University of Alcalá

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο του Alcala (UAH) είναι δημόσιο πανεπιστήμιο με δέσμευση για την αριστεία διδασκαλίας και έρευνας που προσφέρει, προσαρμόζοντας την παροχή της κατάρτισης στην κοινωνική αλλαγή και τις κοινωνικές απαιτήσεις και προσελκύοντας και διατηρώντας ταλέντα. Ο αριθμός του μεταξύ των προτεραιοτήτων του είναι η υποκίνηση της απασχολησιμότητας των σπουδαστών. την εφαρμογή κοινωνικά υπεύθυνων πολιτικών που ενισχύουν τη φήμη της ως ανοιχτού, ολοκληρωμένου και αφοσιωμένου θεσμού · και την ανάπτυξη αποτελεσματικής, υπεύθυνης και διαφανούς διαχείρισης, βασισμένης στη λογοδοσία της έναντι του ίδιου του θεσμικού οργάνου και της κοινωνίας.

Βρίσκεται στην ιστορική πόλη Alcalá de Henares, 30 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη, το Πανεπιστήμιο διαθέτει 28.000 μαθητές, 2.000 διδακτικό προσωπικό και 800 υπαλλήλους υπηρεσίας και διοίκησης. Οι τρεις πανεπιστημιουπόλεις της - οι ιστορικές, οι επιστήμες και η τεχνολογία και οι σχολές της Γουαδαλαχάρα - παίζουν σπίτι σε 40 προπτυχιακά προγράμματα, 78 επίσημα μεταπτυχιακά προγράμματα και μια ευρεία προσφορά δια βίου κατάρτισης σε όλους τους τομείς της γνώσης.

Περιλαμβάνεται στις κύριες εθνικές και διεθνείς κατατάξεις, το UAH είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και για δείκτες όπως η διδασκαλία, η απασχολησιμότητα, η διεθνοποίηση, η έρευνα, ο εξοπλισμός και οι υποδομές, η βιωσιμότητα και η κοινωνική δέσμευση.

Ταυτόχρονα ιστορικά και πρωτοποριακά, το UAH είναι ένα από τα πιο σεβαστά πανεπιστήμια της Ευρώπης και μπορεί να εντοπίσει την προέλευσή του ήδη από το 1293 και τη μεσαιωνική Studia generia. Το 1499, ο Καρδινάλιος Cisneros ίδρυσε το Κολλέγιο του St Hildephonse με σκοπό τη δημιουργία μιας πρωτότυπης πανεπιστημιακής πόλης που θα λειτουργούσε ως πρότυπο για άλλους στην Ibero-America. Μεταξύ των σπουδαιότερων φοιτητών του, έχει στοιχεία όπως ο Lope de Vega, ο Calderón de la Barca, ο Francisco de Quevedo, ο Tirso de Molina, ο Fray Luis de León, ο Ignacio de Loyola ή ο Gaspar Melchor de Jovellanos, καθώς και η María Isidra de Guzmán - η πρώτη γυναίκα στην Ισπανία να αποκτήσει διδακτορικό δίπλωμα.

Το μοναδικό πανεπιστημιακό του μοντέλο και η διατήρηση της πλούσιας αρχιτεκτονικής και καλλιτεχνικής του κληρονομιάς οδήγησαν στη δήλωση του ως παγκόσμιας κληρονομιάς από την UNESCO το 1998.

Το University of Alcalá αποτελεί επίσης παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τη διδασκαλία της ισπανικής γλώσσας και του πολιτισμού, την κοινωνική του δέσμευση και την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ιστορική αίθουσα Paraninfo ή η αίθουσα συνεδριάσεων δεν είναι καθόλου η σκηνή για τις τελετές απονομής του βραβείου Cervantes Prize for Literature στα ισπανικά, του Βραβείου βασιλιά των Ισπανών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ή του βραβείου "Camino Real".

Αποστολή

Η ολοκληρωμένη εκπαίδευση των σπουδαστών και η προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη μέσω της υψηλής ποιότητας διδασκαλίας, της δημιουργίας και της μετάδοσης γνώσεων και της διάδοσης της επιστήμης και του πολιτισμού.

Οραμα

Να είναι ένα κορυφαίο πανεπιστήμιο στο διεθνές πλαίσιο, αφοσιωμένο στην κοινωνία, χωρίς αποκλεισμούς και ανοιχτό στον κόσμο, συμβάλλοντας στην προώθηση της γνώσης και της κατάρτισης των πολιτών μέσω της ποιοτικής διδασκαλίας, της αριστείας στην έρευνα και της προώθησης δεοντολογικών και κοινωνικά υπεύθυνων στάσεων .

Το ήξερες...?

  • Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου στην Κατάταξη Παγκόσμιου Πανεπιστημίου QS και στην Κατάταξη Παγκόσμιου Πανεπιστημίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.
  • Τρία από τα μαθήματα που διδάσκονται στο University of Alcalá (Φυσικοθεραπεία, Αγγλικές Σπουδές και Ισπανικές Σπουδές) είναι από τα καλύτερα στην Ισπανία, σύμφωνα με την κατάταξη που παράγει κάθε χρόνο η εφημερίδα «El Mundo» στο συμπλήρωμα των 50 βαθμών.
  • 8 Διδακτορικό Δίπλωμα που διδάσκονται στο UAH είναι μεταξύ των καλύτερων στην Ισπανία , σύμφωνα με το συμπλήρωμα των «250 Master Master» που παράγεται κάθε χρόνο από την εφημερίδα El Mundo.
  • Οι αγγλικές σπουδές είναι από τα 200 καλύτερα θέματα στον κόσμο και οι σύγχρονες γλώσσες είναι μεταξύ των 250 καλύτερων, σύμφωνα με το διάσημο QS World University Rankings by Subject.
  • Το UAH είναι το πρώτο ισπανικό δημόσιο πανεπιστήμιο στη διδασκαλία της αριστείας σύμφωνα με την CYD Ranking (Ίδρυμα Γνώσης και Ανάπτυξης).
  • Μεταξύ των καλύτερων πανεπιστημίων παγκοσμίως για πολιτικές περιβαλλοντικής βιωσιμότητας στην κατάταξη του UI Greenmetric World University.

Τοποθεσίες

Alcala de Henares

Address
Pza. San Diego, s/n
28801 - Alcalá de Henares

Alcala de Henares, Κοινότητα Μαδρίτης, Ισπανία

Προγράμματα

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Ask a Question

Άλλη