφορά μας είναι 104 - 112 σημεία UCAS. Διαχειριζόμαστε μια ευέλικτη πολιτική αποδοχής και αντιμετωπίζουμε τον καθένα ως άτομο. Αυτό σημαίνει ότι θα λάβουμε υπόψη τα εκπαιδευτικά σας επιτεύγματα και τους προβλεπόμενους βαθμούς (όπου ισχύει) μαζί με την αίτησή σας στο σύνολό της, συμπεριλαμβανομένης της επαγγελματικής εμπειρίας και της προσωπικής δήλωσης.

Γενικές Μελέτες αποδεκτές.

 • BTEC Διευρυμένο Δίπλωμα: Διακρίσεις, Αξία, Αξία
 • BTEC Διπλωμα: Διακριση * Διακριση - Διακριση * Διακριση *
 • Έλεγχος πρόσβασης: με σημεία UCAS 106 - 112
 • Διεθνές Απολυτήριο: Δίπλωμα Πτυχίου με σημεία 104 - 112 UCAS από Θέματα Υψηλού Επιπέδου
 • IELTS: 6,0 χωρίς βαθμολογία μικρότερη από 5,5
 • GCSE: 5 στον βαθμό C / 4 συμπεριλαμβανομένων των μαθηματικών

Επισκόπηση μαθημάτων

Έτος 1

Υποχρεωτικός

 • CJ1010 Εγκλημα και Δικαιοσύνη στην Κοινωνία
 • CJ1011 Ηθική και ποινική δικαιοσύνη
 • CJ1012 Βασικές προσεγγίσεις στην εγκληματολογία: κοινωνικο-πολιτιστικές προοπτικές
 • CJ1013 Ποινική δικαιοσύνη σε δράση
Έτος 2

Υποχρεωτικός

 • CJ2030 Θεωρία και μέθοδοι έρευνας στην εγκληματολογία
 • CJ2031 Κατανόηση αστυνόμευσης και ασφάλειας
 • CJ2032 Προοπτικές για τις φυλακές και την κοινωνία
 • CJ2033 Δικαιοσύνη των Νέων
Έτος 3

Υποχρεωτικός

 • CJ3003 Διατριβή
 • CJ3004 Διαφορετικότητα, Διακρίσεις και Δικαιοσύνη στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επιλογές: επιλέξτε ΔΥΟ

 • CJ3001 Προοπτικές για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο
 • CJ3002 Εγκλήματα του ισχυρού
 • CJ3005 Φυλετική βία, εγκληματικότητα και δικαιοσύνη
 • CJ3006 Εμπορία Ευάλωτων Προσώπων

Εργασία στην εταιρική σχέση

Έχουμε αναπτύξει και καλλιεργούσε συνεργασίες εργασίας σε πολλά επαγγελματικά περιβάλλοντα όπως η Εθνική Υπηρεσία Υγείας, το Καταστατικό της Lancashire, οι Επιχειρήσεις Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, οι Ένοπλες Υπηρεσίες, το Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης, οι πολυκομματικές κοινότητες, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι παροχείς του τρίτου τομέα, τη δευτεροβάθμια και τη συμπληρωματική εκπαίδευση, τα τοπικά συμβούλια, τις κοινωνικές υπηρεσίες, το Trust Probation Trust και την ισότητα και ποικιλομορφία.

Περιβάλλον μάθησης και αξιολόγηση

Οι ενότητες παρέχονται με διάφορες μεθόδους από παραδοσιακές μαζικές ομαδικές διαλέξεις σε μικρότερες πιο άτυπες συνεδρίες με περιστασιακή χρήση οπτικοακουστικού υλικού που αναλύεται σε μικρές ομάδες όπου χρειάζεται. Οι διαλέξεις υποστηρίζονται από μικρότερες ομάδες σεμιναρίων-εργαστηρίων όπου οι μαθητές μπορούν να συζητήσουν θέματα που προκύπτουν από το πρόγραμμα διαλέξεων. Οι σπουδαστές καλούνται να αναλάβουν ατομική και μερικές φορές ομαδική ανάγνωση και προετοιμασία για σεμινάρια και εργαστήρια

Το προσωπικό είναι εξειδικευμένο σε συγκεκριμένους τομείς της ακαδημαϊκής μελέτης, ενεργούς ερευνητές και συγγραφείς και συμμετέχει σε εθνικές αξιολογήσεις της έρευνας και σε συζητήσεις και συζητήσεις στον πολιτικό και δημόσιο τομέα.

Θα επωφεληθείτε από τα συνέδρια που διοργανώνονται από φοιτητές και από τους επισκέπτες που επισκέπτονται ομιλητές από διάφορους τομείς, όπως το Καταστατικό της Lancashire, οι Υπηρεσίες Ενόπλων Δυνάμεων, το Σύστημα Ποινικής Δικαιοσύνης, οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Υπηρεσιών, οι Υπηρεσίες Δικαστών και Crown Court και η Cumbria

Η αξιολόγηση γίνεται με μια ποικιλία μεθόδων από τα δοκίμια και τις αναθέσεις σε δοκιμές στο τέλος της ενότητας. Συνολικά υπάρχουν περισσότερα δοκίμια, αναθέσεις και έργα απ 'ό, τι οι εξετάσεις, με ορισμένες ενότητες που χρησιμοποιούν το 100% των μαθημάτων.

