Keystone logo
Umm Al-Qura University

Umm Al-Qura University

Umm Al-Qura University

Εισαγωγή

Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών του ισλαμικού κόσμου λόγω του θρησκευτικού του καθεστώτος καθώς και της ιστορικής και πολιτιστικής του σημασίας. Περιλαμβάνει την Qiblah (Ka'bah) που αντιμετωπίζουν οι Μουσουλμάνοι κατά τις καθημερινές προσευχές τους. Επιπλέον, οι καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων στρέφονται στη Μέκκα, επιθυμώντας να εκτελέσουν Χατζ και Umrah.

Τα τελευταία χρόνια, το βασίλειο έχει γίνει πρότυπο για τις ισλαμικές χώρες, καθώς αξιοποιεί τις τελευταίες εξελίξεις στον σύγχρονο πολιτισμό, διατηρώντας παράλληλα την πρωτοτυπία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Αυτό είναι επιπλέον των διακεκριμένων εσωτερικών και εξωτερικών πολιτικών του, οι οποίες βασίζονται στην Ισλαμική Σαρία.

Προς το παρόν, το βασίλειο, χάρη στη σοφή του πολιτική, έχει αποκτήσει ένα εξαιρετικό καθεστώς, το οποίο του επιτρέπει να εφαρμόσει έναν σημαντικό ρόλο στον τομέα της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας. Επιπλέον, τα πενταετή αναπτυξιακά σχέδια που ενέκρινε το βασίλειο πριν από 30 χρόνια οδήγησαν σε άνθηση και επιτάχυναν τον ρυθμό ανάπτυξης με τρόπο που σπάνια συμβαίνει στις περισσότερες χώρες. Σύμφωνα με μια ισορροπημένη πολιτική, το βασίλειο έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση για την κατασκευή και την ανάπτυξη, τη δημιουργία εγκαταστάσεων και ζωτικών κτιρίων μαζί με την προετοιμασία και την κατάρτιση των πολιτών και των νέων γενεών.

Τοποθεσίες

  • Mecca

    طريق الأمير سلطان بن عبد العزيز, , Mecca

    Ερωτήσεις