B.Sc. Διαχείριση αθλητισμού & εκδηλώσεων - Διαχείριση ποδοσφαίρου (Ειδίκευση)

Γενικά

3 διαθέσιμες θέσεις

Περιγραφή προγράμματος

Μάθετε από τους επαγγελματίες του ποδοσφαίρου

Στη Γερμανία, το ποδόσφαιρο είναι και θα είναι πάντα η κινητήρια δύναμη για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Κατά τη σεζόν 2016/17, περισσότερα από 54.000 άτομα απασχολούνταν απευθείας από ή είχαν συνάψει συμβόλαια με άδεια (πηγή: Έκθεση Bundesliga 2018) και ο αριθμός αυξάνεται. Μια πρόσφατη μελέτη από τον σύμβουλο διαχείρισης McKinsey υπολόγισε την αξία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στα 7,9 δισεκατομμύρια ευρώ - περίπου η ίδια με τη χημική βιομηχανία.

Αυτό οδήγησε στην ανάγκη περαιτέρω επαγγελματικοποίησης των εμπλεκόμενων φορέων και του εργατικού δυναμικού. Αυτό δεν ισχύει μόνο για το 1ο και το 2ο τμήμα της Bundesliga, αλλά και για τα χαμηλότερα πρωταθλήματα, ενώσεις, πρακτορεία μάρκετινγκ, χορηγοί και πάροχοι υπηρεσιών. Η ζήτηση για επαγγελματίες με εξειδικευμένη κατάρτιση για την ποδοσφαιρική βιομηχανία αυξάνεται.

Με την ειδικότητά του στη διαχείριση ποδοσφαίρου (ως μέρος του προγράμματος σπουδών Sport & Event Management ), το University of Applied Sciences Europe δημιούργησε το τέλειο θεμέλιο για την προετοιμασία των μαθητών να εισέλθουν στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Γεγονότα

 • Πρόγραμμα σπουδών: Διοίκηση ποδοσφαίρου (εξειδίκευση)
 • Πανεπιστημιούπολη: Βερολίνο, Αμβούργο και Iserlohn
 • Γλώσσα:
  • Αγγλικά (Βερολίνο)
  • Γερμανικά (Βερολίνο, Αμβούργο, Iserlohn)
 • Ημερομηνία έναρξης προγράμματος:
 • Χειμερινό εξάμηνο: Σεπτέμβριος
 • Θερινό εξάμηνο: Μάρτιος
 • Δίδακτρα:
 • Αιτούντες από την ΕΕ και από τρίτες χώρες: 95 € μηνιαίως (πέραν των τελών του προγράμματος σπουδών)

Περιεχόμενο ειδικότητας

Ως καθηγητές και διευθυντές προγραμμάτων για την εξειδίκευση αυτή στο University of Applied Sciences Europe , ο Stefan Chatrath και ο Michael Welling φέρνουν τόσο πανεπιστημιακές όσο και πρακτικές γνώσεις στο πανεπιστήμιο μας, καθώς και πρόσβαση σε ένα αποκλειστικό επιχειρηματικό δίκτυο ποδοσφαίρου.

Επιπλέον, οι συνεργασίες και στις τρεις πανεπιστημιουπόλεις μας επιτρέπουν να αντλήσουμε από πολλούς άλλους καθηγητές από τον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Σε πρόσφατα εξάμηνα, συνεργαστήκαμε με πολυάριθμους οργανισμούς σε έργα, συνεργασίες και εκπαιδευτικές συμβουλές από επαγγελματίες, όπως Hamburger SV, FC St. Pauli, Hertha BSC Βερολίνο, Union Berlin, Borussia Dortmund, Schalke 04, VfL Bochum 1848, MSV Duisburg, Το Rot-Weiss Essen, ο Σύνδεσμος ποδοσφαίρου του Βερολίνου και τα γραφεία αθλητικών δικαιωμάτων Sportfive και U! Αθλητισμός.

Τα δύο πρώτα εξάμηνα επικεντρώνονται στο Soccer as Sport και το Soccer ως Business. Οι διαλέξεις διερευνούν τις βασικές αρχές της διαχείρισης ποδοσφαίρου. Πώς, για παράδειγμα, οργανώνεται ένα γερμανικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο; Τι ρόλο παίζει η FIFA στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο;

Το 5ο και 6ο εξάμηνο επικεντρώνονται στο μάρκετινγκ ποδοσφαίρου. Ποια ειδικά χαρακτηριστικά πρέπει να ληφθούν υπόψη στο μάρκετινγκ ποδοσφαίρου; Πώς μπορώ να διαχειριστώ ένα εμπορικό σήμα όπως το Borussia Dortmund; Ποιο ρόλο παίζουν οι οπαδοί και ο ανεμιστήρας; Πώς αντιμετωπίζω τους χορηγούς; Οι καθηγητές μας από την ποδοσφαιρική βιομηχανία θα δώσουν απαντήσεις σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα.

Εκτός από τα θεωρητικά θεμέλια που παρέχονται στις διαλέξεις, τα ταξίδια μελέτης και οι περιπτωσιολογικές μελέτες αποτελούν ουσιαστικό μέρος αυτής της εξειδίκευσης. Οι μαθητές μας πρέπει όχι μόνο να μαθαίνουν από τους επαγγελματίες αλλά και να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους στην πράξη. Ο καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό είναι επί τόπου σε στάδια, κλαμπ και πρακτορεία.

Μελέτες και πρακτική εμπειρία

Χάρη στα μοναδικά δίκτυα των διευθυντών προγραμμάτων μας και των άλλων καθηγητών, είμαστε σε θέση να προσφέρουμε συναρπαστικά ταξίδια και έργα που προσφέρουν στους μαθητές μας την καλύτερη προετοιμασία για επαγγελματική σταδιοδρομία στην επιχείρηση ποδοσφαίρου. Στο Αμβούργο, οι περιηγήσεις στα γήπεδα του Hamburger SV και FC St. Pauli συνδυάστηκαν με τις επόμενες παρουσιάσεις έργων σε διευθυντές. οι ποδοσφαιριστές μας έλαβαν έπειτα σχόλια απευθείας από τους διαχειριστές του συλλόγου.

Στο Iserlohn, οι μαθητές μας μπόρεσαν να μάθουν απευθείας από τους επαγγελματίες της FC Schalke 04 ή της Rot-Weiss Essen, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να δημιουργήσουν επαφές στον κλάδο γρήγορα και εύκολα.

Στο Βερολίνο, μερικοί από τους μαθητές μας συμμετείχαν στην οργάνωση του τελικού του Champions League στο Ολυμπιακό Στάδιο 2015, επιτρέποντάς τους να διαδραματίσουν μέρος στο συντονισμό ενός από τους μεγαλύτερους αθλητικούς αγώνες στον κόσμο.

Αθλητική εκδήλωση: 90 4 - Der RevierSport-Talk

Από το χειμερινό εξάμηνο του 2014, η πανεπιστημιούπολη Iserlohn φιλοξένησε την εκδήλωση συζήτησης '90 4 - Der RevierSport-Talk '. Τέσσερις επισκέπτες απαντούν σε ερωτήσεις του παρουσιαστή σχετικά με τα τελευταία θέματα από τον κόσμο του αθλητισμού. Σε συνεργασία με το περιοδικό ποδοσφαίρου RevierSport, μπορέσαμε να καλωσορίσουμε γνωστούς επαγγελματίες του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου στο University of Applied Sciences Europe για δύο εκδηλώσεις. Μέχρι στιγμής, οι φιλοξενούμενοί μας έχουν συμπεριλάβει τον πρώην γερμανό ποδοσφαιριστή Jens Nowotny, επικεφαλής της New Media στη Μπορούσια Ντόρτμουντ, τον David Görges και τον διευθυντή της διοίκησης μάρκας στο FC Schalke 04, Björn Endter.

Τελευταία ενημέρωση Αύγ. 2020

Σχετικά με τη Σχολή

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... περαιτέρω

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Διαβάστε Λιγότερα
Βερολίνο , Iserlohn , Αμβούργο + 2 Περισσότερα Λιγότερα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη