Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Προορισμός: αριστεία

Στην έκτη δεκαετία της λειτουργίας της, η Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Η συνέχεια της ιστορικής Απόφοιτος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης, είναι ένα σύγχρονο κράτος ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, που φημίζεται για την ατμόσφαιρα της ποιότητας, την ελευθερία, τη δημοκρατία, την αξιοκρατία και την ατομική ανάπτυξη παρέχει σε όλα τα μέλη της: οι μαθητές, Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό Προσωπικό και το πανεπιστημιακό προσωπικό.

Η αποστολή μας έχει εδώ και καιρό να συνεισφέρουν στην κοινωνία, στην κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας, μέσω των μαθημάτων που προσφέρουμε σε τέσσερα σχολεία μας, η έρευνα που διεξάγεται και η προώθηση και διάδοση της γνώσης.

Χιλιάδες Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απόφοιτοι επιδιώκουν επιτυχή σταδιοδρομία στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Από την πλευρά μας, με δεδομένη την τρέχουσα δυσμενή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική νεολαία, που μαστίζεται από την ανεργία, εμείς στο πανεπιστήμιο, κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να υποστηρίξει τους αποφοίτους μας και τους μαθητές μας να βελτιώσουν τις προοπτικές τους για είσοδο στην αγορά εργασίας μέσω Καριέρα μας και Πρακτική Γραφεία και μέσα από την επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών σε όλες τις υπηρεσίες μας.

Τα θετικά αποτελέσματα της αξιολόγησης που έλαβε από την συντριπτική πλειοψηφία των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, την ομαλή λειτουργία του καθ 'όλη τη ακαδημαϊκό έτος, η συνετή οικονομική διαχείριση των πόρων του και τις γνώσεις, φιλόδοξος, ταλαντούχος και ανθρώπινων πόρων, τη διασφάλιση της ποιότητας του Πανεπιστήμιο σήμερα και να εγγυηθεί για τη μελλοντική μας ανάπτυξη σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη μεσαίου μεγέθους πανεπιστήμιο, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στις γύρω περιοχές.

Πανεπιστημιακή κοινότητα μας θέτει Αριστείας ως μη διαπραγματεύσιμο στόχο της. Οι καθημερινές μας προσπάθειες για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Πανεπιστήμιο Αξιολόγηση διεργασίες είναι μακράν το καλύτερο μέσο για την επίτευξη των στόχων μας.

Πιστεύω πραγματικά ότι τα πανεπιστήμια ως ιδρύματα, σε γενικές γραμμές, και το Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, ιδίως, μπορεί να αναλάβει ηγετικό ρόλο σε αυτή την κρίσιμη καμπή για τη χώρα μας. Ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την έρευνα και την πρόοδο της γνώσης. Μόνο μέσα από τη στενή συνεργασία των κυβερνητικών οργανισμών, του ιδιωτικού τομέα, Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και μπορούμε να πετύχουμε.

Στόχος μου κατά τη διάρκεια της θητείας ως Πρύτανης όρος μου είναι να ενσταλάξει τη στάση της αριστείας σε όλα τα μέλη του Πανεπιστημίου: φοιτητές, Ακαδημαϊκό και Ερευνητικό Προσωπικό και το πανεπιστημιακό προσωπικό, προκειμένου να επιτευχθεί η μέγιστη δυνατή συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Με αυτόν τον τρόπο το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας θα είναι ανοικτή σε όλους και θα εκπληρώσει σε καθημερινή βάση της κοινωνικής αποστολής του ως ένα κρατικό πανεπιστήμιο, κάνοντάς μας όλους υπερήφανους.

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Αχιλλέας Ζαπράνης

Τοποθεσία

Ο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Στεγάζεται σε ένα συγκρότημα κτιρίων με συνολική έκταση περίπου 40.000 τετραγωνικών μέτρων, που αποτελείται από αμφιθέατρα, διδασκαλίας και αίθουσες σεμιναρίων, γραφεία και τους χώρους των τμημάτων διοίκησης, ένα εστιατόριο, το οποίο λειτουργεί όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, ένα γυμνάσιο και ένα βιβλίο-κατάστημα? Επίσης, ένας σταθμός φροντίδα των παιδιών σύντομα θα λειτουργεί. Υπάρχουν επίσης δύο δωμάτια, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν 4-8 άτομα (κυρίως τους επίσημους επισκέπτες). Το Πανεπιστήμιο έχει προσθέσει πρόσφατα μια κύρια αίθουσα που θα γίνει ένα από τα πιο σύγχρονα συνεδριακά κέντρα με τα διεθνή πρότυπα και θα φιλοξενήσει επίσης σημαντικές πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης.

Εγκαταστάσεις και εξοπλισμός

Οι μαθητές παρέχεται με την ουσιαστική στήριξη από την Υπηρεσία Βιβλιοθήκης και Πληροφόρησης (LIS), το Γραφείο Διασύνδεσης, και από τον υπολογιστή και το Κέντρο Λειτουργίας Δικτύου. αθλητικές, πολιτιστικές και πολιτικές δραστηριότητες του πανεπιστημίου είναι ανοικτή σε όλους τους φοιτητές.

Διεθνές περιβάλλον

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας καλωσορίζει φοιτητές από όλο τον κόσμο. Γνωρίζουμε ότι η ποιότητα του προγράμματος εμπλουτίζεται από την ποικιλία των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εμπειριών διεθνείς φοιτητές μας ». Ως εκ τούτου, τους εισερχόμενους φοιτητές μας λαμβάνουν κάθε είδους υποστήριξη από το Γραμματέα Μεταπτυχιακών και είναι δεκτή με ενθουσιασμό από ανεξάρτητα δίκτυα φοιτητή που τους βοηθούν να γίνει γρήγορα συμμετάσχουν στην τοπική φοιτητική ζωή.

Προγράμματα που διδάχθηκαν:
Αγγλικά

Η σχολή αυτή επίσης προσφέρει:

Location address
156 Egnatia Street
http://mabsos.uom.gr/

Thessaloniki, Thessaloniki, 540 06 GR