CJAM

Οι φοιτητές του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού νόμου του τελικού έτους έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην ετήσια εκδήλωση απασχολησιμότητας cJAM. Το cJAM κλονίζει την παραδοσιακή μορφή της καριέρας και δίνει στους φοιτητές της UCLan πρόσωπο με πρόσωπο με 30 επιτυχείς επαγγελματίες του κλάδου, όλοι οι οποίοι έχουν έρθει στην εκδήλωση με την προσφορά πολύτιμων ευκαιριών επαγγελματικής τοποθέτησης. Η μορφή συμβάντος cJAM αποτελείται από τέσσερα βασικά στοιχεία:

 • Οι μαθητές ακούνε από τους κύριους ομιλητές της βιομηχανίας που μοιράζονται το προσωπικό ταξίδι σταδιοδρομίας τους και πώς φτάνουν εκεί που είναι τώρα.
 • Η βιομηχανία Q
 • Άτυπες ευκαιρίες δικτύωσης κατά τη διάρκεια των διακοπών και του μεσημεριανού γεύματος.
 • Το βασικό στοιχείο του cJAM είναι η γιγαντιαία σύνοδος τακτοποίησης ταχύτητας. Οι φοιτητές έχουν οκτώ λεπτά του ενός-προς-έναν χρόνο να αγωνιστούν σε επιλεγμένους επισκέπτες της βιομηχανίας για να προσπαθήσουν να κερδίσουν μια τοποθέτηση. Οι σπουδαστές μπορούν να επιλέξουν να τοποθετήσουν μια ιδέα, τους λόγους για τους οποίους επιθυμούν μια τοποθέτηση με τη συγκεκριμένη δικηγορική εταιρεία ή για να επιδείξουν τον ενθουσιασμό, τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους. Αμέσως μετά τη συνάντηση, οι τοποθετήσεις αποφασίζονται και η εκδήλωση κλείνει με όλους τους νικητές φοιτητές που παρουσιάζονται με τα βραβεία τοποθετήσεών τους.

Σύνδεσμοι βιομηχανίας

Το σχολείο έχει αναπτύξει και καλλιεργήσει συνεργασίες εργασίας σε πολλά επαγγελματικά περιβάλλοντα, όπως το Καταστατικό της Lancashire, το Cumbria

Ευκαιρίες στο μάθημα

Οι απόφοιτοι ακολουθούν σταδιοδρομία σε τομείς όπως η αστυνομία, η υπηρεσία δοκιμαστικής υπηρεσίας, οι φυλακές και τα υποκαταστήματα του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως η Υπηρεσία Συνόρων και η Κοινωνική Εγκληματολογία του Ποινικού Δικαστηρίου. Οι σπουδαστές μπορούν επίσης να εξετάσουν το έργο της ανάπτυξης της κοινότητας, τη διοίκηση της τοπικής αυτοδιοίκησης και την καθοδήγηση των ενηλίκων με πρώην παραβάτες. Η αμειβόμενη απασχόληση στον τομέα της εθελοντικής εργασίας είναι ένας όλο και πιο σημαντικός τομέας με θέσεις υποστήριξης θυμάτων και καταφύγια γυναικών κλπ.

Οι απόφοιτοι έχουν προσχωρήσει στην Υπηρεσία Συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου, την Αστυνομία του Μάντσεστερ Μάντσεστερ (GMP), τις τοπικές φυλακές, τα ναρκωτικά, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις ομάδες νεαρών παραβατών. Τα δύο τρίτα των μαθητών μας θα παρακολουθήσουν σταδιοδρομίες που σχετίζονται με το πτυχίο τους.

Ορισμένοι πρόσφατοι πτυχιούχοι της Εγκληματολογίας έχουν επίσης παρακολουθήσει σπουδές Μ.Α. από ερευνητικά ή περαιτέρω ερευνητικά προγράμματα (MPhil / PhD).

Το 2018, πραγματοποιήθηκαν τέσσερις εκδηλώσεις cJAM και απονεμήθηκαν 320 τοποθετήσεις. Όλα αυτά έδωσαν τη δυνατότητα στους μαθητές μας να δημιουργήσουν αξιόπιστους δεσμούς σύμφωνα με τις προσδοκίες σταδιοδρομίας τους. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το cJAM: Νόμος, δείτε το βίντεο και διαβάστε το δελτίο τύπου.

Τελευταία ενημέρωση Μάρτ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff in ... περαιτέρω

Lancashire Law School is proud of its national and international reputation, offering a range of law and criminology courses at both undergraduate and postgraduate level. Our highly qualified staff include internationally renowned research experts, award winning teachers and legal professionals with extensive practical experience. Διαβάστε Λιγότερα

Ask a Question

Άλλη