Chulalongkorn University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

πρώτο ίδρυμα της Ταϊλάνδης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης τέθηκε επίσημα σε λειτουργία Μάρτιο 1917. Η προεργασία και προετοιμασία, όμως, έλαβε χώρα πριν από περισσότερο από έναν αιώνα. Τα παγκόσμια οικονομική, κοινωνική και πολιτική αλλαγή στα τέλη του δέκατου ένατου αιώνα, συνέβαλαν στην απόφαση του Σιάμ να προσαρμοστούν, ώστε να αποφύγει να αποικιστεί από δυτικές δυνάμεις ( "Siam" έγινε "Ταϊλάνδη" για το έτος 1939). Έτσι, ο βασιλιάς Chulalongkorn (Rama V) εισήγαγε μια βασιλική πολιτικής για την ενίσχυση και τη βελτίωση της κυβέρνησης, ώστε η χώρα θα μπορούσε να αντισταθεί με επιτυχία αυτό το κύμα της αποικιοκρατίας. Ένα από τα σημαντικότερα μέρη της πολιτικής αυτής ήταν η βελτίωση της σιαμαίοι εκπαιδευτικό σύστημα να παράγει ικανό προσωπικό να εργαστεί τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Ως αποτέλεσμα, ένα σχολείο ιδρύθηκε το 1871 στο Royal Σελίδες Στρατώνες εντός της ένωσης Grand Palace. Αργότερα, το 1882, ο βασιλιάς Chulalongkorn ανέπτυξε το σχολείο και της έδωσε το όνομα «Suankularb". Κατά το ίδιο έτος, ο βασιλιάς καθιέρωσε επίσης άλλα σχολεία, η Σχολή Ευελπίδων, η Χαρτογραφική Σχολή, η Σχολή Princes και η Σχολή Dhamma Σπουδών.

"... Όλα τα θέματα μας, από το βασιλικό τα παιδιά μας στα χαμηλότερα κοινοί, θα έχουν την ίδια δυνατότητα να σπουδάσουν - είτε πρόκειται για βασιλείς, ευγενείς ή κοινοί ..."

Αυτό το απόσπασμα έδειξε ότι ο βασιλιάς δεν ξέχασε κοινή πολίτες. Είχε μια πολιτική για τη δημιουργία σχολείων σε όλη τη Βρετανία, μαζί με ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επέμεινε ότι «... Εκπαίδευση στη χώρα αυτή είναι η πρώτη προτεραιότητα, η οποία είμαι αποφασισμένος να αναπτύξει ..." Το 1899, ο πρίγκιπας Damrong Rajanupab, ένας νεότερος αδελφός του βασιλιά Chulalongkorn ο οποίος ήταν ο υπουργός Εσωτερικών κατά τη χρονική στιγμή, υπέβαλε πρόταση να ιδρύσει η Υπηρεσία Εκπαίδευσης Σχολή Δημόσιας Διοίκησης με Phraya Wisutsuriyasak (MR Pia Malakul - ο οποίος αργότερα ανέλαβε τον τίτλο του Chao Phraya Phrasadej Surendradhibodi) ως το κύριο. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι μαθητές του σχολείου έπρεπε να εργαστεί ως βασιλική σελίδα εκπαιδευόμενοι στο τρίτο έτος των σπουδών τους πριν την αποφοίτηση, το όνομα του σχολείου άλλαξαν στο Royal Σελίδες Σχολή το 1902. Το Royal Σελίδες Σχολή προχωρήσει σταθερά και παρήγαγε έναν αυξανόμενο αριθμό των αποφοίτων για την κυβέρνηση κάθε χρόνο. Ωστόσο, ο βασιλιάς Vajiravudh (Rama VI) είδα ότι η αρχική πρόθεση του πατέρα του, βασιλιά Chulalongkorn, ήταν να δημιουργήσει ένα ίδρυμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Ενώ, στην αρχή, το πρόγραμμα σπουδών επικεντρώνεται στην κυβέρνηση, με την πάροδο του χρόνου, το πρόγραμμα σπουδών επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει περισσότερους κλάδους για να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες του βασιλείου. Τέτοιες ειδικότητες περιλαμβάνονται δίκαιο, τις διεθνείς σχέσεις, το εμπόριο, τη γεωργία, τη μηχανική, την ιατρική και την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών. Έτσι, ο βασιλιάς διέταξε Vajiravudh ότι το βασιλικό Σελίδες Σχολή γίνει θεσμός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και της έδωσε το όνομα της "Δημόσιας College του βασιλιά Chulalongkorn" στις 1 Ιανουαρίου, 1911.

Η Υπηρεσία Κολέγιο Διοίκησης χρησιμοποιείται στη συνέχεια προχωρά δώρισε από τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, κυβερνητικούς αξιωματούχους και απλούς πολίτες να στήσει ένα άγαλμα του Μεγάλου Βασιλιά Chulalongkorn. Μετά την ολοκλήρωση της άγαλμα, περίπου οκτακόσιες χιλιάδες μπατ παρέμεινε στο Βασιλικό Υπουργείο Οικονομικών. Με ενδιαφέρον το ποσό έτεινε να είναι 982.672 μπατ. Ο βασιλιάς Vajiravudh έδωσε στη συνέχεια το ποσό αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως αρχικό κεφάλαιο του κολεγίου. Επιπλέον, ο ίδιος ευγενικά δώρισε το παλάτι του αδελφού του, στα τέλη του Διαδόχου Vajirunhis, όπως η ιστοσελίδα του κολεγίου και έδωσε ένα μεγάλο οικόπεδο, περίπου 523 στρεμμάτων, δίπλα στο παλάτι στην περιοχή Patumwan, για μελλοντική επέκταση. Αργότερα το Κτίριο Διοίκησης κατασκευάστηκε ως πρώτο κτίριο του κολεγίου.

Μετά την Υπηρεσία Πολιτικής College ήταν σε λειτουργία για κάποιο χρονικό διάστημα, ο βασιλιάς Vajiravudh θεωρούσε ότι είχε επιτύχει ένα επίπεδο ετοιμότητας και, έτσι, στις 26 Μαρτίου, 1917 δήλωσε ότι πρέπει να γίνει το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn, ένα μνημείο για τον πατέρα του. Το νεοσύστατο πανεπιστήμιο ήταν υπό την εποπτεία του Τμήματος Πανεπιστημίου Υποθέσεων, Υπουργείο Παιδείας. Phraya Anukijwithoon ήταν ο πρώτος κύριος (ο τίτλος άλλαξε σε Πρύτανης το 1935). Υπήρχε ένα πανεπιστήμιο του Συμβουλίου, η οποία ήταν υπεύθυνη για τη χάραξη πολιτικής, το σχεδιασμό και την παροχή συμβουλών σχετικά με τις υποθέσεις του πανεπιστημίου. Πρίγκιπας Damrong Rajanupab ήταν ο πρόεδρος του Συμβουλίου, και ο κύριος του πανεπιστημίου ήταν ο Γραμματέας.

Όταν ιδρύθηκε για πρώτη φορά, το πανεπιστήμιο είχε 380 μαθητές, λαμβάνοντας μαθήματα σε τέσσερις σχολές που βρίσκονται στις 2 πανεπιστημιουπόλεις. Η Ιατρική Σχολή βρισκόταν σε Siriraj Νοσοκομείο, ενώ οι Σχολών Δημόσιας Διοίκησης και Μηχανικών στεγάστηκαν στο κτίριο Διοίκησης και της Σχολής Καλών Τεχνών και Επιστημών στο παλάτι πρίγκιπας Vajirunhis »στην περιοχή Patumwan. Η Νομική Σχολή ήταν υπό την ευθύνη του Υπουργείου Δικαιοσύνης μέχρι το πανεπιστήμιο ήταν έτοιμη να αναλάβει και Σχολή Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτικών παραδόθηκε στο Υπουργείο Παιδείας.

Το 1923, το πανεπιστήμιο αποδεκτή απόφοιτοι λυκείου για σπουδές στην Ιατρική Σχολή, η οποία έλαβε την υποστήριξη του Ιδρύματος Ροκφέλερ για την οργάνωση του προγράμματος πτυχίο. Πέντε χρόνια αργότερα, η πρώτη ομάδα των 18 αποφοίτων τελείωσε τις σπουδές τους, και έλαβε τα πρώτα πτυχία που πρόκειται να συναφθεί στο βασίλειο. Το 1929, η Σχολή Δημόσιας Διοίκησης έγινε η Σχολή Νομικών και Πολιτικών Επιστημών. Το 1933, μετά την ίδρυση της συνταγματικής μοναρχίας το 1932, η κυβέρνηση πέρασε αυτή ΔΕΠ στο Πανεπιστήμιο Thammasat, το οποίο ιδρύθηκε το 1934. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το Πανεπιστήμιο Chulalongkorn είχε μόνο τρεις σχολές κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου.

Η ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Chulalongkorn συνέχισε. Από το 1934 - 1958, το πανεπιστήμιο τόνισε βελτίωση της προπτυχιακής εκπαίδευσης? Έτσι, ιδρύθηκαν περισσότερες σχολές. Το 1961, το πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το Graduate School που ακολουθείται από ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα.

Τοποθεσίες

Μπανγκόκ

Address
Chulalongkorn University
254 Pathumwan, Bangkok Thailand. 10330

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη