Δημοφιλείς Κατηγορίες

Πτυχία Bachelors, BA, BSc, BBA

Υπάρχουν τρεις τύποι διπλωμάτων που μπορούν να αποκτήσουν οι φοιτητές ενός προγράμματος πτυχίου, και αυτό εξαρτάται από τον τομέα σπουδών τους:

 • Ένα Πτυχίο Επιστημών συνήθως απονέμεται μετά την ολοκλήρωση μαθημάτων σε ειδικεύσεις όπως τα μαθηματικά, η μηχανική, η βιολογία, η χημεία, η φυσική, η πληροφορική, καθώς και η νομική και οι επιχειρήσεις.
 • Ένα Πτυχίο Τεχνών συνδέεται με τις ειδικότητες στις φιλελεύθερες τέχνες, όπως η λογοτεχνία, οι κλασσικές σπουδές, οι γλώσσες, η ιστορία, καθώς επίσης και τις κοινωνικές επιστήμες όπως η ανθρωπολογία, η κοινωνιολογία, τα οικονομικά, η ψυχολογία και οι διεθνείς σχέσεις, για να αναφέρουμε ορισμένα.
 • Ένα Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων συνδέεται με τις ειδικότητες των επιχειρήσεων όπως η λογιστική, τα χρηματοοικονομικά, τα τραπεζικά, ανάμεσα σε όλα τα άλλα.

Η ποικιλία των διαφορετικών Πτυχίων, BA, BSc, BBA μπορεί να είναι συντριπτική - μην αφήσετε να σας σταματήσει! Ξεκινήστε την έρευνά σας ρίχνοντας μια ματιά στα πιο δημοφιλή προγράμματα που αναφέρονται παρακάτω.

Πρόσφατα προστιθέμενα προγράμματα Πτυχίων

Massey University

Πτυχίο Λιανικής και Διοίκησης Επιχειρήσεων

Ιανουάριος 16, 2019
Αυτό το μοναδικό προσόν είναι ο μόνος βαθμός της Νέας Ζηλανδίας που εστιάζεται αποκλειστικά στον τομέα του λιανικού εμπορίου, ο οποίος δημιουργήθηκε ανταποκρινόμενος στη ζήτηση από τους εργοδότες για ειδικευμένους πτυχιούχους με καλές διαχειριστικές δεξιότητες και γνώση της λιανικής βιομηχανίας.… [+] [-]

University of Bradford

BSc (Hons) στην επιχείρηση και τη διαχείριση

Ιανουάριος 16, 2019
Αναπτύξτε τις δεξιότητες που χρειάζεστε για μια διαχειριστική σταδιοδρομία σε οποιοδήποτε τομέα, τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και διεθνώς. Θα οικοδομήσουμε ένα ευρύ θεμέλιο γνώσεων για όλες τις πτυχές της επιχείρησης και της διαχείρισης, εξασφαλίζοντας σας αποφοίτησε ως μια καλά στρογγυλεμένη επαγγελματία με άριστη εμπορική ευαισθητοποίηση.… [+] [-]

Hasan Kalyoncu University

Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων

Ιανουάριος 16, 2019
Το Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων δεσμεύει τους σπουδαστές στη μελέτη του τρόπου με τον οποίο κυβερνώνται οι άνθρωποι - από τις μικρότερες κοινότητες έως το διεθνές σύστημα.

Πανεπιστήμια σε Ελληνική Δημοκρατία

Αλλάξτε τοποθεσία

Αποκτώντας ένα πτυχίο Bachelor

Υπάρχουν πολλοί χρήσιμοι λόγοι και πλεονεκτήματα για τη απόκτηση ενός πτυχίου, μεταξύ άλλων, η βελτίωση του μελλοντικού μισθού σας. Η διάρκεια του προγράμματος και το κόστος διαφέρουν ανάλογα με τις αντίστοιχες σχολές και το πτυχιακού τους πρόγραμμα, καθώς επίσης και η πυκνότητα των μαθημάτων σε κάθε πρόγραμμα. Τα προγράμματα Bachelor συνήθως προσφέρουν δύο βασικούς τύπους πτυχίων: το Πτυχίο Τεχνών και το Πτυχίο Επιστημών.

Περίληψη των Προγραμμάτων Πτυχίου
Οι σπουδαστές που εγγράφονται σε ένα πρόγραμμα πτυχίου Bachelor συνήθως θα περάσουν τα πρώτα δύο έτη μελετώντας βασικά ή θεμελιώδη μαθήματα, μαζί με τα μαθήματα γενικής παιδείας. Το δεύτερο μισό των προγραμμάτων πτυχίου θα εστιάσει στις επιλεγμένες ειδικότητές τους μέσω σχετικών μαθημάτων επιλογής. Οι μεταβλητές του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση ενός προγράμματος πτυχίου περιλαμβάνουν αν είναι ενα κλασσικό τετραετές πρόγραμμα που παρακολουθείται στις αίθουσες διδασκαλίας του πανεπιστημίου, ή αν είναι ένα πλήρως διαδικτυακό πρόγραμμα, κάτι το οποίο μπορεί να μειώσει το χρόνο σε δύο με τρία έτη. Άλλοι παράγοντες περιλαμβάνουν αν ο φοιτητής παρακολουθεί τα μαθήματα σε πλήρη ή μερική βάση. Ενώ οι φοιτητές πλήρους φοίτησης παρακολουθούν συνήθως 12 έως 18 διδακτικές ώρες μαθημάτων ανά εξάμηνο για να διασφαλιστεί η επίτευξη του πτυχίου τους εντός των καθορισμένων τεσσάρων ετών, οι σπουδαστές μερικής φοίτησης μπορεί να χρειαστούν από πέντε έως οκτώ έτη, ανάλογα με το τι επιτρέπει η σχολή. Οι πολυάσχολοι ενήλικες φοιτητές μπορεί να βρουν ότι τα διαδικτυακά προγράμματα πτυχίου είναι πιο ευέλικτα και πιο πρακτικά. Αυτοί οι σπουδαστές χρειάζονται προγράμματα μαθημάτων που θα διευκολύνουν τον τρόπο ζωής τους και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους, αντί της παραδοσιακής διάταξης που απαιτεί από τους σπουδαστές να παρακολουθούν μαθήματα σε καθορισμένες μέρες και ώρες σε συγκεκριμένα μέρη. Τα διαδικτυακά προγράμματα πτυχίου προσφέρουν επίσης άλλες επιλογές επιτάχυνσης, οι οποίες επιτρέπουν στους σπουδαστές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τα πτυχία τους στον μισό περίπου χρόνο από τα παραδοσιακά τετραετή προγράμματα πτυχίου.

Τύποι Πτυχίων: Πτυχίο Τεχνών, Πτυχίο Επιστημών, και Πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων
Οι φοιτητές μπορούν να επιλέξουν από δυο κύριους τύπους πτυχίων: τα προγράμματα Πτυχίων Τεχνών (BA) ή τα προγράμματα Πτυχίων Επιστημών (BSc).

Το Πτυχίο Τεχνών προσφέρει στους φοιτητές τα παρακάτω χαρακτηριστικά για να λάβουν υπόψη:

 • Καταλληλότερο για φοιτητές που επιθυμούν την ευελιξία των φιλελεύθερων τεχνών στις διεπιστημονικές σπουδές, με ένα ευρύ φάσμα επιλογών.
 • Πιο ενδεδειγμένο για φοιτητές που σκοπεύουν να εστιάσουν στις σπουδές λογοτεχνίας, επικοινωνιών και γλώσσας, τις κλασσικές σπουδές ή τις κοινωνικές επιστήμες όπως η ανθρωπολογία, η ψυχολογία, η κοινωνιολογία, τα οικονομικά, και οι διεθνείς σχέσεις.

Το Πτυχίο Επιστημών προσφέρει στους φοιτητές τα παρακάτω χαρακτηριστικά για να λάβουν υπόψη:

 • Καταλληλότερο για φοιτητές που επιθυμούν πιο εντατικές σπουδές για σταδιοδρομίες όπως μηχανικοί, δάσκαλοι, ερευνητές, επιστήμονες, δικηγόροι, και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.
 • Καταλληλότερο για φοιτητές που σκοπεύουν να εστιάσουν στα μαθηματικά, την πληροφορική και τεχνολογία, την μηχανική, ή επιστήμες όπως η βιολογία, η χημεία και η φυσική.

Είτε μέσα στα προγράμματα πτυχίου BA ή BSc, οι φοιτητές μπορούν επίσης να επιλέξουν μια ειδίκευση. Υπάρχουν περίπου δύο ντουζίνες ή και περισσότερα πιθανά πεδία εξειδίκευσης, όμως εδώ είναι οι 10 πιο δημοφιλείς τομείς ειδίκευσης:

Το Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων προσφέρει στους φοιτητές τα παρακάτω χαρακτηριστικά για να λάβουν υπόψη:

 • Καταλληλότερο για φοιτητές στον τομέα των επιχειρήσεων, με ένα ευρύ φάσμα ειδικοτήτων.
 • Πιο ενδεδειγμένο για φοιτητές που σκοπεύουν να εστιάσουν στις επιχειρήσεις, τα οικονομικά, τα χρηματοοικονομικά, τη διοίκηση, την επιχειρηματικότητα, και τις διεθνείς σχέσεις.

Κοινά Μαθήματα Γενικής Εκπαίδευσης
Προτού οι φοιτητές υπεισέλθουν στους τομείς της ειδίκευσής τους, κατά κανόνα θα πρέπει να παρακολουθήσουν ορισμένα βασικά ή θεμελιώδη μαθήματα, αλλιώς γνωστά και ως μαθήματα γενικής εκπαίδευσης, ανάλογα με το τι απαιτεί το συγκεκριμένο ίδρυμα και το αντίστοιχο πρόγραμμα πτυχίου BA, BSc ή BBA. Ορισμένες από τις κατηγορίες εισαγωγικών μαθημάτων γενικής εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τα εξής:

 • Τέχνες και Κλασσικές Σπουδές, συμπεριλαμβανομένης της εκτίμησης τέχνης, της εκτίμησης μουσικής, θεατρολογία, και των κλασσικών σπουδών όπως η γλώσσα και η λογοτεχνία, η φιλοσοφία και η θρησκεία.
 • Συμπεριφορικές και Κοινωνικές Επιστήμες, συμπεριλαμβανομένης της ψυχολογίας και της κοινωνιολογίας.
 • Βιολογία και Φυσικές Επιστήμες.
 • Μελέτη Υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων των βασικών εφαρμογών πληροφορικής και τις τεχνικές διαδικτυακής έρευνας.
 • Γλώσσα κι Επικοινωνίες, συμπεριλαμβανομένης της έκθεσης και ερευνητικής γραφής, της λογοτεχνίας, και των μέσων επικοινωνίας.
 • Ιστορία, μελέτη πολιτισμών, και παγκόσμια ιστορία.
 • Μαθηματικά, συμπεριλαμβανομένων των γενικών και πεπερασμένων μαθηματικών.
 • Φιλοσοφία και σύγχρονα θέματα.
 • Επιχειρήσεις, Οικονομικά και Διοίκηση.

Οφέλη Απόκτησης ενός Πτυχίου
Όταν κάποιος σκέφτεται να προχωρήσει σε ένα πτυχίο, θα πρέπει να λάβει υπόψη το χρόνο, την προσπάθεια και τα χρήματα που θα πρέπει να επενδύσει. Ωστόσο, τα άτομα που αναλογίζονται να πάνε σε μια σχολή - ή να επιστρέψουν σε μια σχολή -θα πρέπει να λάβουν υπόψη τα παρακάτω οφέλη:

 • Πολλοί εργοδότες πλέον θεωρούν το πτυχίο ως υποχρεωτικό για θέσεις εισαγωγικού επιπέδου σε ένα ευρύ φάσμα τομέων και κλάδων.
 • Τα άτομα με πτυχία αυξάνουν τις ευκαιρίες τους για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους και τις προαγωγές, καθώς και αποκτούν ένα πλεονέκτημα στη διαδικασία πρόσληψης σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν πτυχίο πανεπιστημίου.
 • Ορισμένοι τομείς θεωρούνται σε υψηλή ζήτηση και συνεχίζουν να αναπτύσσονται ταχύτερα από το μέσο όρο μεταξύ όλων των κλάδων, σύμφωνα με το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS). Τα άτομα με πτυχία μπορούν να αποκτήσουν ένα πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό σε τομείς όπως η υγειονομική περίθαλψη, η εκπαίδευση, η τεχνολογία, και άλλοι επαγγελματικοί τομείς.
 • Τα άτομα με πτυχία μπορούν να αυξήσουν τη δυναμική του εισοδήματός τους. Για παράδειγμα, αναφερόμενη στους Αμερικανούς σπουδαστές, μια έκθεση του 2012 από το U.S. News University Directory επισήμανε τη σπουδαιότητα της απόκτησης ενός τετραετούς τουλάχιστον πτυχίου, με αυτή τη δήλωση: "Οι Αμερικανοί με ένα τετραετές πτυχίο μπορούν να αναμένουν να δουν τις εβδομαδιαίες απολαβές τους έως και 64% πιο πάνω από τους συναδέλφους τους που δεν έχουν παρακολουθήσει κάποιο κολλέγιο."

Κόστος Επιδίωξης ενός Πτυχίου
Η εκπαίδευση, όπως και τόσα πολλά πράγματα στο σημερινό κόσμο, είναι ακριβή. Το αυξημένο κόστος σπουδών, καθώς και η στέγαση και διατροφή των φοιτητών που μένουν στο πανεπιστήμιο, ή το κόστος μετακίνησης για όσους δε μένουν εκεί, και τα ακριβά διδακτικά βιβλία, συμβάλλουν όλα στο υψηλό κόστος της εκπαίδευσης. Όμως, σε βάθος χρόνου, η επένδυση σε χρόνο, χρήμα και προσπάθεια θα αξίζουν σίγουρα τον κόπο. Ευτυχώς, πολλοί φοιτητές πληρούν τις προϋποθέσεις για κάποιας μορφής φοιτητική οικονομική βοήθεια για να καλύψουν ένα σημαντικό μέρος των εξόδων τους. Ανάλογα με το που ζει ένας φοιτητής, τα φοιτητικά δάνεια ή κάποια άλλη οικονομική βοήθεια θα είναι απαραίτητη

Να Σπουδάσει Κανείς ή Να Μην Σπουδάσει;
Η ιδέα του να χρεωθεί κανείς εξαιτίας ενός σπουδαστικού δανείου και να επενδύσει σε χρήμα, χρόνο, και σε προσπάθεια για τις σπουδές του μπορεί να είναι αποθαρρυντική. Ωστόσο, στη σημερινή εποχή, η ανώτατη εκπαίδευση είναι σχεδόν μια αναγκαιότητα προκειμένου να επιτύχει. Τελικά εναπόκειται στο κάθε άτομο ξεχωριστά να κρίνει εάν αυτός ή αυτή είναι πρόθυμος/η και σε θέση να αναλάβει τη δέσμευση να συνεχίσει ένα πτυχίο σε εναν τομέα ενδιαφέροντος.