Cyprus West University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Cyprus West University ιδρύθηκε το 2015 και βρίσκεται στη Βόρεια Κύπρο. Ως ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης συμβολίζει τη σύγχρονη πλευρά της Κύπρου, που αποτελεί ιστορικό και πολιτιστικό κέντρο της Μεσογείου.

Το πανεπιστήμιο διαθέτει 8 προγράμματα (4 Σχολές και 1 Σχολή) που προσφέρουν προπτυχιακά πτυχία. Το μέσο των οδηγιών είναι στα τουρκικά και τα αγγλικά. Επιπλέον, η Αγγλική Προπαρασκευαστική Σχολή είναι διαθέσιμη για φοιτητές που χρειάζονται βελτίωση των αγγλικών τους. Το πανεπιστήμιο παρέχει πολλές υπηρεσίες, για παράδειγμα, κέντρο ανάπτυξης και παροχής συμβουλών για σπουδαστές, κέντρο υγείας, ψυχολογική συμβουλευτική και καθοδήγηση σχολικών λεωφορείων και εργαστήρια βιβλιοθηκών και ηλεκτρονικών υπολογιστών. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν στους μαθητές να αλληλεπιδρούν και να γνωρίζουν πολλούς πολιτισμούς.

Εκπαίδευση επικεντρωμένη στην πραγματική ζωή και τον τομέα

Ο επιχειρηματικός κόσμος και οι σπουδαστές θέλουν μια εκπαίδευση πιο κοντά στην πραγματική ζωή.

Αυξάνοντας την έμφαση στις πρακτικές πρακτικές και τα προγράμματα στα πανεπιστήμια και αυξάνοντας τον αριθμό των προγραμμάτων συνεργασίας που συνδυάζουν την επαγγελματική ζωή και την εκπαίδευση.

Διεθνής Εκπαίδευση

Λόγω της σπουδαιότητας της διεθνούς εμπειρίας στον κόσμο και της αύξησης της κινητικότητας των σπουδαστών, το Cyprus West University καθιερώνει νέες σχέσεις με ξένα ιδρύματα και άλλα πανεπιστήμια με βάση την αρχή του αμοιβαίου κέρδους για την υποστήριξη της ανταλλαγής και δύο ή τριών προγραμμάτων εταίρων καθώς και τα διπλά μαθήματα, τα δευτερεύοντα προγράμματα.

Εξατομικευμένη εκπαίδευση

Cyprus West University είναι αφιερωμένο στην παροχή μιας σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων που συνίστανται σε διπλή, δευτερεύουσα, ανταλλαγή, διπλή διπλωματική και πολλά μαθήματα επιλογής, για να βοηθήσουν τους μαθητές να αναπτύξουν την προσωπική τους ικανότητα και ικανότητα. Στο μέλλον, η ποιότητα και η ποσότητα αυτών των εναλλακτικών προγραμμάτων θα αυξηθούν, ενδεχομένως, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της νέας γενιάς.

Σημασία πιστοποιητικών και εμβλημάτων αντί των διπλωμάτων

Σήμερα και στο μέλλον τα θεσμικά όργανα θα προσληφθούν βάσει ικανοτήτων και δεξιοτήτων αντί του «κλασικού πανεπιστημιακού τίτλου». Ο αριθμός των ιδρυμάτων που παρέχουν σήματα και πιστοποιητικά θα αυξηθεί και η εκπαίδευση θα πρέπει να χωριστεί σε μικρά πακέτα. Για παράδειγμα, η αναζήτηση ενός "μηχανικού υπολογιστή" για μια εταιρεία που επιθυμεί να αναπτύξει μια εφαρμογή iPhone ή μια εφαρμογή Android δεν θα λύσει το πρόβλημά της. Ο φοιτητής που διαφοροποιεί τον εαυτό του κάνει τον κόσμο διαφορετικό.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα επιχειρηματικού επιμορφωτή

Η ανεργία σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πολύ κρίσιμη (περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι θέλουν να εργαστούν, αλλά μόνο 1,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται).

Πρέπει να δημιουργηθούν ετήσιες ευκαιρίες απασχόλησης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο πρέπει να δημιουργηθούν για τη χώρα μας 750.000 νέες ευκαιρίες απασχόλησης. Ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να δημιουργηθούν τεχνολογικές πρωτοβουλίες υψηλής προστιθέμενης αξίας. Τα πανεπιστήμια πρέπει να απευθύνονται στους επιχειρηματίες καθώς και σε ερευνητικά έργα.

Μοντέλο εκπαίδευσης με χρονικό ρευστό

Ένα αυστηρό ακαδημαϊκό ημερολόγιο εκτελείται επί του παρόντος. Η κατάρτιση που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο έχει σχεδιαστεί ως 14 εβδομάδες, κάθε πρόγραμμα διαρκεί 8 εξάμηνα.

Στο μέλλον, ο φοιτητής θα μπορεί να παρακολουθεί τα μαθήματα και τις εξετάσεις οποιαδήποτε στιγμή (εξάμηνο, ημέρα και ώρα) σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά του. Ο καθένας θα είναι σε θέση να πάρει πτυχίο πανεπιστημίου σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή σε 3 ή 2,5 χρόνια.

Διαχωρισμός και φορητότητα των προγραμμάτων

Ένα τυπικό προπτυχιακό πρόγραμμα αποτελείται από 240 μονάδες από το ίδιο πανεπιστήμιο. Στο μέλλον, ωστόσο, ο φοιτητής μπορεί να ολοκληρώσει την πρώτη του φοίτηση στο πανεπιστήμιο Α, στο δεύτερο έτος στο πανεπιστήμιο Β και στο δεύτερο εξάμηνο με πρόγραμμα ανταλλαγής στο πανεπιστήμιο C της Ευρώπης.

Από το δεύτερο εξάμηνο του τρίτου του έτους, μπορεί να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο Δ της Κίνας και στην τέταρτη χρονιά του στον Καναδά ή στο Ντουμπάι. Στη συνέχεια, μπορεί να αποφοιτήσει από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο πέμπτο έτος στη Νέα Υόρκη. (Η εκπαίδευση μπορεί να ολοκληρωθεί σε πέντε πανεπιστήμια, 3 ηπείρους και 7 πανεπιστημιουπόλεις.)

Η μετάβαση και η συνοχή μεταξύ των πανεπιστημίων και των προγραμμάτων θα παράσχουν τα πλέον ιδανικά εκπαιδευτικά μοντέλα στο μέλλον και θα μειώσουν την κλίση στις αναπτυσσόμενες χώρες και τις ανεπτυγμένες χώρες

Υβριδικά μοντέλα και μοντέλα νέων μαθημάτων

Τα ανοικτά σε απευθείας σύνδεση μαθήματα πολλαπλών εγγραφών γίνονται όλο και πιο δημοφιλή Πολλά πανεπιστήμια άρχισαν να προτιμούν υβριδικά μοντέλα όπου τα συστήματα on-line και off-line αναμειγνύονται σε διαφορετικές αναλογίες ανάλογα με το θέμα και την πορεία. Στο πρότυπο της εκπαίδευσης, το μάθημα μετατοπίζει το μέρος του γνωστικού τμήματος το οποίο είναι ευκολότερο πριν από το μάθημα, στο off-line σύστημα και τα πιο δύσκολα μέρη στο μάθημα και μετατρέπει το ρόλο των εκπαιδευτικών σε μέντορα και όχι ομιλητής. Οι υψηλής ποιότητας εκπομπές βίντεο και ολογράμματα, που αναμένεται να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικότερα στο μέλλον, θα προσθέσουν νέες διαστάσεις στην εκπαίδευση στα πανεπιστήμια.

Στο μέλλον, θα δούμε περισσότερη ηλεκτρονική κατάρτιση, πιο αναστρέψιμη εκπαίδευση, πιο υβριδικά μαθήματα και πιο κοινά μαθήματα. Μια υπέροχη γαλήνη έχει πάρει την κατοχή ολόκληρης της ψυχής μου, όπως αυτά τα γλυκά πρωινά της άνοιξης που απολαμβάνω με όλη μου την καρδιά. Είμαι μόνος και αισθάνομαι τη γοητεία της ύπαρξης.

CWU Campus

Campus σε μια περιοδεία σχεδιασμένη για υποψήφιους φοιτητές. Θα δείτε πώς το πανεπιστήμιο μας, εγκαταστάσεις, φοιτητές και ζωή σε αυτό το πανεπιστήμιο. Γνωρίστε τους εκπροσώπους των εισαγωγών μας για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα προγράμματα μας και να αποφασίζετε τι είναι καλύτερο για εσάς.

Οι προοπτικές μας στην εκπαίδευση

Θα είναι επιχειρηματίες, όχι κράτη ή μεγάλες εταιρείες που θα επιτρέψουν στον κόσμο να βγει από την οικονομική κατάθλιψη στην οποία έχει πέσει. Όμως, για να είναι επιτυχημένος επιχειρηματίας, οι σπουδαστές πρέπει να είναι πολύ μορφωμένοι και να δημιουργούν αναγνωρίσιμες προσωπικότητες στον ακαδημαϊκό κόσμο. Μερικοί απόφοιτοι πανεπιστημίου είναι πρόθυμοι να συνεχίσουν την προσωπική τους σταδιοδρομία, ενώ άλλοι θα μπορούσαν να ακολουθήσουν πρωτοβουλίες για τη δημιουργία θέσεων εργασίας για άλλους. Ωστόσο, ο στόχος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης υπερβαίνει τα περιορισμένα όρια της εύρεσης εργασίας ή της έναρξης μιας επιχείρησης και συνεπάγεται τη βοήθεια του μαθητή να αναζητήσει την αλήθεια, την προσωπική ανάπτυξη και να ανοίξει νέους ορίζοντες.

