University of the South Pacific USP

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ο Πανεπιστήμιο του Νοτίου Ειρηνικού (USP) Είναι ο κορυφαίος πάροχος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή του Ειρηνικού και ένα διεθνές κέντρο αριστείας για τη διδασκαλία, τη διαβούλευση με την έρευνα και την κατάρτιση σε όλες τις πτυχές του πολιτισμού του Ειρηνικού, του περιβάλλοντος και των αναγκών ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Σχετικά με το πανεπιστήμιο

USP - Εισαγωγή

Το Πανεπιστήμιο του Νότιου Ειρηνικού είναι ο πρώτος φορέας ανώτερης εκπαίδευσης για την περιοχή του Ειρηνικού, τοποθετημένο μοναδικά σε μια περιοχή εξαιρετικής σωματικής, κοινωνικής και οικονομικής ποικιλομορφίας.

Ιδρύθηκε το 1968, το USP είναι ένα από τα δύο μόνο πανεπιστήμια του είδους του στον κόσμο. Ανήκουν από κοινού στις κυβερνήσεις των 12 χωρών μελών: Νήσοι Κουκ, Φίτζι, Κιριμπάτι, Νήσοι Μάρσαλ, Ναούρου, Νιούε, Νήσοι Σολομώντα, Τοκελάου, Τόνγκα, Τουβαλού, Βανουάτου και Σαμόα. Το πανεπιστήμιο έχει πανεπιστημιουπόλεις σε όλες τις χώρες μέλη. Η κύρια πανεπιστημιούπολη, Laucala, βρίσκεται στα Φίτζι. Η πανεπιστημιούπολη Alafua στη Σαμόα είναι όπου βρίσκεται η Σχολή Γεωργίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και η Campus Emalus στο Βανουάτου είναι η θέση της Σχολής Νομικών.

Τα ακαδημαϊκά σχολεία, ινστιτούτα και κέντρα του Πανεπιστημίου του Νοτίου Ειρηνικού οργανώνονται σε τρεις σχολές και καθοδηγούνται από τους Deans.

Αυτές είναι: η Σχολή Τεχνών, Δικαίου και Εκπαίδευσης, Τη Σχολή Επιχειρήσεων και Οικονομικών. Και τη Σχολή Επιστημών, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος. Κάθε σχολή αποτελείται από διάφορα σχολεία που προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων και μαθήματα στο προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Το Πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης προγράμματα μέσω εξ αποστάσεως και ευέλικτης εκμάθησης σε μια ποικιλία τρόπων και τεχνολογιών σε όλες τις πανεπιστημιουπόλεις της USP.

Οι προηγμένες τεχνολογίες επικοινωνίας μέσω του USPNet χρησιμοποιούνται για να προσεγγίσουν σπουδαστές εξ αποστάσεως και ευέλικτης μάθησης σε όλες τις τεράστιες εκτάσεις του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ο πολυπολιτισμικός χαρακτήρας του προσωπικού και του φοιτητικού σώματος προσδίδει στον USP έναν εξαιρετικό χαρακτήρα. Είναι ένα ίδρυμα ποιότητας που παράγει τίτλους συγκρίσιμους με εκείνους που απονέμονται από τα πανεπιστήμια της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι απόφοιτοι της USP βρίσκονται σε σημαντικές εκτελεστικές θέσεις σε όλους τους δημόσιους και ιδιωτικούς τομείς σε όλα τα κράτη μέλη και σε πολλές χώρες του κόσμου.

Το Πανεπιστήμιο έχει θέσει υψηλά πρότυπα για την ποιότητα στην έρευνά του. Σημαντικές ερευνητικές δεσμεύσεις περιλαμβάνουν τη διαχείριση των επιχειρήσεων, την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών, τις μελέτες του Ειρηνικού, τις θαλάσσιες σπουδές, τη γεωργία, την επιστήμη και την τεχνολογία.

Η Πανεπιστημιακή Περιοχή

Το Πανεπιστήμιο της περιοχής του Νοτίου Ειρηνικού εξαπλώνεται σε 33 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα ωκεανού, περιοχή μεγαλύτερη από τρεις φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος της Ευρώπης. Αντίθετα, η συνολική μάζα της γης είναι περίπου ίση με την περιοχή της Δανίας. Οι πληθυσμοί ποικίλουν σε μέγεθος από το Τοκέλαου με 1600 άτομα στα Φίτζι με περισσότερους από 800.000. Ο συνολικός πληθυσμός είναι περίπου 1,3 εκατομμύρια.

Οι διεθνείς αεροπορικές εταιρείες που πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ Αυστραλίας, Ιαπωνίας, Κορέας, Νέας Ζηλανδίας και Ηνωμένων Πολιτειών συνδέουν ορισμένες από τις νησιωτικές χώρες. Υπάρχουν επίσης αεροπορικές εταιρείες που εξυπηρετούν την περιοχή. Εντός των χωρών, η ναυσιπλοΐα μεταξύ νησιών χρησιμοποιείται για την πρόσβαση σε μικρότερα νησιά χωρίς αεροπορικές υπηρεσίες.

Λόγω της στρατηγικής θέσης και των εγκαταστάσεων της, η USP προσελκύει εξέχοντες μελετητές και προσωπικό από όλο τον κόσμο.

Πανεπιστήμιο

Η USP διοικείται από το δικό της Συμβούλιο, το οποίο περιλαμβάνει εκπροσώπους των κυβερνήσεων των κρατών μελών, του ακαδημαϊκού προσωπικού, των φοιτητών, των ηγετών της κοινότητας και των επιχειρήσεων, της Γραμματείας του Φόρουμ των Νήσων του Ειρηνικού, της Γραμματείας της Κοινότητας του Ειρηνικού, του Αμερικανικού Συμβουλίου Παιδείας, Και τη Νέα Ζηλανδία.

Η Γερουσία είναι η ακαδημαϊκή αρχή του Πανεπιστημίου, υπεύθυνη για θέματα όπως η διδασκαλία και η έρευνα.

Το Συμβούλιο και η Γερουσία εξυπηρετούνται από επιτροπές που εργάζονται σε τομείς όπως η Χρηματοδότηση, η Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού και ο Ακαδημαϊκός Σχεδιασμός. Άλλες επιτροπές ασχολούνται με ειδικά έργα και την καθημερινή εργασία του Πανεπιστημίου.

Ο τελετουργικός επικεφαλής του Πανεπιστημίου είναι ο Καγκελάριος. Οι Καγκελάριοι της USP προέρχονται από τους ηγέτες των κυβερνήσεων των Πανεπιστημίων και περιλαμβάνουν Πρωθυπουργούς, Προέδρους και Αρχηγούς Κρατών. Ο πρόεδρος του καγκελαρίου είναι πρόεδρος του Συμβουλίου και ο εκτελεστικός επικεφαλής του Πανεπιστημίου είναι ο αντιπρόεδρος. Ο αντιπρόεδρος της καγκελαρίας επικουρείται από δύο αντιπροέδρους και δύο αντιπροέδρους καγκελάριους.

Η Ανώτερη Ομάδα Διαχείρισης είναι υπεύθυνη για την ευημερία της πανεπιστημιακής κοινότητας. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Οικονομικών ασχολείται με τον έλεγχο των πανεπιστημιακών οικονομικών. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής Ανθρώπινο Δυναμικό διαχειρίζεται τον ανθρώπινο δυναμικό του Πανεπιστημίου Συνολικά, η USP απασχολεί πάνω από 1.500 υπαλλήλους.

Το όραμα, η αποστολή και οι αξίες της USP

Όραμα μας

Επίτευξη αριστείας και καινοτομίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη των νησιωτικών χωρών του Ειρηνικού

Η αποστολή μας

 • Να παρέχει στους ανθρώπους του Ειρηνικού μια ολοκληρωμένη σειρά άριστων και σχετικών τριτογενών προσόντων.
 • Να προσφέρει τα πλεονεκτήματα της προηγμένης έρευνας και των εφαρμογών της.
 • Να παρέχουν στις κοινότητες και τις χώρες της περιοχής του Ειρηνικού συναφείς, οικονομικά αποδοτικές και βιώσιμες λύσεις, συμπεριλαμβανομένου του επιχειρηματικού πνεύματος, στις κύριες προκλήσεις τους. και
 • Να αποτελέσει παράδειγμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για τα Νησιά του Ειρηνικού όσον αφορά την ποιότητα, τη διακυβέρνηση, την εφαρμογή της τεχνολογίας και τη συνεργασία με τα εθνικά τριτοβάθμια ιδρύματα.

Οι αξίες μας

 • Δέσμευση και πίστη του προσωπικού και των φοιτητών στο ίδρυμα και την περιοχή.
 • Τα υψηλότερα πρότυπα διακυβέρνησης, ηγεσίας, ακαδημαϊκής ελευθερίας, ακεραιότητας και διαφάνειας.
 • Τα υψηλότερα πρότυπα δημιουργικότητας, καινοτομίας, ομαδικής εργασίας και ευελιξίας στην επιδίωξη της αριστείας.
 • Επενδύσεις στο προσωπικό, ανταμείβοντας την αριστεία του προσωπικού και ενδυνάμωση όλων των ομάδων USP.
 • Ο σεβασμός του διακριτικού χαρακτήρα και της ποικιλομορφίας της κληρονομιάς μας στον Ειρηνικό και της ανάπτυξης, διατήρησης και διάδοσής του.
 • Δέσμευση για περιφερειακή συνεργασία και ολοκλήρωση.
 • Θετικό και χωρίς αποκλεισμούς μάθημα και περιβάλλον διαβίωσης για την αριστεία των σπουδαστών.
 • Υποστήριξη ευέλικτων εκπαιδευομένων σε όλες τις τοποθεσίες για επιτυχία στην εργασία, τη ζωή και την υπηκοότητα.
 • Προστασία και καλλιέργεια του περιβάλλοντος.
 • Ισχυρές σχέσεις για την καθοδήγηση της εμπλοκής με τις εθνικές κυβερνήσεις, τις κοινότητες του Ειρηνικού και τους εταίρους της ανάπτυξης.
 • Η ταπεινότητα στην απόδοση, η μάθηση από τους άλλους, η αξία της εμπιστοσύνης που δόθηκε και η τιμή της γνώσης, των συμφραζομένων και των φιλοδοξιών του Ειρηνικού.

Τελικά, το όραμα και η αποστολή αυτού του Στρατηγικού Σχεδίου θα πραγματοποιηθούν μέσω της συμβολής και των χαρακτηριστικών των αποφοίτων και του προσωπικού της USP. Αυτές είναι οι βασικές κινητήριες δυνάμεις του στρατηγικού σχεδίου.

Τοποθεσίες

Σουβά

Address
The University of the South Pacific

Σουβά, Κεντρική Διεύθυνση, Φίτζι
Ιστότοπος

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Υποβολή ερώτησης

Άλλη