ALCHIMIA Contemporary Jewellery School

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Η σύγχρονη σχολή κοσμημάτων της Αλχημείας σκηνοθετεί η Lucia Massei. Τα επεκτατικά διετούς προγράμματα BFA και MFA αναπτύχθηκαν για πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας σε στενή συνεργασία με μια ομάδα διεθνών εκπαιδευτικών και συμβούλων, όλοι οι ηγέτες στις αντίστοιχες δημιουργικές τους σφαίρες.

Ο στόχος της Αλχημείας είναι να διδάξει στους μαθητές να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από σύγχρονα κοσμήματα, αναπτύσσοντας υψηλής ποιότητας τεχνικές και θεωρητικές δεξιότητες. Με την υιοθέτηση των τεχνολογικών εξελίξεων της εποχής μας και των πιο πειραματικών πολιτιστικών τάσεων, η Αλχημεία ενθαρρύνει τους μαθητές της να ενισχύσουν τα ταλέντα τους. Η εστίασή του βασίζεται στην αναθεώρηση και υιοθέτηση παραδοσιακών τεχνικών και προσεκτικά επιλεγμένων υλικών σε συνδυασμό με πειραματικές και πρωτοποριακές προσεγγίσεις στο σχεδιασμό, τη διδασκαλία των μαθητών για τη μετατροπή ιδεών και ερευνητικών μονοπατιών σε κοσμήματα και αντικείμενα σχεδιασμού και τον τρόπο πρόσβασης στο περιβάλλον εργασίας.

Οι φοιτητές της Αλχημείας είναι εκπαιδευμένοι και εκπαιδεύονται από μια ομάδα ειδικών σε κοσμήματα, σχεδίαση και εικαστικές τέχνες. Χρησιμοποιώντας τις δικές τους εμπειρίες ως αναφορά, οι καθηγητές διδάσκουν τεχνικές, τάσεις και εξελίξεις στον τομέα των σύγχρονων κοσμημάτων και προωθούν την προσωπική δημιουργικότητα προσφέροντας προσαρμοσμένη καθοδήγηση και αξιολόγηση κατά τη διάρκεια των ακαδημαϊκών χρόνων των φοιτητών.

Η θέα της Αλχημίας

Ο δέκαλογος της Αλχημίας:

Συγχώνευση της παράδοσης και της καινοτομίας

Ο πρώτος μας στόχος, ή καλύτερα η αποστολή μας, είναι να κυριαρχήσουμε, να διαφυλάξουμε και να διαδώσουμε τις παραδοσιακές τεχνικές -ιδίως εκείνες που σχετίζονται με την ιταλική πολιτιστική κληρονομιά- προκειμένου να τις αναπτύξουμε, να τις μεταμορφώσουμε και να τις συγχωνεύσουμε στη σύγχρονη σκέψη και τον πολιτισμό. Πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξει πραγματική καινοτομία χωρίς τη γνώση του τι ήρθε προηγουμένως. Η παράδοση και η καινοτομία, όπως το μυαλό και το χέρι, πρέπει να κινούνται μαζί.

Συνεχής προσοχή στην παιδαγωγική

Αυτή η ιδιαίτερη πτυχή είναι ζωτικής σημασίας για το έργο μας και μπορούμε με περηφάνια να πούμε ότι έχουμε αναπτύξει μια ειδική μέθοδο "Αλχημεία" βασισμένη στην αποτελεσματική οργάνωση, ένα περιβάλλον που εκτιμά τη σκληρή δουλειά καθώς και την οικεία ατμόσφαιρα και προγράμματα σπουδών που εξισορροπούν τις θεωρητικές γνώσεις, από την εμπειρία. Αυτό που προσφέρουμε και ψάχνουμε είναι μια πληθώρα από προοπτικές και συνεχώς εμπλουτισμός όσον αφορά το περιεχόμενο και τις μεθόδους διδασκαλίας.

Ποιότητα του διδακτικού προσωπικού

Οι δάσκαλοί μας αντιπροσωπεύουν τα καλύτερα μεταξύ των διαφορετικών σχολείων, ιταλικά και διεθνή και μεταδίδουν στους μαθητές τους όχι μόνο τεχνικές δεξιότητες αλλά και το πάθος και την αφοσίωση τους, η οποία είναι η βασική προϋπόθεση για να εξασφαλιστεί το άριστο επίπεδο διδασκαλίας και η μοναδικότητα που υφαίνονται σε κάθε σειρά μαθημάτων. Αυτό μπορεί να γίνει αισθητό και εμφανές τόσο μέσα από το σχολείο όσο και από το εξωτερικό μέσω των δημιουργικών του αποτελεσμάτων.

Φροντίδα των σπουδαστών

Οι σχέσεις μας με όσους φοιτούν στο σχολείο, ανεξάρτητα από τον τύπο και τη διάρκεια των μαθημάτων που επέλεξαν να παρακολουθήσουν, χαρακτηρίζονται πάντα από την μέγιστη προσοχή στις ατομικές τους ιδιότητες που ενθαρρύνουμε έντονα να εκφράσουμε. Πιστεύουμε ότι μόνο μέσω της ανάπτυξης του ατομικού δυναμικού του κάθε ατόμου, καθώς και του πολιτισμού του, οι σπουδαστές μας (που προέρχονται από όλο τον κόσμο) μπορούν να οικοδομήσουν αποτελεσματικά μια πρωτότυπη σταδιοδρομία στο μέλλον.

Έρευνα και πειραματισμός

Δεδομένου ότι η προσέγγισή μας χαρακτηρίζεται από μόνιμη ένταση στην αυτοανανέωση, η έρευνα αποτελεί μέρος κάθε πτυχής και δραστηριότητας του σχολείου, από πειραματισμούς με υλικά μέχρι συνεχή προβληματισμό σχετικά με τις διάφορες "μορφές", από τις διαδικασίες παραγωγής έως τη βελτίωση της διδασκαλίας μας μεθόδων και, με μια ευρύτερη έννοια, της καθοδήγησης μας. Τα αποτελέσματα είναι τόσο σημαντικά - όπως επιβεβαιώνεται από πολλά διεθνή βραβεία - ότι εξετάζουμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένα τμήμα αποκλειστικά για την καινοτομία και την έρευνα στο μέλλον.

Διεθνές πεδίο εφαρμογής

Οι μεταφορικές μας ρίζες, καθώς και οι φυσικές μας ρίζες, βρίσκονται βαθιά στην καρδιά της Φλωρεντίας, την πρωτεύουσα της Ιταλικής Αναγέννησης και τον κληρονόμο της προκλητικής κληρονομιάς της στο κοσμηματοπωλείο, αλλά επίσης στραφούν προς τα έξω, ωθώντας μας να ενισχύσουμε τις συνεργασίες μας με τα θεσμικά όργανα εξαπλωθεί σε όλες τις ηπείρους. Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύουμε ότι μόνο μέσω αμοιβαίας γνώσης και μέσω ανταλλαγής μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών, οι οποίες δεν πρέπει να περιορίζονται στον τομέα των τεχνών, μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε και να επιτύχουμε καινοτομία στα πράγματα που επιλέγουμε να κάνουμε. Οι καθηγητές και οι υπάλληλοί μας, καθώς και οι μαθητές μας, προέρχονται από όλο τον κόσμο και είναι επίσης ευχαριστημένοι από αυτούς που η "γλώσσα" μας έχει αποκτήσει μια τόσο ξεχωριστή και ισχυρή ταυτότητα.

Μόλυνση

Σε μια εποχή όπως η δική μας, η οποία χαρακτηρίζεται από έντονη τομεακή εξειδίκευση, καθώς και από πολλά τεχνητά όρια (όπως η κυκλικά επαναλαμβανόμενη μεταξύ της τέχνης και της τέχνης), όπου υπάρχουν πολλές (συχνά πλασματικές) υποδιαιρέσεις σε κάθε κλάδο, τα μαθήματά μας ενσωματώνουν συστηματικά στοιχεία εννοιολογικής σκέψης για να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια τόσο από την άποψη της τεχνικής όσο και της διαρθρωτικής ανάπτυξης.

Ανεξαρτησία

Η αυτονομία και η ελευθερία από οποιαδήποτε προετοιμασία, ακόμα και γραφειοκρατική προετοιμασία, αποτελούν μέρος του DNA του σχολείου. Με την πάροδο του χρόνου, αντιμετωπίσαμε επιλογές σχετικά με διάφορες επιλογές που θα άλλαζαν σημαντικά το μέγεθος και τη διάρθρωση του σχολείου, αλλά για εμάς, ήταν απλώς ζήτημα επιβεβαίωσης (και θα είναι στο μέλλον) μιας ακριβούς επιλογής. Είναι μια επιλογή που θεωρούμε κρίσιμη για να διασφαλίσουμε ότι ένα μίγμα θεωρητικής έντασης και ρεαλισμού, επαγγελματισμού και δημιουργικής κίνησης, που πιστεύουμε ότι είναι η μεγαλύτερη δύναμη μας.

Οραμα

Το όραμά μας είναι η ιδέα της διαμόρφωσης της Αλχημείας όλο και περισσότερο ως χώρου που προωθεί και διαδίδει δημιουργικά μέσα παραγωγής και μάθησης, με ένα πόδι στην τέχνη (με την ευρύτερη έννοια) και ένα στην τεχνική και τεχνολογική έρευνα (συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανικών εφαρμογών). εν συντομία, ένας μόνιμος δεσμός μεταξύ κόσμων που συχνά θεωρούνται απομακρυσμένοι (από γεωγραφική, τομεακή, επαγγελματική και καλλιτεχνική σκοπιά) αλλά αλληλοσυμπληρώνονται.

Πάθος

Είναι η λέξη-κλειδί, η σύνθεση μιας λέξης, της φιλοσοφίας του σχολείου και το απαραίτητο εργαλείο για την επίτευξη καθενός από τους στόχους του. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μια από τις ελάχιστες πιθανές απαντήσεις σε μια κρίση που αφορά το σύνολο ενός κοινωνικοοικονομικού μοντέλου είναι ένας διαφορετικός τρόπος κατανόησης της εργασίας, αρχαίος και σύγχρονος, ένα μίγμα ενσυναίσθησης για τους ανθρώπους που δουλεύουν μαζί μας, έχουν την αγάπη για να κάνουν τα πράγματα σωστά και να επιδιώκουν τη συνεχή βελτίωση. Αυτό εννοούμε με το πάθος, το άυλο αλλά απτό στοιχείο που καθορίζει την επιτυχία της Αλχημείας, αγκαλιάζοντας τόσο τη διάσταση του σχεδιασμού όσο και την ηθική. Είναι προτεραιότητά μας να μεταβιβάσουμε αυτό το θέμα στους μαθητές μας.

Τοποθεσίες

Φλωρεντία

Address
Piazza Piattellina 3/r
50124 Φλωρεντία, Τοσκάνη, Ιταλία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Υποβολή ερώτησης

Άλλη