Bachelor of Science στην επιστήμη των τροφίμων
United Arab Emirates University - Undergraduate Programs
Πληροφορία κλειδί
Τοποθεσία πανεπιστημιούπολης
Al Ain, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Γλώσσες
Αγγλικά
Μορφή μελέτης
Στην Πανεπιστημιούπολη
Διάρκεια
4 χρόνια
Βήμα
Πλήρης απασχόληση
Δίδακτρα
AED 2.500 / per credit *
Προθεσμία εφαρμογής
Ζητήστε πληροφορίες
Πρωιμότερη ημερομηνία έναρξης
Ζητήστε πληροφορίες
* ανά ώρα πίστωσης
Εισαγωγή
Η Επιστήμη των Τροφίμων ασχολείται με την εφαρμογή της επιστήμης και της τεχνολογίας στην παραγωγή, παραγωγή, επεξεργασία, συσκευασία και διανομή ασφαλών και υψηλής ποιότητας θρεπτικών τροφίμων. Το πρόγραμμα Bachelor Science Science είναι διαπιστευμένο από το Ινστιτούτο Τεχνολόγων Τροφίμων (IFT), ΗΠΑ. Οι σπουδαστές που συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα θα παρακολουθήσουν επαγγελματική κατάρτιση σε πέντε βασικούς κλάδους της Επιστήμης Τροφίμων: Χημεία και Ανάλυση Τροφίμων, Ασφάλεια & Μικροβιολογία Τροφίμων, Επεξεργασία & Μηχανική Τροφίμων, Εφαρμοσμένη Επιστήμη Τροφίμων και Δεξιότητες Επιτυχίας. Οι απόφοιτοι του προγράμματος είναι σε θέση να πραγματοποιούν φυσικοχημικές αναλύσεις των τροφίμων, να περιγράφουν τα χαρακτηριστικά ποιότητας και ασφάλειας και να εφαρμόζουν διαφορετικές τεχνολογίες επεξεργασίας για να παράγουν και να εξασφαλίζουν ασφαλή και υψηλής ποιότητας τρόφιμα.
Στόχοι του προγράμματος
- Να παρέχει στους φοιτητές προηγμένες γνώσεις στην επιστήμη των τροφίμων και τους συναφείς τομείς.
- Να εκπαιδεύσει τους μαθητές να διεξάγουν βασική και εφαρμοσμένη έρευνα που παρέχει θεμελιώδεις και εφαρμοσμένες γνώσεις σχετικά με την επιστήμη των τροφίμων και αντιμετωπίζει τις ανάγκες του επαγγέλματος της τεχνολογίας τροφίμων και των ενδιαφερομένων της βιομηχανίας τροφίμων.
- Να εκπαιδεύσουν τους σπουδαστές ώστε να αποκτήσουν υψηλό επίπεδο ικανοτήτων και ικανοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των πολλαπλών λειτουργιών και επικοινωνιακών δεξιοτήτων.
- Εξοπλίστε τους αποφοίτους με ικανότητες οργάνωσης και ομαδικής εργασίας και σκέψεις ηθικών, κοινωνικών ζητημάτων και σεβασμού της διαφορετικότητας
- Παροχή στους μαθητές καλύτερης κατανόησης του εθνικού και παγκόσμιου τομέα τροφίμων και προετοιμασία τους να εργαστούν με επιτυχία στο ευρύ φάσμα κυβερνητικών και μη κυβερνητικών αρχών ελέγχου τροφίμων και νομοθεσίας και σε βιομηχανικά και εμπορικά περιβάλλοντα στον τομέα των τροφίμων.
- Εξοπλίστε τους μαθητές με ικανότητες στην κριτική σκέψη, τη δια βίου μάθηση και την ηγεσία.
Εκπαιδευτικά αποτελέσματα προγράμματος
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι φοιτητές θα μπορούν:
- Εξηγήστε τις βασικές αρχές της επιστήμης των τροφίμων και το πολυεπιστημονικό πεδίο εφαρμογής της.
- Περιγράψτε τις φυσικές, χημικές και βιολογικές ιδιότητες των τροφίμων και τις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια των τροφίμων και την αισθητική και τη θρεπτική τους ποιότητα.
- Εφαρμόστε αναλυτικές τεχνικές για να χαρακτηρίσετε τη σύνθεση και να προσδιορίσετε τις φυσικές, χημικές και βιολογικές αλλαγές στα τρόφιμα.
- Εξηγήστε τις επιπτώσεις της επεξεργασίας τροφίμων, της μηχανικής, της συντήρησης, της συσκευασίας και της αποθήκευσης στην ασφάλεια και την ποιότητα των τροφίμων.
- Προσδιορίστε τη σημασία των νόμων και των κανονισμών για τα τρόφιμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ποιότητας των τροφίμων.
- Διεξαγωγή εφαρμοσμένης έρευνας και χρήση στατιστικών εργαλείων σε πειραματικό σχεδιασμό και ανάλυση δεδομένων.
- Εφαρμόστε τις αποκτηθείσες γνώσεις σε πραγματικές καταστάσεις σε συστήματα τροφίμων, εξαρτήματα, προϊόντα και διαδικασίες.
- Εφαρμόστε κριτική σκέψη και συνεχή μάθηση σε επαγγελματικά προβλήματα.
- Επικοινωνήστε αποτελεσματικά τόσο σε προφορικές όσο και σε γραπτές μορφές.
- Ανάπτυξη δεξιοτήτων οργάνωσης, ομαδικής εργασίας και ηγεσίας.
- Επιδείξτε επαγγελματικές δεξιότητες και σκέψεις ηθικής, κοινωνικής, ακεραιότητας και σεβασμού της διαφορετικότητας.
- Επιδείξτε την ετοιμότητα για συνεχή αντανακλαστική πρακτική και δια βίου μάθηση σχετικά με τη σταδιοδρομία στην επιστήμη των τροφίμων.