Qatar University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Από την ίδρυσή της το 1977, το Qatar University (QU) συνεχίζει να λειτουργεί ως πρωτογενής θεσμός της ανώτατης εκπαίδευσης του Κατάρ και έχει γίνει σήμερα φάρος ακαδημαϊκής και ερευνητικής αριστείας στην περιοχή.

Η QU δεσμεύεται να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση σε τομείς εθνικής προτεραιότητας. Η στήριξη αυτής της δέσμευσης είναι ο στόχος να ευθυγραμμιστούν τα κολέγια, τα προγράμματα και τα μαθήματα με τα καθιερωμένα διεθνή πρότυπα και τις βέλτιστες πρακτικές. Ως αποτέλεσμα, η QU έχει επιτύχει στις πρωτοβουλίες διαπίστευσης της, κερδίζοντας την υποστήριξη πολλών κορυφαίων διεθνών οργανισμών διαπίστευσης.

Το QU φιλοξενεί δέκα κολέγια - College of Arts and Sciences (CAS). Κολλέγιο Επιχειρήσεων και Οικονομικών (CBE); Κολέγιο Παιδείας (CED). Κολλέγιο Τεχνικής (CENG). Κολλέγιο Επιστημών Υγείας (CHS); Κολλέγιο Νομικών (LAWC); Κολέγιο Ιατρικής (CMED); Κολλέγιο Φαρμακευτικής (CPH); Κολλέγιο Σαρίας και Ισλαμικών Σπουδών (CSIS) και Κολλέγιο Οδοντιατρικής (CDM).

Το QU προσφέρει το ευρύτερο φάσμα ακαδημαϊκών προγραμμάτων - 45 Bachelors, 27 Masters, οκτώ Ph.D. προγράμματα, τέσσερα διπλώματα και ένας γιατρός φαρμακοποιίας (PharmD) - στο Κατάρ, προσαρμόζοντάς τα για να καλύψουν τις ανάγκες της κοινωνίας του Κατάρι.

Η έρευνα αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος της QU και ενισχύεται από έναν φιλόδοξο πενταετή χάρτη πορείας που αφορά τις εθνικές προτεραιότητες και τον κατάλογο τεσσάρων ερευνητικών τομέων προτεραιότητας - Βιωσιμότητα της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των πόρων. Κοινωνική αλλαγή και ταυτότητα. Πληθυσμός, υγεία και ευεξία. και Πληροφορική, Επικοινωνίες και Τεχνολογίες (ΤΠΕ) - ένα υπερσύγχρονο ερευνητικό συγκρότημα και 14 ερευνητικά κέντρα αριστείας. Επιπλέον, ενισχύεται από πάνω από 400 συνεργατικά έργα σε περισσότερες από 130 χώρες.

Η κοινοτική δέσμευση είναι μια περιοχή που βρίσκεται στο επίκεντρο της αποστολής και του οράματος της QU. Το Πανεπιστήμιο υπερηφανεύεται για την ποιότητα των φοιτητών και των αποφοίτων του και δεσμεύεται να εξασφαλίσει ότι η ζωή της πανεπιστημιούπολης είναι ένα εμπλουτιστικό περιβάλλον για την ενθάρρυνση της ακαδημαϊκής αριστείας, του εθελοντισμού, της πολιτικής ευθύνης και της ηγεσίας. Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων συγκεντρώνει 47.000 αποφοίτους, τρέχοντες φοιτητές και κοινωνία του Qatari.

Η QU προωθεί το στόχο της να γίνει ο ηγέτης της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης στο Κατάρ μέσω συνεργασιών και εταιρικών σχέσεων με τη βιομηχανία, την κυβέρνηση, τον ακαδημαϊκό χώρο, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία των πολιτών στο Κατάρ και πέρα από αυτό.

Φοιτητές

Το ποικίλο και ζωντανό φοιτητικό σώμα του QU, πάνω από 20000, είναι μια απόδειξη για τις δυνατότητες των μεγαλύτερων μελλοντικών ηγετών του Κατάρ, σεβαστούς μελετητές και εμπνευσμένους τεχνίτες.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι οι μαθητές θα αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους, θα παρουσιαστούν πολλές μοναδικές ευκαιρίες και προκλήσεις. Αυτές περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σε κορυφαίους εθνικούς διαγωνισμούς του Κατάρ για επιχορηγήσεις, διεθνή συνέδρια, αποκλειστικές σπουδές στο εξωτερικό και προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών και ερευνητικές θέσεις.

Επιπλέον, όλοι οι σπουδαστές λαμβάνουν πλούτο πόρων για να εξασφαλίσουν κάθε απαίτηση επιτυχίας και συναρπαστική φοιτητική ζωή. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν:

 • Μια βραβευμένη πανεπιστημιούπολη, με όμορφη αρχιτεκτονική, εύκολη διαδρομή και πλοήγηση, πολλές παροχές ποιότητας ζωής και πολλά άλλα.
 • Μια υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη, με μια απίστευτη επιλογή τόμων, καθώς και πολλές συνδρομές σε ακαδημαϊκά περιοδικά, καθώς και την δυνατότητα να ζητήσετε νέες δοκιμές.
 • Κορυφαία λογισμικά και εργαλεία επικοινωνίας για εύκολη πρόσβαση στα μαθήματα και τους εκπαιδευτές τους.
 • Μεγάλα και καλά επιπλωμένα κτίρια φοιτητικών δραστηριοτήτων των ανδρών και των γυναικών, τα οποία προσφέρουν ένα ιδανικό μέρος για τους μαθητές να συναντιούνται, να επικοινωνούν και να επικοινωνούν με το δίκτυο.
 • Ένα Κέντρο Υποστήριξης Εκμάθησης Φοιτητών (SLSC), για μαθήματα βοήθειας και εξωσχολικά εργαστήρια για την ενίσχυση των δεξιοτήτων.
 • Το Κέντρο Συμβουλευτικής Φοιτητών (SCC); ένας κορυφαίος πόρος για σπουδαστές που επιθυμούν να συζητήσουν ιδιωτικά σημαντικά προσωπικά θέματα, συμπεριλαμβανομένου του οικογενειακού προγραμματισμού, της προσωπικής διαχείρισης, του εγκλιματισμού στην πανεπιστημιακή ζωή και οτιδήποτε άλλο στο μυαλό τους.
 • Μια εντυπωσιακή προσφορά καφετεριών και επιλογών για φαγητό, που ταιριάζουν σε πολλές ατομικές γεύσεις και απαιτήσεις υγείας.
 • Εκδηλώσεις, εκδρομές και δραστηριότητες που υποστηρίζονται από το Πανεπιστήμιο, για τη βελτίωση της ζωής των σπουδαστών και για την ενθάρρυνση σοβαρής κοινωνικής αλληλεπίδρασης μεταξύ τους και της σχολής.

Πανεπιστήμιο και προσωπικό

Qatar University προσφέρει υπερήφανα μια εξαιρετική ομάδα πάνω από 1.000 αναγνωρισμένου κύρους σχολή, που κυμαίνεται από προσεκτικά επιλεγμένους διεθνείς εμπειρογνώμονες μέχρι τα κορυφαία εθνικά μυαλά του Κατάρ. Κάθε μέλος της ΔΕΠ αναγνωρίζεται για την έμπειρη έρευνα και / ή την ακούραστη αφοσίωσή τους στους φοιτητές και είναι σε θέση να μοιραστεί μεγαλύτερο πάθος και γνώση στον τομέα τους και πώς μπορεί να βοηθήσει στην εφαρμογή των περιφερειακών αναγκών, καθώς ακολουθούμε το Εθνικό Όραμα.

Οραμα και αποστολή

Qatar University είναι μια πνευματική και ακαδημαϊκή κοινότητα που χαρακτηρίζεται από ανοιχτή συζήτηση, την ελεύθερη ανταλλαγή ιδεών, τη σεβαστή συζήτηση και τη δέσμευση για αυστηρή έρευνα.

Όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου - διδάσκοντες, προσωπικό και φοιτητές - αναμένεται να προωθήσουν τις ακαδημαϊκές και κοινωνικές αξίες που ενσωματώνει το Πανεπιστήμιο.

Το όραμά μας

Να αναγνωριστεί σε περιφερειακό επίπεδο για διακριτική αριστεία στην εκπαίδευση και την έρευνα, ένα θεσμό επιλογής για τους σπουδαστές και τους μελετητές και καταλύτης για τη βιώσιμη κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη του Κατάρ.

Η αποστολή μας

Qatar University είναι ο εθνικός φορέας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Κατάρ. Παρέχει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα υψηλής ποιότητας που προετοιμάζουν ικανούς αποφοίτους, που προορίζονται να διαμορφώσουν το μέλλον του Κατάρ. Η πανεπιστημιακή κοινότητα έχει ποικιλόμορφη και αφοσιωμένη σχολή που διδάσκει και διεξάγει έρευνα, η οποία απευθύνεται στις σχετικές τοπικές και περιφερειακές προκλήσεις, προάγει τη γνώση και συμβάλλει ενεργά στις ανάγκες και τις προσδοκίες της κοινωνίας.

Ερευνητικά Κέντρα

Ως πρώτος εθνικός φορέας, η QU επενδύει συνεχώς και συμμετέχει σε μελέτες που αφορούν την επιστήμη και την κοινωνία. Ως ηγέτιδα στις αναδυόμενες τεχνολογίες αερίου και σε ένα περιβαλλοντικά συνειδητό ίδρυμα, οι αυτόνομες ερευνητικές μονάδες της QU επιδιώκουν να έχουν αντίκτυπο σε παγκόσμια κλίμακα. Το Πανεπιστήμιο σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα ευρήματά του για να συσσωρεύσει μια πνευματική δεξαμενή που θα δημιουργήσει μια ισχυρή οικονομία βασισμένη στη γνώση στο Κατάρ.

Κέντρο προηγμένων υλικών (CAM)

Το Κέντρο προηγμένων υλικών (CAM) ιδρύθηκε το 2002. Το CAM είναι αφιερωμένο στην παροχή μοναδικής αριστείας στον τομέα των υλικών τεχνολογιών. Το Κέντρο προσφέρει εξειδικευμένη βοήθεια στις τοπικές βιομηχανίες πετρελαίου, φυσικού αερίου και μεταποίησης καθώς και στην κοινότητα μάθησης στο Κατάρ.

Η αποστολή του Κέντρου είναι να ενισχύσει και να υποστηρίξει τη διεπιστημονική έρευνα στον τομέα της επιστήμης και της μηχανικής των υλικών με τη διεξαγωγή εφαρμοσμένων ερευνητικών προγραμμάτων και την παροχή γνώσεων και εμπειριών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της βιομηχανίας και της κοινωνίας.

Κέντρο Περιβαλλοντικών Επιστημών

Το Κέντρο Επιστημών Περιβάλλοντος (ESC) ιδρύθηκε για πρώτη φορά το 1980. Το Κατάρ έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και βιοποικιλότητα. Η αποστολή της ΟΚΕ είναι να κατανοήσει και να προστατεύσει αυτόν τον πολύτιμο φυσικό πόρο προς όφελος του λαού του Κατάρ.

Η ESC, ως κορυφαίο ερευνητικό κέντρο περιβαλλοντικών επιστημών στο Κατάρ, θα αξιοποιήσει σύγχρονους πόρους για τη διεξαγωγή έρευνας αιχμής στη θαλάσσια επιστήμη (συμπεριλαμβανομένης της φυσικής και χημικής ωκεανογραφίας και της θαλάσσιας βιολογίας). Ατμοσφαιρική επιστήμη. και της Γης και των επίγειων επιστημών.

Κέντρο επεξεργασίας αερίου

Το Κέντρο Επεξεργασίας Φυσικού Αερίου (GPC) ιδρύθηκε το 2007. Έχει σχεδιαστεί για να διεξάγει έρευνα και ανάπτυξη σε περιοχές που σχετίζονται με τα μέλη της κοινοπραξίας και να παρέχει πειραματικές εγκαταστάσεις για κλιμακούμενες δοκιμές πολλών διαδικασιών.

Αποστολή του Κέντρου είναι να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι βιομηχανίες φυσικού αερίου στο Κατάρ και την περιοχή. Η GPC παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες και εμπειρία και ασχολείται με διεπιστημονική έρευνα με πρακτική εφαρμογή για την κάλυψη των αναγκών της βιομηχανίας, του ακαδημαϊκού κόσμου και της κοινότητας γενικότερα.

Ερευνητικό Κέντρο Εργαστηριακών Ζώων

Το LARC είναι το πρώτο από τα καταφύγια του είδους του στο Κατάρ. Προσφέρει ένα πολύτιμο πλεονέκτημα για τους επιστήμονες, τους καθηγητές του Qatar University και τους σπουδαστές της έρευνας να ενθαρρύνουν και να βοηθήσουν τις ερευνητικές τους δραστηριότητες και να εξασφαλίσουν ανθρώπινα αποκτημένα και έγκυρα επιστημονικά δεδομένα στον τομέα της βιοϊατρικής και της ιατρικής, συμπεριλαμβανομένης της μελέτης των βιολογικών διεργασιών, τη δοκιμή νέων θεραπειών και θεραπειών.

Η αποστολή του Κέντρου είναι να προσφέρει ποιοτική κτηνοτροφία και κτηνιατρική φροντίδα για να υποστηρίξει τον ηγετικό ρόλο του Πανεπιστημίου στην εκπαίδευση και την έρευνα καθώς και στην τοπική ερευνητική κοινότητα, όταν αυτό είναι δυνατό.

Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας

Το Κέντρο Βιοϊατρικής Έρευνας (BRC) ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2014. Το Κέντρο αποτελεί αποκορύφωμα του επιτυχημένου βιοϊατρικού προγράμματος που ιδρύθηκε από το 1984. Το πρόγραμμα Βιοϊατρικής ήταν το πρώτο του είδους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών και αποτέλεσε σημαντική προσθήκη για την υποστήριξη του Το Κολλέγιο Φαρμακευτικής και τη νεοσυσταθείσα Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου.

Η αποστολή του Κέντρου είναι να παρέχει άριστη ερευνητική υποστήριξη σε βιοϊατρικούς ερευνητές στο QU και Qatar μέσω υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων και εξαιρετικά ικανού προσωπικού και να ενθαρρύνει τη συνεργατική έρευνα που προωθεί την επιστημονική έρευνα και βελτιώνει την ανθρώπινη υγεία.

Άλλα ερευνητικά κέντρα QU

Κατάρ Κέντρο Μεταφορών και Ασφάλειας της Κυκλοφορίας

Τα τροχαία ατυχήματα έχουν σημαντικές κοινωνικές, υγειονομικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιπτώσεις στην οικονομία του Κατάρ. Η αναμενόμενη αύξηση του πληθυσμού και οι ειδικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν σε τακτική βάση στο Κατάρ έχουν ωθήσει το Κολέγιο Μηχανικών του Qatar University να δημιουργήσει Κέντρο Μελετών Οδικής Ασφάλειας.

Η αποστολή του κέντρου είναι η δημιουργία και διάδοση γνώσεων σχετικά με την οδική ασφάλεια και την πρόληψη ατυχημάτων με τη διεξαγωγή μελετών, έρευνας και ανάλυσης και αξιολόγησης των τροχαίων ατυχημάτων, προκειμένου να εντοπιστούν τα βασικά αίτια των ατυχημάτων και οι κρίσιμοι παράγοντες που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη μείωση των ατυχημάτων .

Ινστιτούτο Έρευνας Κοινωνικών και Οικονομικών Μελετών

Το SESRI ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2008. Αποστολή του SESRI είναι να παράσχει αξιόπιστα και αξιόπιστα δεδομένα που θα καθοδηγούν τη διαμόρφωση πολιτικής, τον καθορισμό προτεραιοτήτων και τον προγραμματισμό βάσει στοιχείων βάσει των κοινωνικών και οικονομικών τομέων.

Η ερευνητική ατζέντα του Ινστιτούτου καλύπτει ένα ευρύ φάσμα ουσιαστικών πεδίων σπουδαιότητας για την κοινωνία του Κατάρι, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας και της απασχόλησης, του εκσυγχρονισμού και των αλλαγών στις κοινωνικές αξίες, την εκπαίδευση, την υγεία, την οικογενειακή δομή και τον αντίκτυπο των κοινωνικών και παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης.

KINDI Κέντρο Υπολογιστικής Έρευνας

Το Κέντρο KINDI διευκολύνει και υποστηρίζει την έρευνα και την επιστήμη των υπολογιστών και της πληροφορικής στο Qatar University (QU). Το KINDI είναι ένα αρκτικόλεξο για τη Γνώση της Γνώσης, τα Δίκτυα Δεδομένων και την Διεπιστημονική έρευνα, τα οποία είναι τα ερευνητικά θέματα του κέντρου.

Η αποστολή του Κέντρου είναι να εξυπηρετεί την κοινότητα του Κατάρ και του Qatar University προωθώντας ποιοτικά ερευνητικά προγράμματα στον ζωτικό τομέα των επιστημών πληροφορικής και της τεχνολογίας. Το KINDI είναι ένα πλαίσιο για την προώθηση της συνεργατικής και διεπιστημονικής έρευνας, την αξιοποίηση των υφιστάμενων τοπικών και διεθνών εταιρικών σχέσεων και την παροχή υποστηρικτικής υποδομής.

Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Ανάπτυξης

Κέντρο πρώιμης παιδικής ηλικίας

Κέντρο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών

Κέντρο Βιώσιμης Ανάπτυξης

Κέντρο Επιχειρηματικότητας

Κέντρο Μελετών Κόλπου

Κέντρο Καινοτομίας Κινητικότητας του Κατάρ

Κέντρο Νομοθεσίας και Ανάπτυξης

Καριέρα

Καλώς ήρθατε στη σελίδα ευκαιριών σταδιοδρομίας στο Qatar University . Μέσα από τα ειδικά εργαλεία μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε μαζί σας τις τελευταίες θέσεις εργασίας στον συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο των ακαδημαϊκών προγραμμάτων, των ερευνητικών κέντρων και των τμημάτων παγκοσμίου κύρους.

Οι πόροι σε αυτόν τον ιστότοπο θα σας επιτρέψουν να αναζητήσετε τις θέσεις που διαθέτουμε αυτήν την περίοδο από το αντίστοιχο κολέγιο ή το γραφείο και να συμπεριλάβετε προχωρημένες επιλογές φιλτραρίσματος για να εξασφαλίσετε ότι θα βρείτε τη σταδιοδρομία που σας ταιριάζει.

Οφέλη

Βρίσκεται λίγο βόρεια της όμορφης πόλης της Ντόχα, η βραβευμένη πανεπιστημιούπολη της QU προσφέρει ένα εκπληκτικό μείγμα παραδοσιακής αισθητικής και σύγχρονης λειτουργικότητας. Οι υπάλληλοι του πανεπιστημίου έχουν πρόσβαση σε πολλές ολοκαίνουργιες, σύγχρονες αίθουσες διδασκαλίας και κέντρων, εξελιγμένες και καλά διατηρημένες εγκαταστάσεις και έναν συνεχώς διευρυνόμενο κατάλογο αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών προγραμμάτων. Το QU είναι μαρτυρία της συνεχούς θέσης του Κατάρ στο προσκήνιο για τη δέσμευσή του στην πολιτιστική και εκπαιδευτική ανάπτυξη.

Άλλα αποκλειστικά οφέλη της απασχόλησης QU περιλαμβάνουν:

 • Μια υποστηρικτική ακαδημαϊκή και κοινωνική κοινότητα, με ένα ετήσιο πρόγραμμα συμμετοχής σε σχολικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
 • Μια σαφής πορεία προς την εξέλιξη της σταδιοδρομίας μέσω των εξατομικευμένων αξιολογήσεων του πανεπιστημίου, εξασφαλίζοντας ότι τα μέλη ενθαρρύνονται να δουλεύουν στα δυνατά τους σημεία και αναγνωρίζονται για τα επιτεύγματά τους.
 • Πρόσβαση σε μια απίστευτη ποικιλία ακαδημαϊκών βιβλιοθηκών, επαγγελματικών εργαλείων και πρωτοποριακών πόρων πληροφορικής.
 • Εκπτώσεις για χρήσιμα επαγγελματικά και γλωσσικά μαθήματα από το Γραφείο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης της QU.
 • Μια διοίκηση που έχει δεσμευτεί για ουσιαστικό σχεδιασμό, διαφάνεια στην πολιτική και τις ενέργειες και καλά οργανωμένους χώρους για ανατροφοδότηση και επικοινωνία.
 • Ένα εξαιρετικό πακέτο απασχόλησης που περιλαμβάνει ανταγωνιστικό μισθό. προσωπικές, ακαδημαϊκές και εθνικές αργίες. Qatari ασφάλιση υγείας? το σχολικό επίδομα των παιδιών · στέγαση; επιλογές οικονομικής υποστήριξης και πολλά άλλα.

Ζωή εργαζομένων

Και για τους Κατάρι και τους ομογενείς, η ζωή στο Κατάρ σημαίνει άμεση πρόσβαση και αφοσίωση σε μια απίστευτη ποικιλία πολιτιστικών εκδηλώσεων, ατελείωτες ευκαιρίες για αγορές σε εμπορικά κέντρα, αγορές και μπουτίκ, καθώς και μια παρθένα ακτή για αναψυχή στην παραλία και καταδύσεις.

Ως οικοδεσπότης του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA του 2022, και στο πλαίσιο της προετοιμασίας για το Qatar National Vision 2030, το Κατάρ έχει πλέον να προσφέρει περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ως επίκεντρο ασύγκριτης ανάπτυξης και διεθνούς ενθουσιασμού.

Τοποθεσίες

Ντόχα

Address
University Street
Ντόχα, Ντόχα, Κατάρ

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη