University of Alcalá

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο της Alcala (UAH) είναι ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με αφοσίωση στη διδασκαλία και την ερευνητική αριστεία, το οποίο παρέχει προσαρμόζοντας την παροχή κατάρτισης στις κοινωνικές αλλαγές και τις κοινωνικές απαιτήσεις και προσελκύοντας και διατηρώντας ταλέντο. Οι αριθμοί μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι η υποκίνηση της απασχολησιμότητας των φοιτητών. την εφαρμογή κοινωνικά υπεύθυνων πολιτικών που ενισχύουν τη φήμη της ως ανοιχτού, ολοκληρωμένου και δεσμευμένου θεσμού · και την ανάπτυξη αποτελεσματικής, υπεύθυνης και διαφανούς διαχείρισης βάσει της λογοδοσίας του έναντι του ίδιου του θεσμού και της κοινωνίας.

Στην ιστορική πόλη της Alcalá de Henares, 30 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη, το Πανεπιστήμιο έχει 28.000 φοιτητές, 2.000 διδακτικό προσωπικό και 800 υπηρεσίες και διοικητικό προσωπικό. Οι τρεις πανεπιστημιουπόλειές του - οι ιστορικές, οι επιστήμες και η τεχνολογία και οι πανεπιστημιουπόλεις της Γκουανταλαχάρα - φιλοξενούν 40 προγράμματα προπτυχιακών σπουδών, 78 επίσημα μεταπτυχιακά προγράμματα και μια ευρεία προσφορά μαθημάτων δια βίου κατάρτισης σε όλους τους τομείς της γνώσης.

Περιλαμβάνεται στην κύρια εθνική και διεθνή κατάταξη, το UAH συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων στον κόσμο, τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και για δείκτες όπως η διδασκαλία, η απασχολησιμότητα, η διεθνοποίηση, το ερευνητικό αποτέλεσμα, ο εξοπλισμός και οι υποδομές, η βιωσιμότητα και η κοινωνική δέσμευση.

Ταυτόχρονα ιστορικά και πρωτοποριακά, το UAH είναι ένα από τα πιο σεβαστά πανεπιστήμια της Ευρώπης και μπορεί να εντοπίσει την προέλευσή του ήδη από το 1293 και τη μεσαιωνική Studia generia. Το 1499, ο Καρδινάλιος Cisneros ίδρυσε το Κολλέγιο του St Hildephonse με σκοπό τη δημιουργία μιας πρωτότυπης πανεπιστημιακής πόλης που θα λειτουργούσε ως πρότυπο για άλλους στην Ibero-America. Μεταξύ των σπουδαιότερων φοιτητών του, έχει στοιχεία όπως ο Lope de Vega, ο Calderón de la Barca, ο Francisco de Quevedo, ο Tirso de Molina, ο Fray Luis de León, ο Ignacio de Loyola ή ο Gaspar Melchor de Jovellanos, καθώς και η María Isidra de Guzmán - η πρώτη γυναίκα στην Ισπανία να αποκτήσει διδακτορικό δίπλωμα.

Το μοναδικό πανεπιστημιακό του μοντέλο και η διατήρηση της πλούσιας αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής του κληρονομιάς οδήγησαν στη δήλωση του ως παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1998.

Το University of Alcalá είναι επίσης παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού, την κοινωνική του δέσμευση και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Όχι για τίποτα, το ιστορικό του Paraninfo ή η αίθουσα συνελεύσεων είναι η σκηνή για τελετές απονομής του βραβείου Θερβάντες για τη λογοτεχνία στα ισπανικά, το βραβείο του βασιλιά της Ισπανίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή το βραβείο «Camino Real».

Αποστολή

Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των μαθητών και η προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη μέσω της υψηλής ποιότητας διδασκαλίας, της δημιουργίας και της μετάδοσης γνώσεων και της διάδοσης της επιστήμης και του πολιτισμού.

Οραμα

Να είναι ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στο διεθνές πλαίσιο, αφοσιωμένο στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και ανοιχτό στον κόσμο, συμβάλλοντας στην προώθηση της γνώσης και στην κατάρτιση των πολιτών μέσω ποιοτικής διδασκαλίας, αριστείας στην έρευνα και προώθησης της ηθικής και κοινωνικής ευθύνης στάσεις.

Το ήξερες?

  • Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου στην Κατάταξη Παγκόσμιου Πανεπιστημίου QS και στην Κατάταξη Παγκόσμιου Πανεπιστημίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Τρία από τα μαθήματα πτυχίου που διδάσκονται στο University of Alcalá (Φυσιοθεραπεία, Αγγλικές Σπουδές και Ισπανικές Σπουδές) είναι από τα καλύτερα στην Ισπανία, σύμφωνα με την κατάταξη που παράγεται κάθε χρόνο από την εφημερίδα «El Mundo» στο συμπλήρωμα «50 grados».
  • 8 Διδακτορικό Δίπλωμα που διδάσκονται στο UAH είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ισπανία , σύμφωνα με το συμπλήρωμα των «250 Master Master» που παράγεται κάθε χρόνο από την εφημερίδα El Mundo.
  • Οι αγγλικές σπουδές είναι από τα 200 καλύτερα θέματα στον κόσμο και οι σύγχρονες γλώσσες είναι μεταξύ των 250 καλύτερων, σύμφωνα με το διάσημο QS World University Rankings by Subject.
  • Το UAH είναι το πρώτο ισπανικό δημόσιο πανεπιστήμιο στη διδασκαλία της αριστείας σύμφωνα με την CYD Ranking (Ίδρυμα Γνώσης και Ανάπτυξης).
  • Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως για πολιτικές περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στην κατάταξη του UI Greenmetric World University.

Τοποθεσίες

Alcala de Henares

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Alcala de Henares, Κοινότητα Μαδρίτης, Ισπανία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Υποβολή ερώτησης

Άλλη