Georgian American University

Εισαγωγή

Διαβάστε την Επίσημη Περιγραφή

Ιστορία του Georgian American University

Εκπόνηση του πανεπιστημιακού σχεδίου

Το Georgian American University (GAU) ιδρύθηκε ως σχέδιο MBA της Elene Jamarjashvili MBA, το 2001, κατά τη διάρκεια της μελέτης της στο Atlanta State University (ΗΠΑ). Αρχικά, το πανεπιστήμιο σχεδιάστηκε ως Σχολή Νόμου με τους πτυχιούχους να λάβουν πτυχίο Juris Doctor (JD).

Στην Ατλάντα, η Έλενα Τζαμαρχασβίλι συναντήθηκε με τον Kenneth A. Cutshaw, εξέχοντα δικηγόρο στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη. Ο κ. Cutshaw ενδιαφέρθηκε ειλικρινά για την ίδρυση του πανεπιστημίου και συμφώνησε να βοηθήσει το πανεπιστήμιο να δημιουργήσει μια εταιρική σχέση με μια από τις κορυφαίες αμερικανικές νομικές σχολές - το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Washington College του νόμου (Ουάσιγκτον, DC).

Στις αρχές του 2002, η Έλενα Τζαμαρχασβίλι επέστρεψε στην Τυφλίδα και άρχισε να βελτιώνει το επιχειρηματικό σχέδιο και να αναζητά τον κατάλληλο επενδυτή (-ες). Εκείνη την εποχή συναντήθηκε με τον R. Michael Cowgill, τον σύμβουλο που χρηματοδοτήθηκε από τις ΗΠΑ, προς την κυβέρνηση της Γεωργίας για την υλοποίηση των έργων αγωγών Baku-Ceyhan (BTC) και Νότιας Καύκασου (SCP). Ο κ. Cowgill συμφώνησε να συμβουλεύει την κυρία Jamarjashvili και στη συνέχεια να γίνει ο πρόεδρος του πανεπιστημίου.

Ίδρυση του Georgian American University

Η ζήτηση στην Τυφλίδα για ένα πραγματικά δυτικό Πανεπιστήμιο ήταν τόσο έντονη που παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ήδη δύο διεθνείς σχολές επιχειρήσεων, το ενδιαφέρον για ένα πρόγραμμα που προσφέρει κοινά προγράμματα στον τομέα των επιχειρήσεων και του δικαίου ήταν αρκετά σημαντικό για να προχωρήσει την ίδρυση σχολής επιχειρήσεων και νομικής σχολής στο Georgian American University το 2005.

Τον Φεβρουάριο του 2005 ιδρύθηκε μια κοινή εταιρεία περιορισμένης ευθύνης από Αμερικανούς και Γεωργιανούς επενδυτές. Αυτή η ειδική ομάδα και το διοικητικό της συμβούλιο θέσπισαν πρότυπα χρηματοοικονομικής και επιχειρησιακής διαχείρισης τα οποία ευθυγραμμίζονται με τα αυστηρά διεθνή, ηθικά και εκπαιδευτικά πρότυπα που είναι απαραίτητα. Αυτή η ομάδα επενδυτών διέθετε μια ευρεία γκάμα γνώσεων και εμπειριών, όπως:

  • Εμπειρία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, το γεωργιανό και το διεθνές δίκαιο.
  • Εμπειρία με τους τομείς των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γεωργίας και των Διεθνών Επιχειρήσεων, της Τραπεζικής, της Χρηματοδότησης και της Διοίκησης.
  • Δημόσιες σχέσεις στη Γεωργία και διεθνώς.
  • Εμπειρία με τα Ηνωμένα Έθνη, τα γεωργιανά και τα διεθνή εκπαιδευτικά συστήματα. και
  • Εμπειρία με την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών.
Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου

Από την καταγωγή του, το GAU έχει βιώσει πολλές αλλαγές, προκλήσεις και επιτυχίες. Όπου το απαιτεί η αγορά, έχουν εισαχθεί νέα προγράμματα, περαιτέρω ανάπτυξη και βελτίωση υφιστάμενων προγραμμάτων. Η προσπάθεια για τελειοποίηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας καθώς και η διοίκηση του Πανεπιστημίου ενσταλάσσεται σε κάθε ιδρυτικό, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, μέλος του Τμήματος και του προσωπικού.

Το GAU έχει ένα, αν όχι το υψηλότερο ποσοστό τοποθέτησης των φοιτητών και των αποφοίτων του στη Γεωργία λόγω εν μέρει των εξαιρετικών επαγγελματικών και πρακτικών δεξιοτήτων που αναπτύχθηκαν καθώς και της συγκέντρωσης των επαγγελματικών αγγλικών.

Στο ακαδημαϊκό έτος 2011/2012, η GAU πρόσθεσε το Πρόγραμμα Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας στη Νομική του Σχολή, με αποτέλεσμα την αλλαγή ονόματος στη Σχολή Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών. Το ακαδημαϊκό έτος 2012/2013, λόγω των επιτυχημένων επιδόσεων τόσο των Σχολείων Επιχειρήσεων όσο και των Νομικών Σπουδών, λαμβάνοντας υπόψη τις κρατικές προτεραιότητες και τη ζήτηση της αγοράς, η GAU άνοιξε τη Σχολή Φυσικών Επιστημών και Μηχανικών . Στο ακαδημαϊκό έτος 2013-14, η GAU προσέθεσε τη Σχολή Φιλελεύθερης Εκπαίδευσης και Ανθρωπιστικών Επιστημών.

Σε τακτική βάση, οι φοιτητές του GAU έχουν μοναδικές ευκαιρίες μέσω πρακτικής άσκησης για να συνεργαστούν με τοπικούς οργανισμούς. Οι σπουδαστές της GAU μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε ξένα πανεπιστημιακά προγράμματα ανταλλαγών.

Για το ακαδημαϊκό έτος 2012/2013, η GAU μεταφέρθηκε σε μια νέα θέση πανεπιστημιούπολης (οδός Merab Aleksidze 8), η οποία ήταν περισσότερο σύμφωνη με τα υψηλά πανεπιστημιακά πρότυπα. Το κτίριο των 6.000 τ.μ. περιλαμβάνει μεγάλες αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονη βιβλιοθήκη / κέντρο πληροφορικής, καφετέρια, γυμναστήριο, αμφιθέατρα και θέατρο. Αυτό, μαζί με τους επεκτατικούς λόγους, δημιουργεί ένα ευχάριστο και παραγωγικό ακαδημαϊκό περιβάλλον.109255_pexels-photo-1595391.jpeg

Διαπίστευση

Το 2014 στο GAU έχει χορηγηθεί 5ετής πιστοποίηση από το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών της Γεωργίας. Όλα τα ακαδημαϊκά προγράμματα της GAU είναι διαπιστευμένα και πλήρως συναφή με τα πρότυπα που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας και Επιστημών. Επιπλέον, η GAU υλοποιεί τις αρχές της διαδικασίας της Μπολόνια .

Κώδικας ηθικής

Ο Κώδικας Δεοντολογίας της GAU είναι η διατύπωση των δεοντολογικών αρχών, αξιών και συμπεριφοράς του προσωπικού του Georgian American University (καθηγητές μεταξύ τους) και των φοιτητών.

Στόχος του κώδικα είναι να βοηθήσει το προσωπικό και τους φοιτητές να λύσουν και να θέσουν δεοντολογικά ζητήματα, τα οποία μπορεί να προκύψουν κατά την περίοδο εργασίας και σπουδών. Ο κώδικας απευθύνεται επίσης στη ρύθμιση των σχέσεων μεταξύ συναδέλφων, φοιτητών, πανεπιστημιακών και εθνικών και διεθνών ομίλων.

Με τη βοήθεια του Κώδικα, το GAU, μαζί με τα ακαδημαϊκά διδασκαλία, καθοδηγεί τη διδασκαλία ζητημάτων διαφάνειας και απλότητας, ειλικρίνειας και σεβασμού αξιών, ηθικής και κοινωνικής ευθύνης.

Ο κώδικας δεοντολογίας της GAU δημιουργείται και συνοψίζεται με βάση τις διαθέσιμες πηγές. Ειδικές οδηγίες σχετικά με την ειλικρίνεια και τις ευθύνες των διδασκόντων από το ακαδημαϊκό προσωπικό έχουν εξαχθεί από την αμερικανική ιστοσελίδα πανεπιστημιακών συνεργατών. Ο Κώδικας Δεοντολογίας του Georgian American University (όλες οι ενημερωμένες εκδόσεις του) υπογράφεται από κάθε φοιτητή, λέκτορα και μέλος του προσωπικού.109256_pexels-photo-256455.jpeg

Τοποθεσίες

Τιφλίδα

Address
10 Merab Aleksidze Street
0160 Τιφλίδα, Τιφλίδα, Γεωργία

Υποτροφία Keystone

Ανακαλύψτε τις επιλογές που μπορεί να σας δώσει η υποτροφία μας

Προγράμματα

Πτυχίο Διοίκησης Επιχειρήσεων (BBA)

Υποβολή ερώτησης

Άλλη