Xiamen University Malaysia

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Xiamen University Malaysia (XMUM) είναι η πρώτη πανεπιστημιούπολη στο εξωτερικό που ιδρύθηκε από ένα διάσημο κινεζικό πανεπιστήμιο και την πρώτη πανεπιστημιακή πανεπιστημιούπολη κινεζικών πανεπιστημίων στη Μαλαισία. Βρίσκεται κοντά στο Bandar Kota Warisan, το Sepang, το Selangor, απέχει μόλις 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το διοικητικό κέντρο Putrajaya της χώρας ή 45 χλμ. Νοτιοδυτικά της Κουάλα Λουμπούρ. Είναι χτισμένο σε έκταση 150 στρεμμάτων με συνολικό εμβαδόν 470.000 τετραγωνικών μέτρων. Το XMUM φιλοδοξεί να γίνει ένα πανεπιστήμιο με ξεχωριστή παγκόσμια προοπτική, η οποία χαρακτηρίζει την πρώτη τάξη της διδασκαλίας και της έρευνας και αγκαλιάζει την πολιτιστική πολυμορφία. Με εξαίρεση τις κινεζικές σπουδές και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική, το μέσο διδασκαλίας για όλα τα άλλα προγράμματα είναι στα αγγλικά.112253_blur-businesswoman-close-up-407237.jpg

Xiamen Πανεπιστήμιο Κίνα με μια ματιά

Από την ίδρυσή του, το 1921, το Πανεπιστήμιο Xiamen παρήγαγε πάνω από 300.000 προπτυχιακούς και αποφοίτους. Πάνω από 60 ακαδημαϊκοί της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών (CAS) και της Κινεζικής Ακαδημίας Μηχανικών (CAE) έχουν σπουδάσει ή εργάστηκαν στο Πανεπιστήμιο Xiamen.

Πεδίο εφαρμογής

Το Πανεπιστήμιο Xiamen διαθέτει 28 σχολεία που περιλαμβάνουν 76 τμήματα και 14 ερευνητικά ινστιτούτα.

Βαθμοί

Το πανεπιστήμιο προσφέρει 33 διδακτορικά διπλώματα σε κλάδους πρώτης τάξης και 52 μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών πρώτης τάξης. Προσφέρει 90 προπτυχιακά προγράμματα, 279 μεταπτυχιακά προγράμματα και 187 διδακτορικά προγράμματα. προγράμματα συνολικά.

Το Πανεπιστήμιο Xiamen διαθέτει 2.657 καθηγητές πλήρους απασχόλησης και επαγγελματίες ερευνητές, συμπεριλαμβανομένων 1.875 καθηγητών και αναπληρωτών καθηγητών, εκ των οποίων οι 22 είναι ακαδημαϊκοί της CAS και CAE.

Το πανεπιστήμιο έχει τώρα συνολική εγγραφή περίπου 40.000 φοιτητών πλήρους φοίτησης στην πανεπιστημιούπολη, συμπεριλαμβανομένων 19.843 προπτυχιακών φοιτητών, 16.172 φοιτητών και 3.467 διδακτορικών φοιτητών. Υπάρχουν πάνω από 3.000 διεθνείς φοιτητές.

Από το 2011 έως το 2015, οι φοιτητές και οι καθηγητές της XMU έχουν δημοσιεύσει πάνω από 50 ερευνητικές εκθέσεις σε διεθνή κορυφαία περιοδικά όπως το Science, Nature and Cell και τα υπο-περιοδικά τους. Το 2016, 306 και 31 ερευνητικά προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Xiamen χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Φυσικών Επιστημών της Κίνας και το Εθνικό Ίδρυμα Κοινωνικών Επιστημών της Κίνας αντίστοιχα.

Οι μελέτες της Νοτιοανατολικής Ασίας, οι μελέτες της Ταϊβάν, η έρευνα για την Ανώτατη Εκπαίδευση, οι Οικονομικές Μελέτες και οι Λογιστικές μελέτες είναι προγράμματα υψηλής κατάταξης στην Κίνα.

Παγκόσμια εμβέλεια

Το Πανεπιστήμιο Xiamen έχει διαπανεπιστημιακές συνεταιριστικές σχέσεις με πάνω από 300 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το Πανεπιστήμιο Xiamen προωθεί τη διδασκαλία των κινέζικων ως ξένης γλώσσας.

Το Πανεπιστήμιο Xiamen έχει γίνει ένα πλήρες πανεπιστήμιο πρώτης τάξεως στην Κίνα. Συνενώνει 16 Ινστιτούτα Κομφούκιος με πανεπιστήμια στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική.

Μάζα και Συνδεσιμότητα

Το Πανεπιστήμιο Xiamen έχει μια κατασκευασμένη περιοχή 1,4 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων και οι βιβλιοθήκες του κατέχουν 10,7 εκατομμύρια τόμους (συμπεριλαμβανομένων των 5,6 εκατομμυρίων ισοδύναμων ηλεκτρονικών βιβλίων

Το Πανεπιστήμιο του Xiamen προχωράει πολύ στο στόχο του να δημιουργήσει ένα πανεπιστήμιο υψηλού επιπέδου που είναι γνωστό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

(Τα δεδομένα που παρουσιάζονται παραπάνω είναι από τον Μάρτιο του 2018)112254_cheerful-colleague-desk-1169953.jpg

Στοιχεία του Xiamen University Malaysia

Μια ιστορική αμοιβή

"Το XMU ιδρύθηκε από τον κινεζικό Μαλαισιανό κ. Tan Kah Kee το 1921. Τώρα, 93 χρόνια αργότερα, η XMU ανταποκρίθηκε με τη δημιουργία μιας πανεπιστημιούπολης στη Μαλαισία, όπου ο κ. Tan Kah Kee πέτυχε μεγάλη επιτυχία στην καριέρα του. . "

-Zhu Chongshi, Πρόεδρος της XMU (2003-2017)

Το πνεύμα ζει

Ο ιδρυτής του XMU, κ. Tan Kah Kee, θεωρείται παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτικός, ο οποίος αφιέρωσε όλα όσα είχε για τις επιδιώξεις της εκπαίδευσης. Η XMU δεσμεύεται επίσημα να υποστηρίξει το πνεύμα ανιδιοτελούς αφοσίωσης του κ. Tan Kah Kee στις ευγενείς αιτίες της εκπαίδευσης στην ίδρυση του XMUM. Θα παραμείνει ένα μη κερδοσκοπικό ίδρυμα και δεν πρόκειται να επαναπατριστεί στην Κίνα. Αντ 'αυτού, κάθε πλεόνασμα κεφαλαίων θα διοχετευθεί εκ νέου σε έρευνες και υποτροφίες για φοιτητές του XMUM.

Δέσμευση για εκπαιδευτική αριστεία

Η ίδρυση του XMUM θέτει νέα ύψη στους τομείς της συνεργασίας και της ανταλλαγής στην εκπαίδευση μεταξύ Κίνας και Μαλαισίας. Το XMU κατευθύνεται προς την οικοδόμηση της πανεπιστημιούπολης σε ένα από τα καλύτερα της Μαλαισίας, εμπλουτίζοντας το τοπίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Μαλαισίας για την παραγωγή υψηλής ποιότητας ταλέντα με διεθνή ανταγωνιστικότητα.

Οραμα και αποστολή

Οραμα

Xiamen University Malaysia φιλοδοξεί να γίνει πανεπιστήμιο με ξεχωριστή παγκόσμια προοπτική, με διδασκαλία και έρευνα πρώτης κατηγορίας και αγκαλιάζοντας την πολιτιστική ποικιλομορφία.

Αποστολή

Να καλλιεργήσει τα νέα ταλέντα με αξιοπρέπεια και σοφία, μετατρέποντάς τα σε πολύτιμους πολίτες της περιοχής, που θα συμβάλλουν στην ευημερία του λαού και στην κοινωνική πρόοδο της Μαλαισίας, της Κίνας και της Νοτιοανατολικής Ασίας.112255_architecture-buildings-city-92225.jpg

Τοποθεσίες

Selangor

Address
Jalan Sunsuria,
Bandar Sunsuria,
43900 Sepang,
Selangor Darul Ehsan, Malaysia

48200 Selangor, Selangor, Μαλαισία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη