Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Università Bocconi, που ιδρύθηκε το 1902, ήταν το πρώτο ιταλικό πανεπιστήμιο που παρείχε πτυχίο στα οικονομικά.

Για έναν αιώνα, ο Bocconi διαδραμάτισε ηγετικό ρόλο στον κοινωνικό και οικονομικό εκσυγχρονισμό της Ιταλίας. Έχει παραμείνει πιστή στις θεμελιώδεις αξίες του να είναι ένα σημαντικό ερευνητικό πανεπιστήμιο, με δημοκρατικές αξίες και ανοιχτό στον κόσμο, καθώς και οικονομικά και πολιτικά ανεξάρτητο.

Το Università Bocconi πιστεύει ότι η αριστεία μπορεί να βασιστεί μόνο στο ακαδημαϊκό προφίλ ενός ατόμου καθώς και στις αξίες του και στο πολιτιστικό και ηθικό του υπόβαθρο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το Πανεπιστήμιο προσφέρει πολυάριθμες δραστηριότητες, ειδικές ευκαιρίες για τους ανθρώπους να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Για γενιές, οι επιχειρηματίες έχουν έρθει στο Bocconi για να γίνουν κάτι μεγαλύτερο. Προσφέρουμε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, Ph.D. και εκτελεστικά προγράμματα σε μελλοντικούς ηγέτες και επιχειρηματίες που θέλουν μια ισχυρή βάση και ένα μετασχηματιστικό δίκτυο.

Γιατί Bocconi

Το Bocconi δεν είναι μόνο μια εκπαίδευση. Είναι ένα εφαλτήριο για τις φιλοδοξίες σας.

Για γενιές, διαμορφώσαμε τις γνώσεις και τις αξίες των πρωτοπόρων και των μελλοντικών ηγετών. Καταλαβαίνουμε ότι οι μεγάλες επιτυχημένες του αύριο χρειάζονται περισσότερα από τα προσόντα. Χρειάζονται αυτοπεποίθηση, όραμα και ισχυρό σύνολο αξιών.

Ιδρύθηκε το 1902 για να βοηθήσει στην προώθηση της κοινωνικής και οικονομικής προόδου σε ολόκληρη την Ευρώπη και πέρα ​​από αυτήν. Είναι μια αποστολή που μοιράζεται η κοινότητα μας με περισσότερους από 100.000 αποφοίτους σε βιομηχανίες ανά τον κόσμο.

Πολλά σχολεία θα προσπαθήσουν να σας ωθήσουν να ταιριάζουν στον κόσμο. Ο Bocconi θα σας προετοιμάσει να το αλλάξετε.

Τα οικονομικά, τα προγράμματα διαχείρισης και χρηματοδότησης είναι από τα καλύτερα στον κόσμο. Η παγκόσμια πανεπιστημιακή κατάταξη του QS μας κατέγραψε μεταξύ των δέκα καλύτερων ιδρυμάτων στην Ευρώπη σε αυτούς τους τομείς, ενώ ο Financial Times κατατάσσει τα πτυχία Master in Finance and Management μεταξύ των πρώτων δέκα παγκοσμίως.

Κατάταξη της ποιότητας της εκπαίδευσης στον κόσμο

Στο πλαίσιο της διεθνούς τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δημοσιεύονται διάφορες βαθμολογίες με πολύ διαφορετικά επίπεδα ποιότητας, μεθοδολογική αυστηρότητα και αρχή. Το Πανεπιστήμιο Bocconi εμφανίζεται τακτικά στις πιο σημαντικές κατατάξεις που καλύπτουν τους τομείς εμπειρίας του στον τομέα της οικονομίας και της διαχείρισης και γενικότερα στις κοινωνικές επιστήμες.
Λόγω της φύσης ενός εξειδικευμένου ιδρύματος, ο Bocconi δεν εμφανίζεται στις κατατάξεις που χαρακτηρίζονται ως "συνολικά" - δηλαδή οι βαθμολογίες QS, THE και Shanghai - οι οποίες περιλαμβάνουν Πανεπιστήμια που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και πεδίων.

Εδώ παρουσιάζουμε τα ενημερωμένα αποτελέσματα ορισμένων από τα σημαντικότερα και ευρέως αναγνωρισμένα από αυτά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θέση μας σε άλλες εξειδικευμένες ή τομεακές κατατάξεις θα δημοσιευθούν στις ενότητες για τα μεμονωμένα προγράμματα.

1. QS (Quacquarelli Symonds)

Στην QS World University Ranking, που δημοσιεύθηκε από το QS με έδρα το Λονδίνο, η παγκόσμια απόδοση του Bocconi στο τμήμα Κοινωνικών Επιστημών τα τελευταία τρία χρόνια ήταν η εξής:

  • 2018, Κοινωνικές Επιστήμες
  • 2017, Κοινωνικές Επιστήμες
  • 2016, Social Sciences

Οι ίδιοι οι QS αναφέρουν τον Bocconi στις σελίδες παρουσίασης της κατάταξης, εξηγώντας γιατί ο Bocconi δεν περιλαμβάνεται στη συνολική κατάταξη αλλά μόνο στην πιο συγκεκριμένη υποομάδα «Κοινωνικές Επιστήμες». Δείτε το άρθρο Getting Specific.

Ο Bocconi εμφανίζεται επίσης στις βαθμολογίες που δημοσιεύονται ξεχωριστά από την QS:

Σημείωση: Η φήμη "Employer Reputation" είναι ένας από τους δείκτες της κατάταξης και μετρά τις απόψεις των εταιρειών σχετικά με τους απόφοιτους κάθε πανεπιστημίου. Η κορυφή έχει ένα συμβατικό σκορ 100.

2. Δημοσιονομικοί χρόνοι

Ο Bocconi είναι επίσης παρών σε πολλές βαθμολογίες από τους Financial Times. Πιο συγκεκριμένα, η Σχολή Διοίκησης της SDA Bocconi (Business School Bocconi), βρίσκεται στις εξής βαθμολογίες: MBA, Executive MBA (EMBA), Εκπαιδευτικά Προγράμματα Ειδικής Εκπαίδευσης, Εκπαιδευτικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Σχολεία. Τα μαθήματα MSc που προσφέρονται από το Graduate School του Bocconi είναι εισηγμένα στο Master στη Διοίκηση και Χρηματοοικονομική κατάταξη. Ακολουθούν οι ενημερωμένες θέσεις σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

3. U-Multirank

Το πρόγραμμα U-Multirank που ξεκίνησε πρόσφατα, όπως και άλλες βαθμολογίες, έχει ως στόχο να βοηθήσει στην επιλογή ενός πανεπιστημίου, αλλά με μια πολύ διαφορετική προσέγγιση από άλλους. Αφού ορίσετε τα επιθυμητά κριτήρια, ο χρήστης αποκτά μια λίστα πανεπιστημίων με την ένδειξη για κάθε επιλεγμένη παράμετρο της απόδοσης κάθε πανεπιστημίου σε σύγκριση με τον μέσο όρο της ομάδας. Έτσι, το U-Multirank μετατοπίζει την κύρια εστίαση από την απλή θέση σε μια κατάταξη στο μίγμα των χαρακτηριστικών ενός συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

4. Κατάταξη της Σαγκάης

Η παγκόσμια κατάταξη των ακαδημαϊκών αντικειμένων που δημοσιεύεται από την ShanghaiRanking Consultancy απαριθμεί τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο σε συγκεκριμένους τομείς έρευνας. Τα Ακαδημαϊκά Θέματα χωρίζονται σε πέντε μακροοικονομικές περιοχές (Φυσικές Επιστήμες, Μηχανική, Επιστήμες της Ζωής, Ιατρικές Επιστήμες και Κοινωνικές Επιστήμες). Στον τομέα των Κοινωνικών Επιστημών, ο Bocconi είναι παρών σε πέντε Ακαδημαϊκά Θέματα:Προγράμματα που διδάχθηκαν:
  • Αγγλικά
  • ιταλικός

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Bachelor

University Bocconi

Πρόκειται για ένα μοναδικό τετραετές πρόγραμμα, το οποίο αναπτύχθηκε με δύο κύρους πανεπιστήμια-εταίρους: στο Marshall School of Business του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλ ... [+]

Τρία πανεπιστήμια παγκόσμιας κλάσης, τρεις ηπείρους, τρεις βαθμοί: μία απαράμιλλη εμπειρία

Πρόκειται για ένα μοναδικό τετραετές πρόγραμμα, το οποίο αναπτύχθηκε με δύο κύρους πανεπιστήμια-εταίρους : στο Marshall School of Business του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες και στο HKUST στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Χονγκ Κονγκ. Οι φοιτητές, σε μια μικρή τάξη περίπου 50 φοιτητών που προέρχονται από όλο τον κόσμο, σπουδάζουν σε διαφορετική θέση και πανεπιστήμιο κάθε χρόνο, καλύπτοντας τρεις ηπείρους: στην πραγματικότητα, περνούν το πρώτο έτος στο Λος Άντζελες, το δεύτερο στο Χονγκ Κονγκ, το τρίτο στο Μιλάνο και το τέταρτο στην επιλογή ενός από αυτά τα σχολεία.... [-]

Ιταλία Milan
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
4 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά

Πτυχίο Επιστημών (BSc)

University Bocconi

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε εργαλεία διαχείρισης που είναι τυπικά για εταιρείες με σημαντική διεθνή διάσταση και λειτουργούν σε διαφορετικά και ολοένα και πιο ολοκληρω ... [+]

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε εργαλεία διαχείρισης που είναι τυπικά για εταιρείες με σημαντική διεθνή διάσταση και λειτουργούν σε διαφορετικά και ολοένα και πιο ολοκληρωμένα οικονομικά συστήματα.

Το περιεχόμενο είναι προσαρμοσμένο ώστε να σας παρέχει μια ισχυρή προετοιμασία στον τομέα των διεθνών οικονομικών και επιχειρήσεων και μια ξεχωριστή διεθνή προοπτική .

Θα μάθετε να κατανοείτε και να αναλύετε τη δυναμική της παγκοσμιοποίησης των πολιτισμών και των επιχειρήσεων και τις σχέσεις μεταξύ των χωρών σε ευρωπαϊκό και εξωευρωπαϊκό επίπεδο.... [-]

Ιταλία Milan Ηνωμένες Πολιτείες Los Angeles
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University Bocconi

Το πρόγραμμα εκπαιδεύει τη μελλοντική γενιά οικονομικών και χρηματοοικονομικών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι μπορούν να προσαρμοστούν σε ένα περιβάλλον που υπόκειται συνεχώς ... [+]

Το πρόγραμμα εκπαιδεύει τη μελλοντική γενιά οικονομικών και χρηματοοικονομικών εμπειρογνωμόνων , οι οποίοι μπορούν να προσαρμοστούν σε ένα περιβάλλον που υπόκειται συνεχώς σε αλλαγές, προκειμένου να τελειοποιήσουν την κλίση τους προς μια προοπτική παγκόσμιας σκέψης.

Θα κατανοήσετε και θα αναλύσετε οικονομικά και οικονομικά φαινόμενα από μια διεθνή προοπτική και θα έχετε μια σταθερή παιδεία βασισμένη σε αυστηρά ποσοτικά και ποιοτικά εργαλεία .... [-]

Ιταλία Milan Ηνωμένες Πολιτείες Los Angeles
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University Bocconi

Αυτό το Πτυχίο είναι το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται από τον Bocconi στον τομέα των πολιτικών επιστημών, με μια μικρή ομάδα πολυπολιτισμικών τάξεων από επι ... [+]

Αυτό το Πτυχίο είναι το πρώτο προπτυχιακό πρόγραμμα που προσφέρεται από τον Bocconi στον τομέα των πολιτικών επιστημών , με μια μικρή ομάδα πολυπολιτισμικών τάξεων από επιλεγμένους, ιδιαίτερα υποκινούμενους φοιτητές και μια διεθνή σχολή. Λόγω της ευελιξίας του , οι σπουδαστές περνούν ένα εξάμηνο σπουδών στο εξωτερικό σε ένα συνεργαζόμενο πανεπιστήμιο και έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική άσκηση.... [-]

Ιταλία Milan Ηνωμένες Πολιτείες Los Angeles
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University Bocconi

Αυτό το BSc είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα, στην αιχμή της σημερινής ψηφιακής επανάστασης. Μεταξύ των πρώτων προγραμμάτων σπουδών παγκοσμίως, στοχεύει στην κατάρτιση της νέ ... [+]

Αυτό το BSc είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα, στην αιχμή της σημερινής ψηφιακής επανάστασης. Μεταξύ των πρώτων προγραμμάτων σπουδών παγκοσμίως, στοχεύει στην κατάρτιση της νέας γενιάς ψηφιακών ταλέντων , μιας γενιάς στην οποία ο συνδυασμός ποσοτικών δεξιοτήτων και αυστηρής σκέψης είναι απαραίτητος για την επιτυχία.

Αυτό το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ταλαντούχους που επιθυμούν να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στην εποχή που βασίζεται στις πληροφορίες. Ο γενικός στόχος είναι να κατανοήσουν - και να δώσουν τη δυνατότητα στους υπεύθυνους λήψης αποφάσεων σε επιχειρήσεις και ιδρύματα να κατανοήσουν - τις στρατηγικές επιπτώσεις της ποσοτικής πληροφόρησης για οικονομικές, διαχειριστικές και οικονομικές αποφάσεις .... [-]

Ιταλία Milan Ηνωμένες Πολιτείες Los Angeles
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University Bocconi

Το πρόγραμμα σας δίνει μια ισχυρή προετοιμασία στον τομέα των Οικονομικών και των επιχειρήσεων, μαζί με μια ιδιαίτερη έμφαση στις ανθρωπιστικές σπουδές, ενισχύοντας τις κ ... [+]

Το πρόγραμμα σας δίνει μια ισχυρή προετοιμασία στον τομέα των Οικονομικών και των επιχειρήσεων, μαζί με μια ιδιαίτερη έμφαση στις ανθρωπιστικές σπουδές , ενισχύοντας τις κρίσιμες δεξιότητες αξιολόγησης σας. Η ποικιλία των θεμάτων που καλύπτονται είναι αυτό που την ξεχωρίζει από τα άλλα προγράμματα Bocconi BSc.

Οι απόφοιτοι αυτού του προγράμματος εργάζονται σε ένα ευρύ φάσμα εταιρειών και ιδρυμάτων σε διαφορετικούς κλάδους, αλλά η προσέγγιση και οι μέθοδοι διδασκαλίας του προγράμματος την καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλη για τους σπουδαστές που ενδιαφέρονται για τις καλλιτεχνικές βιομηχανίες (μουσεία, θέατρα και δημοπρασίες), πολιτιστικούς τομείς , τηλεόραση) και δημιουργικές περιοχές (μόδα, σχεδιασμός, επικοινωνία και αστική ανάπτυξη).... [-]

Ιταλία Milan Ηνωμένες Πολιτείες Los Angeles
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά,ιταλικός
Πλήρης παρακολούθηση
3 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
University Bocconi

Αυτό το BSc είναι ένα πρόγραμμα στα οικονομικά, αλλά πολύ διεπιστημονική φύση και βασίζεται σε στερεά ποσοτικά και μεθοδολογικά θεμέλια. Με το ιδιαίτερο μείγμα οικονομικώ ... [+]

Αυτό το BSc είναι ένα πρόγραμμα στα οικονομικά , αλλά πολύ διεπιστημονική φύση και βασίζεται σε στερεά ποσοτικά και μεθοδολογικά θεμέλια. Με το ιδιαίτερο μείγμα οικονομικών, ποσοτικών και κοινωνικών επιστημών, αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα βρίσκει συνέργειες μεταξύ των θεμάτων, για να αποκτήσει διαφορετικές προοπτικές σε κορυφαία διεθνή οικονομικά ζητήματα.

Είναι ένα από τα πρωτοπόρα προγράμματα στην Ευρώπη, προτείνοντας μια νέα ολοκληρωμένη εικόνα των οικονομικών και των κοινωνικών επιστημών . Σήμερα, οι κοινωνιολόγοι κάνουν χρήση της θεωρίας των παιχνιδιών και οι δημογράφοι χρησιμοποιούν οικονομικά μοντέλα για να αναλύσουν τη δυναμική του πληθυσμού. Ομοίως, οι οικονομολόγοι μιλούν για εγκλήματα και κίνητρα, αναλύουν το νου ως φιλόσοφοι και ψυχολόγους και μελετούν την κοινωνική διαστρωμάτωση μεταξύ άλλων τομέων διεπιστημονικής σύγκλισης.... [-]

Ιταλία Milan Ηνωμένες Πολιτείες Los Angeles
Αίτηση Παροχής Πληροφοριών
Αγγλικά
Πλήρης παρακολούθηση
3 έτη
Στο Πανεπιστήμιο(πανεπιστημιούπολη)
Διαβάστε περισσότερα στα Αγγλικά
Location address
Via Roberto Sarfatti,25
Milan, Lombardy, 20100 IT
Social Media
Location address
Los Angeles, California, US