Sabanci University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Με την επιστήμη, την τεχνολογία και τις κοινωνικές δομές να προχωρούν μέρα με τη μέρα, ο κόσμος χρειάζεται πιο εξειδικευμένα άτομα που διαθέτουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ακολουθήσουν μια καριέρα οπουδήποτε στον κόσμο. Έχοντας επίγνωση αυτού του πιεστικού ζητήματος, το 1994 ο Όμιλος Sabancı αποφάσισε να ιδρύσει ένα «παγκόσμιο πανεπιστήμιο» με επικεφαλής το Ίδρυμα Sabancı. Οι σπόροι του Πανεπιστημίου Sabancı, του πιο ολοκληρωμένου προγράμματος κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Sabancı στον τομέα της εκπαίδευσης, σπέρθηκαν το καλοκαίρι του 1995, σε ένα συνέδριο αναζήτησης. Αυτήν τη στιγμή, το πανεπιστήμιο Sabancı είναι το υψηλότερο καταταγμένο τουρκικό πανεπιστήμιο στην κατάταξη του παγκόσμιου πανεπιστημίου και μόνο ένα από τα δύο τουρκικά πανεπιστήμια που κατατάσσεται στα κορυφαία 500.

Η Sabancı Holding είναι μια στρατηγική εταιρεία χαρτοφυλακίου που επικεντρώνεται στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας με το οικοσύστημα του Ομίλου και δίνει προτεραιότητα σε μια κουλτούρα υψηλής απόδοσης. Οι εταιρείες του Ομίλου Sabancı λειτουργούν επί του παρόντος σε 12 χώρες. Ο Όμιλος Sabancı έχει 70 εταιρείες και 60.000 υπαλλήλους. Αυτές οι επιχειρήσεις έχουν συλλογικά συμβάλει επίσης σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας της Τουρκίας. Οι μετοχές της Sabancı Holding, καθώς και οι μετοχές των 11 θυγατρικών της, είναι εισηγμένες στο Borsa Istanbul (BIST) και αποτελούν το 8,1% της συνολικής κεφαλαιοποίησης της τουρκικής αγοράς μετοχών.

Με τη σχολή παγκόσμιας κλάσης, την παγκόσμια κατάταξη εκπαίδευση στα αγγλικά και τα προσιτά δίδακτρα σε σύγκριση με τα πανεπιστήμια με παρόμοια κατάταξη σε όλο τον κόσμο, το SU είναι το μέρος για σπουδές στην Τουρκία. Το πανεπιστήμιο παρέχει επίσης ισχυρές υποτροφίες για φοιτητές όλων των εθνών και όλων των εκπαιδευτικών τομέων, εξασφαλίζοντας μια υψηλής ποιότητας προσβάσιμη εκπαίδευση για όλους. Η SU προσφέρει όλα τα προγράμματα στην πράσινη πανεπιστημιούπολη της στην Τούζλα, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία.

Εκπαίδευση

Το πανεπιστήμιο παρέχει μια διεπιστημονική εκπαίδευση στις τρεις σχολές του με έντεκα προπτυχιακά προγράμματα. Στο SU, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν τις μεγάλες εταιρείες τους μετά το πρώτο ή το δεύτερο ακαδημαϊκό έτος τους. Αυτό επιτρέπει στους μαθητές να αποφασίσουν ποιο πρόγραμμα σπουδών στο πανεπιστήμιο με μεγαλύτερη κατανόηση για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και για τα δικά τους ακαδημαϊκά και επαγγελματικά ενδιαφέροντα και ταλέντα.

Ερευνα

Sabanci University τοποθετείται ως ένα από τα πιο καινοτόμα και ερευνητικά πανεπιστήμια στην Τουρκία. Ως μέρος της φιλοσοφίας του, το πανεπιστήμιο στοχεύει να κατευθύνει τις ερευνητικές του προσπάθειες κυρίως προς την εφαρμοσμένη και στρατηγική έρευνα με στόχο την προώθηση της γνώσης, την υποστήριξη της διδασκαλίας και τη συμβολή στην πρόοδο της κοινότητας. Το πανεπιστήμιο διαθέτει μεγάλο αριθμό εργαστηρίων και ερευνητικών κέντρων, συμπεριλαμβανομένου του πιο προηγμένου Κέντρου Εφαρμογών και Εφαρμογών Νανοτεχνολογίας στην περιοχή. Η SU έχει επίσης το υψηλότερο ερευνητικό εισόδημα ανά μέλος σχολής μεταξύ όλων των τουρκικών πανεπιστημίων.

SU στο Numbers

 • 5000+ μαθητές
 • 1:11 Αναλογία Σχολών / Φοιτητών
 • 12.500+ αποφοίτοι
 • 10% διεθνές φοιτητικό σώμα
 • 96% ποσοστό τοποθέτησης αμέσως μετά την αποφοίτηση
 • 102 εργαστήρια, 8 ερευνητικά κέντρα, 2 φόρουμ
 • 280+ κορυφαίοι συνεργάτες για ανταλλαγές σπουδών παγκοσμίως

Προοπτικές καριέρας

Οι απόφοιτοι του Sabanci University έχουν μεγάλη αξία σε όλους τους τομείς και σε πολλές χώρες, τόσο επαγγελματικά όσο και σε ακαδημαϊκούς. Το 96% των αποφοίτων βρίσκουν απασχόληση εντός ενός έτους από την αποφοίτησή τους. Το 81% των συνολικών αποφοίτων επιδιώκει επαγγελματική σταδιοδρομία σε γνωστές εταιρείες. Η Unilever, η Accenture, η Procter & Gamble, η Ford και η Deloitte & Touche συγκαταλέγονται μεταξύ των εταιρειών στις οποίες εργάστηκαν οι αποφοίτοι μας.

Το δίπλωμα SU είναι επίσης πολύτιμο εάν θέλετε να ακολουθήσετε μια ακαδημαϊκή καριέρα. Τα πανεπιστήμια που οι απόφοιτοί μας επέλεξαν ως προορισμοί για μεταπτυχιακό σχολείο περιλαμβάνουν το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, το Politecnico di Milano, το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης, το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Πανεπιστήμιο Brown, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και το Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης.

Κάθε προπτυχιακός φοιτητής SU πρέπει να κάνει υποχρεωτική πρακτική άσκηση πριν από την αποφοίτησή του. Το Γραφείο Ανάπτυξης Καριέρας και Πρακτικής Άσκησης της SU, το οποίο παρέχει συμβουλευτική σταδιοδρομίας σε φοιτητές, φέρνει επίσης πολλές ευκαιρίες εργασίας και πρακτικής άσκησης σε όλο τον κόσμο για φοιτητές SU και διοργανώνει εκδηλώσεις πρόσληψης στην πανεπιστημιούπολη με γνωστές εταιρείες.

Εγκαταστάσεις στο Πανεπιστήμιο

 • Διαμονή στην πανεπιστημιούπολη με ιδιωτικό μπάνιο
 • Κέντρο Υγείας
 • 24/7 ανοιχτό Κέντρο Πληροφοριών (Βιβλιοθήκη)
 • Πλήρως εξοπλισμένο αθλητικό κέντρο
 • Κέντρο Παραστατικών Τεχνών
 • Τραπεζαρία, καφετέριες και εστιατόρια
 • Αγορά
 • Τράπεζα
 • Κατάστημα καλλυντικών
 • Κομμωτής
 • Κέντρο Υγείας

Τοποθεσίες

Κωνσταντινούπολη

Address
Sabancı University, Orta Mahalle, Üniversite Caddesi
No: 27 Tuzla

34956 Κωνσταντινούπολη, Κωνσταντινούπολη, Τουρκία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη