Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Jagiellonian University , το οποίο ιδρύθηκε το 1364, είναι το παλαιότερο πανεπιστήμιο της Πολωνίας και το δεύτερο παλαιότερο ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Ήταν εδώ που η Κρακοβία Σχολής του Νόμου των Εθνών αναπτύχθηκε τον 15ο αιώνα (πρώιμη μορφή του σύγχρονου διεθνούς δικαίου). Στη συνέχεια, στις αρχές του 19ου αιώνα, το Τμήμα Πολιτικών Δεξιοτήτων ιδρύθηκε στο πανεπιστήμιο μας.

Μετά την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Πολωνίας, η Σχολή Πολιτικών Επιστημών (SPS) ιδρύθηκε στο πλαίσιο της Νομικής Σχολής το 1920. Βασίστηκε στην Ελεύθερη Σχολή Πολιτικών Επιστημών (École Libre des Sciences Politiques) στο Παρίσι. Η δραστηριότητα του SPS σταμάτησε από την έναρξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου και στη θέση του διοργανώθηκε υπόγεια εκπαίδευση. Παρόλο που το σχολείο άρχισε να λειτουργεί ξανά το 1946, έκλεισε από τις κομμουνιστικές αρχές στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Το 1969 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (IPS) στη Νομική Σχολή.

Το έτος 2000 ιδρύθηκε η Σχολή Διεθνών και Πολιτικών Σπουδών . Χωρίστηκε σε τέσσερις μονάδες: (1) το Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών (αναφέρθηκε παραπάνω) · (2) το Ινστιτούτο Εθνολογικών Σπουδών και την Πολωνική Διασπορά (που ιδρύθηκε το 1972) · (3) το Ινστιτούτο Περιφερειακών Μελετών. και (4) η Σχολή Πολωνικής Γλώσσας και Πολιτισμού (που λειτουργεί ως τμήμα της σχολής μέχρι το 2005).

Ένας από τους κύριους σκοπούς για την ίδρυση της νέας Σχολής ήταν να συνδυάσει τις ακαδημαϊκές και διδακτικές προσπάθειες που ανέλαβαν διάφορες ομάδες ακαδημαϊκών ερευνητών στο πανεπιστήμιο στον τομέα των πολιτικών και διεθνών εξελίξεων - όπως φαίνεται από νομικές, ιστορικές, φιλοσοφικές, κοινωνιολογικές και πολιτιστικές προοπτικές .

Με την πάροδο του χρόνου δημιουργήθηκαν νέες μονάδες εντός της σχολής, συχνά ως αποτέλεσμα της αναδιοργάνωσης των παλαιότερων μονάδων. Το 2004 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών και η Πολωνική Διασπορά (το οποίο περιελάμβανε και το Διαπροσωπικό Τμήμα Αμερικανικών Σπουδών, το οποίο ιδρύθηκε το 1991) και το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών (το οποίο προέκυψε από το Διαπροσωπικό Τμήμα Ευρωπαϊκών Σπουδών, που ιδρύθηκε το 1993). Το 2005 ιδρύθηκε το Ινστιτούτο ρωσικών και ανατολικοευρωπαϊκών σπουδών.

Το 2005, το Τμήμα Ουκρανικών Σπουδών (που ιδρύθηκε το 2000) έγινε ανεξάρτητη μονάδα της Σχολής. Σύμφωνα με διάταγμα του Προέδρου του Πανεπιστημίου Jagiellonian το 2006, το Κέντρο Κινέζικης Γλώσσας και Πολιτισμού, γνωστό και ως "Το Ινστιτούτο Κομφούκιου στην Κρακοβία", γίνεται μέρος της σχολής.

Το 2008, το Κέντρο Μελετών για το Ολοκαύτωμα ιδρύθηκε από τη Μονάδα Μελετών του Ολοκαυτώματος που ιδρύθηκε το 1996. Το 2010, το Τμήμα Μέσης και Άπω Ανατολής (που ιδρύθηκε το 2000) έγινε Ινστιτούτο Μέσης και Απω Ανατολής. Την ίδια χρονιά ιδρύθηκε το Κέντρο Μελετών της Λιθουανίας.

Το 2012 ιδρύθηκε το Κέντρο Ποσοτικής Έρευνας Πολιτικών Επιστημών με πρωτοβουλία της Σχολής Διεθνών και Πολιτικών Σπουδών και της Σχολής Μαθηματικών και Πληροφορικής. Επίσης το 2012, το Πολωνικό Κέντρο Έρευνας του Πανεπιστημίου Jagiellonian ιδρύθηκε στο Λονδίνο με τη βοήθεια ερευνητών της Σχολής.

Το 2013 το Ινστιτούτο Περιφερειακών Σπουδών μεταρρυθμίστηκε ως το Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Μελετών. Το ίδιο το έτος ξεκίνησε και το Jagiellonian Center for Migration Studies. Το 2014 δημιουργήθηκε το Jagiellonian Center for African Studies.

Σχολικές Μονάδες

Βασικές μονάδες:

 • Ινστιτούτο Αμερικανικών Σπουδών και Πολωνικής Διασποράς,
 • Ινστιτούτο Μέσης και Απω Ανατολής,
 • Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών,
 • Ινστιτούτο Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων,
 • Ινστιτούτο Μελετών της Ρωσίας και της Ανατολικής Ευρώπης,
 • Ινστιτούτο Διαπολιτισμικών Μελετών,
 • Τμήμα Ουκρανικών Σπουδών,
 • Κέντρο Μελετών Ολοκαυτώματος,
 • Κέντρο για την κινεζική γλώσσα και τον πολιτισμό ("Ινστιτούτο Κομφούκιου στην Κρακοβία"),
 • Κέντρο Μελετών της Λιθουανίας.

Διαφορετικές μονάδες

 • Κέντρο Ποσοτικής Έρευνας στις Πολιτικές Επιστήμες,
 • Jagiellonian Κέντρο Μελετών Μετανάστευσης

Άλλες μονάδες

 • Jagiellonian University Πολωνικό Κέντρο Ερευνών στο Λονδίνο,
 • Ξενώνας

Πανεπιστήμιο Jagiellonian

Το Πανεπιστήμιο Jagiellonian εκπαιδεύει στα τρία επίπεδα: τακτικός, μάστερ και διδακτορικό, ακολουθώντας τις αρχές της διαδικασίας της Μπολόνια. Υπάρχουν πάνω από εκατό βαθμούς και ειδικότητες που διατίθενται στα πολωνικά, καθώς και πάνω από δώδεκα στα αγγλικά. Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS) έχει εφαρμοστεί σε όλα τα μαθήματα και τις ειδικότητες, επιτρέποντας τη χωρίς προβλήματα σύνδεση των σπουδών στο UJ με μελέτες σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μαζί με την ανάπτυξη της συνεργασίας με πολλά πανεπιστήμια παγκοσμίως, αυτό επέτρεψε μια μεγάλη αύξηση της κινητικότητας των σπουδαστών.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Αγγλικά
Στίλβωση

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Πτυχίο Τεχνών (BA)

Faculty of International and Political Studies at Jagiellonian University

Το Bachelor of Arts in International Relations και Field Studies (IRAS) είναι ένα προπτυχιακό διεπιστημονικό πρόγραμμα που προσφέρει μια αυστηρή διεθνή και συγκριτική προ ... [+]

Το Bachelor of Arts in International Relations και Field Studies (IRAS) είναι ένα προπτυχιακό διεπιστημονικό πρόγραμμα που προσφέρει μια αυστηρή διεθνή και συγκριτική προοπτική στο σύγχρονο παγκόσμιο σύστημα και σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Σκοπός του είναι να καλλιεργήσει τη δημιουργική σκέψη για σύνθετα παγκόσμια προβλήματα και να εξοπλίσει τους μαθητές με τα αναλυτικά εργαλεία, την γλωσσική εμπειρία και τη διαπολιτισμική κατανόηση για να τους καθοδηγήσει σε αυτή τη διαδικασία. Ο βαθμός μας παρέχει μια σταθερή γείωση σε διεθνή θέματα μαζί με μια ευκαιρία να εξειδικευτούν σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή ένα συγκεκριμένο θέμα. Θα μάθετε πώς εξελίχθηκε το διεθνές σύστημα και θα συνεργαστείτε με τους μελετητές σε συζητήσεις για διλήμματα που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή πολιτική. Η έρευνα και η διδασκαλία μας καλύπτουν όλο το φάσμα των θεμάτων στις διεθνείς σχέσεις και τις μελέτες περιοχής, συμπεριλαμβανομένης της διεθνούς πολιτικής και οικονομίας, της ανάπτυξης, της παγκόσμιας διακυβέρνησης, της ηθικής των διεθνών υποθέσεων, της επίλυσης των συγκρούσεων και της οικοδόμησης της ειρήνης, της περιφερειακής ολοκλήρωσης, της πολιτιστικής πολυμορφίας και του διαπολιτισμικού διαλόγου. Επιπλέον, το πρόγραμμα προσφέρει μια εις βάθος ανάλυση της πολιτικής, της οικονομίας, της ασφάλειας, των πολιτισμών και των κοινωνιών σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Το δεύτερο και το τρίτο έτος του προγράμματος σας επιτρέπουν να εστιάσετε σε μία από τις δύο ειδικότητες: Διεθνής Ασφάλεια ή Μελέτες Περιοχής. Η επιλογή μιας ειδίκευσης θα σας δώσει μια συγκεντρωμένη και εις βάθος μελέτη των περιοχών που σας ενδιαφέρουν περισσότερο.... [-]

Πολωνία Kraków
Οκτώβριος 2019
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Jagiellonix - etiuda promocyjna Uniwersytetu Jagiellońskiego

Uniwersytet Jagielloński - Uniwersytet XXI wieku

Uniwersytet Jagielloński - Zmieniamy Świat

AIAS All Around The World

Location address
Collegium Novum ul. Gołębia 24, 30-007 Kraków
Kraków, Lesser Poland Voivodeship, PL