Τιμές μας

Οι βασικές αξίες του Cyprus West University είναι να συμβάλλουν στην κοινωνική ευημερία μέσω της δημιουργίας μιας ελευθεριακής, συμμετοχικής και σχεδιαζόμενης γνώσης που σέβεται τις πεποιθήσεις και τις διαφορετικότητες. Στη σχέση της με όλους τους κοινωνικούς εταίρους, το Cyprus West University υιοθετεί μια διαφανή, υπεύθυνη, σεβαστή, ευέλικτη και αμφίδρομη επικοινωνία. Cyprus West University ανεξάρτητα από το χρόνο και τις συνθήκες, υποστηρίζει την υπεροχή της επιστήμης και της τεχνολογίας, υποστηρίζοντας την ανεξαρτησία και την αυτονομία των δραστηριοτήτων εκπαίδευσης και κατάρτισης σε όλους τους πολιτικούς και οικονομικούς τομείς.

Cyprus West University προετοιμάζει τα περιβάλλοντα που υποστηρίζουν τη δημιουργικότητα, τη μάθηση και την εξερεύνηση και θεωρεί τις πολιτισμικές διαφορές ως πλούτο παρέχοντας ένα περιβάλλον όπου οι διεθνείς φοιτητές και μέλη ΔΕΠ μπορούν να συνεργαστούν. Υπό το πρίσμα της θετικής επιστήμης και των παραδοσιακών πολιτιστικών αξιών, οι φοιτητές του Cyprus West University αποκτούν επαγγελματικές γνώσεις και δεξιότητες στο κοινωνικό τους περιβάλλον και μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τη σύνθετη δομή και τα προβλήματα του σημερινού κόσμου.

132228_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpgBrooke Cagle / Unsplash

Αποστολή

Cyprus West University δεσμεύεται να παρέχει υπηρεσίες στην κοινωνία με αυτοπεποίθηση φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό που έχουν κοινωνική ευθύνη υπό το φως της ατομικής σκέψης και ανοιχτές σε διεπιστημονική προσέγγιση και οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην επιστήμη, την καλλιτεχνική παραγωγή και τις τεχνολογικές καινοτομίες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο επίπεδο.

Οραμα

Το πανεπιστήμιο μας θα πραγματοποιήσει ακαδημαϊκές δραστηριότητες με καινοτόμο, διεπιστημονικό εκπαιδευτικό σχεδιασμό που θα είναι ευαίσθητο στις ανάγκες του λαού της χώρας μας, με μια φιλελεύθερη και συμμετοχική εταιρική κουλτούρα που σέβεται τις διαφορές και τις πεποιθήσεις. Οι πληροφορίες που παράγονται σε αυτόν τον τομέα θα δώσουν την ευκαιρία στους μαθητές μας να λάβουν μια παγκόσμια εκπαίδευση και να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να ανταγωνιστούν στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους σε όλο τον κόσμο.

Το Μήνυμα του Πρύτανη

Αγαπητοί φοιτητές,

Cyprus West University είναι ένα κορυφαίο «πανεπιστήμιο πόλης» μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων της Κύπρου που δεσμεύονται στην ακαδημαϊκή αριστεία στην εκπαίδευση Με τα εξειδικευμένα ακαδημαϊκά στελέχη της, η αποστολή του Cyprus West University είναι να προετοιμάσει τους άρτια εξοπλισμένους μαθητές σε επιστημονικές, ακαδημαϊκές, τεχνικές και κοινωνικο-πολιτισμικές δεξιότητες και να τους εκπαιδεύσει ώστε να είναι άτομα υψηλής ειδίκευσης που θα δουν την μέλλον με ελπίδα.

Cyprus West University στοχεύει να υπηρετήσει την κοινότητα μέσω αυτοπεποίθωντων φοιτητών και μελών ακαδημαϊκού προσωπικού που είναι ανοικτοί σε διεπιστημονικές ιδέες και προσεγγίσεις, πρόθυμοι να συμβάλουν σημαντικά στις καινοτομίες στην τεχνολογία, την επιστήμη και τις καλλιτεχνικές παραγωγές και γνωρίζουν την κοινωνική ευθύνη υπό το πρίσμα των ελεύθερων σκέψεων.

Cyprus West University είναι ένα διεθνές πανεπιστήμιο που βρίσκεται σε μία από τις ωραιότερες πόλεις της Κύπρου και το όραμά του είναι να διαμορφώσει το μέλλον μέσα στην ιστορική υφή της πόλης.

Με το να κατέχει διάσημο χώρο στις ακαδημαϊκές και επιστημονικές σπουδές, καθώς και με ενεργές εξωσχολικές δραστηριότητες, το Cyprus West University δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να αισθάνονται υπερήφανοι για το γεγονός ότι αποτελούν μέρος ενός τέτοιου θεσμού.

Με θερμούς χαιρετισμούς,

Prof.Dr. Ömer Camcı

Τοποθεσίες

Αμμόχωστος

Address
İsmet İnönü Bulvarı, 29
Cyprus West University

99450 Αμμόχωστος, Κυπριακή Δημοκρατία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη